Glupi Grčić: Agrokor mora opstati a novinari moraju šutjeti o velikim problemima
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Glupi Grčić: Agrokor mora opstati a novinari moraju šutjeti o velikim problemima
jasambrend wrote:Pinochet wrote:inače nemogu nikada takvi kapitalisti propasti.. odvaja se privatna imovina od imovine firme, tu su vjerojatno i offshore računi.. itd.. pogle Keruma.. propao a i dalje leži na parama
Pranje i pronevjera novca je inače u svim osim u banana državama itekako kažnjivo, a u turbokapitalistickoj Kini uz TV prijenos i račun za metak obitelji... meanwhile in Croatia...
nije pronevjera novca nikakva.. ako čovjek vlasnik, ima dobit , tipa 120 milijuna kuna što je imao hrpu godina.. izvuče dobit i plati uredno porez na nju 20%, i ta lova je njegova. i uredno oporezovana. zato i služi kapitalizam , da ljudi zarade novac.
opet dio love se može zamračiti i bez poreza, ali često se upada u sivu zonu, jer naš porezni sustav je tako kompliciran (bile su usporedbe irskog i našeg, komedija , irski je ono pola a4 papira :D )često komplicirani porezni sustavi idu na ruke velikim igračima koji mogu onda platiti financijske stručnjake i odvjetnike, dok mali igrači ne mogu
Guest- Guest
Re: Glupi Grčić: Agrokor mora opstati a novinari moraju šutjeti o velikim problemima
:D :Dasilovski wrote:Normalno, pa prvo puniš off shore a ostalo ko jebe neće Rusi zatvoriti tvornice ili trgovine nego iste koristiti za prodor i kontrolu, a Novotny, Grčić mr.5% Vedriš i družina neće raditi za Todu nego za majku Rusiju, vidjeti ćeš kako će Hanžeković pohriliti sa redakcijom Žutarnjeg da ljubi ambasadora Azimova, a Dnevnik nikad više neće govoriti o sirijskom režimu nego predsjednik Assada Lav i mirotvoracPinochet wrote:inače nemogu nikada takvi kapitalisti propasti.. odvaja se privatna imovina od imovine firme, tu su vjerojatno i offshore računi.. itd.. pogle Keruma.. propao a i dalje leži na parama
zato kažem da su Rusi inteligetni, nisu više glupe komunjare koji se šire nasiljem(osim ako nije nužno) , nego se šire kapitalom i donacijama i medijima.. naučili od Amera i Britanaca
Guest- Guest
Pinochet wrote:jasambrend wrote:Pinochet wrote:inače nemogu nikada takvi kapitalisti propasti.. odvaja se privatna imovina od imovine firme, tu su vjerojatno i offshore računi.. itd.. pogle Keruma.. propao a i dalje leži na parama
Pranje i pronevjera novca je inače u svim osim u banana državama itekako kažnjivo, a u turbokapitalistickoj Kini uz TV prijenos i račun za metak obitelji... meanwhile in Croatia...
nije pronevjera novca nikakva.. ako čovjek vlasnik, ima dobit , tipa 120 milijuna kuna što je imao hrpu godina.. izvuče dobit i plati uredno porez na nju 20%, i ta lova je njegova. i uredno oporezovana. zato i služi kapitalizam , da ljudi zarade novac.
opet dio love se može zamračiti i bez poreza, ali često se upada u sivu zonu, jer naš porezni sustav je tako kompliciran (bile su usporedbe irskog i našeg, komedija , irski je ono pola a4 papira :D )često komplicirani porezni sustavi idu na ruke velikim igračima koji mogu onda platiti financijske stručnjake i odvjetnike, dok mali igrači ne mogu
Kako može prikazivati dobit ako je stalno dužan dobavljačima, a nekima i godinama...Naravno da inspektori nisu revnosno češljali njegove poslovne knjige jer bi se svega tu vjerojatno našlo...A ajmo malo u povijest i kako je uopće došao do Unikonzuma, sojare, mljekare Zadar pa Zvijezde i ostalih trista tisuća čuda...jebes mi sve, ali znalo se da će ovako završiti, ali što su ljudi na ovim prostorima glupi, to je čudo jedno... Uvijek im je bilo bitnije danas imati šniclu, nego barem deset godina mlijeko i telad od krave jer se treba malo i potruditi...
darth_vader-
2014-04-17
Kakve crne strčnjake nazovu ministre tipa Vrdoljak on sve sredi sa poreznom i otpišu dug od par milijuna kao prošlče godine Klemu PDV-ePinochet wrote:jasambrend wrote:Pinochet wrote:inače nemogu nikada takvi kapitalisti propasti.. odvaja se privatna imovina od imovine firme, tu su vjerojatno i offshore računi.. itd.. pogle Keruma.. propao a i dalje leži na parama
Kermit-
2014-04-17
jasambrend wrote:Pinochet wrote:jasambrend wrote:Pinochet wrote:inače nemogu nikada takvi kapitalisti propasti.. odvaja se privatna imovina od imovine firme, tu su vjerojatno i offshore računi.. itd.. pogle Keruma.. propao a i dalje leži na parama
Kako može prikazivati dobit ako je stalno dužan dobavljačima, a nekima i godinama...Naravno da inspektori nisu revnosno češljali njegove poslovne knjige jer bi se svega tu vjerojatno našlo...A ajmo malo u povijest i kako je uopće došao do Unikonzuma, sojare, mljekare Zadar pa Zvijezde i ostalih trista tisuća čuda...jebes mi sve, ali znalo se da će ovako završiti, ali što su ljudi na ovim prostorima glupi, to je čudo jedno... Uvijek im je bilo bitnije danas imati šniclu, nego barem deset godina mlijeko i telad od krave jer se treba malo i potruditi...
budi ti bez brige, sitni ljudi značju "zajebat državu" i izvuć lovu iz svojih firmi (iako to nije zajebat državu jednostvno država nas pljačka sa porezima).. kamo li neće todorić..
može se razbiti na nekoliko firmi itd.. ima on direktore iz financija i prava koji su plaćeni 50 000 kuna mjesečno da mu spašavaju lovu.. budi bez brige - i to sve po zakonu i legalno
inače da je todorić imao mađarske poreze, (to jest da država nije toliko pohlpena sa porezima) vjerojatno nebi bio u problemima nego bi poslovao u suficitu..
država je zlo
porezi su krađa
Guest- Guest
soft power brePinochet wrote::D :Dasilovski wrote:Normalno, pa prvo puniš off shore a ostalo ko jebe neće Rusi zatvoriti tvornice ili trgovine nego iste koristiti za prodor i kontrolu, a Novotny, Grčić mr.5% Vedriš i družina neće raditi za Todu nego za majku Rusiju, vidjeti ćeš kako će Hanžeković pohriliti sa redakcijom Žutarnjeg da ljubi ambasadora Azimova, a Dnevnik nikad više neće govoriti o sirijskom režimu nego predsjednik Assada Lav i mirotvoracPinochet wrote:inače nemogu nikada takvi kapitalisti propasti.. odvaja se privatna imovina od imovine firme, tu su vjerojatno i offshore računi.. itd.. pogle Keruma.. propao a i dalje leži na parama
zato kažem da su Rusi inteligetni, nisu više glupe komunjare koji se šire nasiljem(osim ako nije nužno) , nego se šire kapitalom i donacijama i medijima.. naučili od Amera i Britanaca
Kermit-
2014-04-17
Pinochet wrote:jasambrend wrote:Pinochet wrote:inače nemogu nikada takvi kapitalisti propasti.. odvaja se privatna imovina od imovine firme, tu su vjerojatno i offshore računi.. itd.. pogle Keruma.. propao a i dalje leži na parama
kune ne može odnjeti iz Hrvatske jer kune nisu platežno sredstvo nigdje drugdje osim u RH, može od mjenjačnice centralne banke kupiti devize za te svoje kune pa njih nositi van
Guest- Guest
problem todorica je sto s eprevise oslonio na drzavu kao i drzava na njega..i kako rekoh bez pomoci drzave i rihtanja poslova..on bi ostao na rangu prodavaca cvijeca na placu...u biti nije on za to zasluzan nego njegov otac koji je cak i robijao zbog miljanja sa nekom lovom sedeamdesetih kao direktor jedne firme..ali stari mu ej imao hrpu politickih poznanstava...cak je i sa drugom tiletom...imao kontakte...tile mu ej i skresao kaznu...i todoric junior je odlicno iskorustio sva ta oceva poznastva...pa su mu an drzavni trosak srihtali da bude 'biznismen'
vuksadinare- Posts : 100237
2015-09-08
Ili izglasa se predstecajna...Otpisu se stvarna potraživanja, ostaju fiktivna...Ma uopće je glupo Honduras stavljati u istu kategoriju s nama...
darth_vader-
2014-04-17
agrokor je oslobođen većine poreza, ne plaćaju PDV npr., a uz državne subvencije koje dobivaju povezane tvrtke su u plusu u odnosu na uplate u proračunPinochet wrote:
inače da je todorić imao mađarske poreze, (to jest da država nije toliko pohlpena sa porezima) vjerojatno nebi bio u problemima nego bi poslovao u suficitu..
država je zlo
porezi su krađa
Guest- Guest
deda wrote:agrokor je oslobođen većine poreza, ne plaćaju PDV npr., a uz državne subvencije koje dobivaju povezane tvrtke su u plusu u odnosu na uplate u proračunPinochet wrote:
država je zlo
porezi su krađa
nisam siguran da ne plaćaju pdv..
koliko konzum napravi prometa godišnje? ok znam da je porez na dodatnu vrijednost, (dakle na razliku u cijeni) ali isto ono.. koliki je promet konzuma?
Guest- Guest
Neprikosnoveni kralj maloprodaje u Hrvatskoj i dalje je Konzum s prihodom od 13,4 milijarde kuna i dobiti od 108 milijuna kuna.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/lidl-prosle-godine-zaradio-koliko-i-mocni-konzum-20150512
možda na promet od 13.5 milijardi tehnički ne plati svih 25% PDVa, ali plati velik dio PDVa.. plus porez na dobit 100milijuna kuna..
eto di on ima pare.. kada on i "propadne" , mislim da će biti najbogatijih Hrvat :D
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/lidl-prosle-godine-zaradio-koliko-i-mocni-konzum-20150512
možda na promet od 13.5 milijardi tehnički ne plati svih 25% PDVa, ali plati velik dio PDVa.. plus porez na dobit 100milijuna kuna..
eto di on ima pare.. kada on i "propadne" , mislim da će biti najbogatijih Hrvat :D
Guest- Guest
Pinochet wrote:deda wrote:agrokor je oslobođen većine poreza, ne plaćaju PDV npr., a uz državne subvencije koje dobivaju povezane tvrtke su u plusu u odnosu na uplate u proračunPinochet wrote:
država je zlo
porezi su krađa
nisam siguran da ne plaćaju pdv...
ni proizvođač robe ni trgaovac ne plaćaju PDV od svojih prihoda, to plaća kupac, taj se porez prebacuje na krajnjeg kupca, zaračunava se na cijenu koju formira prodavač, ne plaća se iz osnovne cijene (marža + troškovi)
Guest- Guest
da, prevaljivanje poreza..
sve jedno PDV i te kako utječe na poslovanje pa plaćao ga ti ili kupac..
poskupljuje robu, što smanjuje promet a time i profit itd.. osjetio sam i to sam
sada pitanje je na koga se prevaljuje.. kada se digne PDV , evo sada što sam pričao sa nekima u restoranima.. dio se prevaljuje na kupca, ali bogami dio kidaju sebi od usta - ugostitelji... i čitam da radi rasta PDVa hrpa njih zatvara
sve jedno PDV i te kako utječe na poslovanje pa plaćao ga ti ili kupac..
poskupljuje robu, što smanjuje promet a time i profit itd.. osjetio sam i to sam
sada pitanje je na koga se prevaljuje.. kada se digne PDV , evo sada što sam pričao sa nekima u restoranima.. dio se prevaljuje na kupca, ali bogami dio kidaju sebi od usta - ugostitelji... i čitam da radi rasta PDVa hrpa njih zatvara
Guest- Guest
s time da ovi koji su u sustavu paušala državi praktički predaju PDV po nižoj stopi od 25% jer im država ostavlja dio svog kolača
Guest- Guest
Pinochet wrote:
mislim da mi imamo previše kafića i pekarnica po ulicama, to im je veći problem, ne mogu svi opstati
Guest- Guest
gledam jednu ulicu u Zg, ima Konzum, Spar, 3 pekarnice i 2 fast fooda sve u dužini od 100 metara
Guest- Guest
pogotovo nakon dizanja poreza, ja sam osobno smanjio odlaske u kafić i restorane...deda wrote:Pinochet wrote:
mislim da mi imamo previše kafića i pekarnica po ulicama, to im je veći problem, ne mogu svi opstati
baš čitam kako jedan u splitu , piše u komentarima, imao elitnu lokaciju i obiteljsku konobu koji je mislio pretvoriti u neki elitni resotran, kaže skočio PDV na 25%, odusta, i kaže pretvorio sam je u sobe, koje ću rentati, turistima uzimati po mogućnosti u cashu, i prst u uvo.. pa diži ti poreze
Guest- Guest
Pinochet wrote:deda wrote:agrokor je oslobođen većine poreza, ne plaćaju PDV npr., a uz državne subvencije koje dobivaju povezane tvrtke su u plusu u odnosu na uplate u proračunPinochet wrote:
država je zlo
porezi su krađa
nisam siguran da ne plaćaju pdv..
koliko konzum napravi prometa godišnje? ok znam da je porez na dodatnu vrijednost, (dakle na razliku u cijeni) ali isto ono.. koliki je promet konzuma?
agrokor jasno plaća pdv
marcellus wrote:
agrokor jasno plaća pdv
na što?
Guest- Guest
Što je to PDV?
Porez na dodanu vrijednost je porez koji dodajete na prodajnu cijenu svih vaših roba i usluga. Znači ako ste namjeravali prodavati svoje ručno rađene narukvice po 50 kn komad nakon što uđete u sustav PDV-a prodavat ćete ih po 62,50 kn. (25% od 50,00 kn je 12,50 kn).
Možete si odbiti pretporez po ulaznim računima. Pretporez je u stvari PDV samo je sada s "druge strane". Naime kad vi izdajete račun na cijenu obračunavate PDV, ali kada dobijete račun od druge tvrtke za vas PDV sa tog računa postaje pretporez kojeg si možete odbiti. To konkretno znači da vas računalo ne košta 12.500 kn već samo 10.000 kn, a ovih 2.500 kn pretporeza ćete prebiti sa svojom obvezom za PDV. Ako je vaša obveza veća morat ćete platiti PDV, a ako je manja možete tražiti povrat PDV-a.
nedostatak je što će cijena vaših proizvoda i usluga biti 25% viša. Ukoliko su vam klijenti druge tvrtke, a ne fizičke osobe onda to nije problem budući je PDV za tvrtke neutralan. Tvrtke će si odbiti vaš PDV kao pretporez.
http://www.imamnovac.com/PDV-da-ili-ne/47.aspx
Porez na dodanu vrijednost je porez koji dodajete na prodajnu cijenu svih vaših roba i usluga. Znači ako ste namjeravali prodavati svoje ručno rađene narukvice po 50 kn komad nakon što uđete u sustav PDV-a prodavat ćete ih po 62,50 kn. (25% od 50,00 kn je 12,50 kn).
Možete si odbiti pretporez po ulaznim računima. Pretporez je u stvari PDV samo je sada s "druge strane". Naime kad vi izdajete račun na cijenu obračunavate PDV, ali kada dobijete račun od druge tvrtke za vas PDV sa tog računa postaje pretporez kojeg si možete odbiti. To konkretno znači da vas računalo ne košta 12.500 kn već samo 10.000 kn, a ovih 2.500 kn pretporeza ćete prebiti sa svojom obvezom za PDV. Ako je vaša obveza veća morat ćete platiti PDV, a ako je manja možete tražiti povrat PDV-a.
nedostatak je što će cijena vaših proizvoda i usluga biti 25% viša. Ukoliko su vam klijenti druge tvrtke, a ne fizičke osobe onda to nije problem budući je PDV za tvrtke neutralan. Tvrtke će si odbiti vaš PDV kao pretporez.
http://www.imamnovac.com/PDV-da-ili-ne/47.aspx
Guest- Guest
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Kinesko gospodarstvo je u velikim problemima
» VLADIMIR PUTIN U VELIKIM PROBLEMIMA!
» Berni ne prdi..pa sam SDP-ov ekonomski 'strateg' Grcic je da se Agrokor spasi
» Alan Greenspan: američka ekonomija je u velikim problemima
» Beljak ja sam bog u stranci i kod mene se mora šutjeti
» VLADIMIR PUTIN U VELIKIM PROBLEMIMA!
» Berni ne prdi..pa sam SDP-ov ekonomski 'strateg' Grcic je da se Agrokor spasi
» Alan Greenspan: američka ekonomija je u velikim problemima