Srbija uvodi vojnu obuku za srednjoškolce
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Srbija uvodi vojnu obuku za srednjoškolce
Spremt se spremte
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/srbija-uvodi-vojnu-obuku-za-srednjoskolce
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Srbija uvodi vojnu obuku za srednjoškolce
Čemu to? Kažu Ringo, Epi i Veber da neće biti rata.
Valjda za one koji ne uspiju zbrisati u Njemačku.
..i kaja...obozavam ih..Regoč wrote:Čemu to? Kažu Ringo, Epi i Veber da neće biti rata.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Oni kao da su se jučer pojavili pa se svemu čude.vuksadinare wrote:..i kaja...obozavam ih..Regoč wrote:Čemu to? Kažu Ringo, Epi i Veber da neće biti rata.
RayMabus wrote:Spremt se spremte
Kakva vojna obuka, ovo je neki PR i osnovni info od 4 sata godišnje...
Učenici srednjih škola u Srbiji u drugom polugodištu će imati dva sata nastave posvećene obrani, civilnoj zaštiti i reagiranju tokom prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda, piše Politika.
Pozivajući se na izvore iz Ministarstva prosvjete, koje je uputilo dopis svim srednjim školama, list je naveo da neće biti uveden novi predmet.
Naloženo je da se tokom jedne školske godine, na ukupno četiri sata - dva u prvom i dva u drugom polugodištu, fakultativno obradi 11 tema i to na satu razredne nastave.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Regoč wrote:Čemu to? Kažu Ringo, Epi i Veber da neće biti rata.
Pa kakva je to vojna obuka od godišnje 4 sata pričanja priča :D
2018-04-10
Evo opširnije
https://www.google.com/amp/s/www.telegraf.rs/amp/vesti/srbija/3024540-u-skole-se-vraca-vojna-nastava-11-tema-je-u-programu-a-predlozeno-je-i-da-deca-uce-da-pucaju-iz-puske
Ovako nešto san ja predlaga za Hrvatsku pošto je nekako najoptimalnije rješenje
https://www.google.com/amp/s/www.telegraf.rs/amp/vesti/srbija/3024540-u-skole-se-vraca-vojna-nastava-11-tema-je-u-programu-a-predlozeno-je-i-da-deca-uce-da-pucaju-iz-puske
Ovako nešto san ja predlaga za Hrvatsku pošto je nekako najoptimalnije rješenje
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Predvojnička obuka.Hektorović wrote:Regoč wrote:Čemu to? Kažu Ringo, Epi i Veber da neće biti rata.
Pa kakva je to vojna obuka od godišnje 4 sata pričanja priča :D
naravno ti buš kao i ero na prvu crtu bojišnice.Regoč wrote:Čemu to? Kažu Ringo, Epi i Veber da neće biti rata.
veber-
2014-12-30
veber wrote:naravno ti buš kao i ero na prvu crtu bojišnice.Regoč wrote:Čemu to? Kažu Ringo, Epi i Veber da neće biti rata.
:D
2018-04-10
od svih navedenih, kaya je najbolja.vuksadinare wrote:..i kaja...obozavam ih..Regoč wrote:Čemu to? Kažu Ringo, Epi i Veber da neće biti rata.
veber-
2014-12-30
Ovo je miroljubiv cin ko kaze suprotno srbomrzac i protvnik mira,prijateljstva i buducnosti ...inace svi se zgrazamo kad afrikanci daju oruzje djeci...dajemo im epitete divljaci,fanatici...jbg nisu svi kao srbi koji daju oruzje djeci iz puke ljubavi i dobrokomsijskih odnosa...naravno i neizbjezne buducnosti...gledajmo u buducnost i dajmo djeci oruzje
2015-09-08
imaš disonancu. malo bi ratovao, malo bi širio mir.vuksadinare wrote:Ovo je miroljubiv cin ko kaze suprotno srbomrzac i protvnik mira,prijateljstva i buducnosti ...inace svi se zgrazamo kad afrikanci daju oruzje djeci...dajemo im epitete divljaci,fanatici...jbg nisu svi kao srbi koji daju oruzje djeci iz puke ljubavi i dobrokomsijskih odnosa...naravno i neizbjezne buducnosti...gledajmo u buducnost i dajmo djeci oruzje
ja sam kao svaki dobri ljevičar kćeri za 15i ročkas poklonio W pp0,22. iza kuće smo vježbali gađanje, prošle godine kada je bila u gardalandu zavila je u crno tipa sa zračnicom jer je poskidala sve mete. spušila je prvih tri ojra dok nije skuila kamo nosi puška.
neka zečina veličine čovjeka je bila glavna nagrada. jedva sam ga zgural u auto.
veber-
2014-12-30
bravo za tebe sto si kceri omogucio da ide u gardaland..i putuje svijetom..i sto si joj i pusku omogucio..naravno kad dobro zaradjujes.veber wrote:imaš disonancu. malo bi ratovao, malo bi širio mir.vuksadinare wrote:Ovo je miroljubiv cin ko kaze suprotno srbomrzac i protvnik mira,prijateljstva i buducnosti ...inace svi se zgrazamo kad afrikanci daju oruzje djeci...dajemo im epitete divljaci,fanatici...jbg nisu svi kao srbi koji daju oruzje djeci iz puke ljubavi i dobrokomsijskih odnosa...naravno i neizbjezne buducnosti...gledajmo u buducnost i dajmo djeci oruzje
ja sam kao svaki dobri ljevičar kćeri za 15i ročkas poklonio W pp0,22. iza kuće smo vježbali gađanje, prošle godine kada je bila u gardalandu zavila je u crno tipa sa zračnicom jer je poskidala sve mete. spušila je prvih tri ojra dok nije skuila kamo nosi puška.
neka zečina veličine čovjeka je bila glavna nagrada. jedva sam ga zgural u auto.
2015-09-08
e, vuče, vuče
w 0,22 je pištolj. ne puška. ide 6+1.
i ne zarađujem nikaj kada sam 14i mjesec nezaposlen.
2014-12-30
pa sto nisi na bausteli u austriji?...jebote ja sve mislim vani radis..jos ce ispasti da i vili ne radiveber wrote:e, vuče, vuče
2015-09-08
ja spadam u mali broj rvata koji ne moraju radit, nedavno sam odjebao bmw.vuksadinare wrote:pa sto nisi na bausteli u austriji?...jebote ja sve mislim vani radis..jos ce ispasti da i vili ne radiveber wrote:e, vuče, vuče
i u svom neradu i lijenosti i nedamise, zaradim više nego ti u vrtiću. u biti spizdim više.
..ali dobio sam nemoralnu ponudu koja i moju lijenost je pobudila. tako da bum vjerovatno u veljači postao zaposlenik jedne njemačke firme ili bum u NY do ivane.
veber-
2014-12-30
a bauštela je rezervirana za sančose i ekipu s niim iq.
prosječan hrvat zarađuje u njemčiji cca 2000€ ako je oženjen. ako ima dijete ide nu još 196€ od države, a bolje firme još isplaćuju bonuse.
bauštela je za erine. cca 8 netto ako je u razredu 3
prosječan hrvat zarađuje u njemčiji cca 2000€ ako je oženjen. ako ima dijete ide nu još 196€ od države, a bolje firme još isplaćuju bonuse.
bauštela je za erine. cca 8 netto ako je u razredu 3
2014-12-30
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Bugarska uvodi vojnu obuku u srednje škole
» Srbi pozvani na vojnu obuku - Važiće i za starije od 30 godina
» Uče decu da ratuju:'Na Zlatiboru rusko srpski kamp za vojnu obuku tinejđera'
» Rusija ovog ljeta sprovela masovnu vojnu obuku djece u preko 1600 kampova
» Švedska ponovo uvodi vojnu obvezu
» Srbi pozvani na vojnu obuku - Važiće i za starije od 30 godina
» Uče decu da ratuju:'Na Zlatiboru rusko srpski kamp za vojnu obuku tinejđera'
» Rusija ovog ljeta sprovela masovnu vojnu obuku djece u preko 1600 kampova