Nakon profesora, veterani će o Domovinskom ratu učiti i turističke vodiče
Page 4 of 9
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Nakon profesora, veterani će o Domovinskom ratu učiti i turističke vodiče
dzango wrote:Pandurska propaganda svakako nije. To vam nije neki kulturni sadržaj za turiste. Čak je i Broz u komunizmu to shvatao.
Ništa se ti ne brini za naš turizam. Jako mu dobro ide i svake godina ima rast od par posto i tako već tamo od 2000. godine. 1999. je turistički biula posljednja loša godina, ali to je zato jer su ga ometali NATO avioni u svojim pohodima prema Srbiji.
Kada se cijeli narod ne bi razumio u kulturu, takvi rezultati ne bi bili mogući, druga je priča što o tome oni nekulturni nemaju pojma, jasno je i zašto.
Da je se Broz razumio u kulturu, Jugoslavije možda ni danas ne bi propala, a ovako samo Hrvatska ima nekih 6 puta veći prihod od turizma nego cijela Jugoslavija u svojim najboljim turističkim godinama.
Guest- Guest
dzango wrote:I onda još kukaju na Šerbedžiju i njegove pozorište kako je to bacanje para.
Jasno da je riječ o bacanju novaca jer Šerbedžiju ne gleda praktički nitko od stranih turista. Oni kulturni sadržaji su im ipak puno zanimljiviji.
Guest- Guest
dzango wrote:Jebiga kada su u vašoj kulturi bivši panduri glavni kulturni radnici. U takvo shvatanje kulture se svakako ne razumem.speare_shaker wrote:dzango wrote:Ne bi znao.speare_shaker wrote:dzango wrote:Jebote. kako se samo Broz toga nije setio.
A što misliš zašto se on nije sjetio kako bi Jugoslavija mogla živjeti od turističke ponude sadržaja svoje kulture?
Zato što se razumio u kulturu koliko i Dobrica Ćosić u istinu.
kaže čovjek u čijoj zemlji ratni zločinac, četnički vojvoda i umobolno pseto drži predavanje studentima
Guest- Guest
Ti se porediš sa komunističkim turizmom YU gde je 22 miliona stanovnika letovalo u radničkim odmaralištima? Danas vas je nekoliko miliona i ni njih pola ne može da ode na more. Jebote koje poređenje.speare_shaker wrote:dzango wrote:Pandurska propaganda svakako nije. To vam nije neki kulturni sadržaj za turiste. Čak je i Broz u komunizmu to shvatao.
Ništa se ti ne brini za naš turizam. Jako mu dobro ide i svake godina ima rast od par posto i tako već tamo od 2000. godine. 1999. je turistički biula posljednja loša godina, ali to je zato jer su ga ometali NATO avioni u svojim pohodima prema Srbiji.
Kada se cijeli narod ne bi razumio u kulturu, takvi rezultati ne bi bili mogući, druga je priča što o tome oni nekulturni nemaju pojma, jasno je i zašto.
Da je se Broz razumio u kulturu, Jugoslavije možda ni danas ne bi propala, a ovako samo Hrvatska ima nekih 6 puta veći prihod od turizma nego cijela Jugoslavija u svojim najboljim turističkim godinama.
Što se tiče kulture, pogledaj samo tadašnju filmsku i pozorišnu produkciju i ovu danas. Nije ni za poređenje.
Nije baš. Gledao sam na TV prilog od prošle godine. Bilo je nekoliko stranih pozorišnih režisera, mislim da su igrali Šekspira..speare_shaker wrote:dzango wrote:I onda još kukaju na Šerbedžiju i njegove pozorište kako je to bacanje para.
Jasno da je riječ o bacanju novaca jer Šerbedžiju ne gleda praktički nitko od stranih turista. Oni kulturni sadržaji su im ipak puno zanimljiviji.
Kod nas svako ima pravo da drži predavanje. Ne postoje politički podobni i oni koji nisu po rezonima bivših pandura. Ne treba ti ničije odobrenje.Noor wrote:dzango wrote:Jebiga kada su u vašoj kulturi bivši panduri glavni kulturni radnici. U takvo shvatanje kulture se svakako ne razumem.speare_shaker wrote:dzango wrote:Ne bi znao.speare_shaker wrote:
A što misliš zašto se on nije sjetio kako bi Jugoslavija mogla živjeti od turističke ponude sadržaja svoje kulture?
kaže čovjek u čijoj zemlji ratni zločinac, četnički vojvoda i umobolno pseto drži predavanje studentima
al ti treba zdrave pameti, no kod vas tek toga nema...dzango wrote:Kod nas svako ima pravo da drži predavanje. Ne postoje politički podobni i oni koji nisu po rezonima bivših pandura. Ne treba ti ničije odobrenje.Noor wrote:dzango wrote:Jebiga kada su u vašoj kulturi bivši panduri glavni kulturni radnici. U takvo shvatanje kulture se svakako ne razumem.speare_shaker wrote:dzango wrote:
Ne bi znao.
Guest- Guest
Kod vas ima. Uteruju vam je bivši panduri. Ovako ili onako.Noor wrote:al ti treba zdrave pameti, no kod vas tek toga nema...dzango wrote:Kod nas svako ima pravo da drži predavanje. Ne postoje politički podobni i oni koji nisu po rezonima bivših pandura. Ne treba ti ničije odobrenje.Noor wrote:dzango wrote:Jebiga kada su u vašoj kulturi bivši panduri glavni kulturni radnici. U takvo shvatanje kulture se svakako ne razumem.speare_shaker wrote:
dzango wrote:To je bilo za Noor. Ona o tome zna mnogo više i ti indijanac se ne petljaj oko tih pitanja.speare_shaker wrote:dzango wrote:Šta da radim kada sam jak na jeziku.
Je, mlatiš jezikom kao krava repom, i to uglavnom na području oko vlastite guzice.
Guest- Guest
Posle poljubi da prođe.Noor wrote:dzango wrote:To je bilo za Noor. Ona o tome zna mnogo više i ti indijanac se ne petljaj oko tih pitanja.speare_shaker wrote:dzango wrote:Šta da radim kada sam jak na jeziku.
Je, mlatiš jezikom kao krava repom, i to uglavnom na području oko vlastite guzice.
Bome takav krkljanac je zaista za neku dobru filmsku rolu.n_razbojnik wrote:Jasno, ljude zanima i zanimati će i naravno da će to biti prvensteno domaći turisti jer je sam DR uvelike još i tabu tema i neiscrpni izvor svjedočanstava, pozitivnih i negativnih...hoće li Hansa ili Flavia ta priča dublje zanimati ne znam, no uvrstiti je u ponudu ne može bitu greška...Zamisli samo što bi interaktivno groblje tenkova značilo u ponudi posjeta Vukovara, samo o tome možeš sf filmove raditi...tre911 wrote:prošle godine je u Vukovaru bilo 120 ooo ljudi i upravo je to bilo, kada sam objašnjavao jednoj grupi iz dubrovnika o nekim detaljima pojavio se popriličan broj ljudi koji se priključio i slušao što govorim, vidio sam na dosta mjesta slične situacije gdje se ljudi okupljaju i slušaju ljude koji su prošli rat u Vukovaru i o tome govore. E sad što četnicima i jugoslavima ne odgovara da se o tome priča zaboli me lijevo mudo.n_razbojnik wrote:Očito nemaš dume o turizmu i potrebama turista...Jasno da je efektivnije kada ti o događanjima priča svjedok istih, ili barem netko detaljnije upoznat', nisu činjenice moralna predavanja, niti ona ikoga zanimaju, samo sirova realnost
Guest- Guest
Tebi ni da Bog siđe i pokaže činjenice ne vrijedi jer si sam sebi stavio ulare na glavu i misliš da si pametan. Što nije točno od ovoga napisanog gore?dzango wrote:Trla baba lan, da joj prođe dan. Lepo ja kažem da ovaj na svakoj temi piše isto. Bez obzira o čemu je tema. On je svoje naučio napamet i samo piči.tre911 wrote:A imali bi što i reći, ono ubijali smo, klali smo, silovali smo, protjerivali, osvajali, pljačkali...i zato dobili 1200 godina zatovra plus nekoliko doživotnih robija, bilo bi tog i više da nisu neki pokrepali u hagu ne dočekavši presudu. Baš čudno što ništa ne pričaju o tome jel tako.dzango wrote:Kod nas panduri u penziji nikome ne drže moralno politička predavanja.
Guest- Guest
Noor wrote:dzango wrote:To je bilo za Noor. Ona o tome zna mnogo više i ti indijanac se ne petljaj oko tih pitanja.speare_shaker wrote:dzango wrote:Šta da radim kada sam jak na jeziku.
Guest- Guest
Više je nego očito da ližeš rane sam sebi svaki put kad dođeš ovdje kakiti na javnom mjestu bez stida i srama.dzango wrote:Posle poljubi da prođe.Noor wrote:dzango wrote:To je bilo za Noor. Ona o tome zna mnogo više i ti indijanac se ne petljaj oko tih pitanja.speare_shaker wrote:dzango wrote:Šta da radim kada sam jak na jeziku.
Guest- Guest
Evo vam ga učitelj. Bivša pandurčina i sadašnji moralno politički radnik i kulturni bard.tre911 wrote:Tebi ni da Bog siđe i pokaže činjenice ne vrijedi jer si sam sebi stavio ulare na glavu i misliš da si pametan. Što nije točno od ovoga napisanog gore?dzango wrote:Trla baba lan, da joj prođe dan. Lepo ja kažem da ovaj na svakoj temi piše isto. Bez obzira o čemu je tema. On je svoje naučio napamet i samo piči.tre911 wrote:A imali bi što i reći, ono ubijali smo, klali smo, silovali smo, protjerivali, osvajali, pljačkali...i zato dobili 1200 godina zatovra plus nekoliko doživotnih robija, bilo bi tog i više da nisu neki pokrepali u hagu ne dočekavši presudu. Baš čudno što ništa ne pričaju o tome jel tako.dzango wrote:Kod nas panduri u penziji nikome ne drže moralno politička predavanja.
Indijanac po starom. Što nije razumeo o čemu je tema ili bilo šta drugo napisano, apsolutno je navažno.tre911 wrote:Više je nego očito da ližeš rane sam sebi svaki put kad dođeš ovdje kakiti na javnom mjestu bez stida i srama.dzango wrote:Posle poljubi da prođe.Noor wrote:dzango wrote:To je bilo za Noor. Ona o tome zna mnogo više i ti indijanac se ne petljaj oko tih pitanja.speare_shaker wrote:
tre911 wrote:Više je nego očito da ližeš rane sam sebi svaki put kad dođeš ovdje kakiti na javnom mjestu bez stida i srama.dzango wrote:Posle poljubi da prođe.Noor wrote:dzango wrote:To je bilo za Noor. Ona o tome zna mnogo više i ti indijanac se ne petljaj oko tih pitanja.speare_shaker wrote:
hvali se s jezičinom, pa nek si ih onda sam i zaliže. ako ne uspije, za koju minutu stiže braćala, pa će preuzme
Guest- Guest
Nauči me kad se već hvališ.Noor wrote:tre911 wrote:Više je nego očito da ližeš rane sam sebi svaki put kad dođeš ovdje kakiti na javnom mjestu bez stida i srama.dzango wrote:Posle poljubi da prođe.Noor wrote:dzango wrote:
To je bilo za Noor. Ona o tome zna mnogo više i ti indijanac se ne petljaj oko tih pitanja.
hvali se s jezičinom, pa nek si ih onda sam i zaliže. ako ne uspije, za koju minutu stiže braćala, pa će preuzme
Nemoj bre džango, će čir dobiješ od brige za ustaški turizam i njegovu ponudu
2014-04-15
Nikada nisam bio policajac, ni vojni ni civilni, to što imaš žune u glavi nije moj problem. U svakom slučaju za razliku od tebe ja imam što ispričati o tome kako ste razarali Vukovar i posebno dobro slušaju kada im pričam o tebi, na koji način opravdavaš razaranje grada i bacanje aviobombe na Vukovarsku bolnicu punu ranjenika, kad čuju da ste to napravili jer smo navodno zapalili dva srpska lokala ljudi se počnu krstiti i ne vjeruju da takvih budaletina uopće ima na svijetu no ti si živi dokaz da postoji.dzango wrote:Evo vam ga učitelj. Bivša pandurčina i sadašnji moralno politički radnik i kulturni bard.tre911 wrote:Tebi ni da Bog siđe i pokaže činjenice ne vrijedi jer si sam sebi stavio ulare na glavu i misliš da si pametan. Što nije točno od ovoga napisanog gore?dzango wrote:Trla baba lan, da joj prođe dan. Lepo ja kažem da ovaj na svakoj temi piše isto. Bez obzira o čemu je tema. On je svoje naučio napamet i samo piči.tre911 wrote:A imali bi što i reći, ono ubijali smo, klali smo, silovali smo, protjerivali, osvajali, pljačkali...i zato dobili 1200 godina zatovra plus nekoliko doživotnih robija, bilo bi tog i više da nisu neki pokrepali u hagu ne dočekavši presudu. Baš čudno što ništa ne pričaju o tome jel tako.dzango wrote:Kod nas panduri u penziji nikome ne drže moralno politička predavanja.
Guest- Guest
Jebeš turizam. Mene uvek intrigiraju ti ostaci komunizma u glavama.n_razbojnik wrote:Nemoj bre džango, će čir dobiješ od brige za ustaški turizam i njegovu ponudu
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Što uče Hrvati u Vojvodini? O Domovinskom ratu uče da je građanski, započet u Hrvatskoj
» Karamarko odao počast Bošnjacima poginulima u Domovinskom ratu
» Hasanbegović:Jedina prava pobjeda u 20 stoljeću je ona u Domovinskom ratu
» Zašto nema filmova o Domovinskom ratu?
» Plenki drži slivo Domovinskom ratu
» Karamarko odao počast Bošnjacima poginulima u Domovinskom ratu
» Hasanbegović:Jedina prava pobjeda u 20 stoljeću je ona u Domovinskom ratu
» Zašto nema filmova o Domovinskom ratu?
» Plenki drži slivo Domovinskom ratu
Page 4 of 9