Popovi opet traže da se zakonom zabrani rad nedjeljom
Page 2 of 8
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Popovi opet traže da se zakonom zabrani rad nedjeljom
Roy_Bean wrote:max123 wrote:pa vi srbi imate svestenike,a i jedni i drugi imate popove.koje neznanje,a rodjen i socijaliziran si u Hrvatskoj...Roy_Bean wrote:katolička crkva ima svećenike...
on topic: osobno nemam problema da ljudi rade i nedjeljom, ALI da im to bude i adekvatno plaćeno...postoje ljudi koji nisu vjernici i kojima rad nedjeljom ne bi bio problem samo da se isti pošteno plati...
s drugim djelom se slazem..
srbi imaju popove, a mi svećenike...Hrvati, osim komunjara, svećenike nisu nikad zvali popovima...
ovo ti baš ne stoji...bezbroj puta sam to i od vjernika čula.
Guest- Guest
Očito.max123 wrote:e onda nikad nisi bia u dalmaciji..Roy_Bean wrote:
srbi imaju popove, a mi svećenike...Hrvati, osim komunjara, svećenike nisu nikad zvali popovima...
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
max123 wrote:e onda nikad nisi bia u dalmaciji..Roy_Bean wrote:
jesam...imam i rodbine dole, ali nisam ih nikad čuo da su svećenike zvali popovima...to valjda dalmatinci komunisti futraju
zapravo stoji, pop je pravoslavni pop, a katolički je svećenik, bez obzira što često i kod nas svećenike kolokvijalno zovu popovima
i komunjare i fetivni i vjernici.svi..;)Roy_Bean wrote:max123 wrote:e onda nikad nisi bia u dalmaciji..Roy_Bean wrote:
jesam...imam i rodbine dole, ali nisam ih nikad čuo da su svećenike zvali popovima...to valjda dalmatinci komunisti futraju
max123- Posts : 2853
2015-10-28
a dobro...ja osobno nikad nisam čuo, ali vjerujem ti kad kažeš da je tako...
zar pop nije staroslavenski,opcenito slavenski pojam, za svecenik-svestenik..?marcellus wrote:zapravo stoji, pop je pravoslavni pop, a katolički je svećenik, bez obzira što često i kod nas svećenike kolokvijalno zovu popovima
2015-10-28
max123 wrote:i komunjare i fetivni i vjernici.svi..;)Roy_Bean wrote:max123 wrote:e onda nikad nisi bia u dalmaciji..Roy_Bean wrote:
a koji si ti od ovi ča si i navea?!
Last edited by Noor on 1/3/2017, 12:29; edited 1 time in total
Guest- Guest
Zato šta uglavnom je pop mjesni pa ima ime onda je don xy ....a kad izostavljaju ime onda ne kažu doc ce ti svecenik nego kažu doc ce pop.Roy_Bean wrote:max123 wrote:e onda nikad nisi bia u dalmaciji..Roy_Bean wrote:
Ako ga zovu imenom onda je Don XY ....a ako samo titulon onda koriste pop a rijeđe svecenik.
2014-04-11
https://www.bitno.net/vjera/pitajte-svecenika/pop-ili-svecenik/
dobar tekst...
dobar tekst...
ich?ja sam ercegovac-ustasa-ateist.rijetka pojava,al ima nas..;)Noor wrote:
2015-10-28
max123 wrote:ich?ja sam ercegovac-ustasa-ateist.rijetka pojava,al ima nas..;)Noor wrote:
ah, so...sehr gut
Guest- Guest
Je samo Dalamtinci gutaju slova , sve ce ti oni sad govorit svecenik ......ako ga imenuješ onda je don il fra XY ...a ako nema imena nego je mjesni onda kažu iden u popa ( zna se na kojega se misli , mjesnoga ).Roy_Bean wrote:https://www.bitno.net/vjera/pitajte-svecenika/pop-ili-svecenik/
dobar tekst...
Nece ti oni govorit iden u svecenika na ispovid ....Dalmatinci gutaju slova i skracuju izraze.
2014-04-11
Roy_Bean wrote:https://www.bitno.net/vjera/pitajte-svecenika/pop-ili-svecenik/
dobar tekst...
Zanimljivo je spomenuti da su baš oni koji su bili zaneseni besklasnim društvom, jednakostima i pravima, stvorili upravo ovakve podjele, klase i negativnosti od kojih i danas patimo.
und du bist heute wieder sehr sexy...;)Noor wrote:max123 wrote:ich?ja sam ercegovac-ustasa-ateist.rijetka pojava,al ima nas..;)Noor wrote:
ah, so...sehr gut
2015-10-28
U Dalmaciji neceš nikad cut pop Jure nego don Jure ( ili fra Jure ako je fratar ) ...al ako ga neimenuju a misle na mjesnog onda ti kažu pop.
Svecenik je više onako službeno.
Svecenik je više onako službeno.
2014-04-11
taj govorni fenomen imas na cilom dinarskom prostoru.mahom se guta slovo h,ne znam zasto,ali tako je.ili se minjaju pocetna slova,nije fratar-neg pratar,nije filip-neg pilip...itd i tako duze..RayMabus wrote:Roy_Bean wrote:....Dalmatinci gutaju slova i skracuju izraze.
2015-10-28
Znam , ispravljali su me na forumu za dva izraza a imam 38 godina ...prvi je bio helikopter jer sam govorio helihopter a drugi je isto bilo nešto ....a da ono od kalašnjikova u šta stanu meci ...šanžer ...ispalo je da se drukcije to zove ...šaržer.max123 wrote:taj govorni fenomen imas na cilom dinarskom prostoru.mahom se guta slovo h,ne znam zasto,ali tako je.ili se minjaju pocetna slova,nije fratar-neg pratar,nije filip-neg pilip...itd i tako duze..RayMabus wrote:Roy_Bean wrote:....Dalmatinci gutaju slova i skracuju izraze.
Ono proguta nešto i pojednostavni ...helikopter ...ikopter ...hopter ...lakše se izgovara ....šaržer ....šanžer ...opet svoj model lakšeg izgovora.
2014-04-11
max123 wrote:und du bist heute wieder sehr sexy...;)Noor wrote:max123 wrote:ich?ja sam ercegovac-ustasa-ateist.rijetka pojava,al ima nas..;)Noor wrote:
ah, so...sehr gut
na jaaa...wirklich? vielen Dank :)
Guest- Guest
Kao prvo: - jugonostalgičar,marcellus wrote:nedjelja treba biti neradni dan gdje god je to ikako moguće. Kad sam ja bio klinac u socijalizmu nedjelom nisu radili dućani, trafike, nisu izlazile novine, i TV nije emitirala cijeli dan nego samo nešto malo...
Kao drugi: Ajde mališa ne seri. Saša Zapopljugin...Nedjeljno Popodne...
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Oh_Femder wrote:Kao prvo: - jugonostalgičar,marcellus wrote:nedjelja treba biti neradni dan gdje god je to ikako moguće. Kad sam ja bio klinac u socijalizmu nedjelom nisu radili dućani, trafike, nisu izlazile novine, i TV nije emitirala cijeli dan nego samo nešto malo...
Kao drugi: Ajde mališa ne seri. Saša Zapopljugin...Nedjeljno Popodne...
to je bilo kasnije, puno kasnije
kad sam ja bio klinac bio je jedan program na TV Zagreb, i drugi "eksperimentalni" koji je emitirao par sati dnevno
Similar topics
» Splitski nadbiskup od sabora traži da zabrani rad nedjeljom
» Pupovac opet uživa u nedjeljom u 2
» Najdraži gost opet u Zagrebu. Nedjeljom u dva - Željko Komšić
» Crkva opet pokreće kampanju protiv rada nedjeljom
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
» Pupovac opet uživa u nedjeljom u 2
» Najdraži gost opet u Zagrebu. Nedjeljom u dva - Željko Komšić
» Crkva opet pokreće kampanju protiv rada nedjeljom
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
Page 2 of 8