Jeli u redu ubiti 164 civila i nekoliko terorista
Page 8 of 8
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Jeli u redu ubiti 164 civila i nekoliko terorista
psi su slicno kao i ljudi individue,vrlo unikatni karakteri i kad zavolis dzukca to ti bude kao clan familije zato i vise ne zelim imati pse jer kad ode bude ti zao i previse,posljednji dzukac koga sam imao je bio potomak od jedne kuje njemackog ovcara koju sam zatekao napustenu,nije bitno ko ju je ostavio,necu da me neki tu napadaju,uglavnom razlog zasto su je ostavili je pretpostavljam bila "genetska necistoca" da se izrazim pod seljacki krizala se sa nekim dzukcem druge rase a to sam saznao tek kasnije kad se ostenila,davno je bilo tad sam bio dripac,primjetio je negdje u nekom kao kanalu malo sirem neko je ogradio sa nekom daskom da nemoze izaci dok valjda ne smisle sta ce sa njom,ne sjecam se da je tu imala i vode,doduse mozda je bilo vode iz kanalizacije,kad me vidila samo je naculila usi,i ja vidio da nije uopste agresiva nego umiljat pas,odletim starom i pitah ga mogu li je uzet i stari veli aj dobro,kasnije ostenila 8-9 komada malih i od toga ostavih si jednog muskog a ostale razdijelio,ah sto ih je bilo lijepo mrljaviti i maziti.kasnije kad je taj moj divljak odrastao to je bio bas karakter pas,niko mu nije smio prici osim uze familije,jednom prilikom dosao neki tudji pas u dvoriste,duplo veci od ovog mog divljaka i laje li laje na ovog mog,winter se samo nasmijao u sebi,pustio ga sa lanca i da vidis ciju cijuu hahahabogomdani wrote:Nisam izmislio..Kayo,tijekom rata,puno je bilo izbjeglih iz Slavonije,napose mog mjesta...jedno jutro sam isao nes poslom u ZG i bio sva sreca u uniformi i imao pistolj..ljudi se rastrurili,ostavili pse,a psi pobjegli iz dvorista u potrazi za hranom,tako su se i coporili i poceli ljude napadati,jednu zenu sam spasio,kad su je htjeli strgati sa bajka..i da..to jutro izlazim iz ulice,i copor pravo prema meni,nis ja utoku i uslijepo prema njima,nisam ciljao..razbjezali su se..drugi puta je bio jedan poveci mjesanac,i onda se dogodilo ono..nije to neka muka za snaznog mupkarca..nisam ga zatusio,ali dobro sam ga stisnuo..i ondagurnuo..kaja_333 wrote:O jebote. Ovo si sva sreća izmislio.bogomdani wrote:sa svojih skoro 90 kila zive vage,uglavnom misici..ima i koja koska.. ubio bih se kad bi me srusilo smrdljivo pseto od svojih 35 kila,pa nek i 40..Winter is coming wrote:a jebiga tako se moras odbraniti od psa koji napada,moras ga tezinom odgurnuti napred ako ustuknes padas i onda ne valja,ma ko ce mi pasti na pamet to je bio djelic sekunde
Medo,to zgrabis za pod vrat,sa svakih 4 prstiju,palcevi slobodni i njima mu grkljan polako tiskas..da vis cuda,kako iz pogleda bijesa polako se salta u pogled strave..a gledas ga direktno u oci..jos malo ga odignem od zemlje,da mu prstici jedva dodiruju tlo,e da vis skvicanja...odda ga sam ozafitiljis...nece se vratiti..
2014-04-14
a tek na tipkovnici koju nije očistio mjesecima...auuuuukaja_333 wrote:Vidis kako si glup. Pas ima u slini nešto poput dezinficijensa, zato liže ranu koja uglavnom da zaraste . Inače na rukama imas cijeli svijet bakterija ali to ti je super pretpostavljam.Winter is coming wrote:a cuj svagdje imas bakterije,npr ljudi pustaju psima da ih polizu po licu,a pas lize jaja,njusi govna,ko zna sta sve ne radi i onda mozes misliti koji je to raj bakterija i dodje pa te polize,ja sam tako jednom nekog doceka na koljeno i gurnuo dzukca,zaletio se na mene i pravo da ce me polizati,bilo je samo skviik
Guest- Guest
Najbolji je dresirani pas, za one što uokolo jurcaju bez nadzora pobio bih gazde.
Yehudi wrote:
Teroristi su oteli avion sa 164 putnika i naciljali ga na Allianz Arenu. Münchenski stadion u tom je trenutku bio pun. Što biste vi učinili? Je li u redu ubiti ova 164 putnika plus kojeg terorista da bi se spasio bitno veći broj žrtava na stadionu?
Lufthansin avion sa 164 putnika leti iz Berlina za München. Oteli su ga teroristi i naciljali na Allianz Arenu. Avion juri prema meti brzinom od 600 kilometara na sat. Münchenski stadion u tom je trenutku pun, njemačka nogometna reprezentacija igra protiv Engleske. Što biste vi učinili? Je li u redu ubiti ova 164 putnika plus kojeg terorista da bi se spasio bitno veći broj žrtava na stadionu?
Što je uopće ispravno, što je ljudski?
Ako odlučite srušiti avion, u Njemačkoj ćete završiti u zatvoru jer je Ustavni sud te zemlje 2006. godine odbacio kao neustavnu odredbu zakona o sigurnosti u zračnom prometu koja je pilotima borbenih aviona ostavljala na volju da u krajnjem slučaju sruše oteti avion ako procijene da bi time nastala manja šteta. Ipak, smije li se jedan ljudski život mjeriti s drugim? Tko je taj koji ima pravo procijeniti da život deset ili stotinu ljudi vrijedi više od života ovoga tu, konkretnog čovjeka?
U ovom slučaju to je učinio 31-godišnji Nijemac, pilot Eurofightera, koji je uzletio na dojavu kontrole leta da je Lufthansin Airbus A320 otet. Pitao je nadređene što da učini i nije dobio nikakav odgovor. Postupio je po svojoj savjesti.
Biste li srušili taj avion i da je u njemu u tom trenutku bila vaša supruga, pita sudac pilota Larsa Kocha. Zbilja, bi li srušio? Biste li vi ubili vlastitu suprugu kako biste spasili tisuću drugih ljudi?
Podjela odgovornosti
Lars Koch književni je lik, optuženi u dramskom tekstu “Teror” Ferdinanda von Schiracha. Von Schirach je berlinski odvjetnik koji je sa 45 godina objavio prvu knjigu, “Verbrechen”, a godinu dana kasnije, 2010., i drugu, “Schuld”. Te zbirke kratkih priča s neobičnim slučajevima iz sudnica brzo su postale bestseleri, a kod nas ih je lani u prijevodu Ivana Otta objavio AGM kao “Zlodjelo” i “Krivnju”. Unuk vođe nacističke mladeži Baldura von Schiracha, kojemu se sudilo u Nürnbergu, Ferdinand von Schirach (52) u međuvremenu je objavio dva romana, a engleski prijevod romana “Taboo” (The Girl Who Wasn’t There) ovoga je ljeta dospio na prvo mjesto Timesove liste bestselera.
Svoj prvi dramski tekst “Teror” Ferdinand von Schirach je objavio 2014. godine. Premijeru u kazalištu doživio je 3. rujna prošle godine, i to gromoglasno, istodobno u Deutsches Theateru u Berlinu i frankfurtskom Schauspielu. Poput prave bombe, “Teror” do danas ne prestaje izazivati polemike. Van Schirach uvlači publiku u podjelu odgovornosti. Hoće li Koch biti osuđen ili ne, ovisi direktno o glasovima publike. Nakon što odslušaju argumente, u trenutku kada bi se porota povukla na vijećanje, publika odlazi na pauzu i glasa. Kad se vrate, glumci objavljuju presudu.
“Schuld”, piše na crveno tapeciranim vratima velike dvorane Deutsches Theatera. “Unschuld”, piše na drugim vratima. Kad izađete, mlada djevojka još provjeri kamo ste htjeli da ode vaš glas.
Predstava je nevjerojatno uspješna, upravo igra u 40 različitih inscenacija u kazalištima širom Njemačke, u Tel Avivu, Tokiju i Caracasu, a još je najavljeno dvadesetak novih, među ostalim u Sloveniji i Mađarskoj.
Nova TV forma
Je li Lars Koch heroj ili zločinac? O tome nije odlučio autor komada, nego odlučuje publika. Uskoro, 17. listopada, milijuni gledatelja imat će priliku suditi Larsu Kochu. Njemačka javna televizija ARD zajedno s austrijskim ORF-om i švicarskom javnom televizijom će u ponedjeljak 17. listopada u 20.15 sati emitirati televizijski film “Teror” s vrlo popularnim njemačkim glumcima, a nakon toga će gledatelji Njemačke, Austrije i Švicarske telefonom i internetom moći glasati - je li pilot kriv ili nije kriv, je li smio ili nije smio odlučivati tko će ostati živ? “O tom pitanju svaki naš kolega svakodnevno razmišlja”, izgovara kazališni svjedok Lauterbach, Kochov kolega iz kontrole leta.
To je najveći live-eksperiment na njemačkoj televiziji, najavljuju njemački mediji. U filmu igraju Burghart Klaussner kao sudac, Florian David Fitz je optuženi pilot Luftwaffe (trebao je Moritz Bleibtreu, ali je dogovor otpao), Martina Gedeckdržavna tužiteljica, a Lars Eidinger branitelj optuženoga. Režiju potpisuje Lars Kraume.
Tri dana prije masovnog televizijskog suđenja, 14. listopada, film “Teror”, s podnaslovom “Vaša presuda”, krenut će u distribuciju u 100 kina u Njemačkoj. Filmski gledatelji nisu privilegirani kao kazališni: samo prvoga dana prikazivanja, u petak 14. listopada, kino gledatelji imat će pravo dati glas o tome je li pilot Lars Koch kriv ili ne. Tri dana kasnije i milijuni TV gledatelja.
- Publika odlučuje! To će biti nešto sasvim posebno te večeri: gledatelji ne odlučuju samo o ishodu jednog televizijskog filma, nego o sudbini ljudskog bića, je li kriv ili nije kriv - rekao je Volker Herres, programski direktor Das Erstea, prvog programa ARD-a. Tim filmom, koji nastaje u koprodukciji ARD-a, žele promovirati ideju o televiziji kao važnom mediju za društvene rasprave: prvo TV film, pa presuda gledatelja, pa rasprava eksperata u studiju. Sve je toliko povezano da zajedno čini jednu novu interaktivnu TV formu oko koje sam sada vrlo uzbuđen, priznao je direktor Erstea.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/milijuni-ljudi-donijet-ce-presudu-je-li-vojni-pilot-kriv-zato-jer-je-bez-dopustenja-srusio-oteti-lufthansin-avion-sa-164-putnika/5117336/
-----------------------------------------------------------------------------------------
U stvarnosti odluka će ovisiti tko se nalazi u avionu, ako se u avionu nalaze bitne osobe (u političkom, financijskom smislu ) onda ne mislim da će se avion smo tako obarat čak i ako bi s time se otklonila mogućnost većih civilnih žrtava.
Interesantno i vrlo intrigantno, aktualno
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Odluka će ovisiti tko će biti u avionu, ako budu tamo bile velike face, onda ga se neće obarati samo tako čak i ako bi se time izbjegle veće civilne žrtve.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
rukohvati kolica u velikim marketima i u javnom prijevozu...a stiscete ih sa gustom,zar ne???Noor wrote:a tek na tipkovnici koju nije očistio mjesecima...auuuuukaja_333 wrote:Vidis kako si glup. Pas ima u slini nešto poput dezinficijensa, zato liže ranu koja uglavnom da zaraste . Inače na rukama imas cijeli svijet bakterija ali to ti je super pretpostavljam.Winter is coming wrote:a cuj svagdje imas bakterije,npr ljudi pustaju psima da ih polizu po licu,a pas lize jaja,njusi govna,ko zna sta sve ne radi i onda mozes misliti koji je to raj bakterija i dodje pa te polize,ja sam tako jednom nekog doceka na koljeno i gurnuo dzukca,zaletio se na mene i pravo da ce me polizati,bilo je samo skviik
zato ja uvijek furam sa sobom onaj dezinfekcijski gel...zlu ne trebalo....cuke dezinficirati isto..
Guest- Guest
..
[size=40]ČITATELJI SLOŽNI Njih gotovo 14.000 ogromnom većinom odlučilo da je opravdano srušiti oteti avion sa 164 putnika koji juri prema stadionu[/size]
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/citatelji-slozni-njih-gotovo-14.000-ogromnom-vecinom-odlucilo-da-je-opravdano-srusiti-oteti-avion-sa-164-putnika-koji-juri-prema-stadionu/5123417/
očekivano... a gdje su vremena kada je jedino što je na putu prijetilo bilo otkazivanje motora i sex stjuardese s pilotom. jebo ih jaser arafat
[size=40]ČITATELJI SLOŽNI Njih gotovo 14.000 ogromnom većinom odlučilo da je opravdano srušiti oteti avion sa 164 putnika koji juri prema stadionu[/size]
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/citatelji-slozni-njih-gotovo-14.000-ogromnom-vecinom-odlucilo-da-je-opravdano-srusiti-oteti-avion-sa-164-putnika-koji-juri-prema-stadionu/5123417/
očekivano... a gdje su vremena kada je jedino što je na putu prijetilo bilo otkazivanje motora i sex stjuardese s pilotom. jebo ih jaser arafat
Masa pripremljena.mutava baštarda wrote:..[size=40]ČITATELJI SLOŽNI Njih gotovo 14.000 ogromnom većinom odlučilo da je opravdano srušiti oteti avion sa 164 putnika koji juri prema stadionu[/size]
Vrlo lako ste se složili u smrtnoj presudi za žive u avionu. Naravno, najglasniji su oni se bore za zivot nerođenih.Regoč wrote:Masa pripremljena.mutava baštarda wrote:..[size=40]ČITATELJI SLOŽNI Njih gotovo 14.000 ogromnom većinom odlučilo da je opravdano srušiti oteti avion sa 164 putnika koji juri prema stadionu[/size]
Kakav paradoks.
Ne za mene, ja znam i tako da je to krinka za nametanje nekih pa čak ni srednjovjekovnih shvaćanja gdje je u centru progon vještica na drugačiji način.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
jebote zamisli koja razlika psima u kini ili u americi ili jeuvropi,u kini su specijalitet i regularna hrana a u americi imaju prava ko ljudi,nebi me iznenadilo da se neki pas kandiduje za predsjednika amerike,ako je haski glasao bi za njega ili njubogomdani wrote:rukohvati kolica u velikim marketima i u javnom prijevozu...a stiscete ih sa gustom,zar ne???Noor wrote:a tek na tipkovnici koju nije očistio mjesecima...auuuuukaja_333 wrote:Vidis kako si glup. Pas ima u slini nešto poput dezinficijensa, zato liže ranu koja uglavnom da zaraste . Inače na rukama imas cijeli svijet bakterija ali to ti je super pretpostavljam.Winter is coming wrote:a cuj svagdje imas bakterije,npr ljudi pustaju psima da ih polizu po licu,a pas lize jaja,njusi govna,ko zna sta sve ne radi i onda mozes misliti koji je to raj bakterija i dodje pa te polize,ja sam tako jednom nekog doceka na koljeno i gurnuo dzukca,zaletio se na mene i pravo da ce me polizati,bilo je samo skviik
zato ja uvijek furam sa sobom onaj dezinfekcijski gel...zlu ne trebalo....cuke dezinficirati isto..
2014-04-14
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Totalni fijasko u Francuskoj: Vođu terorista policija je zaustavila i pustila nekoliko sati nakon napada?
» Jutarnji: blizu Damaska ubijeno najmanje 16 civila, Advance: U Mosulu izvučeno već više od 200 tijela civila
» Milanović se tijekom kampanje rugao Tihomiru Oreškoviću, a on je u samo nekoliko mjeseci vođenja Vlade napravio nekoliko važnih stvari
» DOPREDSJEDNICA KLUBA EPP ZOVKO: Ne možete ubiti Božić, ne možete ubiti ljude
» jeli ovaj izborna dimna bomba
» Jutarnji: blizu Damaska ubijeno najmanje 16 civila, Advance: U Mosulu izvučeno već više od 200 tijela civila
» Milanović se tijekom kampanje rugao Tihomiru Oreškoviću, a on je u samo nekoliko mjeseci vođenja Vlade napravio nekoliko važnih stvari
» DOPREDSJEDNICA KLUBA EPP ZOVKO: Ne možete ubiti Božić, ne možete ubiti ljude
» jeli ovaj izborna dimna bomba
Page 8 of 8