Demografski slom Slavonije i Baranje
Page 7 of 14
Page 7 of 14 • 1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14
Re: Demografski slom Slavonije i Baranje
Gnječ wrote:
A jebote onda bi mi u Istri
Soil erosion caused by strong surface runoff, lack
of permanent cover of crops, steep slopes, heavy
rainfall and limited infiltration, results in
considerable losses of organic matter and plant
nutrients, silting of waterways, canals, and
reservoirs (increasing costs because of more
frequent cleaning), and increasing hazards of
waterlogging and flooding (Table 7).
According of Racz (1992), central and coastal parts
of Istria are worst affected, with 100-200t/ha of
soil eroded annually, caused by the extreme
erodibility of soil on flysh - Regosols, Rendzinas,
etc.
marcellus- Posts : 45996
2014-04-16
marcellus wrote:Gnječ wrote:marcellus wrote:Gnječ wrote:marcellus wrote:inače što se zagađenosti tiče - kaže mi prodekan agronomskog koji tu inače tu i tamo piše da je zapravo situacija u RH jako loša što se zagađenosti tla tiče, i ne samo radi pesticida nego i vjetrova i ostalog. Koliko sam shvatio njemačka hrana je iako je njemačka industijski jaka zapravo bolja.
kojih vjetrova bogati? jel tamo sad pušu neki novi vjetrovi?
ne nego donose zagađenje iz industrijkih regija italije i zapada
A jebote onda bi mi u Istri morali nositi gas maske a tlo i okoliš nam je toliko zagađen da su nam gušteri enormno narasli i počeli dobivat konture dinosaurusa.
pa u biti tlo je svugdje u hr prilično zagađeno, a i zrak nije neko ludilo
Zrinka K. ima loš utjecaj na tvoje psihičko zdravlje i zdravo rasuđivanje.
Guest- Guest
njima se odronjava stanovništvo, vama tlo pod nogama
Gnječ wrote:marcellus wrote:Gnječ wrote:marcellus wrote:Gnječ wrote:
A jebote onda bi mi u Istri morali nositi gas maske a tlo i okoliš nam je toliko zagađen da su nam gušteri enormno narasli i počeli dobivat konture dinosaurusa.
ne, samo se oslanjam na znanstveno utvrđene podatke, inače hrana made in croatia je u biti ispodprosječna što se tiče zagađenosti pesticidima itd
marcellus wrote:Gnječ wrote:marcellus wrote:Gnječ wrote:marcellus wrote:inače što se zagađenosti tiče - kaže mi prodekan agronomskog koji tu inače tu i tamo piše da je zapravo situacija u RH jako loša što se zagađenosti tla tiče, i ne samo radi pesticida nego i vjetrova i ostalog. Koliko sam shvatio njemačka hrana je iako je njemačka industijski jaka zapravo bolja.
Guest- Guest
desio se rascjep u prostorno-vremenskom kvantnom polju tj. njivi.
Guest- Guest
Kako god, kaj se triče hrane najbolje je domaće.
Po mogućnosti prva ruka i nemaš problem.
Dućan, napose veći centar za meso, povrće i voće mi je zadnji izbor.
Zna se za što su tržni centri. Za konzerve, deterdžente, toletni papir, pivo i tako to...
Zna se za što su tržni centri. Za konzerve, deterdžente, toletni papir, pivo i tako to...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Gnječ je očigledno negdje u dnu duše zaljubljen u Hrvate i Hrvatsku.
Treba mu samo malo da postane Hrvat, nešto slično kao Crvenkasti.
Na kraju će završiti u HOS-u.
znači ne ideš u pivac po jaja,meso i salamu?epikur37 wrote:Kako god, kaj se triče hrane najbolje je domaće.
vili40-
2015-08-02
Išao sam se raspitati po okolici i mic, po mic našao seosko domaćinstvo i s njima imam nepisani ugovor :)
Kod svog ive odem i pokažem prstzom ona tuka, ono janje, ovu glavu kupusa i tamo one blitve.
Nema računa, iz ruke u ruku, neprskano i sve ekstra.
Problem je što mi u hladnjaku puževi izmile iz salate.
Još popijemo gemišt kad sklopimo posao svaki tjedan dva puta.
Kod svog ive odem i pokažem prstzom ona tuka, ono janje, ovu glavu kupusa i tamo one blitve.
Nema računa, iz ruke u ruku, neprskano i sve ekstra.
Problem je što mi u hladnjaku puževi izmile iz salate.
Još popijemo gemišt kad sklopimo posao svaki tjedan dva puta.
2015-08-06
vili40 wrote:znači ne ideš u pivac po jaja,meso i salamu?epikur37 wrote:Kako god, kaj se triče hrane najbolje je domaće.
nikad
2015-08-06
jebi ga onda,ti ne znaš što je kockaepikur37 wrote:vili40 wrote:znači ne ideš u pivac po jaja,meso i salamu?epikur37 wrote:Kako god, kaj se triče hrane najbolje je domaće.
nikad
vili40-
2015-08-02
Eroo wrote:Gnječ je očigledno negdje u dnu duše zaljubljen u Hrvate i Hrvatsku.
nemam ja ništa i nikad nisam imao ništa protiv normalnih hrvata ali protiv ustaša i svakojakog hrvatskog ološa i lupeža itekako imam a taj hrvatski korov i ološ je očito postao mainstream.
Guest- Guest
vili40 wrote:jebi ga onda,ti ne znaš što je kockaepikur37 wrote:vili40 wrote:znači ne ideš u pivac po jaja,meso i salamu?epikur37 wrote:Kako god, kaj se triče hrane najbolje je domaće.
nikad
tko te tjera tamo imaš pijacu i mesnice...pronjuškaj malo nije kod svakog sigurna roba ali ima ih dovoljno koji drže do kvalitete.
2015-08-06
epikur37 wrote:Kako god, kaj se triče hrane najbolje je domaće.
to se slažem domaće iz vrtla ili direktno kod proizvođača evo ja imam kokoši tu u vrtlu i poberem jaja direktno od proizvođača bez PDV-a i silnih poreza i salmonele.
Guest- Guest
Gnječ wrote:epikur37 wrote:Kako god, kaj se triče hrane najbolje je domaće.
to se slažem domaće iz vrtla ili direktno kod proizvođača evo ja imam kokoši tu u vrtlu i poberem jaja direktno od proizvođača bez PDV-a i silnih poreza i salmonele.
Normalno. Ja otišao do ovog svog domaćina....uzeti 20 jaja. Imao deset, ostalih deset išli pokupiti po leglima...neka još topla :D
2015-08-06
Pretpostavljam da u zegeju nije lako to iskemijati, veliki grad...tko će ići okolo do sela po hranu.
Ali možeš na pijaci pouzdanog dobavljača.
Ali možeš na pijaci pouzdanog dobavljača.
2015-08-06
Je, pa iz ljubavi svako toliko lupa kurcem po čelu!Gnječ wrote:Eroo wrote:Gnječ je očigledno negdje u dnu duše zaljubljen u Hrvate i Hrvatsku.
nemam ja ništa i nikad nisam imao ništa protiv normalnih hrvata ali protiv ustaša i svakojakog hrvatskog ološa i lupeža itekako imam a taj hrvatski korov i ološ je očito postao mainstream.
Guest- Guest
To sve samo pokazuje koliko je hrvatska politika u qrcu, sve do jedna. Desetljećima je zanemaren taj dio koji je ujedno i najplodniji dio Hrvatske, umjesto da se tu proizvodi i hrani cijela nacija pa i dalje bolje dopustiti uvoz jeftine i nekvalitetne hrane jer od toga netko ima koristi. Šteta za 50 godina će ostati nešto oko zegeya i to je to, ostalo će iseliti a nije kriviti ljude moraju ići raditi i prehranjivati obitelj.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Gnječ wrote:epikur37 wrote:Kako god, kaj se triče hrane najbolje je domaće.
vidio ja takvih malih što hrane kokoše u vrtu
a ono u vodi za kokoše više antibiotika nego na farmi
ovi veliki bar znaju kolko treba stavit tih sranja, kod malih gospodarstava nikad ne znaš koliko je seljak diletant s tim
Mi govorimo o najcentraliziranijoj državi u Europi poslije San Marina gdje aposlutno ništa se ne može ukoliko se ne ode ne koljena lijevom referentu u Zagreb, a ne o malom problemu ili zagađenosti zraka ili odbacivanju seoskog načina života to su babe i žabe, ovdje nestaje sve istočno os zagreba manje više zbog Zagreba i ne ljudi ne žele ići u Zagreb već su primorani zapravo zbog prvo navedenog a to je nevjerojatna centralizacija svega u jednom gradumarcellus wrote:asilovski wrote:Marcele ne mogu sva ministarstva, agencije, zavodi, uredi biti u Zagrebu, ne mogu svi porezi koje se odvuku ići u glavni grad a druge tko jebemarcellus wrote:asilovski wrote:Neće imati tko odbiti jer ih neće biti, ali no dok se nešto ne promijeni u Slavoniji i ne pobuni protiv nasilne centralizacije Zagreba koji kao karcinom siše i ubija svo tkivo oko sebe pretvarajući u pustoš neće se ništa postići, a kako će otići još 300000 ljudi ne vidim išta što bi moglo preokrenuti situaciju, naravno zagrepčane ili boli kurac ili im je čak i drago, osim kad je riječ o godišnjici pada Vukovara onda svi idu paliti lampijone i malo hodočastiti ostatak godine ih boli kurac i za Vukovar i ostatak državeRegoč wrote:E, kako to riešiti, Aso? Odbijam jedinstvenu regiju unapried, da ti bude jasno. A odbit će i Vinkovčani, Požežani, Virovitičani...
Mislim da je centralizacija dobrim dijelom prirodan proces u Hrvatskoj, ljudi jednostavno sele za poslom.
Mislim da je problem Slavonije druge prirode:
a) okrupniti seoska gospodarstva, staviti svu obradivu zemlju u funkciju na bilo koji način - oporezivanjem onih koji ne obrađuju a ne daju u podnajam iz bilo kog razloga, davanjem u trajno vlasništvo nakon 20 godina obrađivanja državne, promoviranjem visokotehnoloških i krupnih gospodarstava na račun manje učinkovitih
b) povezati seljake po njemačkom modelu zadruga (ne komunističkom)
c) navodnjavanje - slavonija nema rješeno navodnjavanje
d) promoviranje uzgoja isplativijih kultura od pšenice koje zahtjevaju više znanja i posla
e) naseljavanjem iz poljske mađarske i sl. EU zemalja onih koji su spremni preuzeti obvezu obrađivanja zemlje, daš im u besplatan zakup ako treba 30-40 hektara za prvih pet godina i zemlju u vlasništvo nakon 20 godina ako su uspješni
sva ministarstva su uvijek u glavnom gradu, to je u svakoj državi tako, porezi isto tako ne idu u glavni grad već u državnu blagajnu, grad ima svoje račune, a ako baš želite da vlada i sabor budu u osijeku drage volje, Zagreb će manje zaudarat
Kermit-
2014-04-17
Page 7 of 14 • 1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14
Similar topics
» Demografski slom
» Demografski slom se nastavlja
» Stjepan Šterc : Hrvatska je ušla u demografski slom, imamo 3,8 milijuna stanovnika
» Razlika BDP-a Baranje i Istre veća je nego nekad Kosova i Slovenije
» Demografski kolaps
» Demografski slom se nastavlja
» Stjepan Šterc : Hrvatska je ušla u demografski slom, imamo 3,8 milijuna stanovnika
» Razlika BDP-a Baranje i Istre veća je nego nekad Kosova i Slovenije
» Demografski kolaps
Page 7 of 14