'' LJUTNJA HOTELIJERI U PANICI: BIJESNI ZBOG ZAKONSKIH IZMJENA Vlada je bez ikakvih konzultacija s nama ukinula mjeru kojom smo zadržavali svoje najbolje radnike ''
Page 4 of 13
Page 4 of 13 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13
Re: '' LJUTNJA HOTELIJERI U PANICI: BIJESNI ZBOG ZAKONSKIH IZMJENA Vlada je bez ikakvih konzultacija s nama ukinula mjeru kojom smo zadržavali svoje najbolje radnike ''
sto se tiče "uspjeha/neuspjeha" Škegre, nema veze, čovjek jest ostvario uspjeh, imao je nekoliko objavljenih radova, bio je solidan ministar, radio je za dobre inozemne firme itd..
sada imao firmu koja je uspjela, nije , nema veze ... biti poduzetnik je jedno, biti uspješan manager za drugog poduzetnika je drugo, a biti dobar ministar treće..
sada imao firmu koja je uspjela, nije , nema veze ... biti poduzetnik je jedno, biti uspješan manager za drugog poduzetnika je drugo, a biti dobar ministar treće..
Guest- Guest
Re: '' LJUTNJA HOTELIJERI U PANICI: BIJESNI ZBOG ZAKONSKIH IZMJENA Vlada je bez ikakvih konzultacija s nama ukinula mjeru kojom smo zadržavali svoje najbolje radnike ''
sitting_bull wrote:ako turizam uprihodi 9 milijardi eura godišnje i ako država na taj prihod naplati porez, nije li pošteno da se dio tog poreza vrati onima koji su ga i zaradili?
Zato jer nije uredu da samo oni budu priveligirani. Od ostalih branša država ne naplačuje poreze ili?
catabbath-
2015-08-22
catabbath wrote:sitting_bull wrote:ako turizam uprihodi 9 milijardi eura godišnje i ako država na taj prihod naplati porez, nije li pošteno da se dio tog poreza vrati onima koji su ga i zaradili?
Zato jer nije uredu da samo oni budu priveligirani. Od ostalih branša država ne naplačuje poreze ili?
a?
pošteno je da država uopće ne uzima porez. koji je smisao uzimanja pa vraćanja, osim manipulativnog troška u obliku ploće raspodjeljivačima?
2014-04-16
catabbath wrote:sitting_bull wrote:ako turizam uprihodi 9 milijardi eura godišnje i ako država na taj prihod naplati porez, nije li pošteno da se dio tog poreza vrati onima koji su ga i zaradili?
najveća zarada državi je od turizma... jer mi smo uvozna ekonomija, a dobijamo od turizma čiste €€€€€€...
kada se netko uhljebi -recimo Ivan na lupanje pečata u zavodu za rude iz nosa, pa on plaća pdv, to je više prodavanje magle od ekonomije.. kada Hans potroši €€€ i onda na to država udre PDV; porez na dobit, porez na dohodak, pa konobar opet troši plaću, pa opet svi porezi.. to je što čini plaću uhljeba Ivana vrijednom da mozes uzeti uvozni auto ili mobitel
Guest- Guest
Ja sam uplatio puno više poreza od prosječnog konobara/kuhara/sobarice, šta nebi malo meni vratila država....
Pinochet wrote:najveća zarada državi je od turizma... jer mi smo uvozna ekonomija, a dobijamo od turizma čiste €€€€€€...
Znači, hipotetski ako jedna sezona iz nekog razloga zašteka i zarada ban ne bude neka, država će ukinuti privilegije?
catabbath-
2015-08-22
catabbath wrote:Ja sam uplatio puno više poreza od prosječnog konobara/kuhara/sobarice, šta nebi malo meni vratila država....
ni pitanje zoč ti ne vroti nego zoč ti uopće uzme.
redistributivni porez je kažnjavanje uspješnih i nagrađivanje nesposobnih, to stvara čitav jedan novi društveni sloj- socijaliste.
2014-04-16
hm, ja sam radio na lokaciji gdje su konobari mjesečno izlazli sa 20 000kn..catabbath wrote:Ja sam uplatio puno više poreza od prosječnog konobara/kuhara/sobarice, šta nebi malo meni vratila država....
inače da slažem se, država pljačka sve iz privatnog sektora(od turista do proizvodnje do trgovine) da bi hranila kastu parazita,
Guest- Guest
ako jedna sezona zašteka, Dalmacija će izgledati kao Slavonija, a Zagreb kao Vukovarcatabbath wrote:Pinochet wrote:najveća zarada državi je od turizma... jer mi smo uvozna ekonomija, a dobijamo od turizma čiste €€€€€€...
Znači, hipotetski ako jedna sezona iz nekog razloga zašteka i zarada ban ne bude neka, država će ukinuti privilegije?
Guest- Guest
catabbath wrote:Pinochet wrote:najveća zarada državi je od turizma... jer mi smo uvozna ekonomija, a dobijamo od turizma čiste €€€€€€...
država troši u svojim kunama, neće se ništa dogoditi ako padne uvoz eura
država ne treba ni poreze da bi trošila
Guest- Guest
deda wrote:catabbath wrote:Pinochet wrote:najveća zarada državi je od turizma... jer mi smo uvozna ekonomija, a dobijamo od turizma čiste €€€€€€...
da samo ta kuna neće vrijediti kurca, i uhljebi koji dobijaju 10 000kuna mjesečno, odjedanput će shvatiti da ne mogu više kupovati ništa iz uvoza ,a to je 80% potrošačke robe
Guest- Guest
Pinochet wrote:deda wrote:catabbath wrote:Pinochet wrote:najveća zarada državi je od turizma... jer mi smo uvozna ekonomija, a dobijamo od turizma čiste €€€€€€...
da samo ta kuna neće vrijediti kurca, i uhljebi koji dobijaju 10 000kuna mjesečno, odjedanput će shvatiti da ne mogu više kupovati ništa iz uvoza ,a to je 80% potrošačke robe
centralna banka HNB određuje tečaj kune u odnosu na euro
Guest- Guest
uz pomoć tržišta..deda wrote:Pinochet wrote:deda wrote:catabbath wrote:Pinochet wrote:najveća zarada državi je od turizma... jer mi smo uvozna ekonomija, a dobijamo od turizma čiste €€€€€€...
HNB određuje vrijednost kune u odnosu na EURo
bez izvoza(industrije ili turizma), naša kuna u međunarodnoj razmjeni ne vrijedi kurca, jer stranac za našu kunu ne moze ništa kupiti.
dakle stane li turizam, koji je oko 40-50% izvoza, devalvira kuna za 40-50%, HNB neće moći braniti tečaj kune..
a time mobitel, automobili, računala, nutele, itd, sve postaje 40-50% skuplje..
zaustaviš li totalno izvoz, ne mozes ništa kupiti niti uvesti, cijena mobitela se penje u beskonačno mnogo kuna
Guest- Guest
Pinochet wrote:
uz pomoć tržišta...
oni su monopolist, imaju monopol na kunu, tu nema tržišta, vrijednost je ona koju oni žele, kamate također, HNB određuje kamatu, koja je ujedno i kamata koju plaća država za izdavanje svojih obveznica a koje kupuje HNB u obrnutim repo aukcijama, privatni sektor, tj. banke svoje kamate formiraju u odnosu na kamatu koju postavlja monopolist HNB
monetarna politika ne uzrokuje hiperniflaciju, to se moglo vidjeti po QE programu u SADu nakon 2008., ekonomska teorija kojoj i ti pripadaš očekivala je snažno slabljenje dolara zbog QE, no dogodilo se suprotno, dolar je ojačao, očito ne marite za matematiku nego stvari gledate čisto ideološki
Guest- Guest
brate opet ti alternativnu ekonomiju i matematiku.deda wrote:Pinochet wrote:
uz pomoć tržišta...
oni su monopolist, imaju monopol na kunu, tu nema tržišta, vrijednost je ona koju oni žele, kamate također, HNB određuje kamatu, koja je ujedno i kamata koju plaća država za izdavanje svojih obveznica a koje kupuje HNB u obrnutim repo aukcijama, privatni sektor, tj. banke svoje kamate formiraju u odnosu na kamatu koju postavlja monopolist HNB
monetarna politika ne uzrokuje hiperniflaciju, to se moglo vidjeti po QE programu u SADu nakon 2008., ekonomska teorija kojoj i ti pripadaš očekivala je snažno slabljenje dolara zbog QE, no dogodilo se suprotno, dolar je ojačao, očito ne marite za matematiku nego stvari gledate čisto ideološki
bez izvoza(robe ili turizma) , nema toga boga da ćeš ti sa kunom moći kupiti mobitel. neće ti niti jedan HNBov alternativni ekonomski Isus to omogućiti.
neka nama stane turizam, kuna ti instant delvavira 40%, neće ti nikakvi HNBov ISUS guru to moći zaustaviti bez velikog zaduživanja države ili bez rušenja standarda građana. inače bi rusi zaustavili delvavaciju rublje - desilo im se baš ono - pala cijena nafte za 50%, pala vrijednost rublje za 50%.. ono nije moglo biti preciznije.
slično je sa našim turizmom
neka prdne turizam, pada vrijednost kune, 40%, 1€=11kuna, što znači ode ti sve u pizdu materinu u zrak .. mobiteli, automobili, sve što uvoziš.
neka u nekom teorijskim modelu zaustaviš, 100% izvoz, - cijena mobitela postaje beskonačno..
mogao bi kao oni limesi iz matematike.. što se izvoz približava nuli, cijena mobitela raste u beskonačno.
Ok, HNB može ograničeno intervenirati, tipa dizanjem kamatnih stopa, ali onda pati standard građana itd itd.. što je veći potres na tržištu, veće je sranje biti za građane, i manje je prostora za intervenciju
ali kako stoji..
što se izvoz približava nuli, cijena mobitela raste u beskonačno.
ako mi netko ovo može opovrgnuti, lijepo.. :D
Guest- Guest
Pinochet wrote:
brate opet ti alternativnu ekonomiju i matematiku
bez izvoza(robe ili turizma) , nema toga boga da ćeš ti sa kunom moći kupiti mobitel. neće ti niti jedan HNBov alternativni ekonomski Isus to omogućiti.
ako mi netko ovo može opovrgnuti, lijepo.. :D
ništa tu nije alternativno, to je čisto zbrajanje i oduzimanje, a već smo vidjeli da to vama tu na forumu ne ide baš najbolje
Guest- Guest
nemoj se ljutit, ali pričaš o alternativnoj ekonomiji, nekim svojim modelima, a često se primjeti da još neznaš osnove ekonomije(tipa nisi imao pojma za platnu bilancu) , nisam još susreo nekog ekonomista barem što pratim ove u RH , da se zalažu za te tvoje "ideje"
ako misliš da će HNB nekom manipulacijom , nadoknaditi pad turizma i time zadržati standard na razini da bi Hrvati nakon toga i dalje mogli kupovati mobitele i auta.. good luck..
ako misliš da će HNB nekom manipulacijom , nadoknaditi pad turizma i time zadržati standard na razini da bi Hrvati nakon toga i dalje mogli kupovati mobitele i auta.. good luck..
Guest- Guest
točno.Pinochet wrote:ako jedna sezona zašteka, Dalmacija će izgledati kao Slavonija, a Zagreb kao Vukovarcatabbath wrote:Pinochet wrote:najveća zarada državi je od turizma... jer mi smo uvozna ekonomija, a dobijamo od turizma čiste €€€€€€...
nije hrvatska vlada ta koja treba dovesti do toga.
naprotiv!
sitting_bull-
2015-09-28
Pinochet wrote:
inače bi rusi zaustavili delvavaciju rublje - desilo im se baš ono - pala cijena nafte za 50%, pala vrijednost rublje za 50%.. ono nije moglo biti preciznije
Rusi koriste Rublju kao svoju valutu, ali ako nemaju pristup američkim Dolarima onda im njihov novac ništa ne vrijedi?
nemam pojma koju točno ekonomsku školu slijede fakulteti u Hrvatskoj, no to što se inače može pročitati u medijima od tzv. "stručnjaka" nema veze s mozgom :)
Guest- Guest
deda wrote:Pinochet wrote:
inače bi rusi zaustavili delvavaciju rublje - desilo im se baš ono - pala cijena nafte za 50%, pala vrijednost rublje za 50%.. ono nije moglo biti preciznije
Rusi koriste Rublju kao svoju valutu, ali ako nemaju pristup američkim Dolarima onda im njihov novac ništa ne vrijedi?
nemam pojma koju točno ekonomsku školu slijede fakulteti u Hrvatskoj, no to što se inače može pročitati u medijima od tzv. "stručnjaka" nema veze s mozgom :)
vrijedi im novac za unutarnja plaćanja, a ostalo- uvoz postaje skuplji, izvoz jeftiniji(nove ruske lade su jedno vrijeme bile pale na svega 6000$), to je normalna ekonomska znanost i škola , ne tvoja alternativna :D - osnove ekonomije doslovno ,
Guest- Guest
nego kako posluje i što radi HNB ako je to što ja govorim alternativno?Pinochet wrote:nemoj se ljutit, ali pričaš o alternativnoj ekonomiji, nekim svojim modelima, a često se primjeti da još neznaš osnove ekonomije(tipa nisi imao pojma za platnu bilancu) , nisam još susreo nekog ekonomista barem što pratim ove u RH , da se zalažu za te tvoje "ideje"
ja platnu bilancu nism ni spominjao, ti si se osvrnuo na nju, nego sam dao primjer preko trgovinske bilance jer je ljudima lakše shvatiti kad vide da je negativna a imamo štenju u stranim valutama, pa od kud ta štednja, zbrajanjem korak po korak sam i tebi objsanio da je i platna bilanca u minusu 5 milijardi eura, tako da je zaključak isti kao i sa primjerom preko trgovinskog deficita, sam si na kraju zaključio jer je bilo očito da je državni dug u stranoj valuti zapravo štednja građana u toj stranoj valuti...
Guest- Guest
Page 4 of 13 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Talijanska vlada ukinula građanski dohodak, socijalnu mjeru za milijune
» Nemci u panici zbog nestašica: Zbog zejtina letele uvrede, pretnje, umalo i oklagija
» Kolinda poručila građanima da bi trebali volontirati: "To izvlači ono najbolje u nama"
» gjenero o prvih 30 dana Rijetka razina netrpeljivosti kojom je dočekana Vlada; prozvao HRT
» Vlada želi prisiliti sve radnike da plaćaju članstvo u sindikatu
» Nemci u panici zbog nestašica: Zbog zejtina letele uvrede, pretnje, umalo i oklagija
» Kolinda poručila građanima da bi trebali volontirati: "To izvlači ono najbolje u nama"
» gjenero o prvih 30 dana Rijetka razina netrpeljivosti kojom je dočekana Vlada; prozvao HRT
» Vlada želi prisiliti sve radnike da plaćaju članstvo u sindikatu
Page 4 of 13