Deklaraciju o zajedničkom jeziku
Page 10 of 30
Page 10 of 30 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 20 ... 30
Re: Deklaraciju o zajedničkom jeziku
Mi izumiremo i odumiremo i to ubrzano. A vi se tamo bavite drkarijama.speare_shaker wrote:pizzon wrote:smirite se, ovo je samo preteca neminovnog
Konačnog obračuna sa preostalim elementima velikosrpske politike van Srbije prerušenih u jugonostalgičarsko ruho? To definitivno. Ovaj njihov izlazak iz ormara će samo olakšati cijeli proces.
BAs me zanima hocemo li se stici obracunati sa svim tim avetinjama prije negoli nas nestane sa lica zemlje.
DA imas vremeplov i odes nekih 150 godina u buducnost, smijes li se kladiti da bi u Hrvatskoj zatekao hrvatski jezik u bilo kojem obliku. Ili bilo sto nalik na hrvatski jezik.
Obracunat cete se vi svi tamo sa samima sobom.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Jok pare ....morski pas nanjušio krv ...takvi sam ti ja kad nanjušim pare.kic wrote:
longi, opet simultanke?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Jok pare ....morski pas nanjušio krv ...takvi sam ti ja kad nanjušim pare.kic wrote:
longi, opet simultanke?
smiri se il hlađenje..
....uostalom u eu je hrvatski priznat kao 24 sluzbeni jezik....a to sto ovi jugici i ljevicari mastaju o nekom zajednickom jeziku a iza kojeg se krije politikanstvo i pokusaj obnove nekakve nove verzije jugoslavije...neka zaborave..ako im nije negdje dobro mars..gdje mislis da su tvoji i gdje mislis da pripadas..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pare brajkane pare , Hr je turisticka zemlja .....normalno da me zanima širenje ponude ....šta ce Kinezu hr rijecnik kineskoga kad može kupit južnoslavenski za početnike kineska verzija.
Ima odma da im u splitskoj luci kad se iskrcaju prodam 1000 primjeraka toga.
Ima odma da im u splitskoj luci kad se iskrcaju prodam 1000 primjeraka toga.
2014-04-11
Zašto ?kic wrote:RayMabus wrote:Jok pare ....morski pas nanjušio krv ...takvi sam ti ja kad nanjušim pare.kic wrote:
longi, opet simultanke?
smiri se il hlađenje..
Pa govorim ti razrađenu ideju ...ako nekužiš pricu onda ?
2014-04-11
RayMabus wrote:Zašto ?kic wrote:RayMabus wrote:Jok pare ....morski pas nanjušio krv ...takvi sam ti ja kad nanjušim pare.kic wrote:
longi, opet simultanke?
smiri se il hlađenje..
Pa govorim ti razrađenu ideju ...ako nekužiš pricu onda ?
zaspamaš svaku temu s 50 postova i onda ima previše stranica i nikom se ne da uključiti..
...cuj...hrvatski jezik ej hrvatski..nikakav hrvatsko-srpski..hrvatsko-makedonski ili hrvatsko-slovenski......to sto u bosni hrvati,srbi i muslimani govore slicnim dijalektom i rabe 99% istih rijeci ne odnosi se na cjelokupni hrvatski korpus...gdje debela vecina govori hrvatskim...Ringo10 wrote:Mi izumiremo i odumiremo i to ubrzano. A vi se tamo bavite drkarijama.speare_shaker wrote:pizzon wrote:smirite se, ovo je samo preteca neminovnog
Konačnog obračuna sa preostalim elementima velikosrpske politike van Srbije prerušenih u jugonostalgičarsko ruho? To definitivno. Ovaj njihov izlazak iz ormara će samo olakšati cijeli proces.
BAs me zanima hocemo li se stici obracunati sa svim tim avetinjama prije negoli nas nestane sa lica zemlje.
DA imas vremeplov i odes nekih 150 godina u buducnost, smijes li se kladiti da bi u Hrvatskoj zatekao hrvatski jezik u bilo kojem obliku. Ili bilo sto nalik na hrvatski jezik.
Obracunat cete se vi svi tamo sa samima sobom.
2015-09-08
Nema od toga ništa ; da bi se to vodilo pod zajednicki onda se mora koristit na cijelom tom prostoru ...a ne koristi se.vuksadinare wrote:....uostalom u eu je hrvatski priznat kao 24 sluzbeni jezik....a to sto ovi jugici i ljevicari mastaju o nekom zajednickom jeziku a iza kojeg se krije politikanstvo i pokusaj obnove nekakve nove verzije jugoslavije...neka zaborave..ako im nije negdje dobro mars..gdje mislis da su tvoji i gdje mislis da pripadas..
I nece se koristit.
2014-04-11
Ringo10 wrote:
Mi izumiremo i odumiremo i to ubrzano...
...a ti bi nam još i jezik umlatio, jel?
Guest- Guest
..uostalom cini mi se da ovu matricu oko jezika bas povlace paralelu sa bh-a i da je bas u sarajevu potekla inicijativa..nece proci majke vam ga sprcim..osnov hrvatskog jezika je cakavsko-kajkavsi..sa ikavskom stokavstinom..a ne pomoravska,timocka ili leskovacaka matrica odnosno sarajevska
2015-09-08
A šta cu kad sam inteligentniji od vecine pa sve vec razradio a oni dok skuže zašto se nešto u svijetu vodi pod zajednicki a zašto ne pricat ce cijeli dan umjesto da odma shvate da se to nemože prodavat prema vani pod zajednicki jer nije.kic wrote:
zaspamaš svaku temu s 50 postova i onda ima previše stranica i nikom se ne da uključiti..
2014-04-11
Pa u nesto cemo se integrirati. U Srednju Europu, pa nisam siguran jer ne znam u sta ce se integrirati Srednja Europa.pizzon wrote:epikur37 wrote:
Realno Hrvatska nije ni u dohvatu tih pipaka, ona s druge strane treba pojačati svoju integraciju u srednjoeuropski kulturni krug kojem pripada po okosnici alpe-dunav-jadran.
Kad BiH dođe na pazar osigrati hercegbosansko zaleđe i kvit. A zapadni balkan neka se tumba između srba i muslimana.
kada cete vec jednom da se " integrirate " u tu mitteleuropu
ko da to zavisi od vase volje
" integrirate " se vec pun q vremena i opet samo kenjate
tvoj odnos prema nama davno sam ukapirao,
ti si zlo gore od ustaskog zla
Ono sto sam prilicno siguran je to da u Hrvatskoj za nekih 120 ili 150 godina stanovnistvo nece govoriti hrvatski, ili ce posstojati samo mjestimicno kao neki zaostali raritet, jer stupanj depopulacije je strasan. Prava demografska katastrofa.
To se ne odnosi samo na Hrvate nego na sve juznoslavenske etnose.
U svjetlu toga, ove vase prepirke oko jezickih pitanja mi djeluju groteskno i imbecilno.
2015-09-24
ma pusti ga lik je opicen...mrzi sve sto iz hrvatske dolazi...on mi vise djeluje kao bosanski nacionalist..no ja mu to ne zamjeram..ne bi cudio da s epridruzi simickoj,dezulovicu,frljicu,pancicu,ivancicu i slicnoj boranijiNoor wrote:Ringo10 wrote:
2015-09-08
Vec sam jednom rekao, najbolje da usvojite mandarinski ili neki od aboridzanskih dijalekata pa cete se konacno, definitivno i ultimativno razlikovati od Srba i Bosnjaka.vuksadinare wrote:..uostalom cini mi se da ovu matricu oko jezika bas povlace paralelu sa bh-a i da je bas u sarajevu potekla inicijativa..nece proci majke vam ga sprcim..osnov hrvatskog jezika je cakavsko-kajkavsi..sa ikavskom stokavstinom..a ne pomoravska,timocka ili leskovacaka matrica odnosno sarajevska
Jebali vas vise vasi jezicki kompleksi.
2015-09-24
Ljudi smirite se : nemože se to vodit pod zajednicki , to bi znacilo da bi se to tako predavalo diljem svjeta i da bi netko tu diplomu mogao koristit u Hr ili Srbiji.
Pa normalno da neceš ekavicu koristit u Hr službeno.
Pa normalno da neceš ekavicu koristit u Hr službeno.
2014-04-11
JA???Noor wrote:Ringo10 wrote:
Taman posla. I jeezik i sve sto se Hrvatske i Hrvata kao naroda tice vi sami umlacujete toliko ucinkovito da vam nikakvi neprijatelji nisu potrebni.
2015-09-24
naše prepirke? a o ovoj sumanutoj deklaraciji nemaš ništa reći? pa, očito je podržavaš.Ringo10 wrote:Pa u nesto cemo se integrirati. U Srednju Europu, pa nisam siguran jer ne znam u sta ce se integrirati Srednja Europa.pizzon wrote:epikur37 wrote:
Realno Hrvatska nije ni u dohvatu tih pipaka, ona s druge strane treba pojačati svoju integraciju u srednjoeuropski kulturni krug kojem pripada po okosnici alpe-dunav-jadran.
Kad BiH dođe na pazar osigrati hercegbosansko zaleđe i kvit. A zapadni balkan neka se tumba između srba i muslimana.
kada cete vec jednom da se " integrirate " u tu mitteleuropu
ko da to zavisi od vase volje
" integrirate " se vec pun q vremena i opet samo kenjate
tvoj odnos prema nama davno sam ukapirao,
ti si zlo gore od ustaskog zla
Ono sto sam prilicno siguran je to da u Hrvatskoj za nekih 120 ili 150 godina stanovnistvo nece govoriti hrvatski, ili ce posstojati samo mjestimicno kao neki zaostali raritet, jer stupanj depopulacije je strasan. Prava demografska katastrofa.
To se ne odnosi samo na Hrvate nego na sve juznoslavenske etnose.
U svjetlu toga, ove vase prepirke oko jezickih pitanja mi djeluju groteskno i imbecilno.
Guest- Guest
niko ne bjezi od toga..govorimo sa strucnog aspekta..pa hrvat u hravtskoj nikad nije govorio hleb,hljeb,kafa,fudbal,peškir i slicno..nisu govorili ni u jugoslaviji ni u austrougarskoj..dakle nitko od nikog ne bjezi..nego u previse rijeci nema dodoirnih tocaka da bi bili isti..druga stvar sto ja razumijem sto znaci hleb..i nizozemci razumiju 90% sto njemci govore kao i njemci nizozemce...a nemaju isti jezik i krajRingo10 wrote:Vec sam jednom rekao, najbolje da usvojite mandarinski ili neki od aboridzanskih dijalekata pa cete se konacno, definitivno i ultimativno razlikovati od Srba i Bosnjaka.vuksadinare wrote:..uostalom cini mi se da ovu matricu oko jezika bas povlace paralelu sa bh-a i da je bas u sarajevu potekla inicijativa..nece proci majke vam ga sprcim..osnov hrvatskog jezika je cakavsko-kajkavsi..sa ikavskom stokavstinom..a ne pomoravska,timocka ili leskovacaka matrica odnosno sarajevska
Jebali vas vise vasi jezicki kompleksi.
2015-09-08
logični zaključak je...ti nisi hrvat.Ringo10 wrote:JA???Noor wrote:Ringo10 wrote:
Taman posla. I jeezik i sve sto se Hrvatske i Hrvata kao naroda tice vi sami umlacujete toliko ucinkovito da vam nikakvi neprijatelji nisu potrebni.
ok, sad imamo to i crno na bijelo, iako iz tvojih postova to odavno čitamo.
Guest- Guest
JA da mrzim Hrvatsku !!!vuksadinare wrote:ma pusti ga lik je opicen...mrzi sve sto iz hrvatske dolazi...on mi vise djeluje kao bosanski nacionalist..no ja mu to ne zamjeram..ne bi cudio da s epridruzi simickoj,dezulovicu,frljicu,pancicu,ivancicu i slicnoj boranijiNoor wrote:Ringo10 wrote:
Svasta. Jeednostavno u svojoj ogranicensoti i zaslijepljenosti uop'e ne razumijete sta u stvari govorim.
2015-09-24
Page 10 of 30 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 20 ... 30
Similar topics
» Ja jugoslaven
» Engleska je ustala! Ubijen imigrant jer je trkeljao na nekom svom jeziku, a ne na jeziku domaćina
» Sabor RH usvaja deklaraciju o Hrvatima u susjednoj BiH
» Najnovija anketa: HDZ i SDP mogu formirati vlast samo zajedničkom koalicijom
» Dodik podržao Deklaraciju HNS-a
» Engleska je ustala! Ubijen imigrant jer je trkeljao na nekom svom jeziku, a ne na jeziku domaćina
» Sabor RH usvaja deklaraciju o Hrvatima u susjednoj BiH
» Najnovija anketa: HDZ i SDP mogu formirati vlast samo zajedničkom koalicijom
» Dodik podržao Deklaraciju HNS-a
Page 10 of 30