Tko najmanje, a tko najviše fali?
Page 17 of 23
Page 17 of 23 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23
Re: Tko najmanje, a tko najviše fali?
Tvoj odgovor jasno ukazuje na nepoznavanje norme jer nisam problematizirao pauzu, već činjenicu da ističeš kako se služiš normom, a izostaviš bjelinu (prazno mjesto u rečenici, prostor između dvijuh riečih) koja je propisana normom nakon trotočja te "je" u drugom dielu rečenice. Dakle, ništa od norme! Ti smiješ kršiti normu, zašto ne smijem ja?Noor wrote:Regoč wrote:Ističeš li se ti izostavljanjem praznine nakon trotočja i trećega lica prezenta pomoćnoga glagola biti u drugom dielu rečenice?Noor wrote:Starhemberg wrote:On je previše elitan da bi se služio pravopisom koji vrijedi za sve ostale, preobičan je i prejednostavan za njega :)Noor wrote:
govorim vidjet ću...i isto tako pišem.
u čemu je tvoj problem?
Regoč je kao Borna Rajić...bitno da se istakne.
ne ističem se JA, nego ističem pauzu u izgovoru.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Regoč wrote:Kao prvo, ne služiš se normom jer po normi rečenice započinju velikim slovom (podebljano), a umetnuta rečenica (zaplavljeno) odvaja se od ostatka rečenice zarezom ne samo na početku, nego i na kraju.Noor wrote:Regoč wrote:Ako govoriš "vidjet ću", dakle s "t" (u što čisto sumnjam, ali dobro, ne mogu dokazati drukčije), kršiš normu hrvatskoga jezika. Zašto meni predbacuješ ono što sama činiš?Noor wrote:Regoč wrote:
Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?
u čemu je tvoj problem?
ti me želiš uvjeriti da u standardnom hrvatskom jeziku, kojim se ja služim (ali ne i ti) norma nalaže da ne smijem izgovarati onako kako napišem?
Kao drugo, da, po hrvatskoj normi piše se "vidjet ću", a izgovara se "vidjeću".
Na prvo slovo na forumu ne pazim, ali ok, to možeš istaknuti kao grešku, a dio rečenice, koji sam stavila unutar zagrada, trebao si shvatiti kao dopunu iste, što hrvatski pravopis i dopušta.
http://pravopis.hr/pravilo/zagrade/65/
Guest- Guest
Ero wrote:
Ne budi naivna. Za pola sata bih i ja saznao, a kamo li oni kojima je to posal.
Pa koliko ti je stalo, vjerujem .
darla- Admin
2015-10-22
Jasno, ali vjerujem da smo i ostalo.Noor wrote:Regoč wrote:Onda smo sve razjasnili.Noor wrote:Jesam, jer sam bila prebrza i poslala post prije nego sam odgovorila na sve što si napisao.Regoč wrote:Dodala si rečenicu koja nije bila kad sam krenuo komentirati, očito si redigirala. Nije problem, i ja to činim, ali volim imati cielu misao da mogu sve uzeti u obzir.Noor wrote:
??
Samo oko tvoje primjedbe na ispravak posta.
Regoč wrote:Tvoj odgovor jasno ukazuje na nepoznavanje norme jer nisam problematizirao pauzu, već činjenicu da ističeš kako se služiš normom, a izostaviš bjelinu (prazno mjesto u rečenici, prostor između dvijuh riečih) koja je propisana normom nakon trotočja te "je" u drugom dielu rečenice. Dakle, ništa od norme! Ti smiješ kršiti normu, zašto ne smijem ja?Noor wrote:Regoč wrote:Ističeš li se ti izostavljanjem praznine nakon trotočja i trećega lica prezenta pomoćnoga glagola biti u drugom dielu rečenice?Noor wrote:Starhemberg wrote:
On je previše elitan da bi se služio pravopisom koji vrijedi za sve ostale, preobičan je i prejednostavan za njega :)
ma smeš kj očeš...di je prb
Guest- Guest
....darla....dakle teletina..za japrag..tvoj favorit?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:....darla....dakle teletina..za japrag..tvoj favorit?
Za japrak, ja bi pomijesala sa malo masnije junetine, teletinu.
Ali orgigi Ero efendija je na temi, pa moze i on reci kako se japrak radi u dezeli.
darla- Admin
2015-10-22
....a znas li sto su arambasici?darla wrote:vuksadinare wrote:....darla....dakle teletina..za japrag..tvoj favorit?
Ali orgigi Ero efendija je na temi, pa moze i on reci kako se japrak radi u dezeli.
2015-09-08
Odakle ti da se ja povlačim? Samo se pitam zašto se tri stranice, sad već pet stranicah, piše o mojem nepoštivanju službene jezične norme kad ju nitko ne poštuje i kad moje nepoštivanje jezične norme, barem ti tako kažeš, nije problem?Noor wrote:Regoč wrote:Ako nije problem, čemu onda tri stranice o tom? Mlađe generacije neće ništa pomisliti, boli ih briga, svatko piše na forumu kako mu se sviđa, meni se sviđa ovako. A rodio sam se dvie godine kasnije nego što misliš, valjda je to jasno iz moje životne dobi koja se može provjeriti ispod avatara.Noor wrote:Regoč wrote:Kakve sve zamolbe dolaze, ne bih se čudio da prođe. Uostalom, jasno sam rekao da u tri sastavnice moje pisanje odstupa od službene norme, u čem je problem?Starhemberg wrote:Napiši u službenom dokumentu "zamolbah" pa ćeš vidjeti hoće li proći ili neće :)
Nije problem, jedino što mlađe generacije mogu pomisliti da si ispao direktno iz "Priča iz davnine"....i da si se rodio 1916.
Forum služi za rasprave, a ne za rješavanje problema.
Ok, prihvaćam tvoje povlačenje iz iste.
vuksadinare wrote:....a znas li sto su arambasici?darla wrote:vuksadinare wrote:....darla....dakle teletina..za japrag..tvoj favorit?
Znam to se u dalmaciji kuha, ali to nije sa rastikom, i ne ide riza u meso.
darla- Admin
2015-10-22
Regoč wrote:Odakle ti da se ja povlačim? Samo se pitam zašto se tri stranice, sad već pet stranicah, piše o mojem nepoštivanju službene jezične norme kad ju nitko ne poštuje i kad moje nepoštivanje jezične norme, barem ti tako kažeš, nije problem?Noor wrote:Regoč wrote:Ako nije problem, čemu onda tri stranice o tom? Mlađe generacije neće ništa pomisliti, boli ih briga, svatko piše na forumu kako mu se sviđa, meni se sviđa ovako. A rodio sam se dvie godine kasnije nego što misliš, valjda je to jasno iz moje životne dobi koja se može provjeriti ispod avatara.Noor wrote:Regoč wrote:
Kakve sve zamolbe dolaze, ne bih se čudio da prođe. Uostalom, jasno sam rekao da u tri sastavnice moje pisanje odstupa od službene norme, u čem je problem?
Nije problem, jedino što mlađe generacije mogu pomisliti da si ispao direktno iz "Priča iz davnine"....i da si se rodio 1916.
Forum služi za rasprave, a ne za rješavanje problema.
Ok, prihvaćam tvoje povlačenje iz iste.
Pa tko te tjera... idi piši o Plenkoviću, ako ti je milije.
Guest- Guest
ne u dalmaciji...samo u jednom mjestu ili kraju dalamcije..cetinskoj krajini i sinju..ide ti govedina ne junetina ako hoces prave izvorne arambasice..i po mogucnosti starijagovedina...dobro mljevena...domaca panceta...luk,vegeta,crvena paprika a moze i bez nje ko voli,papar,sol mirodije...prva liga..najukusnija sarma..a ja sam ih probao brdo...od slovenije do makedonijedarla wrote:vuksadinare wrote:....a znas li sto su arambasici?darla wrote:vuksadinare wrote:....darla....dakle teletina..za japrag..tvoj favorit?
Znam to se u dalmaciji kuha, ali to nije sa rastikom, i ne ide riza u meso.
2015-09-08
Ne, ne miešam. U osnovi obijuh pravopisah (kako našega, tako i vašega) jest fonologija (s tim da je kod vas mrvicu jače izražena), ali prožeta morfologijskim elementima (kod nas nešto više nego kod vas) radi izbjegavanja nejasnoćah. Recimo, i mi, i vi pišemo (u skladu s pravopisom) "gradski" i "brodski", no u oba jezika pravogovor (da, on se također propisuje i nije istovjetan s pravopisom) odeđuje čitanje "gracki" i "brocki".Stanojko wrote:Mislim da opasno mesas standardni jezik i dijalekt (ili cak sleng). Ja vranjanca razumem (uglavnom :)) iako se ne sluzi standardnim jezikom. Nacin na koji govori ne znaci da je nepismen, ali ako ne zna da napise tekst na standardan nacin - onda jeste.Regoč wrote:Kako rekoh, ne vjeruj meni, obrati se nekom srbskom jezikoslovcu, liepo će ti reći da ni vi ne pišete doslovno kako govorite.Stanojko wrote:Brale, nije nas problem sto ste unakazili srpski pa ubacili gluposti tipa "vidjet cu" umesto da lepo kazete "videcu" i slicna sranja... Tako da sa stanovista cistog srpskog jezika, onaj ko ne pise kako govori taj je ili nepismen ili ne zna da prica. A sto se vase verzije srpskog tice, potpuno je irelevantno...Regoč wrote:Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.Stanojko wrote:
Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...
Da...potvrdio si mi...mesas sleng i standardni govor... Ako ja pogresno izgovaram neke reci, to ne znaci da tako treba...razumes?Regoč wrote:Ne, ne miešam. U osnovi obijuh pravopisah (kako našega, tako i vašega) jest fonologija (s tim da je kod vas mrvicu jače izražena), ali prožeta morfologijskim elementima (kod nas nešto više nego kod vas) radi izbjegavanja nejasnoćah. Recimo, i mi, i vi pišemo (u skladu s pravopisom) "gradski" i "brodski", no u oba jezika pravogovor (da, on se također propisuje i nije istovjetan s pravopisom) odeđuje čitanje "gracki" i "brocki".Stanojko wrote:Mislim da opasno mesas standardni jezik i dijalekt (ili cak sleng). Ja vranjanca razumem (uglavnom :)) iako se ne sluzi standardnim jezikom. Nacin na koji govori ne znaci da je nepismen, ali ako ne zna da napise tekst na standardan nacin - onda jeste.Regoč wrote:Kako rekoh, ne vjeruj meni, obrati se nekom srbskom jezikoslovcu, liepo će ti reći da ni vi ne pišete doslovno kako govorite.Stanojko wrote:Brale, nije nas problem sto ste unakazili srpski pa ubacili gluposti tipa "vidjet cu" umesto da lepo kazete "videcu" i slicna sranja... Tako da sa stanovista cistog srpskog jezika, onaj ko ne pise kako govori taj je ili nepismen ili ne zna da prica. A sto se vase verzije srpskog tice, potpuno je irelevantno...Regoč wrote:
Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.
Nije mi bistra rečenica koja nema glavu i rep pa ti je to i označeno, a što se tiče moje pripadnosti ustašama, debelo si me zamienio s nekim ili si nešto iz neke rasprave krivo ili doslovno shvatio (recimo, na netu sam rekao da sam antinfašist u jednoj raspravi u kojoj je sudjelovala i Neva).Usne Stjepana Gnječa wrote:Regoč wrote:Probaj smisleno napisati podebljano, a o razini komunikacije vidi se iz zacrvnjenoga.Usne Stjepana Gnječa wrote:Regoč wrote:Gnječu gnječavi, u prostakluku (!) tebe nitko ne može nadmašiti. Koliko god drugi na forumu bili peckavi, otrovni pa i zli, ti rigaš otrov povrh svih. Bez tebe bi ovaj forum bio bolje mjesto.
Što je to prostakluk? prosti luk? poriluk? Ti si toksični ustaški otpad a otpadu je zna se gdje mjesto. Sigurno je tvoje verbalno nasilje i maltretiranje sofizmi i nobl sofisticirano svakodnevno vrijeđanje forumaša koji nisu iz vašeg ustaško klerofašističkog legla sasvim prihvatljivo tebi i tvojoj ustaškoj kamarili veličanje ustaštva da ne pričam no ovaj puta naletili ste na tvrd orah. Pazi da si ne polomite zube.
Jedino što tražim je da se poštuju pravila foruma i da pravila foruma vrijede za svih isto. Vidim da je tebi i tvojoj ustaškoj kamarili to nepremostiv problem jer onda vam je zabava zajebavanja i vrijeđanja svih koji nisu vaši, gotova.
Ja ne vidim problemah. Ti si ovdje javno na forumu napisao da si ustaša, isto je to javno priznao i vuksadinare, šekspir još na net.hr forumu je priznao da je ustaša. Dakle kojih djelah teksta ti nije bistrah?
Usne Stjepana Gnječa wrote:Regoč wrote:Probaj smisleno napisati podebljano, a o razini komunikacije vidi se iz zacrvnjenoga.Usne Stjepana Gnječa wrote:Regoč wrote:Gnječu gnječavi, u prostakluku (!) tebe nitko ne može nadmašiti. Koliko god drugi na forumu bili peckavi, otrovni pa i zli, ti rigaš otrov povrh svih. Bez tebe bi ovaj forum bio bolje mjesto.
Što je to prostakluk? prosti luk? poriluk? Ti si toksični ustaški otpad a otpadu je zna se gdje mjesto. Sigurno je tvoje verbalno nasilje i maltretiranje sofizmi i nobl sofisticirano svakodnevno vrijeđanje forumaša koji nisu iz vašeg ustaško klerofašističkog legla sasvim prihvatljivo tebi i tvojoj ustaškoj kamarili veličanje ustaštva da ne pričam no ovaj puta naletili ste na tvrd orah. Pazi da si ne polomite zube.
Jedino što tražim je da se poštuju pravila foruma i da pravila foruma vrijede za svih isto. Vidim da je tebi i tvojoj ustaškoj kamarili to nepremostiv problem jer onda vam je zabava zajebavanja i vrijeđanja svih koji nisu vaši, gotova.
Ja ne vidim problemah. Ti si ovdje javno na forumu napisao da si ustaša, isto je to javno priznao i vuksadinare, šekspir još na net.hr forumu je priznao da je ustaša. Dakle kojih djelah teksta ti nije bistrah?
Guest- Guest
Aj Regoč pa što te boli k.... nekima su ionako ustaše svi desniji od Trockog.... daklem ustaša, kličem se....
darth_vader-
2014-04-17
ne znam sto je u njegovom postu smijesno...Noor wrote:Usne Stjepana Gnječa wrote:Regoč wrote:Probaj smisleno napisati podebljano, a o razini komunikacije vidi se iz zacrvnjenoga.Usne Stjepana Gnječa wrote:Regoč wrote:Gnječu gnječavi, u prostakluku (!) tebe nitko ne može nadmašiti. Koliko god drugi na forumu bili peckavi, otrovni pa i zli, ti rigaš otrov povrh svih. Bez tebe bi ovaj forum bio bolje mjesto.
2015-09-08
Umetnuta rečenica (rečenica objašnjenja /vidi zagradah bez zareza/) započinje iza zareza nakon "jeziku" pa zarezom treba biti i završena. Ako si ju željela staviti u zagrade, nisi trebala staviti zarez već nakon "jeziku" otvoriti zagradu, napisati što si htjela, ali i završiti dvjema zagradama jer u rečenici objašnjenja imaš još jednu otvorenu zagradu, a ona zatvorena nikako ne može zamienti zarez koji treba doći na kraj umetnute rečenice.Noor wrote:Regoč wrote:Kao prvo, ne služiš se normom jer po normi rečenice započinju velikim slovom (podebljano), a umetnuta rečenica (zaplavljeno) odvaja se od ostatka rečenice zarezom ne samo na početku, nego i na kraju.Noor wrote:Regoč wrote:Ako govoriš "vidjet ću", dakle s "t" (u što čisto sumnjam, ali dobro, ne mogu dokazati drukčije), kršiš normu hrvatskoga jezika. Zašto meni predbacuješ ono što sama činiš?Noor wrote:
u čemu je tvoj problem?
ti me želiš uvjeriti da u standardnom hrvatskom jeziku, kojim se ja služim (ali ne i ti) norma nalaže da ne smijem izgovarati onako kako napišem?
Kao drugo, da, po hrvatskoj normi piše se "vidjet ću", a izgovara se "vidjeću".
Na prvo slovo na forumu ne pazim, ali ok, to možeš istaknuti kao grešku, a dio rečenice, koji sam stavila unutar zagrada, trebao si shvatiti kao dopunu iste, što hrvatski pravopis i dopušta.
http://pravopis.hr/pravilo/zagrade/65/
Što se mene tiče, nema problema. No, nisam ja ni započeo priču o pravopisu, već ti. Pa ako nema problema i smijem kako hoću, čemu sve ovo?Noor wrote:Regoč wrote:Tvoj odgovor jasno ukazuje na nepoznavanje norme jer nisam problematizirao pauzu, već činjenicu da ističeš kako se služiš normom, a izostaviš bjelinu (prazno mjesto u rečenici, prostor između dvijuh riečih) koja je propisana normom nakon trotočja te "je" u drugom dielu rečenice. Dakle, ništa od norme! Ti smiješ kršiti normu, zašto ne smijem ja?Noor wrote:Regoč wrote:Ističeš li se ti izostavljanjem praznine nakon trotočja i trećega lica prezenta pomoćnoga glagola biti u drugom dielu rečenice?Noor wrote:
Regoč wrote:Što se mene tiče, nema problema. No, nisam ja ni započeo priču o pravopisu, već ti. Pa ako nema problema i smijem kako hoću, čemu sve ovo?Noor wrote:Regoč wrote:Tvoj odgovor jasno ukazuje na nepoznavanje norme jer nisam problematizirao pauzu, već činjenicu da ističeš kako se služiš normom, a izostaviš bjelinu (prazno mjesto u rečenici, prostor između dvijuh riečih) koja je propisana normom nakon trotočja te "je" u drugom dielu rečenice. Dakle, ništa od norme! Ti smiješ kršiti normu, zašto ne smijem ja?Noor wrote:Regoč wrote:
Ističeš li se ti izostavljanjem praznine nakon trotočja i trećega lica prezenta pomoćnoga glagola biti u drugom dielu rečenice?
daj ohani...samo sam te pitala govoriš li kao što i pišeš...i onda si krenuo s raspravom TI...aj idi malo čitat
Guest- Guest
Page 17 of 23 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23
Similar topics
» Milanovicev ubod:'Hrvatsku su branili najvise mladici iz gradica najmanje oni iz centra Zagreba'
» Hrvatska je zemlja s najviše sudaca i najviše neriješenih sudskih procesa u EU
» Fali 16,6 milijardi
» Ukrajini fali svega
» Šta fali vili, baš dobro izgleda...:)
» Hrvatska je zemlja s najviše sudaca i najviše neriješenih sudskih procesa u EU
» Fali 16,6 milijardi
» Ukrajini fali svega
» Šta fali vili, baš dobro izgleda...:)
Page 17 of 23