Tko najmanje, a tko najviše fali?
Page 15 of 23
Page 15 of 23 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 19 ... 23
Re: Tko najmanje, a tko najviše fali?
u zenicu oka te gledamStanojko wrote:k`nozi kojote...Naucite vise taj srpski pobogu!vuksadinare wrote:čedo..knozi....Stanojko wrote:Brale, nije nas problem sto ste unakazili srpski pa ubacili gluposti tipa "vidjet cu" umesto da lepo kazete "videcu" i slicna sranja... Tako da sa stanovista cistog srpskog jezika, onaj ko ne pise kako govori taj je ili nepismen ili ne zna da prica. A sto se vase verzije srpskog tice, potpuno je irelevantno...Regoč wrote:Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.Stanojko wrote:
Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Oš link?Starhemberg wrote:To ionako ne možeš dokazati, pa nema svrhe o tome ni pričati :)Ero wrote:Noor wrote:Ero wrote:Paaa, čuj, može, ako se dogovorimo...darla wrote:
Sala efendija Ero, Epri rekao nesto graditi, Dijagram vas troje prijavio u nadzor .
Ja revident, Noor nosi kuferče i piše zapisnike, a Dijagram izvođač radova. Top ekipa.
Epijeva briga je samo dobra spiza, piće i kava između. Puno kave.
Kuferče mozes samo ti nositi meni.
A izvjesce bum napisala sama..to ti se bas ne usudim dati.
Ima(š) na netu(nekih 5% mojih radova) tko su mi sve bili suradnici...takorekuć nosači kuferčeta.
Neugodno mi je o tome pričati...Stvarno.
Čiča, vidi ovo:Stanojko wrote:Brale, nije nas problem sto ste unakazili srpski pa ubacili gluposti tipa "vidjet cu" umesto da lepo kazete "videcu" i slicna sranja... Tako da sa stanovista cistog srpskog jezika, onaj ko ne pise kako govori taj je ili nepismen ili ne zna da prica. A sto se vase verzije srpskog tice, potpuno je irelevantno...Regoč wrote:Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.Stanojko wrote:Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...Regoč wrote:Ne pišeš, snimi se pa se slušaj. A već kad zahvaljuješ Vuku, sjeti se da je njegova norma u Srbiji prihvaćena tek potkraj njegova života (ili nekoliko godinah nakon smrti) jer su se bojali da svojim pravopisom i preuzimanjem "j" želi pokatoličiti Srbe pa je otpor bio žestok.Stanojko wrote:
Veruj mi...govorim 100% onako kako pisem... verovatno i ti. Kazi hvala cika Vuku... :)
http://www.b92.net/putovanja/zanimljivosti.php?yyyy=2016&mm=07&dd=06&nav_id=1151836
pise ti na celu... :)vuksadinare wrote:u zenicu oka te gledamStanojko wrote:k`nozi kojote...Naucite vise taj srpski pobogu!vuksadinare wrote:čedo..knozi....Stanojko wrote:Brale, nije nas problem sto ste unakazili srpski pa ubacili gluposti tipa "vidjet cu" umesto da lepo kazete "videcu" i slicna sranja... Tako da sa stanovista cistog srpskog jezika, onaj ko ne pise kako govori taj je ili nepismen ili ne zna da prica. A sto se vase verzije srpskog tice, potpuno je irelevantno...Regoč wrote:
Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.
Meni nedostajem stari ja, ovaj me nervira.
crvenkasti-
2014-04-17
Regoč wrote:Ako govoriš "vidjet ću", dakle s "t" (u što čisto sumnjam, ali dobro, ne mogu dokazati drukčije), kršiš normu hrvatskoga jezika. Zašto meni predbacuješ ono što sama činiš?Noor wrote:Regoč wrote:Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?Noor wrote:Regoč wrote:
Dakle pišeš po pravopisu, a ne po izgovoru. To je ono što i ja govorim, da se pravopisna norma ne poklapa s pravogovornom normom. Zašto, dakle, ti jedno pišeš,a drugo govoriš, i smatraš da je to u redu, a kad ja činim isto, to ti smeta?
govorim po pravopisu i pišem po izgovoru
govorim vidjet ću...i isto tako pišem.
u čemu je tvoj problem?
ti me želiš uvjeriti da u standardnom hrvatskom jeziku, kojim se ja služim (ali ne i ti) norma nalaže da ne smijem izgovarati onako kako napišem?
Guest- Guest
Službeni pravopis vriedi i za mene u službenim prilikama, u slobodnoj formi, a raspravište jest slobodna forma, mogu kako hoću. Vidim da tako svi čine, nitko se ne pridržava nikakvih hrvatskih jezikoslovnih standardah, i nije mi jasno čemu ova čoporativna skrb oko moje pismenosti. Jedino ishodište koje mi pada napamet jest "antifašizam".Starhemberg wrote:On je previše elitan da bi se služio pravopisom koji vrijedi za sve ostale, preobičan je i prejednostavan za njega :)Noor wrote:Regoč wrote:Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?Noor wrote:Regoč wrote:
Dakle pišeš po pravopisu, a ne po izgovoru. To je ono što i ja govorim, da se pravopisna norma ne poklapa s pravogovornom normom. Zašto, dakle, ti jedno pišeš,a drugo govoriš, i smatraš da je to u redu, a kad ja činim isto, to ti smeta?
u čemu je tvoj problem?
Regoč wrote:Službeni pravopis vriedi i za mene u službenim prilikama, u slobodnoj formi, a raspravište jest slobodna forma, mogu kako hoću. Vidim da tako svi čine, nitko se ne pridržava nikakvih hrvatskih jezikoslovnih standardah, i nije mi jasno čemu ova čoporativna skrb oko moje pismenosti. Jedino ishodište koje mi pada napamet jest "antifašizam".Starhemberg wrote:On je previše elitan da bi se služio pravopisom koji vrijedi za sve ostale, preobičan je i prejednostavan za njega :)Noor wrote:Regoč wrote:Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?Noor wrote:
u čemu je tvoj problem?
nije, nego je orjuna.
sjedi, 1....
Guest- Guest
Hahahahahaha...to mi reci! Mislim da ce biti Afitos, Kalitea, Kriopigi, Polihrono... :)dzango wrote:Čiča, vidi ovo:Stanojko wrote:Brale, nije nas problem sto ste unakazili srpski pa ubacili gluposti tipa "vidjet cu" umesto da lepo kazete "videcu" i slicna sranja... Tako da sa stanovista cistog srpskog jezika, onaj ko ne pise kako govori taj je ili nepismen ili ne zna da prica. A sto se vase verzije srpskog tice, potpuno je irelevantno...Regoč wrote:Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.Stanojko wrote:Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...Regoč wrote:
Ne pišeš, snimi se pa se slušaj. A već kad zahvaljuješ Vuku, sjeti se da je njegova norma u Srbiji prihvaćena tek potkraj njegova života (ili nekoliko godinah nakon smrti) jer su se bojali da svojim pravopisom i preuzimanjem "j" želi pokatoličiti Srbe pa je otpor bio žestok.
http://www.b92.net/putovanja/zanimljivosti.php?yyyy=2016&mm=07&dd=06&nav_id=1151836
crvenkasti wrote:Meni nedostajem stari ja, ovaj me nervira.
I meni nedstajes stari ti, ali dobro 10 godina staza umori coeka .
darla- Admin
2015-10-22
Ističeš li se ti izostavljanjem praznine nakon trotočja i trećega lica prezenta pomoćnoga glagola biti u drugom dielu rečenice?Noor wrote:Starhemberg wrote:On je previše elitan da bi se služio pravopisom koji vrijedi za sve ostale, preobičan je i prejednostavan za njega :)Noor wrote:Regoč wrote:Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?Noor wrote:
u čemu je tvoj problem?
Regoč je kao Borna Rajić...bitno da se istakne.
S imenom i prezimenom, ili ništaEro wrote:Oš link?Starhemberg wrote:To ionako ne možeš dokazati, pa nema svrhe o tome ni pričati :)Ero wrote:Noor wrote:Ero wrote:Paaa, čuj, može, ako se dogovorimo...darla wrote:
Sala efendija Ero, Epri rekao nesto graditi, Dijagram vas troje prijavio u nadzor .
Ja revident, Noor nosi kuferče i piše zapisnike, a Dijagram izvođač radova. Top ekipa.
Epijeva briga je samo dobra spiza, piće i kava između. Puno kave.
Ima(š) na netu(nekih 5% mojih radova) tko su mi sve bili suradnici...takorekuć nosači kuferčeta.
Guest- Guest
Onda smo sve razjasnili.Noor wrote:Jesam, jer sam bila prebrza i poslala post prije nego sam odgovorila na sve što si napisao.Regoč wrote:Dodala si rečenicu koja nije bila kad sam krenuo komentirati, očito si redigirala. Nije problem, i ja to činim, ali volim imati cielu misao da mogu sve uzeti u obzir.Noor wrote:Regoč wrote:Njorka, brže redigiraj upise.
??
Ero wrote:
Oš link?
De zivota mu vise, kog briga za reference, na forumu smo ne na institutu .
Bez veze je da to radis, poslije samo mozes imati problema, ne mislim tu na Strhija, nego generalno ne vidim poantu dijeljenja privatnih podataka na forumu.
darla- Admin
2015-10-22
Sve je tamo...Netko objavio bez moje volje. WorldCat.Starhemberg wrote:S imenom i prezimenom, ili ništaEro wrote:Oš link?Starhemberg wrote:To ionako ne možeš dokazati, pa nema svrhe o tome ni pričati :)Ero wrote:Noor wrote:
Starhemberg wrote:
S imenom i prezimenom, ili ništa
A jebemu, a ja se raspisala
darla- Admin
2015-10-22
Regoč wrote:Ističeš li se ti izostavljanjem praznine nakon trotočja i trećega lica prezenta pomoćnoga glagola biti u drugom dielu rečenice?Noor wrote:Starhemberg wrote:On je previše elitan da bi se služio pravopisom koji vrijedi za sve ostale, preobičan je i prejednostavan za njega :)Noor wrote:Regoč wrote:
Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?
u čemu je tvoj problem?
ne ističem se JA, nego ističem pauzu u izgovoru.
Guest- Guest
Ako nije problem, čemu onda tri stranice o tom? Mlađe generacije neće ništa pomisliti, boli ih briga, svatko piše na forumu kako mu se sviđa, meni se sviđa ovako. A rodio sam se dvie godine kasnije nego što misliš, valjda je to jasno iz moje životne dobi koja se može provjeriti ispod avatara.Noor wrote:Regoč wrote:Kakve sve zamolbe dolaze, ne bih se čudio da prođe. Uostalom, jasno sam rekao da u tri sastavnice moje pisanje odstupa od službene norme, u čem je problem?Starhemberg wrote:Napiši u službenom dokumentu "zamolbah" pa ćeš vidjeti hoće li proći ili neće :)
Nije problem, jedino što mlađe generacije mogu pomisliti da si ispao direktno iz "Priča iz davnine"....i da si se rodio 1916.
kako ti se da...Noor wrote:Regoč wrote:Ističeš li se ti izostavljanjem praznine nakon trotočja i trećega lica prezenta pomoćnoga glagola biti u drugom dielu rečenice?Noor wrote:Starhemberg wrote:On je previše elitan da bi se služio pravopisom koji vrijedi za sve ostale, preobičan je i prejednostavan za njega :)Noor wrote:
u čemu je tvoj problem?
ne ističem se JA, nego ističem pauzu u izgovoru.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Predvidio sam ishod ali u svemu ostalom se slažem...forumska populacija treba ostati anonimna i tako najbolje funkcionira.darla wrote:Starhemberg wrote:
S imenom i prezimenom, ili ništa
A jebemu, a ja se raspisala
Guest- Guest
Page 15 of 23 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 19 ... 23
Similar topics
» Milanovicev ubod:'Hrvatsku su branili najvise mladici iz gradica najmanje oni iz centra Zagreba'
» Hrvatska je zemlja s najviše sudaca i najviše neriješenih sudskih procesa u EU
» Fali 16,6 milijardi
» Ukrajini fali svega
» Šta fali vili, baš dobro izgleda...:)
» Hrvatska je zemlja s najviše sudaca i najviše neriješenih sudskih procesa u EU
» Fali 16,6 milijardi
» Ukrajini fali svega
» Šta fali vili, baš dobro izgleda...:)
Page 15 of 23