Merkel: Islam nije izvor terorizma
Page 4 of 16
Page 4 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16
Re: Merkel: Islam nije izvor terorizma
doooobro, idemo sada malo drugačije...vidim da se finoća bezobrazlukom vraćagovinda wrote:Nije uvreda njego njena percepcija mene osobno. Musliman sam jednako vehabija jednako terorista. Glupaca sa predrasudama i tako se prema njoj i ostalima ovdje i odnosim.Regoč wrote:Čuj, i meni kad netko kaže da je katolik pitam jel grko- ili rimo-, zašto ne bi Kaja provjerila jesi li šijit, sunit ili vehabija. Ili je uvrjeda biti nešto od toga?govinda wrote:dawson, epikur, prckov, ero i jos kamara nekih nickova koje nisam stigao ni popamtiti. Pa ova glupa kaja, kad sam rekao da sam musliman, me pitala da li sam vehabija...sta ja imam dalje da razgovaram sa takvim osobama osim da ih vrijedjam...Regoč wrote:Opet generaliziraš. Tko je tebe osobno uvriedil jer si Bošnjak i musliman?govinda wrote:
Ne branim vehabije, ne jedem slaninu ali ne dozvoljavam da mene vriedjaju zato sto sam musliman i sto sam Bosnjak. Kraj price. Ako vi mislite da mozete samo azto sto je ovo kao hrvatski forum da me vrijedjate a ja cu da cutim na te uvrede i odem sa foruma kao popisan onda ste se zajebali u racunici. Uvreda za uvredu.
slušaj vehabijo, jebem li ti vjeru terorističku , tebi i tvojim sjekačima glava
jebo vas alah u glavu glupu
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ali njihovo i jeste tuzla, sarajevo, zenica i pola mostara + neki koridor do bihaća. I ja bi im dao pravo na državu.
I tu sam puno korektniji od tebe koji im ne bi dao državu i u slučaju rata planirao bi etničko čišćenje bošnjaka iz krajine i zapadne BiH..
jesi li rekao regoch ili nisi?
I tu sam puno korektniji od tebe koji im ne bi dao državu i u slučaju rata planirao bi etničko čišćenje bošnjaka iz krajine i zapadne BiH..
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
I jesam li ja kad negirao da se to desilo?RayMabus wrote:Ja samo šutim i puštam ovog sheronju Govindu da spominje Ahmice al sad je više dosta.
...........
Pokolj nad Hrvatima u selu Trusina je naziv za događaje od 16. travnja 1993. i neposredno nakon toga u širem području sela Trusina kada je stradalo šest hrvatskih bojovnika i šesnaest civila u sukobu Armije BiH i HVO. [1]
Selo Trusina se nalazi u općini Konjic u BiH. Između 8 i 9 sati ujutro 16. travnja počele su borbe između Armije BiH i HVO. Nakon prvih nekoliko sati postrojba Armije BiH pod zapovjedništvom Zulfikara Ališpage probila je hrvatsku obranu i tom prilikom zarobila hrvatske bojovnike. Osam pripadnika HVO-a je postrojeno i strijeljano, a 16 civila je ubijeno na raznim lokacijama. Preostali civili, uglavnom žene i djeca su bili zatočeni u nekoliko privatnih kuća, a poslije su pušteni da odu iz sela.
U ovim događajima je ubijeno ukupno 24 Hrvata.
Za razliku od pokolja nad Bošnjacima u Ahmićima koji se dogodio baš isti dan, i gdje se promptno pojavio UNPROFOR i snimateljske postave velikih svjetskih televizijskih postaja, mučki ubijeni Hrvati sela Trusina nisu nikad dočekali takvo medijsko pokriće. [2]
Medijsko pokriće se nije promijenilo ni poslije, kada su 14. studenog 1994., 570 dana poslije ratnog zločina, preneseni posmrtni ostatci ubijenih Hrvata na katoličko groblje Jedinice u Ljutom Docu, odnosno groblju Kraljevine. Jedan ubijeni nije prenesen, jer su ga ratni zločinci ubili tako da je on izgorio s vlastitom kućom.
2004. godine je izgrađen skromni spomenik, no bez ikakve naznake da se radi o osobama koje su ubijene zato što su Hrvati.
Prema kazivanjima svjedoka na suđenju za ratne zločine Mensuru Memiću, Dževadu Salčinu, Nedžadu Hodžiću, Nihadu Bojadžiću i Zulfikaru Ališpagi - koji su 1993. godine bili pripadnici jedinice "Zulfikar" optuženih za ratne zločine tijekom 2011.[3] i 2012. godine[4], snage Armije BiH su bile vrlo nadmoćne nad slabom stražom HVO koja je čuvala selo, te su se 4 pripadnika HVO predala nakon što su shvatili da su pripadnici Armije BiH ušli u selo i zarobili sve civile. Sva četvorica zarobljenih pripadnika HVO je strijeljano, a pobijeno je još 18 civila.
U travnju 2012. godine je - nakon što je priznala krivnju - za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i civila osuđena Rasema Handanović, pripadnica jedinice "Zulfikar" i sudionica zločina u Trusini. Uzevši u obzir da je u trenutku zločina imala svega 21 godinu i da je djelovala prema naredbama i da iskazuje žaljenje , sud ju je osudio je na pet godina zatvora [5]; a jedan od razloga za nisku kaznu je i njeno pristajanje da svjedoči protiv ostalih osumnjičenih za zločin u Trusini.
2016-11-17
Moja je cijela Bosna (ne u smislu vlasnistva nego u smislu da to osjecam svojom drzavom) i nisi ti taj koji ce meni zabranjivati da slobodno hodam po svojoj drzavi gdje hocu.epikur37 wrote:Ali njihovo i jeste tuzla, sarajevo, zenica i pola mostara + neki koridor do bihaća. I ja bi im dao pravo na državu.
2016-11-17
Nisi al je zanimljivo šta ti to nama podbadaš pod nos i stavljaš nas u kontekst nekakvih ubojica Bošnjaka a ovo nikom ništa.govinda wrote:I jesam li ja kad negirao da se to desilo?RayMabus wrote:Ja samo šutim i puštam ovog sheronju Govindu da spominje Ahmice al sad je više dosta.
...........
Pokolj nad Hrvatima u selu Trusina je naziv za događaje od 16. travnja 1993. i neposredno nakon toga u širem području sela Trusina kada je stradalo šest hrvatskih bojovnika i šesnaest civila u sukobu Armije BiH i HVO. [1]
Selo Trusina se nalazi u općini Konjic u BiH. Između 8 i 9 sati ujutro 16. travnja počele su borbe između Armije BiH i HVO. Nakon prvih nekoliko sati postrojba Armije BiH pod zapovjedništvom Zulfikara Ališpage probila je hrvatsku obranu i tom prilikom zarobila hrvatske bojovnike. Osam pripadnika HVO-a je postrojeno i strijeljano, a 16 civila je ubijeno na raznim lokacijama. Preostali civili, uglavnom žene i djeca su bili zatočeni u nekoliko privatnih kuća, a poslije su pušteni da odu iz sela.
U ovim događajima je ubijeno ukupno 24 Hrvata.
Za razliku od pokolja nad Bošnjacima u Ahmićima koji se dogodio baš isti dan, i gdje se promptno pojavio UNPROFOR i snimateljske postave velikih svjetskih televizijskih postaja, mučki ubijeni Hrvati sela Trusina nisu nikad dočekali takvo medijsko pokriće. [2]
Medijsko pokriće se nije promijenilo ni poslije, kada su 14. studenog 1994., 570 dana poslije ratnog zločina, preneseni posmrtni ostatci ubijenih Hrvata na katoličko groblje Jedinice u Ljutom Docu, odnosno groblju Kraljevine. Jedan ubijeni nije prenesen, jer su ga ratni zločinci ubili tako da je on izgorio s vlastitom kućom.
2004. godine je izgrađen skromni spomenik, no bez ikakve naznake da se radi o osobama koje su ubijene zato što su Hrvati.
Prema kazivanjima svjedoka na suđenju za ratne zločine Mensuru Memiću, Dževadu Salčinu, Nedžadu Hodžiću, Nihadu Bojadžiću i Zulfikaru Ališpagi - koji su 1993. godine bili pripadnici jedinice "Zulfikar" optuženih za ratne zločine tijekom 2011.[3] i 2012. godine[4], snage Armije BiH su bile vrlo nadmoćne nad slabom stražom HVO koja je čuvala selo, te su se 4 pripadnika HVO predala nakon što su shvatili da su pripadnici Armije BiH ušli u selo i zarobili sve civile. Sva četvorica zarobljenih pripadnika HVO je strijeljano, a pobijeno je još 18 civila.
U travnju 2012. godine je - nakon što je priznala krivnju - za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i civila osuđena Rasema Handanović, pripadnica jedinice "Zulfikar" i sudionica zločina u Trusini. Uzevši u obzir da je u trenutku zločina imala svega 21 godinu i da je djelovala prema naredbama i da iskazuje žaljenje , sud ju je osudio je na pet godina zatvora [5]; a jedan od razloga za nisku kaznu je i njeno pristajanje da svjedoči protiv ostalih osumnjičenih za zločin u Trusini.
Govinda dragi nitko ovdje nit je glup nit neinformiran ....pitanje je samo kad ce reagirat.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
govinda wrote:pa to mozes realno ocekivati, covjece boziji...sta mislis, neko ce samo gledati kako vi Hrvati tamanite Bosnjake po BiH? Jesi ti toliko glup ili zivis van realnosti?epikur37 wrote:Regoč wrote:Jesi ili nisi?epikur37 wrote:govinda wrote:
epikur je osoba koja za sebe tvrdi da je nacionalsocijalista i koji zeli da sve bosnjake zatvori u enklavu od Tuzle do Sarajeva i da ta njegova Hercegbosna milion i po ljudi drzi u blokadi ne dozvoljavajuci da milion i po ljudi ima struju, vodu, hranu a kamoli da izadje iz te enklave. I to nisam ja izmislio, to su njegove rijeci. I tebe brine sto te jedna takva osoba zajebava?
Kmek, kmek :D
To je bio moj odgovor na to da će on i njegovi početi trovati vodu u hrvatskoj, raznositi se po školama i vrtićima, ako Hrvati dobiju treći :)
Zasto bi vas tko tamanio, treći će se izdvojiti, vama se treba priznati država na vasem prostoru. Jasno mislim da bi se moglo suradjivati, ekonomija razvijati.
E sad ako ti na osnivanje trećeg prijetiš terorizmom na Hrvate i Hrvatsku, onda da ...treba vam zatvoriti sve komunikacije u tim vašim prostorima i ako anstavite vojno odgovoriti.
2015-08-06
I hoce li admin reagovati na ovo? Nece, naravno...kaja wrote:doooobro, idemo sada malo drugačije...vidim da se finoća bezobrazlukom vraćagovinda wrote:Nije uvreda njego njena percepcija mene osobno. Musliman sam jednako vehabija jednako terorista. Glupaca sa predrasudama i tako se prema njoj i ostalima ovdje i odnosim.Regoč wrote:Čuj, i meni kad netko kaže da je katolik pitam jel grko- ili rimo-, zašto ne bi Kaja provjerila jesi li šijit, sunit ili vehabija. Ili je uvrjeda biti nešto od toga?govinda wrote:dawson, epikur, prckov, ero i jos kamara nekih nickova koje nisam stigao ni popamtiti. Pa ova glupa kaja, kad sam rekao da sam musliman, me pitala da li sam vehabija...sta ja imam dalje da razgovaram sa takvim osobama osim da ih vrijedjam...Regoč wrote:
Opet generaliziraš. Tko je tebe osobno uvriedil jer si Bošnjak i musliman?
2016-11-17
kaja wrote:doooobro, idemo sada malo drugačije...vidim da se finoća bezobrazlukom vraća
Opa, ugodno me iznenadila 2. put.
govinda wrote:Moja je cijela Bosna (ne u smislu vlasnistva nego u smislu da to osjecam svojom drzavom) i nisi ti taj koji ce meni zabranjivati da slobodno hodam po svojoj drzavi gdje hocu.epikur37 wrote:Ali njihovo i jeste tuzla, sarajevo, zenica i pola mostara + neki koridor do bihaća. I ja bi im dao pravo na državu.
Nit si ti i tvoj narod koji će određivati kakva i hoće li uopće ostati BiH.
2015-08-06
može što se mene tiče, jer sad ću s tobom tako isključivo pa će nekada moratigovinda wrote:I hoce li admin reagovati na ovo? Nece, naravno...kaja wrote:doooobro, idemo sada malo drugačije...vidim da se finoća bezobrazlukom vraćagovinda wrote:Nije uvreda njego njena percepcija mene osobno. Musliman sam jednako vehabija jednako terorista. Glupaca sa predrasudama i tako se prema njoj i ostalima ovdje i odnosim.Regoč wrote:Čuj, i meni kad netko kaže da je katolik pitam jel grko- ili rimo-, zašto ne bi Kaja provjerila jesi li šijit, sunit ili vehabija. Ili je uvrjeda biti nešto od toga?govinda wrote:
dawson, epikur, prckov, ero i jos kamara nekih nickova koje nisam stigao ni popamtiti. Pa ova glupa kaja, kad sam rekao da sam musliman, me pitala da li sam vehabija...sta ja imam dalje da razgovaram sa takvim osobama osim da ih vrijedjam...
marš u kurac teroristički
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
I Srbima je bila cijela Juga njihova još su bili u daleko jačoj poziciji od vas....
tak da, pratimo dalje.
Ja podržavam jednu opciju ti drugu.....pa ćemo vidjeti
tak da, pratimo dalje.
Ja podržavam jednu opciju ti drugu.....pa ćemo vidjeti
2015-08-06
ma daj, ne seri...a ja ti kazem da ce na svako nasilno odvajanje te takozvane Hercegbosne uslijediti terorizam, pa ti sad pricaj sta hoces i ti dobro znas da ce do toga doci..ja tu ne zagovaram terorizam nego ti govorim kakve su sve opcije moguce..e sad sto si ti toliko glup pa vjerujes da su Hrvati tolika nadrasa da ce Bosnajci da se naguze i kaze de nam uvalite sto dublje to je tvoj problem sa tim sranjima od nacionalsocijalizma.epikur37 wrote:govinda wrote:pa to mozes realno ocekivati, covjece boziji...sta mislis, neko ce samo gledati kako vi Hrvati tamanite Bosnjake po BiH? Jesi ti toliko glup ili zivis van realnosti?epikur37 wrote:Regoč wrote:Jesi ili nisi?epikur37 wrote:
To je bio moj odgovor na to da će on i njegovi početi trovati vodu u hrvatskoj, raznositi se po školama i vrtićima, ako Hrvati dobiju treći :)
Zasto bi vas tko tamanio, treći će se izdvojiti, vama se treba priznati država na vasem prostoru. Jasno mislim da bi se moglo suradjivati, ekonomija razvijati.
E sad ako ti na osnivanje trećeg prijetiš terorizmom na Hrvate i Hrvatsku, onda da ...treba vam zatvoriti sve komunikacije u tim vašim prostorima i ako anstavite vojno odgovoriti.
2016-11-17
Jesi dobro, da te prikopcam na aparat?kaja wrote:može što se mene tiče, jer sad ću s tobom tako isključivo pa će nekada moratigovinda wrote:I hoce li admin reagovati na ovo? Nece, naravno...kaja wrote:
doooobro, idemo sada malo drugačije...vidim da se finoća bezobrazlukom vraća
marš u kurac teroristički
2016-11-17
govinda wrote:ma daj, ne seri...a ja ti kazem da ce na svako nasilno odvajanje te takozvane Hercegbosne uslijediti terorizam, pa ti sad pricaj sta hoces i ti dobro znas da ce do toga doci..ja tu ne zagovaram terorizam nego ti govorim kakve su sve opcije moguce..e sad sto si ti toliko glup pa vjerujes da su Hrvati tolika nadrasa da ce Bosnajci da se naguze i kaze de nam uvalite sto dublje to je tvoj problem sa tim sranjima od nacionalsocijalizma.epikur37 wrote:govinda wrote:pa to mozes realno ocekivati, covjece boziji...sta mislis, neko ce samo gledati kako vi Hrvati tamanite Bosnjake po BiH? Jesi ti toliko glup ili zivis van realnosti?epikur37 wrote:Regoč wrote:
Jesi ili nisi?
A ja ti kažem kakav će biti odgovor na vaš terorizam, rekao sam ti i u tom postu koji si spomenuo.
Pa vi izvolte, ako mislite da možete određivati Hrvatima i Srbima i prisiljavat ih da ostaju u toj zajednici.
Inače par terorističkih akcija s vaše strane bi vam i presudilo u današnjoj europi.
2015-08-06
I to je to. Nema se tu što dalje raspravljati nego pratiti razvoj situacije.
A do tad...lipi pozdrav.
A do tad...lipi pozdrav.
2015-08-06
pos
Bez veze se nerviras kad i sam znas da je to u rukama nekih sasvim drugih ljudi. BiH ce postojati onoliko koliko njihovim racunicama to odgovara, mozda par godina, desetljeca ili stoljeca tko zna. Sto se vise BiH ekonomski osamostali vece su sanse za opstanak. Uglavnom kakvo je sada trenutno stanje u drzavi moze se svasta ocekivat samo ako nekom od kriticnih faktora zena ne da picke noc prije pa da nekakava blesava odluka padne.govinda wrote:ma daj, ne seri...a ja ti kazem da ce na svako nasilno odvajanje te takozvane Hercegbosne uslijediti terorizam, pa ti sad pricaj sta hoces i ti dobro znas da ce do toga doci..ja tu ne zagovaram terorizam nego ti govorim kakve su sve opcije moguce..e sad sto si ti toliko glup pa vjerujes da su Hrvati tolika nadrasa da ce Bosnajci da se naguze i kaze de nam uvalite sto dublje to je tvoj problem sa tim sranjima od nacionalsocijalizma.epikur37 wrote:govinda wrote:pa to mozes realno ocekivati, covjece boziji...sta mislis, neko ce samo gledati kako vi Hrvati tamanite Bosnjake po BiH? Jesi ti toliko glup ili zivis van realnosti?epikur37 wrote:Regoč wrote:
Jesi ili nisi?
omni-
2014-04-12
Ma šta si se navio oko te HB ...nece to bit ..ako bude šta bit ce ekonomska jedinica al onda ceš tako šta imat i za Bihac i za Tuzlu.govinda wrote:
ma daj, ne seri...a ja ti kazem da ce na svako nasilno odvajanje te takozvane Hercegbosne uslijediti terorizam, pa ti sad pricaj sta hoces i ti dobro znas da ce do toga doci..ja tu ne zagovaram terorizam nego ti govorim kakve su sve opcije moguce..e sad sto si ti toliko glup pa vjerujes da su Hrvati tolika nadrasa da ce Bosnajci da se naguze i kaze de nam uvalite sto dublje to je tvoj problem sa tim sranjima od nacionalsocijalizma.
2014-04-11
Zašto smatraš da bi u Trećem potamanili Bošnjake? Spremate li vi nama nešto takvo u Federaciji pa projiciraš?govinda wrote:pa to mozes realno ocekivati, covjece boziji...sta mislis, neko ce samo gledati kako vi Hrvati tamanite Bosnjake po BiH? Jesi ti toliko glup ili zivis van realnosti?epikur37 wrote:Regoč wrote:Jesi ili nisi?epikur37 wrote:govinda wrote:
epikur je osoba koja za sebe tvrdi da je nacionalsocijalista i koji zeli da sve bosnjake zatvori u enklavu od Tuzle do Sarajeva i da ta njegova Hercegbosna milion i po ljudi drzi u blokadi ne dozvoljavajuci da milion i po ljudi ima struju, vodu, hranu a kamoli da izadje iz te enklave. I to nisam ja izmislio, to su njegove rijeci. I tebe brine sto te jedna takva osoba zajebava?
Jesam, ne jednom. Državu bih im dal, samo ne na području Hercegovine, zapadne Bosne i Posavlja.epikur37 wrote:Ali njihovo i jeste tuzla, sarajevo, zenica i pola mostara + neki koridor do bihaća. I ja bi im dao pravo na državu.
Last edited by Regoč on Sat 18 Feb - 17:54; edited 1 time in total (Reason for editing : dopuna)
A keve vam ga nabijem jeste vi Bosancerosi glupi ...Hrvatskoj nepada na pamet da cijepa BiH jer to znaci da vojska Srbije može preci Drinu službeno .....bit ce drukcije ekonomski uređeni okruzi regionalni i onda u tom kontekstu regija Hercegovina a ne u kontekstu nekakve HB.
2014-04-11
Pa zasto su ih tamanili u Hercegobosni kad se Hercegobosna uspostavljala u ratu? I sad ce kao mirno neko da otcijepi neki prostor neke drzave i ostavi na miru gradjane koji se protive tom otcjepljenju? Nemoj, sta god mislio o tebi ne smatram te tolikim naivcem...Regoč wrote:Zašto smatraš da bi u Trećem potamanili Bošnjake? Spremate li vi nama nešto takvo u Federaciji pa projiciraš?govinda wrote:pa to mozes realno ocekivati, covjece boziji...sta mislis, neko ce samo gledati kako vi Hrvati tamanite Bosnjake po BiH? Jesi ti toliko glup ili zivis van realnosti?epikur37 wrote:Regoč wrote:Jesi ili nisi?epikur37 wrote:
2016-11-17
Page 4 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16
Similar topics
» Papa: Islam je religija mira, uzroci terorizma su kapitalizam i socijalna nepravda
» Geert Wilders za Jutarnji : Islam nije kompaktibilan sa slobodom
» Crnac iz Nation of Islam izveo napad na Kongres, ubio policajca, ali to nije terorizam.
» Njemačka desnica: Islam nije u skladu sa Ustavom Nemačke, ZABRANITI NOŠENJE BURKI i MINARETE
» Merkel nije prijatelj Hrvatske
» Geert Wilders za Jutarnji : Islam nije kompaktibilan sa slobodom
» Crnac iz Nation of Islam izveo napad na Kongres, ubio policajca, ali to nije terorizam.
» Njemačka desnica: Islam nije u skladu sa Ustavom Nemačke, ZABRANITI NOŠENJE BURKI i MINARETE
» Merkel nije prijatelj Hrvatske
Page 4 of 16