Profesorici prekipjelo
Page 4 of 12
Page 4 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Re: Profesorici prekipjelo
jasno,Leviathan2 wrote:ne, ja ovako razmisljam, ja mi smo pleme, ako mi treba nesto iz fonda obavjesticu savjet i dobit cu,aben wrote:Leviathan2 wrote:
u kom smislu debil
pa recimo, ide iskoristiti mutual fond..?
ili još gore, manager pobigne s celin fondom?
da se dogodi da stvarno netko ode toliko daleko da zbrise s lovom cisto iz gramzivosti, za njim idu lovci, ne postoji kutak na planetu gdje se moze skriti bilo ko za kim oni krenu
medjutim ako je svijest izgradjena ja nekim drugim osnovama nego kod ogromnog broja ljudi onda je prakticki takovo nesto bespotrebno i mogucnost da se dogodi je zanemariva
nikad ne reci nikad al ipak je pripadnost plemenu i dobrobit plemena svetinja za svakog
veliku ulogu tu igra i odgoj koji pocinje u kuci, kako ce se vrijednosti postavit prema svijetu i u zivotu,
da se dogodilo da je neko dobio lovu iz fonda i da mu je biznis otisao ukuratz jest, dogodilo se, medjutim nemos nekog krivit zbog spleta okolnosti,
ali nemoj toliko lipo o lovcima, da van neko ukrade šoldi i sakrije se u recimo.. karlobag, ne bi ga našli do sudnjega dana.
dobro, ali savjet nebi svima do pomoć? recimo da ti rečeš, želin otvoriti svemirsku agenciju i da ulažeš mišalicu, ne bi te podržali?
aben- Posts : 35490
2014-04-16
clanova plemena,aben wrote:prva jebena ligaLeviathan2 wrote:da, djeca se uce od malih nogu da budu slobodni i da jedan od nacina porobljavanje je i uklapanje u poredak drugijeh, uklopiti se da al iskljucivo mimikrijski, tesko je to na kraju i opisati jer ovak napisano ispada da ih ucimo istim budalescinama kao i drugi, tj da mrze drugacije, inace je suprotno, mi djecu ucimo samo i iskljucivo da su vladari neprijateljiaben wrote:Leviathan2 wrote:michaellcmacha wrote: bi isao u skolu i gubio vrijeme, a osnovnu skolu otaljavamo jer da to pocnemo izbjegavat onda bi postali uocljivi
jel učite dicu da je skula sranje, i da se ne trudu, i ne ističu i takove stvori?
koja su nojčešća zanimanja kima se bavu plemenci?
sto se tice zanimanja, svim i svacim, evo recimo ja sam momentalno na mjesalici, mislim drugima se cini kao da sam idijot a u stvari ja sam svjesno isao na to, nit brige nit pameti a posto me gazda zna iz nekijeh drugih vremena imam i odlicnu placu i zna da cu mu uskocit kad zagusti
sestra mi ima projektni biro u modeni, brat ima gradjevinsku firmu u germaniji specijaliziranu za mostogradnju itd, nema neko zanimanje koje je specifikum,
recimo ja sam radio jedno vrijeme na unapredjivanju nekih strojeva u jednoj firmu al to mi dosadilo, baustela rulz :D
4 razreda osnovne i par kurseva cisto da mogu viljuskar i ostala sranja vozat po bausteli :D
je znote koliko vas imo?
oko 3050 dusa, zadnja dva tri desetljeca se uspjesno demografski regeneriramo :D inace smo bili jednog momenta spali na 400 dusah ,
prije 20 godina smo dobili preko 300 novijeh clanova plemena, naime, nekoliko clanova plemena je otislo za vrijeme prvog svjetkog rata i izgubili smo svaki kontakt s njima, oni prezivjeli , pozenili se dobili djecu i nastavili tradiciju plemena, jedan od njihovijeh potomaka nas je uspio napipat, jbte koja je to festa bila, koje veselje, ne moze se opisat rjecima, pokusaj zamislit taj susret
“You will not be good teachers if you focus only on what you do and not upon who you are.”
― Rudolf Steiner
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
kibuci su recimo postojali i uspjevali neko vrime.Triny wrote:Ma to sa zajednicama bilo koje vrste, propala stvar.aben wrote:ni, nego u svitu ni zabilježen slučaj postojanja socijalističkih zajednic koje bi se održale duže vrime, duže od jedne generacije. njegovo pleme očito živi ispod radara znanosti.maggie13 wrote:kako sacuvati lovu ;Paben wrote:kako?maggie13 wrote:Proradio abenov bodulski gen :D
Svak sebi i gotovo.
Ne tako davno, još su moji djedovi živjeli u zajednicama, sva djeca i njihove obitelji bili pod istim krovom.
Tako su se posvadili da generacije kasnije ne pričaju među sobom.
poanta je da su to voluntarističke organizacije, i postojat će samo onoliko koliko postoji volja članova. ali, nigdi ni zapisano da ne moru postojati dugo...
a u obiteljskin zajednicama uvik postoji oblik prisile, vako ili nako.
2014-04-16
aben wrote:kibuci su recimo postojali i uspjevali neko vrime.
Postoje i danas.
Guest- Guest
a u kurac.. pa levi nam je anabaptist.... pa tako reci drug... :))))))))) imam jednog frenda koji je prešo k njima i on mi veli da se preporodio otkak je u njihovoj ekipi... prije je znao bit mortus pijan i kleo je na pasja kola... sad više ne psuje, a pije samo kad se proglasi bolesnim jer oni bolesne ne uznemiravaju bezveznim posjetama... :)))))
2015-08-08
dobro, ali više nisu socijalističke.
2014-04-16
aben wrote:dobro, ali više nisu socijalističke.
Prilično su se modernizirali, ali još ih ima svakakvih.
Guest- Guest
jbte, miha jel ti to mene zajebajes, ja ne znam ni sta je anabaptist, za baptiste sam cuo al ovi, ma ajdukurac :Dmichaellcmacha wrote:a u kurac.. pa levi nam je anabaptist.... pa tako reci drug... :))))))))) imam jednog frenda koji je prešo k njima i on mi veli da se preporodio otkak je u njihovoj ekipi... prije je znao bit mortus pijan i kleo je na pasja kola... sad više ne psuje, a pije samo kad se proglasi bolesnim jer oni bolesne ne uznemiravaju bezveznim posjetama... :)))))
nismo mi vjerska zajednica ebemti kolach
mi i pijemo i psujemo , istina da se trudimo da psovkama ne uvrijedimo nekog al psujemo, ja narocito, narocito otkad sam se druzio sa zagorcima :D
Guest- Guest
e ebga sad, do sad ne znam nikog da ga lovac nije skleptao ako je krenuo za njim osim jednog milosha koji je prdeknuo negdje kod sanskog mosta prije nego ga se docepao lovac, za dan ga je zajeboaben wrote:jasno,Leviathan2 wrote:ne, ja ovako razmisljam, ja mi smo pleme, ako mi treba nesto iz fonda obavjesticu savjet i dobit cu,aben wrote:Leviathan2 wrote:
u kom smislu debil
da se dogodi da stvarno netko ode toliko daleko da zbrise s lovom cisto iz gramzivosti, za njim idu lovci, ne postoji kutak na planetu gdje se moze skriti bilo ko za kim oni krenu
medjutim ako je svijest izgradjena ja nekim drugim osnovama nego kod ogromnog broja ljudi onda je prakticki takovo nesto bespotrebno i mogucnost da se dogodi je zanemariva
nikad ne reci nikad al ipak je pripadnost plemenu i dobrobit plemena svetinja za svakog
veliku ulogu tu igra i odgoj koji pocinje u kuci, kako ce se vrijednosti postavit prema svijetu i u zivotu,
da se dogodilo da je neko dobio lovu iz fonda i da mu je biznis otisao ukuratz jest, dogodilo se, medjutim nemos nekog krivit zbog spleta okolnosti,
ali nemoj toliko lipo o lovcima, da van neko ukrade šoldi i sakrije se u recimo.. karlobag, ne bi ga našli do sudnjega dana.
dobro, ali savjet nebi svima do pomoć? recimo da ti rečeš, želin otvoriti svemirsku agenciju i da ulažeš mišalicu, ne bi te podržali?
kako funkcioniraju lovci necu opisivat,
a ako si iz plemena uvijek dobis pomoc, nije to socijalizam ni nes slicnega, to je jednostavno tako, ako os otvorit svemirsku agenciju nema problema, mozes ulozit sto zelis a mozes dobit od 10x tvoj doprinos do maksimalno 10% sume iz fonda, medjutim ako propadnes onda nemos trazit 5 godina ni conjka, ako uspijes vracas posudjenu sumu i ukoliko zelis mozes dio zarade ulagati u fond, koliko zelis naravno, medjutim ako i ne ulazes opet ok,
kako si kao pripadnik plemena odgojen da zivis neki ajde recimo ne rasipnicki zivot postavis si pitanje, koji ce mi kurac visak novca
kao pripadnik plemena ne bojis se da ce ti djeca biti gladna kad tebe ne bude, kuzis, to dojde i kao neko ulaganje u buducnost
je, upoznas jednog zagorca pa se sprijateljis s njim i on te pozove klijeti, onda upoznas njegove pajdase pa te oni pozovu klijeti, pa upoznas druge pajdase pa opet klijet,speare_shaker wrote:Leviathan2 wrote:narocito otkad sam se druzio sa zagorcima :D
Otkud to? :)
posljedice su da imas roj vinskih musica oko sebe i hrpu deckiju koji psuju kak kocijasi :D
al ljudine su
Guest- Guest
apsolutno mi je jasno zoč to činite. samo, to ni primjenjivo on larger scale a pogotovo kod rozličitih heterogenig grupa. nacije pokušavaju oponašati to zajedništvo, ali nemaju šanse.Leviathan2 wrote:e ebga sad, do sad ne znam nikog da ga lovac nije skleptao ako je krenuo za njim osim jednog milosha koji je prdeknuo negdje kod sanskog mosta prije nego ga se docepao lovac, za dan ga je zajeboaben wrote:jasno,Leviathan2 wrote:ne, ja ovako razmisljam, ja mi smo pleme, ako mi treba nesto iz fonda obavjesticu savjet i dobit cu,aben wrote:Leviathan2 wrote:
u kom smislu debil
a ako si iz plemena uvijek dobis pomoc, nije to socijalizam ni nes slicnega, to je jednostavno tako, ako os otvorit svemirsku agenciju nema problema, mozes ulozit sto zelis a mozes dobit od 10x tvoj doprinos do maksimalno 10% sume iz fonda, medjutim ako propadnes onda nemos trazit 5 godina ni conjka, ako uspijes vracas posudjenu sumu i ukoliko zelis mozes dio zarade ulagati u fond, koliko zelis naravno, medjutim ako i ne ulazes opet ok,
kako si kao pripadnik plemena odgojen da zivis neki ajde recimo ne rasipnicki zivot postavis si pitanje, koji ce mi kurac visak novca
kao pripadnik plemena ne bojis se da ce ti djeca biti gladna kad tebe ne bude, kuzis, to dojde i kao neko ulaganje u buducnost
2014-04-16
nismo socijalisticka, pleme je pleme,, to je vise od hrpe ljudi povezanih u zajednicu,maggie13 wrote:postoje neke druge veze koje ih drze zajedno.:-)aben wrote:ni, nego u svitu ni zabilježen slučaj postojanja socijalističkih zajednic koje bi se održale duže vrime, duže od jedne generacije. njegovo pleme očito živi ispod radara znanosti.maggie13 wrote:kako sacuvati lovu ;Paben wrote:kako?maggie13 wrote:Proradio abenov bodulski gen :D
ja sam bio izasao iz plemena sa 14 godina, niko me nije sprjecavao ni odgovarao, otisao u svijet i vratio se deset godina poslije ,
to je utociste, to je poznati kraj, to je ljubaznost na stazi kad nekog sretnes, to je zagrljaj ako nekog nisi vidio par dana
to je kao porodica u kojoj se brines da je porodici dobro, to je spremnost za sve podnijeti bez da netko to trazi od tebe
nemrem ti to napisati
jednostavno pleme
nije moguce na siroj skali iz prostog razloga sto su ljudi indoktrinirani na tisucu nacina i ne vide nekakov veci interes u necemu sto bi uopce nazvali zajednickim, i ove takozvane zajednice koje su drzave opstaju u stvari na modelu prisileaben wrote:apsolutno mi je jasno zoč to činite. samo, to ni primjenjivo on larger scale a pogotovo kod rozličitih heterogenig grupa. nacije pokušavaju oponašati to zajedništvo, ali nemaju šanse.Leviathan2 wrote:e ebga sad, do sad ne znam nikog da ga lovac nije skleptao ako je krenuo za njim osim jednog milosha koji je prdeknuo negdje kod sanskog mosta prije nego ga se docepao lovac, za dan ga je zajeboaben wrote:jasno,Leviathan2 wrote:ne, ja ovako razmisljam, ja mi smo pleme, ako mi treba nesto iz fonda obavjesticu savjet i dobit cu,aben wrote:
je, kaj se smijes, ak bus spil dovoljne vina buju i i tebi oko riti letelespeare_shaker wrote:Leviathan2 wrote:posljedice su da imas roj vinskih musica oko sebe i hrpu deckiju koji psuju kak kocijasi :D
:D
Zbog te religije nismo maknuli puno dalje od robova
A ratovi i ubijanja se vec 2 milenija uredno perpetuiraju
Isko je moguce sve drzati pod kontrolom, pogotovu današnja medicina
Religije su najgori zatvor ikada izmišljen za slobodni duh
Za razvoj čovječanstva
Zbog te religije nismo maknuli puno dalje od robova
A ratovi i ubijanja se vec 2 milenija uredno perpetuiraju
Isko je moguce sve drzati pod kontrolom, pogotovu današnja medicina
Religije su najgori zatvor ikada izmišljen za slobodni duh
veber-
2014-12-30
speare_shaker wrote:Regoč wrote:Pričaj s klincima što im je draže: kad se moraju pripremiti za sat i rješavanjem zadatakah usvajati novu lekciju ili kad profesor ispriča svoje, a oni samo ponove.
Nije pitanje što im je draže nego što je dogoročno gledano najkorisnije za njih.
Inače je klincima u pravilu najdraži tjelesni, a najmrža matematika pa ipak...
Smisao je da je mnogo teže učiti kad se traži da budeš kreativan. Najjednostavnije je naštrebati i izbiflati, a većini to odgovara jer ulažu manje napora. Kreativnost nije nešto što se u školi uči ili usvaja, kreativnost je urođena osobina kao inteligencija. Ako si inteligentan 88 IQ, nema te škole koja te učinit inteligentinim 91 IQ. Možeš naučiti zbrajanje i oduzimanje, možeš uvježbati vožnju bicikla, ali ne i kreativnost. Uostalom, da bi tvoja kreativnost imala smisla, moraš usvojiti postojeća znanja jer je besmisleno da pokušavaš smisliti formulu za površinu četvorine nad hipotenuzom. Netko kreativan bi vjerojatno došal i do toga, ali čemu? To već imamo. Ono što možemo činiti je da zadatci koji se zadaju ne budu "uvrsti u formulu" ili "ponovi što o Gaju kaže udžbenik". Zadatke treba zadavati tako da iz osnovnih formulah koje se uče (i bez kojih ništa ne možeš riešiti), moraš sastaviti novu kojom ćeš riešiti konkretan zadatak. S ovim načinom je nas izluđivala profesorica fizike, ali zato smo tu kombinatoriku dobro svladali. U društvenim predmetima treba tražiti usporedbe i analize izvorah, jasno, definicije i činjenice moraju se znati jer bez njih nema ni uspješne usporedbe ili analize izvorah.
Vjeronauk nije isforsiran, vjeronauk je ponuđen na izbor; tko neće, ne mora ići na njega.kaja wrote:zbilja, zašto su isforsirali taj vjeronauk u školama i tko im je to dozvolio.
ah da, ove lopovčuge na vlasti..
Page 4 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Similar topics
» I Arapima prekipjelo
» Sudskim službenicima prekipjelo
» MILIĆU PREKIPJELO! Istresao sve u facu predsjedničinim ‘hejterima’
» Japancima prekipjelo:''Bili smo preveliki pacifisti sad cemo opet biti samuraji militaristi'
» Jandrokoviću prekipjelo: ‘Zbog Vidović Krišto uvest ćemo obvezu nošenja maski u Saboru
» Sudskim službenicima prekipjelo
» MILIĆU PREKIPJELO! Istresao sve u facu predsjedničinim ‘hejterima’
» Japancima prekipjelo:''Bili smo preveliki pacifisti sad cemo opet biti samuraji militaristi'
» Jandrokoviću prekipjelo: ‘Zbog Vidović Krišto uvest ćemo obvezu nošenja maski u Saboru
Page 4 of 12