Strahota: Srbija uvodi takse Europi
Page 8 of 8
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Strahota: Srbija uvodi takse Europi
jebes ga, ja se rodio u sheperusi, kuratz od kuce, kad sam imao 16 isao radit kucu po nekim opisima koje sam nasao u arhivu od prije ohohoho vremena, nesto kao poluzemunica, danas bi to nazvali hobit kuca, bez grijanja je temperatura bila izmedju 15 i18 celzija i zimi i ljeti, medjutim to su moji genijalci pretvorili u stalu a kao stala nije moglo funkcionirat te je na kraju zatrpano, sledecu godinu idem napravit nesto slicno al s mojim iskustvom danasnjim, to bi trebalo bit opaka stvar, onda se zenim :D, kaze stari da ga je njegov deda zajebavao da jos nema unuke :D
ja ti kažem kako se nekada gradilo... i pouzdano znam da takvih zdanja ima i kod tebe u zemunu.... a bogati ljudi danas vrlo često upravo ukloliko im ispadne prilika kupuju takva zdanja i onda ih koliko im zakon o spomeničkoj baštini dozvoli moderniziraju.... uglavnom su to sve spomenici, a ne one gluposti koje si ti išo stavljat pod spomenik-ovanje.... npr kod mene ali tako je i u novoj vesi i još nekim urbanim dijelovima po hrvatskoj zabranjeno mijenjati i unutrašnjost tih kuća iako su tvoje vlasništvo.... npr moj je brat živio s curom na novoj vesi u njenom stanu u njenoj zgradi ali ništa nisu smjeli raditi u stanu bez dozvole i restauratorskog vještaka kurca palca....dzango wrote:A kolikosabije drva onaj sa par hiljada kvadrata? Niko više ne pravi zidove od 80 cm.michaellcmacha wrote:....pa ne kažem, ali mislili su graditelji kako da zagriju te velike prostore... ja sam kao klinac živio u žitnoj ulici u zgradi stare pivovare... zidovi te zgrade su bili od sitne rimske cigle debeli 80 cm, a prozorska okna s trostrukim prozorima, a prostorije su bile onak dosta velike sobax3 nekih 40 kvadrata, kuhinja i blagovaona još i veća, predsoblje isto ogromno... uglavnom dvije peći su to sve grijale i to bez da gore dan i noć.... a ja sad na 100 kvadrata gradnje blok cigla, strajsam 30 metara drva i vatra gori ko olimpijska od 15.9 do 15.4 non stopSto'jan wrote:michaellcmacha wrote:pa ne bitno, jeste li vi ikad bili u nekoj od tih velikih kuća... ima ih i po beogradu a ima ih i kod nas uglavnom u zagrebu ali i u još nekim gradovima.... većina tih kuća se i grijala na drva.... npr kod mene ima dosta tih starih zdanja od po par stotina pa i preko tisuću kvadrata i sve su građene tamo sredinom 19. vijeka kad se još na veliko grijalo na drva....Sto'jan wrote:na drva...
zavisi od datuma izgradnje. neke se greju na drva, neke na pelet, neke na gas...
2015-08-08
tre911 wrote:đžangovi idoliNoor wrote:hoće...dečki se malo žvale.maggie13 wrote:Nece da otvori link.
a slab je na muške guze, šta sad, čuvaj leđa i ne saginji se
Guest- Guest
Kako rekoh morao se još malo koprcati :DD Dobar si ti đžngo, dobar, sa budi spokojan dok te opet ne zakačim :)
Guest- Guest
Napravi bunker kao Enver Hodža? Znam, zezam se. Pelat, podno grejanje i te šeme. Ali opet, šta će Balkanac nego prvo da pomisli na račun za grejanje.Noor wrote:dzango wrote:
A kolikosabije drva onaj sa par hiljada kvadrata? Niko više ne pravi zidove od 80 cm.
pa ne radi, ali ih dobro izolira, i ne samo zidove.
ubrzaj, levi..da ne ishlapi znanje iz glave.Leviathan2 wrote:jebes ga, ja se rodio u sheperusi, kuratz od kuce, kad sam imao 16 isao radit kucu po nekim opisima koje sam nasao u arhivu od prije ohohoho vremena, nesto kao poluzemunica, danas bi to nazvali hobit kuca, bez grijanja je temperatura bila izmedju 15 i18 celzija i zimi i ljeti, medjutim to su moji genijalci pretvorili u stalu a kao stala nije moglo funkcionirat te je na kraju zatrpano, sledecu godinu idem napravit nesto slicno al s mojim iskustvom danasnjim, to bi trebalo bit opaka stvar, onda se zenim :D, kaze stari da ga je njegov deda zajebavao da jos nema unuke :D
2014-04-12
Ajde barem ste vi žene sigurne :DDNoor wrote:tre911 wrote:đžangovi idoliNoor wrote:hoće...dečki se malo žvale.maggie13 wrote:Nece da otvori link.
Guest- Guest
Sto'jan wrote:ja sam slab na tvoju guzu noor...
Evina je bolja...
Guest- Guest
Ima. Živeo sam u nekima.michaellcmacha wrote:ja ti kažem kako se nekada gradilo... i pouzdano znam da takvih zdanja ima i kod tebe u zemunu.... a bogati ljudi danas vrlo često upravo ukloliko im ispadne prilika kupuju takva zdanja i onda ih koliko im zakon o spomeničkoj baštini dozvoli moderniziraju.... uglavnom su to sve spomenici, a ne one gluposti koje si ti išo stavljat pod spomenik-ovanje.... npr kod mene ali tako je i u novoj vesi i još nekim urbanim dijelovima po hrvatskoj zabranjeno mijenjati i unutrašnjost tih kuća iako su tvoje vlasništvo.... npr moj je brat živio s curom na novoj vesi u njenom stanu u njenoj zgradi ali ništa nisu smjeli raditi u stanu bez dozvole i restauratorskog vještaka kurca palca....dzango wrote:A kolikosabije drva onaj sa par hiljada kvadrata? Niko više ne pravi zidove od 80 cm.michaellcmacha wrote:....pa ne kažem, ali mislili su graditelji kako da zagriju te velike prostore... ja sam kao klinac živio u žitnoj ulici u zgradi stare pivovare... zidovi te zgrade su bili od sitne rimske cigle debeli 80 cm, a prozorska okna s trostrukim prozorima, a prostorije su bile onak dosta velike sobax3 nekih 40 kvadrata, kuhinja i blagovaona još i veća, predsoblje isto ogromno... uglavnom dvije peći su to sve grijale i to bez da gore dan i noć.... a ja sad na 100 kvadrata gradnje blok cigla, strajsam 30 metara drva i vatra gori ko olimpijska od 15.9 do 15.4 non stopSto'jan wrote:michaellcmacha wrote:
pa ne bitno, jeste li vi ikad bili u nekoj od tih velikih kuća... ima ih i po beogradu a ima ih i kod nas uglavnom u zagrebu ali i u još nekim gradovima.... većina tih kuća se i grijala na drva.... npr kod mene ima dosta tih starih zdanja od po par stotina pa i preko tisuću kvadrata i sve su građene tamo sredinom 19. vijeka kad se još na veliko grijalo na drva....
zavisi od datuma izgradnje. neke se greju na drva, neke na pelet, neke na gas...
Sve se to sredi sa kešom.
Noor wrote:Sto'jan wrote:ja sam slab na tvoju guzu noor...
Evina je bolja...
ne, mislim da je tvoja cvrsca...
Guest- Guest
Ti se sagnula... i jebiga.Noor wrote:tre911 wrote:đžangovi idoliNoor wrote:hoće...dečki se malo žvale.maggie13 wrote:Nece da otvori link.
imaš u nas dosta kuća koje su usjecane u koso u pol brda, tako da je podrumski prostor, i prizemlje nekad i do pola u zemlji (ajmo reć ta hobit shema) a tek kat iznad zemlje i te su kuće ukoliko je dobra izolacija od vlage neprocjenjive... upravo ta shema po zimi u tom prizemlju toplo i uz malo dogrijavanja idealno, a ljeti svježe....maggie13 wrote:ubrzaj, levi..da ne ishlapi znanje iz glave.Leviathan2 wrote:jebes ga, ja se rodio u sheperusi, kuratz od kuce, kad sam imao 16 isao radit kucu po nekim opisima koje sam nasao u arhivu od prije ohohoho vremena, nesto kao poluzemunica, danas bi to nazvali hobit kuca, bez grijanja je temperatura bila izmedju 15 i18 celzija i zimi i ljeti, medjutim to su moji genijalci pretvorili u stalu a kao stala nije moglo funkcionirat te je na kraju zatrpano, sledecu godinu idem napravit nesto slicno al s mojim iskustvom danasnjim, to bi trebalo bit opaka stvar, onda se zenim :D, kaze stari da ga je njegov deda zajebavao da jos nema unuke :D
2015-08-08
dzango wrote:Napravi bunker kao Enver Hodža? Znam, zezam se. Pelat, podno grejanje i te šeme. Ali opet, šta će Balkanac nego prvo da pomisli na račun za grejanje.Noor wrote:dzango wrote:
A kolikosabije drva onaj sa par hiljada kvadrata? Niko više ne pravi zidove od 80 cm.
pa ne radi, ali ih dobro izolira, i ne samo zidove.
pa da bi sačuvao i zadržao toplinu, moraš sve izolirati...podove, zidove, strop prema tavanu. nema veze kakvo je grijanje i na to griješ
Guest- Guest
to bi ti htio..al znaš da imam oči i na leđima :Ddzango wrote:Ti se sagnula... i jebiga.Noor wrote:tre911 wrote:đžangovi idoliNoor wrote:hoće...dečki se malo žvale.maggie13 wrote:Nece da otvori link.
Guest- Guest
Sto'jan wrote:Noor wrote:Sto'jan wrote:ja sam slab na tvoju guzu noor...
Evina je bolja...
eva kaže da je ona kraljica i miss foruma...najljepša i najpametnija.
ne mogu ja imati nešto bolje od kraljice.
Guest- Guest
to su te brdske kuce, kao ukopane..zanimljivo, svakako, kad je solidno izvedeno.michaellcmacha wrote:imaš u nas dosta kuća koje su usjecane u koso u pol brda, tako da je podrumski prostor, i prizemlje nekad i do pola u zemlji (ajmo reć ta hobit shema) a tek kat iznad zemlje i te su kuće ukoliko je dobra izolacija od vlage neprocjenjive... upravo ta shema po zimi u tom prizemlju toplo i uz malo dogrijavanja idealno, a ljeti svježe....maggie13 wrote:ubrzaj, levi..da ne ishlapi znanje iz glave.Leviathan2 wrote:jebes ga, ja se rodio u sheperusi, kuratz od kuce, kad sam imao 16 isao radit kucu po nekim opisima koje sam nasao u arhivu od prije ohohoho vremena, nesto kao poluzemunica, danas bi to nazvali hobit kuca, bez grijanja je temperatura bila izmedju 15 i18 celzija i zimi i ljeti, medjutim to su moji genijalci pretvorili u stalu a kao stala nije moglo funkcionirat te je na kraju zatrpano, sledecu godinu idem napravit nesto slicno al s mojim iskustvom danasnjim, to bi trebalo bit opaka stvar, onda se zenim :D, kaze stari da ga je njegov deda zajebavao da jos nema unuke :D
2014-04-12
Noor wrote:Sto'jan wrote:Noor wrote:Sto'jan wrote:ja sam slab na tvoju guzu noor...
Evina je bolja...
jbg, nije losa eva-ali mislim da si ti ipak klasa iznad...
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:imaš u nas dosta kuća koje su usjecane u koso u pol brda, tako da je podrumski prostor, i prizemlje nekad i do pola u zemlji (ajmo reć ta hobit shema) a tek kat iznad zemlje i te su kuće ukoliko je dobra izolacija od vlage neprocjenjive... upravo ta shema po zimi u tom prizemlju toplo i uz malo dogrijavanja idealno, a ljeti svježe....maggie13 wrote:ubrzaj, levi..da ne ishlapi znanje iz glave.Leviathan2 wrote:jebes ga, ja se rodio u sheperusi, kuratz od kuce, kad sam imao 16 isao radit kucu po nekim opisima koje sam nasao u arhivu od prije ohohoho vremena, nesto kao poluzemunica, danas bi to nazvali hobit kuca, bez grijanja je temperatura bila izmedju 15 i18 celzija i zimi i ljeti, medjutim to su moji genijalci pretvorili u stalu a kao stala nije moglo funkcionirat te je na kraju zatrpano, sledecu godinu idem napravit nesto slicno al s mojim iskustvom danasnjim, to bi trebalo bit opaka stvar, onda se zenim :D, kaze stari da ga je njegov deda zajebavao da jos nema unuke :D
da, ti sutereni su termički stabilni i ljeti i zimi, a vlaga se da dobro riješiti.
Guest- Guest
Sto'jan wrote:Noor wrote:Sto'jan wrote:Noor wrote:Sto'jan wrote:ja sam slab na tvoju guzu noor...
Evina je bolja...
jbg, nije losa eva-ali mislim da si ti ipak klasa iznad...
pa nego šta..hehe
Guest- Guest
ma nece, to kad budem zasao malo u godine ko deda od mog starog, on odvezao oca doktoru pa zaboravio da ga doveze doma, mislim, kako mos oca zaboravit, al eto, godine :Dmaggie13 wrote:ubrzaj, levi..da ne ishlapi znanje iz glave.Leviathan2 wrote:jebes ga, ja se rodio u sheperusi, kuratz od kuce, kad sam imao 16 isao radit kucu po nekim opisima koje sam nasao u arhivu od prije ohohoho vremena, nesto kao poluzemunica, danas bi to nazvali hobit kuca, bez grijanja je temperatura bila izmedju 15 i18 celzija i zimi i ljeti, medjutim to su moji genijalci pretvorili u stalu a kao stala nije moglo funkcionirat te je na kraju zatrpano, sledecu godinu idem napravit nesto slicno al s mojim iskustvom danasnjim, to bi trebalo bit opaka stvar, onda se zenim :D, kaze stari da ga je njegov deda zajebavao da jos nema unuke :D
» '' Policijski sat, zatvoreni kafići, škole... U Europi se pomalo uvodi novi lockdown''
» Srbija po smrtnosti prva u Europi
» Srbija uvodi vojnu obuku za srednjoškolce
» Srbija uvodi vize za digitalne nomade
» '' Policijski sat, zatvoreni kafići, škole... U Europi se pomalo uvodi novi lockdown''
» Srbija po smrtnosti prva u Europi
» Srbija uvodi vojnu obuku za srednjoškolce
» Srbija uvodi vize za digitalne nomade
Page 8 of 8