Ovo nije naš rat
Page 3 of 8
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Ovo nije naš rat
ma to se njima omaklo... tih par stotina sakralnih objekata su oni slučajno pomeli... ali mora im se priznat ekonomičnost... sa građevinskim materijalom tih objekata su nasipali poljske puteve ovo je crkva u kojoj je kršten moj brat...tre911 wrote:Nije to jedan sloj maliciozan epi, barem me to život naučio, to je cijela struktura unutar SPCa. Da oni imaju išta kršćansko zar misliš da bi napravili sve ono što jesu, eno lobo ti je neki dan otvorio temu o tome koliko su vjewrskih objekata i crkvi sravnili sa zemljom u RH, jel to kršćanski ubijati onoliko veliki broj ljudi, pljačkati, silovati, protjerivati, paliti.... pa ti vidi jel to jedan sloj ili je to generalna ocjena za sve. Uostalomn ovaj popo je barem najiskreniji među njima kad ovo i ovako pričaepikur37 wrote:tre911 wrote:Nije mi bliži no ja ne vidim bliskost ni sa svetosavcima, protiv pravoslavaca nemam apsolutno ništa ali svetosavljhe je nešto drugo. Kad ta ekipa izbaci velikosrpsku političku komponentu iz svojih redova tada može doći i do napretka, do tada im ja jednostavno ne mogu i ne želim vjerovati. Ovamo pričaju jedno onda dođe porfirije i pjeva četničke pjesme, irenej rastoči RH na slavoniju dalmaciju liku baniju i hrvatsku i kako da ja tim ljudima vjerujem i da mu budu blizu, nema trika.epikur37 wrote:tre911 wrote:
Svetosavci nemaju baš neke prevelike veze sa kršćanstvom.
Njihovo krštenje priznaje naša crkva, sestrinske su.
Oli je tebi bliži muhamedanac?
Pa ne vjerujem ni ja nikomu i jasno da kod njih postoji sloj koji je mliciozan. Oprez uvijek ali i real-politika.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
E al katolici ljepše igraju kolo.jastreb wrote:I pravoslavci ljepše ojkaju.epikur37 wrote:Doduše vi katolici radite bolje pršute, pravoslavci bolje znaju s janjcima.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
A čije je bolje vino?epikur37 wrote:E al katolici ljepše igraju kolo.jastreb wrote:I pravoslavci ljepše ojkaju.epikur37 wrote:Doduše vi katolici radite bolje pršute, pravoslavci bolje znaju s janjcima.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Evo je moja, sv. Gospe Fatimskemichaellcmacha wrote:ma to se njima omaklo... tih par stotina sakralnih objekata su oni slučajno pomeli... ali mora im se priznat ekonomičnost... sa građevinskim materijalom tih objekata su nasipali poljske puteve ovo je crkva u kojoj je kršten moj brat...tre911 wrote:Nije to jedan sloj maliciozan epi, barem me to život naučio, to je cijela struktura unutar SPCa. Da oni imaju išta kršćansko zar misliš da bi napravili sve ono što jesu, eno lobo ti je neki dan otvorio temu o tome koliko su vjewrskih objekata i crkvi sravnili sa zemljom u RH, jel to kršćanski ubijati onoliko veliki broj ljudi, pljačkati, silovati, protjerivati, paliti.... pa ti vidi jel to jedan sloj ili je to generalna ocjena za sve. Uostalomn ovaj popo je barem najiskreniji među njima kad ovo i ovako pričaepikur37 wrote:tre911 wrote:Nije mi bliži no ja ne vidim bliskost ni sa svetosavcima, protiv pravoslavaca nemam apsolutno ništa ali svetosavljhe je nešto drugo. Kad ta ekipa izbaci velikosrpsku političku komponentu iz svojih redova tada može doći i do napretka, do tada im ja jednostavno ne mogu i ne želim vjerovati. Ovamo pričaju jedno onda dođe porfirije i pjeva četničke pjesme, irenej rastoči RH na slavoniju dalmaciju liku baniju i hrvatsku i kako da ja tim ljudima vjerujem i da mu budu blizu, nema trika.epikur37 wrote:
Njihovo krštenje priznaje naša crkva, sestrinske su.
Oli je tebi bliži muhamedanac?
Pa ne vjerujem ni ja nikomu i jasno da kod njih postoji sloj koji je mliciozan. Oprez uvijek ali i real-politika.
Ovo je prije rata a dolje ispod je ostatak onoga što je ostalo nakon četničke obrade
Guest- Guest
jastreb wrote:A čije je bolje vino?epikur37 wrote:E al katolici ljepše igraju kolo.jastreb wrote:I pravoslavci ljepše ojkaju.epikur37 wrote:Doduše vi katolici radite bolje pršute, pravoslavci bolje znaju s janjcima.
Crno katoličko bilo pravoslavno.
2015-08-06
Da,ovi imaju dobru žutinu.epikur37 wrote:jastreb wrote:A čije je bolje vino?epikur37 wrote:E al katolici ljepše igraju kolo.jastreb wrote:I pravoslavci ljepše ojkaju.epikur37 wrote:Doduše vi katolici radite bolje pršute, pravoslavci bolje znaju s janjcima.
2014-04-22
Dođoš pijan ko šlapa s posla tako da me kolega mora vodit pola puta on i još dvoje kolega između kojih i jedna mlada ženska osoba su mi rekle u pravu is sto posto ......cuj ovo sam procita ima par dana i nisma komenitra na forumu uopce al ako očete..epikur37 wrote:
[size=36]Ovo nije naš rat
[/size]
Skoro 99 posto BiH Hrvata živi u FBiH, i koliko god bio važan položaj Hrvata u Republici Srpskoj, za njih se primarno mogu i moraju brinuti Hrvati iz FBiH. Ako Hrvati u FBiH ne mogu ostvariti ni svoja najosnovnija politička prava, kako će onda brinuti za Hrvate u Republici Srpskoj?
Nekoliko puta proteklih dana se od različitih analitičara i političara provukla teza da se Republika Srpska ne može otcijepiti jer nema vojsku. Toj logici je podlegla i Aleksandra Pandurević postavivši pitanje mogućeg vojnog „presjeka kod Brčkog“.
Piše: mr.sc. Tvrtko Milović, Dnevnik.ba
Inspirirani paradom 9. siječnja u Banja Luci, komentatori su naširoko počeli raspravljati o vojnoj snazi Republike Srpske kao preduvjetu osamostaljenja. Ali, stvari treba postaviti na drugačiji način.
Federacija primarni interes Hrvata
Istina, Republika Srpska nema vojnu snagu da se osamostali. No, ona joj nije ni potrebna. Federacija je ta koja nema vojnu snagu onemogućiti Republiku Srpsku u tom eventualnom naumu!
Poredba s građanskim ratom devedesetih u BiH također ne stoji. Vojska Republike Srpske se nije borila za puku podjelu BiH, kao što to danas simplificiraju u Sarajevu. VRS se borila za proširenje teritorije Republike Srpske. Da se srpsko rukovodstvo željelo zadovoljiti cijepanjem BiH, onda bi proglasili mir krajem 1992. kada su bili na vrhuncu moći. I nitko ih ne bi mogao zaustaviti.
No, ono što je pravo pitanje jeste pozicija Hrvata u ovom natezanju „snage“ između Bošnjaka i Srba. Pa, ovo jednostavno nije hrvatski „rat“.
Za preostale Hrvate u Republici Srpskoj (a bošnjački mediji im se danas i dodatno rugaju smještajući ih sve u kuću Dragana Čovića) potpuno je svejedno žive li u entitetu Republika Srpska ili u državi Republici Srpskoj.
Skoro 99 posto BiH Hrvata živi u FBiH, i koliko god bio važan položaj Hrvata u Republici Srpskoj, za njih se primarno mogu i moraju brinuti Hrvati iz FBiH. Ako Hrvati u FBiH ne mogu ostvariti ni svoja najosnovnija politička prava, kako će onda brinuti za Hrvate u Republici Srpskoj?
Iz ovoga proizilazi da je Federacija primarni interes Hrvata u BiH, da treba potpuno odbaciti sarajevsku lažnu brigu za Posavinom, a posebno odbaciti spočitavanje hrvatske nebrige za Posavinom. Nažalost, priča oko povratka Hrvata u Republiku Srpsku je davno završena. Život Hrvata se danas odvija u Federaciji. I zbog toga, eventualno otcjepljenje Republike Srpske Hrvatima može samo promijeniti položaj u Federaciji. Što bi onda za Hrvate u Federaciji značilo „odlazak“ Republike Srpske?! Za početak, značilo bi da takva krnja Bosna i Hercegovina postaje ustvari Federacija deset kantona, od kojih su Hrvati većina u četiri i kvalitetno zastupljeni u još dva.
Odlazak Republike Srpske sveo bi FBiH na dosljednjo uređenu federativnu državu u kojoj Hrvati možda nisu 100 posto ravnopravni, ali su solidno zastupljeni, pogotovo u svjetlu implementiranja presude Ustavnog suda po apelaciji Bože Ljubića. U tom scenariju, čak i geografski položaj Hrvata dobija na značaju, jer Federacija BiH bez Hrvata ne može biti funkcionalna.
Hrvati ipak bitni
Naravno, sve su ovo hipotetski scenariji koji se vjerojatno neće ostvariti, ali nude perspektivu za političko djelovanje; prvenstveno u smjeru odnosa prema najavljenom otcjepljenju Republike Srpske. Druga važna stvar u ovom pitanju jeste odnos Bošnjaka prema Hrvatima.
Dok se na sve načine pokušava Hrvatima nametnuti priča kako ih je „samo 15% i da u skladu s tim ne mogu biti jednakopravan narod u BiH“, kada je na dnevnom redu moguće otcjepljenje Republike Srpske, odjednom je tih 15 posto jako bitno. Odjednom je „Dragan Čović taj koji rastura BiH“. Pa ako su Hrvati malobrojni i nebitni, kako je moguće da „osovina Dodik – Čović“ tako snažno djeluje na odnose u BiH!?
Naravno, Hrvati su itekako bitni, bez obzira na svoju brojnost. Njihovu bitnost vidimo po isijavanju mržnje prema hrvatskim političkim predstavnicima koje vidimo zadnjih godinu dana u bošnjačkim medijima. Čak i kada je bila riječ o obilježavanju 9. siječnja, dana Republike Srpske, iz medija se mogao steći dojam da je Dragan Čović ravnopravan sukrivac za obilježavanje ovog dana.
Hrvatima Srbi u BiH mogu biti od koristi sve dok je politički odnos Čovića i Dodika funkcionalan. Ipak, tu se radi o stranačko-personalnim vezama i one su podložne dnevnopolitičkim utjecajima. Sve dok u Hrvatskoj traje srbofobna atmosfera, hrvatsko-srpski savez u BiH bit će pod stalnim iskušenjima i pritiscima.
Isto tako verbalni (i eventualno neki drugi) rat Srba i Bošnjaka nužno bi tražio opredjeljenje Hrvata. I kakav god da je odnos srpske i hrvatske politike u BiH, činjenica s početka teksta o teritorijalnoj raspoređenosti Hrvata bi odredila smjer hrvatskog opredjeljenja. Jer, Hrvati u BiH su nerazdvojni od Bošnjaka.
Ono što je najbolje u slučaju bošnjačko - srpskih odnosa, jest rukovoditi se riječima jednog bošnjačkog mudraca: „Ovo nije naš rat“.
Dnevnik.ba
http://www.dnevnik.ba/vijesti/bih/ovo-nije-nas-rat
evo sad cu komnentirat.
BANJA LUKO PLEASAT CEŠ KAKO DALMACIJA OCE.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kakvo ti imaš? Mislim ono eto me u subotu platiti okladu pa me zanima oću li nositi vino odavde ili imaš nešto dobro za iznjeti, pazi ima nas četvorica ljutih zengi i bojovnika :))epikur37 wrote:jastreb wrote:A čije je bolje vino?epikur37 wrote:E al katolici ljepše igraju kolo.jastreb wrote:I pravoslavci ljepše ojkaju.epikur37 wrote:Doduše vi katolici radite bolje pršute, pravoslavci bolje znaju s janjcima.
Guest- Guest
Sad cu popit još cetri Haniknea ....uz pet karlovacki crnih.
Banja LUko plesat češ kako Dalmatinici oče.
Banja LUko plesat češ kako Dalmatinici oče.
2014-04-11
tre911 wrote:Kakvo ti imaš? Mislim ono eto me u subotu platiti okladu pa me zanima oću li nositi vino odavde ili imaš nešto dobro za iznjeti, pazi ima nas četvorica ljutih zengi i bojovnika :))epikur37 wrote:jastreb wrote:A čije je bolje vino?epikur37 wrote:E al katolici ljepše igraju kolo.jastreb wrote:
I pravoslavci ljepše ojkaju.
Koje pijete to imam, crno ili bijelo, potrudit ću se ;)
Crno od šjor Mile, odlično, a bilo maraštinu....doduše kad je bilo ja pijem graševinu...nema bolje.
2015-08-06
Plesat cete kako Dalamcija oce a Dalmacija kaže no war Banja LUka vs Split.
Idemo dalje.
Idemo dalje.
2014-04-11
jastreb wrote:Da,ovi imaju dobru žutinu.epikur37 wrote:jastreb wrote:A čije je bolje vino?epikur37 wrote:E al katolici ljepše igraju kolo.jastreb wrote:
I pravoslavci ljepše ojkaju.
Žutinu bsam kupovao u Dubravicama ponad Skradina.
Nisa domaćinu još vrato kanistar.
2015-08-06
BL ce plesat kako Dalmacija oce.
Dalmatinci su luda kasta u war games z Hv POSTROJBAMA.
Ako ti odluce ne BL tako ce biti.
Dalmatinci su luda kasta u war games z Hv POSTROJBAMA.
Ako ti odluce ne BL tako ce biti.
2014-04-11
Ponijeti ću ja nešto litara dobre graševine, ti sredi mineralnu i neke srdelice i tako to.epikur37 wrote:tre911 wrote:Kakvo ti imaš? Mislim ono eto me u subotu platiti okladu pa me zanima oću li nositi vino odavde ili imaš nešto dobro za iznjeti, pazi ima nas četvorica ljutih zengi i bojovnika :))epikur37 wrote:jastreb wrote:A čije je bolje vino?epikur37 wrote:
E al katolici ljepše igraju kolo.
Crno od šjor Mile, odlično, a bilo maraštinu....doduše kad je bilo ja pijem graševinu...nema bolje.
Guest- Guest
tre911 wrote:Ponijeti ću ja nešto litara dobre graševine, ti sredi mineralnu i neke srdelice i tako to.epikur37 wrote:tre911 wrote:Kakvo ti imaš? Mislim ono eto me u subotu platiti okladu pa me zanima oću li nositi vino odavde ili imaš nešto dobro za iznjeti, pazi ima nas četvorica ljutih zengi i bojovnika :))epikur37 wrote:jastreb wrote:
A čije je bolje vino?
Lako za srdelice, ako stvarno dolaziš i imaš vremena možemo se organizirati ...
2015-08-06
Bit ce hoba ispod peke,:D
2014-04-12
To ćeš nać po Zadru na svakom koraku. Ili u Bibinju.tre911 wrote:
Ponijeti ću ja nešto litara dobre graševine, ti sredi mineralnu i neke srdelice i tako to.
2014-04-22
Niks Dalmacija.
Tuđman je iznad Hr grba stavio pet regija.
Jedna od njih je Dalmacija.
To vam je rasa teška ....natirat ce vas da cistite wc pun govana.
NAGLASAK JE NA SPOSOBNOSTI.
Tuđman je iznad Hr grba stavio pet regija.
Jedna od njih je Dalmacija.
To vam je rasa teška ....natirat ce vas da cistite wc pun govana.
NAGLASAK JE NA SPOSOBNOSTI.
2014-04-11
maggie13 wrote:Bit ce hoba ispod peke,:D
a mogla bi :)
2015-08-06
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
» Nije zabuna, nije san: Liječnici u Kanadi započeli prosvjed jer su im povećali plaće!
» Plenki nije ideološki definiran unutar HDZ-a i zato mu u HDZ-u nije budućnost svjetla
» svatko ko je ubijen nije nevin, samo mu nije dokazana krivnja
» 'TAMO GDJE NIJE BILO HERCEG-BOSNE I HVO-A Hrvatski narod nije opstao'
» Nije zabuna, nije san: Liječnici u Kanadi započeli prosvjed jer su im povećali plaće!
» Plenki nije ideološki definiran unutar HDZ-a i zato mu u HDZ-u nije budućnost svjetla
» svatko ko je ubijen nije nevin, samo mu nije dokazana krivnja
» 'TAMO GDJE NIJE BILO HERCEG-BOSNE I HVO-A Hrvatski narod nije opstao'
Page 3 of 8