'' LJUTNJA HOTELIJERI U PANICI: BIJESNI ZBOG ZAKONSKIH IZMJENA Vlada je bez ikakvih konzultacija s nama ukinula mjeru kojom smo zadržavali svoje najbolje radnike ''
Page 11 of 13
Page 11 of 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Re: '' LJUTNJA HOTELIJERI U PANICI: BIJESNI ZBOG ZAKONSKIH IZMJENA Vlada je bez ikakvih konzultacija s nama ukinula mjeru kojom smo zadržavali svoje najbolje radnike ''
deda wrote:pokaži pozitivnu platnu bilancu koju ima Hrvatska i time dokazuješ da ja nemam pojma o čemu pričam, ti su podaci javno dostupni
ako ju ne možeš pokazati, onda da si običan glupi, kratkonogi lažov
filozof mlatimudan
To ti je već Pinochet stavio neki dan, ali ti si slijep kada su dokazi kontra tvojih idiotarija u pitanju.
A gle, ako ćemo se tako razgovarati onda mi ne preostaje nego zaključiti da si ti psihički nestabilna maloumna nakaza koja ne samo da nema znanja o stvarima o kojima govori nego se čak nije potrudila steći određeno više formalno obrazovanje pa svoje komplekse liječi lupetanjem gluposti po forumu.
Jel ovako bolje?
Maloumna psihotična nakazo, šako jada i vrećo govana.
A sad slobodno odgmiži u rupu iz koje si izlizao na ovaj svijet.
Guest- Guest
Re: '' LJUTNJA HOTELIJERI U PANICI: BIJESNI ZBOG ZAKONSKIH IZMJENA Vlada je bez ikakvih konzultacija s nama ukinula mjeru kojom smo zadržavali svoje najbolje radnike ''
pričaš bzvz da bi ljudi prosvjedovali radi deficita :D :D :D RH vodi deficit od 1996 godine , i nitko nikada nije prosvjedovao, dok radi poreza se svi bune , jebe se koga za deficit.deda wrote:Pinochet wrote:deda wrote:Pinochet wrote:gle govoriš da nisi protiv štednje građana(fala kurcu da si se sjetio to reći :D )
do jučer si napadao štednju građana svim oružjem, čemu promjena mišljenja odjedanput?
nisam napadao, navodim činjenicu da štednja smanjuje ekonomsku aktivnost, ako nema ekonomske aktivnost, nema novca, nema zarade
svi u državi, od medija, do političkih i vjerskih elita zagovaraju štednju i smanjenje potrošnje, a onda se čude zašto imamo 200-300 tisuća nezaposlenih, zašto se ne otvaraju radna mjesta, zašto su plaće niske, zašto je loša demogarfija, zašto se ljudi sele van na dekadentni materijalistički zapad gdje vlada razvrati i konzumerizam
cijelo vrijeme govorim da ako privatni sektor ne želi trošiti i ako se razdužuje, onda bi javni sektor trebao nadomjestiti tu potrošnju
https://en.wikipedia.org/wiki/Balance_sheet_recession
u RH su glavni problem porezi, ako pitaš poduzetnike i ostale, svima smetaju porezi.. ja sam osobno odusta od legalizacije businessa, kada sam stavio na papir sve poreze, ostalo bi mi mjesečno za 2000kn :D .. ovako ostaje 6000.. da mi ostaje 5000 ili 4500 bilo bi isplativo..
nijedna politička opcija ne bi pristala na smanjenje poreza jer bi to automatski povećalo deficit države, što bi značilo da bi odmah imali pobune na ulicama i svi bi mediji pisali kako vode državu u propast, neuko svećenstvo bi grmilo sa propovjednica kako nenarodna vlast neumjerenom potrošnjom (konzumerizmom) vodi narod u ropstvo i uništenje...
bilance su tu najjednostavnija stvar, problem je prevladavajući svjetonazor koji je taoc zaostale ideologije seoskih šamana
porezi izravno pljačkaju građane, za deficit nas boli kurac, neka država krepa
Guest- Guest
speare_shaker wrote:deda wrote:pokaži pozitivnu platnu bilancu koju ima Hrvatska i time dokazuješ da ja nemam pojma o čemu pričam, ti su podaci javno dostupni
filozof mlatimudan
To ti je već Pinochet stavio neki dan, ali ti si slijep kada su dokazi kontra tvojih idiotarija u pitanju.
A gle, ako ćemo se tako razgovarati onda mi ne preostaje nego zaključiti da si ti psihički nestabilna maloumna nakaza koja ne samo da nema znanja o stvarima o kojima govori nego se čak nije potrudila steći određeno više formalno obrazovanje pa svoje komplekse liječi lupetanjem gluposti po forumu.
Jel ovako bolje?
stavio je isto što sam i ja sad stavio, isti su podaci sa iste stranic
tamo piše:
Current Account in Croatia averaged -228.73 EUR Million from 1993 until 2016
dakle čekamo tvoje dokaze kako je platna bilanca Hrvatske u plusu
ako nemaš tih dokaza onda si lažov
Guest- Guest
to je average... zadnja platna bilanca je bila koliko ono milijardi € u plusu 2016.. dok 2008 je bio rekord, skoro -30milijardi kuna deficit(sanaderovo dobra najveće prevare kako kaže debelotijesto)deda wrote:speare_shaker wrote:deda wrote:pokaži pozitivnu platnu bilancu koju ima Hrvatska i time dokazuješ da ja nemam pojma o čemu pričam, ti su podaci javno dostupni
filozof mlatimudan
Jel ovako bolje?
stavio je isto što sam i ja sad stavio, isti su podaci sa iste stranic
tamo piše:
neka se nastavi dobra turistička sezona, i neka država nebude trošila na uhljebe previše, dakle još 2-3 godine neka bude platna bilanca u plusu 2-3milijarde € , bude i average platna bilanca u suficitu
Guest- Guest
iako prvi put čujem da netko gleda average platnu bilancu, nije mi jasno zašto bi neki ekonomski analitičar koristio, ta average baš neznači ništa, koga boli kurac kakva je platna bilanca bila 1993 ? :D
gleda se trenutna godina, i par godina nazad, i to je to. zadnjih par godina smo u suficitu
gleda se trenutna godina, i par godina nazad, i to je to. zadnjih par godina smo u suficitu
Guest- Guest
Pinochet wrote:
pričaš bzvz da bi ljudi prosvjedovali radi deficita :D :D :D RH vodi deficit od 1996 godine , i nitko nikada nije prosvjedovao, dok radi poreza se svi bune , jebe se koga za deficit.
porezi izravno pljačkaju građane, za deficit nas boli kurac, neka država krepa
probaj doć s idejom kako bi trebali imati deficit od 30% kao Irska u jednoj godini pa da nam javni dug ode na 120% BDPa i pitaj ljude što misle o tome...
zar nije bila cijelo vrijeme priča o tome kako nas je Milanović zadužio i uništio gospodarstvo deficitom i državnom potrošnjom, odnosno HDZ?
http://direktno.hr/en/2014/direkt/38860/Milanovi%C4%87-nas-je-zadu%C5%BEio-za-100-mlrd-a-mi-pri%C4%8Damo-o-kapi-s-grbom-HOS-a.htm
http://www.glas-slavonije.hr/217224/1/U-dvije-godine-Milanovic-je-zemlju-zaduzio-kao-Racan-u-cetiri-i-malo-manje-nego-Sanader-u-sedam-godina
http://faktograf.hr/2016/09/05/milanovic-javni-dug-hdz/
http://www.vecernji.hr/hrvatska/duo-ivo-sanaderjadranka-kosor-rekorderi-1074212
:npg:
Last edited by deda on Wed 22 Feb - 14:28; edited 1 time in total
Guest- Guest
Pinochet wrote:iako prvi put čujem da netko gleda average platnu bilancu, nije mi jasno zašto bi neki ekonomski analitičar koristio, ta average baš neznači ništa, koga boli kurac kakva je platna bilanca bila 1993 ? :D
ako prosjek pomnožiš sa brojem godina zar nećeš dobiti ukupno stanje?
20 godina si u minusu, 3 godine u plusu, kakvo je tvoje stanje na računu?
Guest- Guest
deda wrote:20 godina si u minusu, 3 godine u plusu, kakvo je tvoje stanje na računu?
Ovakvo kakvo je trenutno. Da imaš neku osobnu štednju u banci to bi odmah shvatio, ali eto.
Guest- Guest
speare_shaker wrote:deda wrote:20 godina si u minusu, 3 godine u plusu, kakvo je tvoje stanje na računu?
Ovakvo kakvo je trenutno. Da imaš neku osobnu štednju u banci to bi odmah shvatio, ali eto.
meni je jasno da ti ne znaš zbrajati, to sam davno shvatio
kako izračunaš trenutno stanje, kao zbroj svih stanja svih godina, ili glaš samo zandnji kvartal zadnje godine?
Last edited by deda on Wed 22 Feb - 14:31; edited 1 time in total
Guest- Guest
deda wrote:stavio je isto što sam i ja sad stavio, isti su podaci sa iste stranic
tamo piše:
Točno, samo što je on dobro intepretirao te podatke, za razliku od tebe.
Podaci po kojima smo u plusu platne bilance lako nađeš na službenim sgtranicama, to i sam znaš, ako ništa drugo ne znaš ili loše razumiješ.
I nisam ja nikakav lažljivac, a kamoli lažov nego si ti podobrazovan, neuk, a uz to imaš i evidentnih problema u komunikaciji s ljudima. Doduše, ovo posljednje nije argument u tematskoj raspravi, ali pokazuje sa kakvom osobom se ovdje trudim raspravljati i zašto to jako slabo ide.
Guest- Guest
ja sam ti rekao kako je irska MOGLa priuštiti deficit
samo da ponovim.. Irska se ponaša kako klasična ekonomska znanost(koja gle čuda ne negira deficit) govori da se treba ponašati..
U vremenima prosperiteta skupljaj viškove da bi u vremenima krize ih mogao trošiti i tako na kenezijanski način poticati rast privatnog sektora..
i gle čuda Irska tako radi.. može vidjeti da je u vremenima prosperiteta irska non stop imala suficit na proračunu
sa druge strane Hrvatska, cijelo vrijeme, baš cijelo vrijeme ima deficit.. vidiš ono desno, je minus -2%, dakle mi cijelo jebeno vrijeme imamo deficit, dakle ponašamo se točno kako ti govoriš, imamo deficit,
I sada zamisli da si investicijski bankar, koji ima 20milijardi $ viška za investiranje..
Sa jedne strane Irska žica pare, sa druge strane žica Hrvatska :D
Irska ima puno manji udio države u BDPu(dakle imaju malo uhljeba), imaju niske poreze, suficit platne bilance, DRŽAVU koja cijelo vrijeme je imala suficit proračuna, i na račun toga nisu gomilali neke dugove
sa druge strane imaš Hrvatsku.. koja ima državu koja se u doba prosperiteta zaduživala na veliko da bi lovu dijelila uhljebima i gradila dvorane, farbala tunele po 5x većoj cijeni, ministarstvo poljoprivede u nekoliko godina povećalo broj zaposlenih za 5x ,a proizvodnja hrane pada..
i veliki porezi, velika birokracija, slab izvoz.. i sada ta država , kaže "ma znamo da smo cijelo vrijeme imali deficit, ali dajte nam pare, sada ćemo imati još veći deficit, a to će nekim čudom spasiti našu ekonomiju".. normalno da bi ih odjeba, to jest, ti vjerojatno nebi bio u poziciji da odlučuješ sa takvim stvarima :D jer koliko si "manit" još bi posudio Rh pare po istoj kamatnoj stopi kao i irskoj :D pa bi te gazda otpustio vrlo brzo
samo da ponovim.. Irska se ponaša kako klasična ekonomska znanost(koja gle čuda ne negira deficit) govori da se treba ponašati..
U vremenima prosperiteta skupljaj viškove da bi u vremenima krize ih mogao trošiti i tako na kenezijanski način poticati rast privatnog sektora..
i gle čuda Irska tako radi.. može vidjeti da je u vremenima prosperiteta irska non stop imala suficit na proračunu
sa druge strane Hrvatska, cijelo vrijeme, baš cijelo vrijeme ima deficit.. vidiš ono desno, je minus -2%, dakle mi cijelo jebeno vrijeme imamo deficit, dakle ponašamo se točno kako ti govoriš, imamo deficit,
I sada zamisli da si investicijski bankar, koji ima 20milijardi $ viška za investiranje..
Sa jedne strane Irska žica pare, sa druge strane žica Hrvatska :D
Irska ima puno manji udio države u BDPu(dakle imaju malo uhljeba), imaju niske poreze, suficit platne bilance, DRŽAVU koja cijelo vrijeme je imala suficit proračuna, i na račun toga nisu gomilali neke dugove
sa druge strane imaš Hrvatsku.. koja ima državu koja se u doba prosperiteta zaduživala na veliko da bi lovu dijelila uhljebima i gradila dvorane, farbala tunele po 5x većoj cijeni, ministarstvo poljoprivede u nekoliko godina povećalo broj zaposlenih za 5x ,a proizvodnja hrane pada..
i veliki porezi, velika birokracija, slab izvoz.. i sada ta država , kaže "ma znamo da smo cijelo vrijeme imali deficit, ali dajte nam pare, sada ćemo imati još veći deficit, a to će nekim čudom spasiti našu ekonomiju".. normalno da bi ih odjeba, to jest, ti vjerojatno nebi bio u poziciji da odlučuješ sa takvim stvarima :D jer koliko si "manit" još bi posudio Rh pare po istoj kamatnoj stopi kao i irskoj :D pa bi te gazda otpustio vrlo brzo
Last edited by Pinochet on Wed 22 Feb - 14:35; edited 1 time in total
Guest- Guest
deda wrote:meni je jasno da ti ne znaš zbrajati, to sam davno shvatio
kako izračunaš trenutno stanje, kao zbroj svih stanja svih godina, ili glaš samo zandnji kvartal zadnje godine?
Tebi nije ništa jasno pa očito niti kako se zbraja i oduzima.
Trenutno stanje ne računaš, samo pogledaš posljednji red na računu i vidiš kakvo je stanje.
I za to shvatiti ne treba biti lumen, no za to ne shvatiti treba stvarno biti kompletan idiot.
No, dobro, očito je zašto to ne razumiješ. Evidentno nemaš nikakvu osobnu štednju pa tako niti račin ili štednu knjižicu, jer da imaš, to bi ti bilo jasno samo po sebi.
Guest- Guest
ako u te 3 godine bude veći plusi.. mozeš izać iz minusa.. još 3 godine dobre turističke sezone, i neka marić ne potroši svu lovu na nove uhljebe, biti će i average u suficitu..deda wrote:Pinochet wrote:iako prvi put čujem da netko gleda average platnu bilancu, nije mi jasno zašto bi neki ekonomski analitičar koristio, ta average baš neznači ništa, koga boli kurac kakva je platna bilanca bila 1993 ? :D
ali stvarno, kojem ekonomskom analitičaru treba Hrvatska bilanca iz 1995 ili 1993 ili 1998, - jedino ako se netko bavi prošlosti :D mislim šta tebi znači to , ta bilanca iz 1993 , za današnji standard? bitna ti je bilanca zadnjih par godina
Guest- Guest
speare_shaker wrote:.
I nisam ja nikakav lažljivac, a kamoli lažov nego si ti podobrazovan, neuk, a uz to imaš i evidentnih problema u komunikaciji s ljudima. Doduše, ovo posljednje nije argument u tematskoj raspravi, ali pokazuje sa kakvom osobom se ovdje trudim raspravljati i zašto to jako slabo ide.
jesi, i to velik, stalno lažeš
najbolje je tvoje pozivanje na logičke pogreške, pogotovo kad svoje osobno iskustvo navodiš kao argument i dokaz
Guest- Guest
Pinochet wrote:ali stvarno, kojem ekonomskom analitičaru treba Hrvatska bilanca iz 1995 ili 1993 ili 1998, - jedino ako se netko bavi prošlosti :D mislim šta tebi znači to , ta bilanca iz 1993 , za današnji standard? bitna ti je bilanca zadnjih par godina
Ionako se svi gubici iz prošlosti gomilaju u javni dug, i ako netko baš hoće provjeriti kakav je nekakav završni račun, neka samo usporedi podatke i sve pet.
No, zapanjujuće je kako ima onih koji bi raspravljali o ekonomiji a nisu u stanju shvatiti koja je funkcija bilance općenito, pa tako ni platne bilance.
Guest- Guest
privatni sektor se vjerojatno brzo razdužuje, država samo gomila dug na dug , pa onda da vrati taj dug uzme novi dug.. ako zafali love, digne poreze,-iako i to više neradi jer smo prošli onu krivulju , kod nas podizanje poreza više ne povećava prihode države, to je prvo onaj glupi linić , drugi najgori ministar financija, prvi je marić, shvatio -.. zato je Grčić koji je bio pametniji čim je sjašio Linić progurao rezanje poreza u turizmu i poreza na dohodak , što se pokazalo kao pun pogodak. i onda dođe debil od Mariča, debil nad debilima, koji nije glup kao Linić, lik je najgore od svega stručnjak , ali time je i opasniji ,radi "reformu" da bi spašava banke i todorića i malo uhljebe iz HDZa na račun RH građanaspeare_shaker wrote:Pinochet wrote:ali stvarno, kojem ekonomskom analitičaru treba Hrvatska bilanca iz 1995 ili 1993 ili 1998, - jedino ako se netko bavi prošlosti :D mislim šta tebi znači to , ta bilanca iz 1993 , za današnji standard? bitna ti je bilanca zadnjih par godina
Ionako se svi gubici iz prošlosti gomilaju u javni dug, i ako netko baš hoće provjeriti kakav je nekakav završni račun, neka samo usporedi podatke i sve pet.
No, zapanjujuće je kako ima onih koji bi raspravljali o ekonomiji a nisu u stanju shvatiti koja je funkcija bilance općenito, pa tako ni platne bilance.
Guest- Guest
Pinochet wrote:ako u te 3 godine bude veći plusi.. mozeš izać iz minusa.. još 3 godine dobre turističke sezone, i neka marić ne potroši svu lovu na nove uhljebe, biti će i average u suficitu..deda wrote:Pinochet wrote:iako prvi put čujem da netko gleda average platnu bilancu, nije mi jasno zašto bi neki ekonomski analitičar koristio, ta average baš neznači ništa, koga boli kurac kakva je platna bilanca bila 1993 ? :D
ali stvarno, kojem ekonomskom analitičaru treba Hrvatska bilanca iz 1995 ili 1993 ili 1998, - jedino ako se netko bavi prošlosti :D mislim šta tebi znači to , ta bilanca iz 1993 , za današnji standard? bitna ti je bilanca zadnjih par godina
da je veći plus, onda bi prosjek u zadnje 23 godine bio pozitivan, ne bi bio negativnih -228 milijuna EUR godišnje, i OK možda u budućnosti stanje postane pozitivno...
zašto spominjem to?
zato što je tvrdnja bila da građani imaju ušteđene eure od prihoda od izvoza, turizma itd.
mene zanima kako je to moguće ako je stanje negativno? tu nešto ne štima matematički s tom tvrdnjom, ne vidim kako je moguće štedjeti iz negativnih prihoda
Last edited by deda on Wed 22 Feb - 14:41; edited 1 time in total
Guest- Guest
deda wrote:najbolje je tvoje pozivanje na logičke pogreške, pogotovo kad svoje osobno iskustvo navodiš kao argument i dokaz
Ne navodim ja to kao argument u tematskoj raspravi, jer to objektivno i ne može biti, nego samo kao podsjećanje onima podobrazovanima, posebno idiotičnima pa još i psihički nestabilnima da nas ima na forumu koji znamo o čemu pričamo, za razliku od njih.
No, jasno mi je zašto te to smeta, zato jer sam nemaš apsolutno nikakvog osobnog iskustva skupa sa manjkom iole značajnijeg formalnog obrazovanja pa zato od svake teme napraviš septičku jamu, što je očito u skladu sa tvojom temeljnom prirodom po kojom projiciraš sadržaje svoje mentalne unutrašnjosti na svoju okolinu.
Guest- Guest
kralju , štima.deda wrote:Pinochet wrote:ako u te 3 godine bude veći plusi.. mozeš izać iz minusa.. još 3 godine dobre turističke sezone, i neka marić ne potroši svu lovu na nove uhljebe, biti će i average u suficitu..deda wrote:Pinochet wrote:iako prvi put čujem da netko gleda average platnu bilancu, nije mi jasno zašto bi neki ekonomski analitičar koristio, ta average baš neznači ništa, koga boli kurac kakva je platna bilanca bila 1993 ? :D
da je veći plus, onda bi prosjek u zadnje 23 godine bio pozitivan, ne bi bio negativnih -228 milijuna EUR godišnje
zašto spominjem to?
zato što je tvrdnja bila da građani imaju ušteđene eure od prihoda od izvoza, turizma itd.
mene zanima kako je to moguće ako je stanje negativno? tu nešto ne štima matematički s tom tvrdnjom, ne vidim kako je moguće štedjeti iz negativnih prihoda
teorija jebeno štima.
država troši na sebe. građani su druga stvar. moj frend koji ima vilu sa apartmanima, on može gomilati eure, i posli ih stavljati na štednju, koji će njemu kurac država išta? i stotine tisuća drugih hrvata..
ja isto zarađujem, 90% love dolazi od eura, od države dobijam 0kuna, dakle može se država zadužiti za 100000000000 milijardi eura, kada će tu lovu podjeliti HDZovi uhljebi i Todorić i oni će povećati štednju u Eurima, ja i ostali Hrvati nećemo..
Guest- Guest
speare_shaker wrote:deda wrote:meni je jasno da ti ne znaš zbrajati, to sam davno shvatio
Tebi nije ništa jasno pa očito niti kako se zbraja i oduzima.
Trenutno stanje ne računaš, samo pogledaš posljednji red na računu i vidiš kakvo je stanje.
I za to shvatiti ne treba biti lumen, no za to ne shvatiti treba stvarno biti kompletan idiot.
ti si zbilja neuk i nepismen
i nemam curu, mali mi je pišo... to je argument kad ne znaš ni osnove algebrespeare_shaker wrote:Evidentno nemaš nikakvu osobnu štednju pa tako niti račin ili štednu knjižicu, jer da imaš, to bi ti bilo jasno samo po sebi.
Guest- Guest
deda wrote:mene zanima kako je to moguće ako je stanje negativno? tu nešto ne štima matematički s tom tvrdnjom, ne vidim kako je moguće štedjeti iz negativnih prihoda
Pa stanje nije pozitivno ako se uzima prosjek za cijelo društvo, no svakako jeste osobno pozitivno, jer nitko ne bi mogao štedjeti da nema izvora koji mu to omogućuju.
I rekao sam već, svi gubici iz prošlosti se na razini društva gomilaju u javni dug koji se kako vidimo uglavnom povećava uz minimalno smanjenje prošle godine. Osobni gubici se naravno odmah vide po trenutnom stanju na računu.
I stvarno ne znam koliki idiot mora biti onaj koji to ne razumije.
Guest- Guest
Page 11 of 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Similar topics
» Talijanska vlada ukinula građanski dohodak, socijalnu mjeru za milijune
» Nemci u panici zbog nestašica: Zbog zejtina letele uvrede, pretnje, umalo i oklagija
» Kolinda poručila građanima da bi trebali volontirati: "To izvlači ono najbolje u nama"
» gjenero o prvih 30 dana Rijetka razina netrpeljivosti kojom je dočekana Vlada; prozvao HRT
» Vlada želi prisiliti sve radnike da plaćaju članstvo u sindikatu
» Nemci u panici zbog nestašica: Zbog zejtina letele uvrede, pretnje, umalo i oklagija
» Kolinda poručila građanima da bi trebali volontirati: "To izvlači ono najbolje u nama"
» gjenero o prvih 30 dana Rijetka razina netrpeljivosti kojom je dočekana Vlada; prozvao HRT
» Vlada želi prisiliti sve radnike da plaćaju članstvo u sindikatu
Page 11 of 13