'' LJUTNJA HOTELIJERI U PANICI: BIJESNI ZBOG ZAKONSKIH IZMJENA Vlada je bez ikakvih konzultacija s nama ukinula mjeru kojom smo zadržavali svoje najbolje radnike ''
Page 2 of 13
Page 2 of 13 • 1, 2, 3, ... 11, 12, 13
Re: '' LJUTNJA HOTELIJERI U PANICI: BIJESNI ZBOG ZAKONSKIH IZMJENA Vlada je bez ikakvih konzultacija s nama ukinula mjeru kojom smo zadržavali svoje najbolje radnike ''
Ček malo, tih 60% plaće ta tri mjeseca im je isplaćivala država, dakle svi mi. Znači da su se od naših plaća i milion poreza financirali bogati hotelijeri? Super ono...super...
Brain32- Posts : 1394
2014-04-15
Re: '' LJUTNJA HOTELIJERI U PANICI: BIJESNI ZBOG ZAKONSKIH IZMJENA Vlada je bez ikakvih konzultacija s nama ukinula mjeru kojom smo zadržavali svoje najbolje radnike ''
dobro zapazenoBrain32 wrote:Ček malo, tih 60% plaće ta tri mjeseca im je isplaćivala država, dakle svi mi. Znači da su se od naših plaća i milion poreza financirali bogati hotelijeri? Super ono...super...
moze se i tako gledat
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Brain32 wrote:Ček malo, tih 60% plaće ta tri mjeseca im je isplaćivala država, dakle svi mi. Znači da su se od naših plaća i milion poreza financirali bogati hotelijeri? Super ono...super...
nova vlast sa Plenkovićem je povećala proračun za 7milijardi kuna(od čega najviše se očekuju da će se puniti od dobre turističke sezone), a ukinula je ovu mjeru od par desetaka milijuna kuna..
e da uveli su nove poreze u turizam, ukidaju potpore turizmu, glavno da će u ZGu utrpati još 30 000 uhljeba da lupaju pečate idućih 4godine
Guest- Guest
A nek se odreknu dijelica ekstraprfita i sami plate te ljude...ionako ih većinom zlorabljuju do iznemoglosti...
darth_vader-
2014-04-17
pa evo država im povećala porez sa 13% na 25%(dakle uduplala im PDV) , država ih je sama odereala od extra profita.. zato će još više štediti na radnicima, jer će im pasti profit.. cijena njihovih usluga će rasti, što će dovesti do pada i potrošnje i pada kvalitete, a dio ljudi će se zbog novoga većega poreza iseliti..jasambrend wrote:A nek se odreknu dijelica ekstraprfita i sami plate te ljude...ionako ih većinom zlorabljuju do iznemoglosti...
Guest- Guest
Pinochet wrote:.. zato će još više štediti na radnicima, jer će im pasti profit..
E baš me zanima kako će ganjati elitni turizam s bosanskim sezoncima.
catabbath-
2015-08-22
ovo uduplavanje PDVa se osjeti poprilično.. u restoranima je pizza skuplja za 5kuna(taman je to 12%) .. dodaj dvije osobe pizza, + dva pića, dakle najjeftinija večera za dvoje, skuplja za 15-20kuna..catabbath wrote:Pinochet wrote:.. zato će još više štediti na radnicima, jer će im pasti profit..
E baš me zanima kako će ganjati elitni turizam s bosanskim sezoncima.
ludnica... a ništa idemo u šoping centar , kupovati meso i kuvati doma.. smanjujemo potrošnju..
Guest- Guest
ne postoji extraprofit, ni izrabljivanje.jasambrend wrote:A nek se odreknu dijelica ekstraprfita i sami plate te ljude...ionako ih većinom zlorabljuju do iznemoglosti...
2014-04-16
postoji samo profit , slazem seaben wrote:ne postoji extraprofit, ni izrabljivanje.jasambrend wrote:A nek se odreknu dijelica ekstraprfita i sami plate te ljude...ionako ih većinom zlorabljuju do iznemoglosti...
izrabljivanje naravno postoji svugdje
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Pinochet wrote:ovo uduplavanje PDVa se osjeti poprilično.. u restoranima je pizza skuplja za 5kuna(taman je to 12%) .. dodaj dvije osobe pizza, + dva pića, dakle najjeftinija večera za dvoje, skuplja za 15-20kuna..
ludnica... a ništa idemo u šoping centar , kupovati meso i kuvati doma.. smanjujemo potrošnju..
E sad ja se ne sjećam da je kava ikada pojeftinila. Niti kad su im bili smanjili PDV.
catabbath-
2015-08-22
aben wrote:
ne postoji extraprofit,
The definition of normal profit occurs when Average Revenue AR=ATC (average total cost) Supernormal profit is defined as extra profit above that level of normal profit. Supernormal profit occurs where AR>ATC. Supernormal profit is also known as abnormal profit.
catabbath-
2015-08-22
ne postojidebotoijusto wrote:postoji samo profit , slazem seaben wrote:ne postoji extraprofit, ni izrabljivanje.jasambrend wrote:A nek se odreknu dijelica ekstraprfita i sami plate te ljude...ionako ih većinom zlorabljuju do iznemoglosti...
izrabljivanje naravno postoji svugdje
2014-04-16
haha,catabbath wrote:aben wrote:
ne postoji extraprofit,
The definition of normal profit occurs when Average Revenue AR=ATC (average total cost) Supernormal profit is defined as extra profit above that level of normal profit. Supernormal profit occurs where AR>ATC. Supernormal profit is also known as abnormal profit.
dobra
2014-04-16
u ekonomiji postoji , neznam jel to zakon "klina" ili neka druga stvar, da se cijene rijetko vraćaju nazad.catabbath wrote:Pinochet wrote:ovo uduplavanje PDVa se osjeti poprilično.. u restoranima je pizza skuplja za 5kuna(taman je to 12%) .. dodaj dvije osobe pizza, + dva pića, dakle najjeftinija večera za dvoje, skuplja za 15-20kuna..
E sad ja se ne sjećam da je kava ikada pojeftinila. Niti kad su im bili smanjili PDV.
međutim što se desilo kada je pao porez? ugostitelji su zarađivali nešto više nego inače..
1)na račun toga hrpa njih je ulagala u kvalitetu i investirala, što se i dogodilo
2) na račun toga si se osigura da oni neće dizati cijenu idućih nekoliko godina, dok ih eventualno inflacija ne pritisne.. dakle mozda nisu cijene pale, ali nisu niti rasle ..
a sada su ponovo narasle cijene..
Guest- Guest
Ok PDV nije trebalo dirati, slažem se...zalizani Todorićev kretenko je, već istaknuo kandidaturu za najgoreg Ministra financija u povijesti za što sam nakon Šukera i Linića mislio da je gotovo nemoguće ih nadmašiti...
darth_vader-
2014-04-17
nakon šukera, koji je bio katastrofa - dodje linić koji je preuzeo ulogu najgoreg.. a nakon njega dolazi marić.. kuku lele..jasambrend wrote:Ok PDV nije trebalo dirati, slažem se...zalizani Todorićev kretenko je, već istaknuo kandidaturu za najgoreg Ministra financija u povijesti za što sam nakon Šukera i Linića mislio da je gotovo nemoguće ih nadmašiti...
Guest- Guest
debotoijusto wrote:holy , vrati se trabunjat o odrzivom razvoju ako boga znades iz dna crne duse
Može. Samo nek ne govori kako moramo zatvoriti sve hidroelektrane, jer će hlapljenje vode iz akumulacija izazvati novo ledeno doba.
To je stvarno rekla u jednoj emisiji Otvoreno.
Svi su se tiho smijuljili nastojeći je ne uvrijediti na otvoren način, a onda ju je Mislav Togonal pitao: "A što ćemo s oceanima?"
Guest- Guest
međutim što se desilo kada je pao porez? ugostitelji su zarađivali nešto više nego inače..
Znači ako ja ima prozivod ili uslugu koji ima određenu cijenu na to dodam pdv i onda se formira krajnja maloprodajna cijena. Ako se pdv smanji a krajnja cijena ostaje ista to znači da sam ja ustvari potajno poskupio svoj proizvod. Nije li tako?
Znači ako ja ima prozivod ili uslugu koji ima određenu cijenu na to dodam pdv i onda se formira krajnja maloprodajna cijena. Ako se pdv smanji a krajnja cijena ostaje ista to znači da sam ja ustvari potajno poskupio svoj proizvod. Nije li tako?
catabbath-
2015-08-22
catabbath wrote:Ako se pdv smanji a krajnja cijena ostaje ista to znači da sam ja ustvari potajno poskupio svoj proizvod. Nije li tako?
Naravno. 2 više 2 uvijek daju 4. Tako nas barem uči egzaktna znanost poznata kao matematika.
Guest- Guest
Pinochet wrote:nakon šukera, koji je bio katastrofa - dodje linić koji je preuzeo ulogu najgoreg.. a nakon njega dolazi marić.. kuku lele..
Na kraju će ispasti da je Škegro bio najbolji ministar financija kojeg smo ikada imali.
Guest- Guest
Drazesna je Holly...Svi bi samo po cijele dane trebali dokolicariti, napusavati se, jesti specijalitete na bazi tofua i promijeniti spolnu orijentaciju po mogućnosti da se smanji populacija...odrzivi razvoj na najjače... Šteta što joj nisu objasnili moguće štetne posljedice LSD-a prije, nego ga je konzumirala...
darth_vader-
2014-04-17
Page 2 of 13 • 1, 2, 3, ... 11, 12, 13
Similar topics
» Talijanska vlada ukinula građanski dohodak, socijalnu mjeru za milijune
» Nemci u panici zbog nestašica: Zbog zejtina letele uvrede, pretnje, umalo i oklagija
» Kolinda poručila građanima da bi trebali volontirati: "To izvlači ono najbolje u nama"
» gjenero o prvih 30 dana Rijetka razina netrpeljivosti kojom je dočekana Vlada; prozvao HRT
» Vlada želi prisiliti sve radnike da plaćaju članstvo u sindikatu
» Nemci u panici zbog nestašica: Zbog zejtina letele uvrede, pretnje, umalo i oklagija
» Kolinda poručila građanima da bi trebali volontirati: "To izvlači ono najbolje u nama"
» gjenero o prvih 30 dana Rijetka razina netrpeljivosti kojom je dočekana Vlada; prozvao HRT
» Vlada želi prisiliti sve radnike da plaćaju članstvo u sindikatu
Page 2 of 13