Tko najmanje, a tko najviše fali?
Page 16 of 23
Page 16 of 23 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 19 ... 23
Re: Tko najmanje, a tko najviše fali?
Predvidio sam ishod ali u svemu ostalom se slažem...forumska populacija treba ostati anonimna i tako najbolje funkcionira.darla wrote:Starhemberg wrote:
S imenom i prezimenom, ili ništa
A jebemu, a ja se raspisala
Guest- Guest
Regoč wrote:Onda smo sve razjasnili.Noor wrote:Jesam, jer sam bila prebrza i poslala post prije nego sam odgovorila na sve što si napisao.Regoč wrote:Dodala si rečenicu koja nije bila kad sam krenuo komentirati, očito si redigirala. Nije problem, i ja to činim, ali volim imati cielu misao da mogu sve uzeti u obzir.Noor wrote:Regoč wrote:Njorka, brže redigiraj upise.
??
Samo oko tvoje primjedbe na ispravak posta.
Guest- Guest
Prije nego prestanem pisati ovdje želio bih saznati s čim se bavite, što radite...itd...darla wrote:Ero wrote:
Oš link?
De zivota mu vise, kog briga za reference, na forumu smo ne na institutu .
Bez veze je da to radis, poslije samo mozes imati problema, ne mislim tu na Strhija, nego generalno ne vidim poantu dijeljenja privatnih podataka na forumu.
Zašto bi netko trebao imati problema objavom privatnih podataka?
Oni koje to zanima itako nas prate i već sve znaju o nama...Misliš da ne?
Kako rekoh, ne vjeruj meni, obrati se nekom srbskom jezikoslovcu, liepo će ti reći da ni vi ne pišete doslovno kako govorite.Stanojko wrote:Brale, nije nas problem sto ste unakazili srpski pa ubacili gluposti tipa "vidjet cu" umesto da lepo kazete "videcu" i slicna sranja... Tako da sa stanovista cistog srpskog jezika, onaj ko ne pise kako govori taj je ili nepismen ili ne zna da prica. A sto se vase verzije srpskog tice, potpuno je irelevantno...Regoč wrote:Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.Stanojko wrote:Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...Regoč wrote:Ne pišeš, snimi se pa se slušaj. A već kad zahvaljuješ Vuku, sjeti se da je njegova norma u Srbiji prihvaćena tek potkraj njegova života (ili nekoliko godinah nakon smrti) jer su se bojali da svojim pravopisom i preuzimanjem "j" želi pokatoličiti Srbe pa je otpor bio žestok.Stanojko wrote:
Veruj mi...govorim 100% onako kako pisem... verovatno i ti. Kazi hvala cika Vuku... :)
Ima samo ovo https://www.worldcat.org/title/ero/oclc/863178938&referer=brief_resultsEro wrote:Sve je tamo...Netko objavio bez moje volje. WorldCat.Starhemberg wrote:S imenom i prezimenom, ili ništaEro wrote:Oš link?Starhemberg wrote:To ionako ne možeš dokazati, pa nema svrhe o tome ni pričati :)Ero wrote:Noor wrote:
Kuferče mozes samo ti nositi meni.
A izvjesce bum napisala sama..to ti se bas ne usudim dati.
Ima(š) na netu(nekih 5% mojih radova) tko su mi sve bili suradnici...takorekuć nosači kuferčeta.
Neugodno mi je o tome pričati...Stvarno.
Guest- Guest
Regoč wrote:Ako nije problem, čemu onda tri stranice o tom? Mlađe generacije neće ništa pomisliti, boli ih briga, svatko piše na forumu kako mu se sviđa, meni se sviđa ovako. A rodio sam se dvie godine kasnije nego što misliš, valjda je to jasno iz moje životne dobi koja se može provjeriti ispod avatara.Noor wrote:Regoč wrote:Kakve sve zamolbe dolaze, ne bih se čudio da prođe. Uostalom, jasno sam rekao da u tri sastavnice moje pisanje odstupa od službene norme, u čem je problem?Starhemberg wrote:Napiši u službenom dokumentu "zamolbah" pa ćeš vidjeti hoće li proći ili neće :)
Nije problem, jedino što mlađe generacije mogu pomisliti da si ispao direktno iz "Priča iz davnine"....i da si se rodio 1916.
Forum služi za rasprave, a ne za rješavanje problema.
Ok, prihvaćam tvoje povlačenje iz iste.
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Predvidio sam ishod ali u svemu ostalom se slažem...forumska populacija treba ostati anonimna i tako najbolje funkcionira.darla wrote:Starhemberg wrote:
Fala bogu, tko se oce razmetati, eno mu fb .
darla- Admin
2015-10-22
ajd fala qurtzu...da ste gotovi..bar se nadam
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Mislim da opasno mesas standardni jezik i dijalekt (ili cak sleng). Ja vranjanca razumem (uglavnom :)) iako se ne sluzi standardnim jezikom. Nacin na koji govori ne znaci da je nepismen, ali ako ne zna da napise tekst na standardan nacin - onda jeste.Regoč wrote:Kako rekoh, ne vjeruj meni, obrati se nekom srbskom jezikoslovcu, liepo će ti reći da ni vi ne pišete doslovno kako govorite.Stanojko wrote:Brale, nije nas problem sto ste unakazili srpski pa ubacili gluposti tipa "vidjet cu" umesto da lepo kazete "videcu" i slicna sranja... Tako da sa stanovista cistog srpskog jezika, onaj ko ne pise kako govori taj je ili nepismen ili ne zna da prica. A sto se vase verzije srpskog tice, potpuno je irelevantno...Regoč wrote:Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.Stanojko wrote:Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...Regoč wrote:
Ne pišeš, snimi se pa se slušaj. A već kad zahvaljuješ Vuku, sjeti se da je njegova norma u Srbiji prihvaćena tek potkraj njegova života (ili nekoliko godinah nakon smrti) jer su se bojali da svojim pravopisom i preuzimanjem "j" želi pokatoličiti Srbe pa je otpor bio žestok.
Kao prvo, ne služiš se normom jer po normi rečenice započinju velikim slovom (podebljano), a umetnuta rečenica (zaplavljeno) odvaja se od ostatka rečenice zarezom ne samo na početku, nego i na kraju.Noor wrote:Regoč wrote:Ako govoriš "vidjet ću", dakle s "t" (u što čisto sumnjam, ali dobro, ne mogu dokazati drukčije), kršiš normu hrvatskoga jezika. Zašto meni predbacuješ ono što sama činiš?Noor wrote:Regoč wrote:Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?Noor wrote:
govorim po pravopisu i pišem po izgovoru
govorim vidjet ću...i isto tako pišem.
u čemu je tvoj problem?
ti me želiš uvjeriti da u standardnom hrvatskom jeziku, kojim se ja služim (ali ne i ti) norma nalaže da ne smijem izgovarati onako kako napišem?
Kao drugo, da, po hrvatskoj normi piše se "vidjet ću", a izgovara se "vidjeću".
Ero wrote:
Mozda o tebi, o meni ne znaju nista tome sluzi Tor .
Osim naravno onih koje sam upoznala u zivo.
darla- Admin
2015-10-22
Shit. Pa to znaci da o tebi necu znati nista vise od cinjenice da volis Penny...darla wrote:Starhemberg wrote:Predvidio sam ishod ali u svemu ostalom se slažem...forumska populacija treba ostati anonimna i tako najbolje funkcionira.darla wrote:Starhemberg wrote:
Fala bogu, tko se oce razmetati, eno mu fb .
Da su me barem konzultirali mogao sam im dati i preostale reference.Prestanimo, mogla bi se Darla naljutit zbog spama...Starhemberg wrote:Ima samo ovo https://www.worldcat.org/title/ero/oclc/863178938&referer=brief_resultsEro wrote:Sve je tamo...Netko objavio bez moje volje. WorldCat.Starhemberg wrote:S imenom i prezimenom, ili ništaEro wrote:Oš link?Starhemberg wrote:
To ionako ne možeš dokazati, pa nema svrhe o tome ni pričati :)
Regoč wrote:Probaj smisleno napisati podebljano, a o razini komunikacije vidi se iz zacrvnjenoga.Usne Stjepana Gnječa wrote:Regoč wrote:Gnječu gnječavi, u prostakluku (!) tebe nitko ne može nadmašiti. Koliko god drugi na forumu bili peckavi, otrovni pa i zli, ti rigaš otrov povrh svih. Bez tebe bi ovaj forum bio bolje mjesto.
Što je to prostakluk? prosti luk? poriluk? Ti si toksični ustaški otpad a otpadu je zna se gdje mjesto. Sigurno je tvoje verbalno nasilje i maltretiranje sofizmi i nobl sofisticirano svakodnevno vrijeđanje forumaša koji nisu iz vašeg ustaško klerofašističkog legla sasvim prihvatljivo tebi i tvojoj ustaškoj kamarili veličanje ustaštva da ne pričam no ovaj puta naletili ste na tvrd orah. Pazi da si ne polomite zube.
Jedino što tražim je da se poštuju pravila foruma i da pravila foruma vrijede za svih isto. Vidim da je tebi i tvojoj ustaškoj kamarili to nepremostiv problem jer onda vam je zabava zajebavanja i vrijeđanja svih koji nisu vaši, gotova.
Ja ne vidim problemah. Ti si ovdje javno na forumu napisao da si ustaša, isto je to javno priznao i vuksadinare, šekspir još na net.hr forumu je priznao da je ustaša. Dakle kojih djelah teksta ti nije bistrah?
Guest- Guest
Sve je to isto. Dakle, što vas briga kako pišem? Koji je uzrok vaš brizi? Čemu sam zaslužio svu tu silnu skrb oko mojih jezikoslovnih vještinah?Noor wrote:Regoč wrote:Službeni pravopis vriedi i za mene u službenim prilikama, u slobodnoj formi, a raspravište jest slobodna forma, mogu kako hoću. Vidim da tako svi čine, nitko se ne pridržava nikakvih hrvatskih jezikoslovnih standardah, i nije mi jasno čemu ova čoporativna skrb oko moje pismenosti. Jedino ishodište koje mi pada napamet jest "antifašizam".Starhemberg wrote:On je previše elitan da bi se služio pravopisom koji vrijedi za sve ostale, preobičan je i prejednostavan za njega :)Noor wrote:Regoč wrote:
Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?
u čemu je tvoj problem?
nije, nego je orjuna.
sjedi, 1....
Ne budi naivna. Za pola sata bih i ja saznao, a kamo li oni kojima je to posal.darla wrote:Ero wrote:
Mozda o tebi, o meni ne znaju nista tome sluzi Tor .
Osim naravno onih koje sam upoznala u zivo.
Bas nistah! Meni si do jajah! :)Regoč wrote:Sve je to isto. Dakle, što vas briga kako pišem? Koji je uzrok vaš brizi? Čemu sam zaslužio svu tu silnu skrb oko mojih jezikoslovnih vještinah?Noor wrote:Regoč wrote:Službeni pravopis vriedi i za mene u službenim prilikama, u slobodnoj formi, a raspravište jest slobodna forma, mogu kako hoću. Vidim da tako svi čine, nitko se ne pridržava nikakvih hrvatskih jezikoslovnih standardah, i nije mi jasno čemu ova čoporativna skrb oko moje pismenosti. Jedino ishodište koje mi pada napamet jest "antifašizam".Starhemberg wrote:On je previše elitan da bi se služio pravopisom koji vrijedi za sve ostale, preobičan je i prejednostavan za njega :)Noor wrote:
u čemu je tvoj problem?
nije, nego je orjuna.
sjedi, 1....
...jos jednom potpisujem priznanje gnječu na ravnanje...i znanje...Usne Stjepana Gnječa wrote:Regoč wrote:Probaj smisleno napisati podebljano, a o razini komunikacije vidi se iz zacrvnjenoga.Usne Stjepana Gnječa wrote:Regoč wrote:Gnječu gnječavi, u prostakluku (!) tebe nitko ne može nadmašiti. Koliko god drugi na forumu bili peckavi, otrovni pa i zli, ti rigaš otrov povrh svih. Bez tebe bi ovaj forum bio bolje mjesto.
Što je to prostakluk? prosti luk? poriluk? Ti si toksični ustaški otpad a otpadu je zna se gdje mjesto. Sigurno je tvoje verbalno nasilje i maltretiranje sofizmi i nobl sofisticirano svakodnevno vrijeđanje forumaša koji nisu iz vašeg ustaško klerofašističkog legla sasvim prihvatljivo tebi i tvojoj ustaškoj kamarili veličanje ustaštva da ne pričam no ovaj puta naletili ste na tvrd orah. Pazi da si ne polomite zube.
Jedino što tražim je da se poštuju pravila foruma i da pravila foruma vrijede za svih isto. Vidim da je tebi i tvojoj ustaškoj kamarili to nepremostiv problem jer onda vam je zabava zajebavanja i vrijeđanja svih koji nisu vaši, gotova.
Ja ne vidim problemah. Ti si ovdje javno na forumu napisao da si ustaša, isto je to javno priznao i vuksadinare, šekspir još na net.hr forumu je priznao da je ustaša. Dakle kojih djelah teksta ti nije bistrah?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Stanojko wrote:
Shit. Pa to znaci da o tebi necu znati nista vise od cinjenice da volis Penny...
Pa sto ti to nije dovoljno?
darla- Admin
2015-10-22
Za pocetak jeste, vec mi to daje neke naznake...darla wrote:Stanojko wrote:
Shit. Pa to znaci da o tebi necu znati nista vise od cinjenice da volis Penny...
Pa sto ti to nije dovoljno?
Tvoj odgovor jasno ukazuje na nepoznavanje norme jer nisam problematizirao pauzu, već činjenicu da ističeš kako se služiš normom, a izostaviš bjelinu (prazno mjesto u rečenici, prostor između dvijuh riečih) koja je propisana normom nakon trotočja te "je" u drugom dielu rečenice. Dakle, ništa od norme! Ti smiješ kršiti normu, zašto ne smijem ja?Noor wrote:Regoč wrote:Ističeš li se ti izostavljanjem praznine nakon trotočja i trećega lica prezenta pomoćnoga glagola biti u drugom dielu rečenice?Noor wrote:Starhemberg wrote:On je previše elitan da bi se služio pravopisom koji vrijedi za sve ostale, preobičan je i prejednostavan za njega :)Noor wrote:
u čemu je tvoj problem?
Regoč je kao Borna Rajić...bitno da se istakne.
ne ističem se JA, nego ističem pauzu u izgovoru.
Page 16 of 23 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 19 ... 23
Similar topics
» Milanovicev ubod:'Hrvatsku su branili najvise mladici iz gradica najmanje oni iz centra Zagreba'
» Hrvatska je zemlja s najviše sudaca i najviše neriješenih sudskih procesa u EU
» Fali 16,6 milijardi
» Ukrajini fali svega
» Šta fali vili, baš dobro izgleda...:)
» Hrvatska je zemlja s najviše sudaca i najviše neriješenih sudskih procesa u EU
» Fali 16,6 milijardi
» Ukrajini fali svega
» Šta fali vili, baš dobro izgleda...:)
Page 16 of 23