Popovi opet traže da se zakonom zabrani rad nedjeljom
Page 8 of 8
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Popovi opet traže da se zakonom zabrani rad nedjeljom
Zakon tržišta, nikakva državna regulativa.provocator wrote:U principu stvar je vrlo jednostavna i ja sam to na forumu više puta pojasnio.tre911 wrote:Treba dati ljudima dan odmora u tjednu da mogu provesti dan sa obitelji i malo se odmoriti. Ni u robovlasničkom sistemu se nije radilo 7 dana u tjednu. Ono što trebaš možeš uvijek kupiti ranije a ako je nešto hitno onda postoje tankštele ili trgovine koje rade 24h.
Naime kaj... U ovoj državi živi oko 90 posto kršćana, jel tak? Jest!
Većina njih su rimokatoličke vjere... Jel tak? Jest!
I u čemu je problem?
Neka ti kršćani i vrli katolici prestanu nedjeljom dolaziti u trgovačke centre i tim centrima se, definitivno, neće isplatiti rad nedjeljom.
Ali curca malo.
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
Ne govoris,sanjaris.Triny wrote:I ja isto.dijagram wrote:Jos nisam cuo da negdje jesu, nemam nista protiv.Triny wrote:Kako se dogovore. Bez države.dijagram wrote:haha, a tko drugi?aben wrote:
poslodavci ili radnici
Govorim tek sto jest na stvari.
Realno.
Dvije realnosti.
Posvuda drzave manje ili vise reguliraju zakone o radu, poglavito clanice EU.
Ne postoje drzave u kojima se poslodavci i radnici(posloprimci)dogovaraju o radnom vremenu.
Ako postoje eto navedi, bas me zanima kako su se dogovorili,za sto nemam kako rekoh nista protiv.
dijagram-
2015-08-09
Uvijek se dogovaraju. To što piše u ugovorima, samo je formalnost.dijagram wrote:Ne govoris,sanjaris.Triny wrote:I ja isto.dijagram wrote:Jos nisam cuo da negdje jesu, nemam nista protiv.Triny wrote:Kako se dogovore. Bez države.dijagram wrote:
haha, a tko drugi?
poslodavci ili radnici
Realno.
Dvije realnosti.
Ne postoje drzave u kojima se poslodavci i radnici(posloprimci)dogovaraju o radnom vremenu.
Ako postoje eto navedi, bas me zanima kako su se dogovorili,za sto nemam kako rekoh nista protiv.
Trinity-
2014-04-17
Dogovaraju se ali se nikada ne dogovore.Triny wrote:Uvijek se dogovaraju. To što piše u ugovorima, samo je formalnost.dijagram wrote:Ne govoris,sanjaris.Triny wrote:I ja isto.dijagram wrote:Jos nisam cuo da negdje jesu, nemam nista protiv.Triny wrote:
Kako se dogovore. Bez države.
Realno.
Dvije realnosti.
Arbitrira drzavna regulativa.
Stoga je pogresno govoriti da se eto dogovore, dogovore se klinac.
Eto, sto u HR kazu radnici sto poslodavci, jesu dogovorili rad nedjeljom ili nisu:)
dijagram-
2015-08-09
Da, država se petlja.dijagram wrote:Dogovaraju se ali se nikada ne dogovore.Triny wrote:Uvijek se dogovaraju. To što piše u ugovorima, samo je formalnost.dijagram wrote:Ne govoris,sanjaris.Triny wrote:I ja isto.dijagram wrote:
Jos nisam cuo da negdje jesu, nemam nista protiv.
Realno.
Dvije realnosti.
Arbitrira drzavna regulativa.
Stoga je pogresno govoriti da se eto dogovore, dogovore se klinac.
Eto, sto u HR kazu radnici sto poslodavci, jesu dogovorili rad nedjeljom ili nisu:)
Ali da ti nećeš raditi nedjeljom, ne bi pristao na takav ugovor.:)
Trinity-
2014-04-17
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Splitski nadbiskup od sabora traži da zabrani rad nedjeljom
» Pupovac opet uživa u nedjeljom u 2
» Najdraži gost opet u Zagrebu. Nedjeljom u dva - Željko Komšić
» Crkva opet pokreće kampanju protiv rada nedjeljom
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
» Pupovac opet uživa u nedjeljom u 2
» Najdraži gost opet u Zagrebu. Nedjeljom u dva - Željko Komšić
» Crkva opet pokreće kampanju protiv rada nedjeljom