Deklaraciju o zajedničkom jeziku
Page 7 of 30
Page 7 of 30 • 1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 30
Re: Deklaraciju o zajedničkom jeziku
Da ali engleski jezik je službeni isto ko šta je i srpskohrvatski i hrvatskosrpski bio službeni u Jugi pa Kinez koji je to ucio taj jezik je bio i u Skoplju jer je to bio službeni jezik države.pizzon wrote:tako je i sa svetskim jezicima,
ne znaju svi dobro engleski ili francuski
vrlo cesto arapi i sl. pravilnije govore
od pravih engleza i fracuza, koji cesto
ne znaju ni da pisu
Nemoš ti prodavat maglu osam miljardi ljudi okolo i poducavat srpski i rec ovo ti se tako prica svugdje ovamo ...moš rec ako znate srpski znat cete i ovo ovamo al malo je drukcije.
Moraš shvatit klasifikaciju toga jer ceš lažno uvjerit Kineza da je to to a on dođe u Zadar i onda ga svi gledaju.
Znaci moraš napravit filtirani rijecnik koji ce bitiodobren u kojem nema glagola i imenica naije i e i po njemu možeš radit program za početnike i to se može službeno odobrit da npr profesorica iz Srbije u Kini predaje Kinezima to i da to šta nauce je službeno priznato i u Hr.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
pizzon wrote:tako je i sa svetskim jezicima,
ne znaju ni da pisu
kod učenja stranih jezika učiš taj standardni jezik. jedino, ako učiš kroz tekuću neposrednu konverzaciju s ljudima koji pričaju dijalekt, tada ne govoriš književnim jezikom.
Guest- Guest
Zajednicki, pa da?! Hrvatski ;D
2014-04-12
To nemože bit kasificirano kao zajednicki jezik al ok neka književnici razglabaju o tome ....nebi bilo loše dogovor o rijecniku južnoslavenski ( nabrojane zemlje ) nema ije i e glagola i imenica u njemu i da se to službeno odobri kao ispravni.
To je korisno jer Hr sigurno nece radit na takvom rijecniku za npr arapske zemlje il ove ruske tamo a ovi oce i ja to mogu stavit u kisok u Split i prodavat turistima i taj rijecnik je ispravan za Hr.
To je korisno jer Hr sigurno nece radit na takvom rijecniku za npr arapske zemlje il ove ruske tamo a ovi oce i ja to mogu stavit u kisok u Split i prodavat turistima i taj rijecnik je ispravan za Hr.
2014-04-11
ne, ne samo jebanje,vuksadinare wrote:ahahaha..znao sam da ces napisati nesto bezveze....koje nema veze sa znacenjem rijeci 'karati'...vec okrenuo na politiku...u biti to sam napisao tako sto sam rekao da cu te 'karati' sto na dalmatinskom znaci kritizirati...špotati na purgerskom...ili u zargonu 'vuči za uši'...dok karanje na srpskom znaci jebanje...pizzon wrote:vucko, ja tebe ne bi karao ni " karao "
to sleduje, za 20' ili 30 god
promenice se odnos srba i hrvata
bice novo doba, gde cemo se boriti
sa bioloski opstanak, bice nebitno
ko je karan u tim odnosima,
samo da se karam
karanje znaci isto, grdjnju,
mati me karala jer nisam oprala i t,d
samo se sve redje koristi zbog dominantnog zbacenja vezano za sex
ili, da li si svršio onaj posao, to se ne koristi, a bilo je vrlo cesto upotrebljavano
Guest- Guest
speare_shaker wrote:Noor wrote:presmiješno, a i prežalosno.
Da takvi politički i kulturološki slijepci i diletanti još postoje. Definitivno.
U biti je nevjerojatno kako ima onih koji ne vide kamo ide svijet u 21. stoljeću. Ka sve većoj i izraženijoj individualizaciji samosvjesnih nacija u kulturološkom pa tako i jezičnom smislu.
Tako je primjerice sve veća upotreba inače u prethodnom vremenu zanemarenog gelskog u Irskoj. Ili još bolji primjer, sve veće inzistiranje frankofonog područja u Kanadi na razlikovnim elementima između francuskog i engleskog jezika koje je praćeno i određenim promjenama u zakonima. Da sličnu praksu u samoj Francuskoj i ne spominjem. Itd.
Dakle, takav anakronizam i pokušaj okretanja kotača povijesti unatrag je tragikomičan, pogotovo jer je unaprijed osuđen na neuspjeh. Pogotovo kada se pojavljuje kao okvir za povratak na stare propale imperijalne odnose kroz firmu jezičnog objedinjavanja.
Uostalom, zna se zašto je propao pokušaj objedinjavanja jezika u projektu esperanto.
Guest- Guest
tako jeNoor wrote:pizzon wrote:tako je i sa svetskim jezicima,
ne znaju ni da pisu
kod učenja stranih jezika učiš taj standardni jezik. jedino, ako učiš kroz tekuću neposrednu konverzaciju s ljudima koji pričaju dijalekt, tada ne govoriš književnim jezikom.
Guest- Guest
RayMabus wrote:To nemože bit kasificirano kao zajednicki jezik al ok neka književnici razglabaju o tome
Književnici se o tome još ponajmanje pitaju.
Guest- Guest
RayMabus wrote:Da ali engleski jezik je službeni isto ko šta je i srpskohrvatski i hrvatskosrpski bio službeni u Jugi pa Kinez koji je to ucio taj jezik je bio i u Skoplju jer je to bio službeni jezik države.pizzon wrote:tako je i sa svetskim jezicima,
ne znaju ni da pisu
Nemoš ti prodavat maglu osam miljardi ljudi okolo i poducavat srpski i rec ovo ti se tako prica svugdje ovamo ...moš rec ako znate srpski znat cete i ovo ovamo al malo je drukcije.
Moraš shvatit klasifikaciju toga jer ceš lažno uvjerit Kineza da je to to a on dođe u Zadar i onda ga svi gledaju.
Znaci moraš napravit filtirani rijecnik koji ce bitiodobren u kojem nema glagola i imenica naije i e i po njemu možeš radit program za početnike i to se može službeno odobrit da npr profesorica iz Srbije u Kini predaje Kinezima to i da to šta nauce je službeno priznato i u Hr.
longi, sta si ti po obrazovanju
Guest- Guest
maggie13 wrote:Zajednicki, pa da?! Hrvatski ;D
:D Milan Šufflay, a? :)
Guest- Guest
Nek razglabaju ...i budali je jasno da se može napraviti filtirani rijecnik bez ije i e i da je on službeno ispravan i da ga se nema zašto odbit u Hr kad je kao takav tocan.speare_shaker wrote:RayMabus wrote:To nemože bit kasificirano kao zajednicki jezik al ok neka književnici razglabaju o tome
Srbija tj netko tamo napravi takvi rijecnik južnoslavenski ( nabrojane zemlje ) za početnike Kineze.
Sve šta u njemu piše tako ja mogu prodavat na kisoku u Splitu kineskim turistima i koristi ako mi treba za biznis s kinezima.
2014-04-11
te budale, "znanstvenici i književnici", odnosno naša 5 kolona bi hrvatski jezik pretvorili po svemu sudeći, u narječje.speare_shaker wrote:RayMabus wrote:To nemože bit kasificirano kao zajednicki jezik al ok neka književnici razglabaju o tome
Guest- Guest
RayMabus wrote:Nek razglabaju ...i budali je jasno da se može napraviti filtirani rijecnik bez ije i e i da je on službeno ispravan i da ga se nema zašto odbit u Hr kad je kao takav tocan.speare_shaker wrote:RayMabus wrote:To nemože bit kasificirano kao zajednicki jezik al ok neka književnici razglabaju o tome
Srbija tj netko tamo napravi takvi rijecnik južnoslavenski ( nabrojane zemlje ) za početnike Kineze.
Sve šta u njemu piše tako ja mogu prodavat na kisoku u Splitu kineskim turistima i koristi ako mi treba za biznis s kinezima.
Ma gle, sve je to potpuno nepotrebno kada se zna kako je danas engleski jezik (u svom standardnom obliku) neka vrsta lingua franca.
Guest- Guest
Kreten.pizzon wrote:RayMabus wrote:Da ali engleski jezik je službeni isto ko šta je i srpskohrvatski i hrvatskosrpski bio službeni u Jugi pa Kinez koji je to ucio taj jezik je bio i u Skoplju jer je to bio službeni jezik države.pizzon wrote:tako je i sa svetskim jezicima,
ne znaju ni da pisu
longi, sta si ti po obrazovanju
Šalu na stranu ; nisam mogao sinoc zaspati , kad mi se nešto pocme motat po glavi onda nemogu spavati.
Filtirani rijecnik bez ije i e koji se zove južnoslavenski za početnike i dole nabrojane zemlje gdje se to govori ....nema pravne osnove da ga itko odbije jer je službeno ispravan.
Po tom istom rijecniku se može napravit i tecaj za početnike i po tom istom tecaju ucitelji mogu dobit licencu da po svijetu to prodaju tj uce ovih osam milljardi ostalih .
2014-04-11
Noor wrote:te budale, "znanstvenici i književnici", odnosno naša 5 kolona bi hrvatski jezik pretvorili po svemu sudeći, u narječje.speare_shaker wrote:RayMabus wrote:To nemože bit kasificirano kao zajednicki jezik al ok neka književnici razglabaju o tome
sta to znaci, pa zar srpski, hrvatski, bosanski, ili c.gorski, neki maternji nisu
varijacije nekog bezimenog jezika, koji se nije formirao iz politickih ili verskih razloga
Guest- Guest
Noor wrote:te budale, "znanstvenici i književnici", odnosno naša 5 kolona bi hrvatski jezik pretvorili po svemu sudeći, u narječje.
U skladu sa novosadskim dogovorom. Koji je realno propao zapravo već deklaracijom o nazivu položaju hrvatskog književnog jezika iz
1967. godine, samo to ova ekipa još nije shvatila. Onom koju je jastreb opisao kao zloglasnu. :)
Inače ovakvim inicijativama samo daju legitimitet oštrim desnim političkim opcijama u Hrvatskoj čiji je formalni politički utjecaj (izražen po broju mandata u nacionalnom i lokalnim parlamentima) do sada bio praktički minoran.
Guest- Guest
u hrvatskoj je materinji jezik hrvatski....nije bezimeni, to možda kod vas :)pizzon wrote:Noor wrote:te budale, "znanstvenici i književnici", odnosno naša 5 kolona bi hrvatski jezik pretvorili po svemu sudeći, u narječje.speare_shaker wrote:RayMabus wrote:To nemože bit kasificirano kao zajednicki jezik al ok neka književnici razglabaju o tome
sta to znaci, pa zar srpski, hrvatski, bosanski, ili c.gorski, neki maternji nisu
varijacije nekog bezimenog jezika, koji se nije formirao iz politickih ili verskih razloga
Guest- Guest
speare_shaker wrote:Noor wrote:te budale, "znanstvenici i književnici", odnosno naša 5 kolona bi hrvatski jezik pretvorili po svemu sudeći, u narječje.
U skladu sa novosadskim dogovorom. Koji je realno propao zapravo već deklaracijom o nazivu položaju hrvatskog književnog jezika iz
1967. godine, samo to ova ekipa još nije shvatila. Onom koju je jastreb opisao kao zloglasnu. :)
Inače ovakvim inicijativama samo daju legitimitet oštrim desnim političkim opcijama u Hrvatskoj čiji je formalni politički utjecaj (izražen po broju mandata u nacionalnom i lokalnim parlamentima) do sada bio praktički minoran.
i onda je to ustaška zmija...pa, ok...nek je.
Guest- Guest
Cuj nek se malo diže prašina al i budaali je jasno da nemoš to klasificirat pod zajednicki i onda ce netko otic u Kairo predavat to a to ce bit neki bosanac najvjerovatnije i onda Egipcanima govorit da se tako prica i u Srbiji.speare_shaker wrote:Noor wrote:te budale, "znanstvenici i književnici", odnosno naša 5 kolona bi hrvatski jezik pretvorili po svemu sudeći, u narječje.
NIJE.
Može se napravit dogovor oko rijecnika za početnike bez ije i e i tečaj za početnike i tek tako licenirani ucitelj ce dobit i od hr službenu dozvolu da ga može tako predavat u Kairu i da mu je dopušteno da to predstavi kao i jezik koji se koristi i u Hr.
2014-04-11
Klasificirat nešto pod zajednicki jezik i onda to tako prodavat po svijetu ...pa ono mislim uciteljica iz Srbije dođe i po svom programu i rijecniku poducava Kineze i ovi ono vide o pa to se prica i ovamo , korisno , idem ja to naucit ...i pajdo nauci i otvori restoran u Puli ....i onda šok ...šta je ovo glagol vidjeti ....nama je to jasno njemu je to sad novo ....zbunjoza ....totalna.
Filtrirani rijecnik bez ije i e se može odobriti kao i tečaj za početnike po istome.
NO PROBLEM.
Poducavaj Kineze po tom rijecniku i programu i Hr ce to priznat kao tecaj za pocetnike.
Meni to ok , takav rijecnik ja mogu stavit u kisok u Splitu i kad nalete Kinezi da imaju ako oce da znaju koju rijec , isto tako ako ce po takvom programu to ucit opet ok ...znat ce osnove.
Filtrirani rijecnik bez ije i e se može odobriti kao i tečaj za početnike po istome.
NO PROBLEM.
Poducavaj Kineze po tom rijecniku i programu i Hr ce to priznat kao tecaj za pocetnike.
Meni to ok , takav rijecnik ja mogu stavit u kisok u Splitu i kad nalete Kinezi da imaju ako oce da znaju koju rijec , isto tako ako ce po takvom programu to ucit opet ok ...znat ce osnove.
2014-04-11
Poanta price nismo mi ovdje nego onih osam miljardi vani ...nemožeš ti nejmu to staviti pod zajednicki i predavat to i onda glagol razumjeti i razumeti pod isto .....možeš u taj filtirani rijecnik staviti glagol shvatiti
Shvatiti je svugdje isto ...nije ije i e .....i takav filtirani rijecnik ce hr službeno odobrit kao i program za početnike.
Shvatiti je svugdje isto ...nije ije i e .....i takav filtirani rijecnik ce hr službeno odobrit kao i program za početnike.
2014-04-11
Page 7 of 30 • 1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 30
Similar topics
» Ja jugoslaven
» Engleska je ustala! Ubijen imigrant jer je trkeljao na nekom svom jeziku, a ne na jeziku domaćina
» Sabor RH usvaja deklaraciju o Hrvatima u susjednoj BiH
» Najnovija anketa: HDZ i SDP mogu formirati vlast samo zajedničkom koalicijom
» Dodik podržao Deklaraciju HNS-a
» Engleska je ustala! Ubijen imigrant jer je trkeljao na nekom svom jeziku, a ne na jeziku domaćina
» Sabor RH usvaja deklaraciju o Hrvatima u susjednoj BiH
» Najnovija anketa: HDZ i SDP mogu formirati vlast samo zajedničkom koalicijom
» Dodik podržao Deklaraciju HNS-a
Page 7 of 30