Tko najmanje, a tko najviše fali?
Page 14 of 23
Page 14 of 23 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 18 ... 23
Re: Tko najmanje, a tko najviše fali?
Napiši u službenom dokumentu "zamolbah" pa ćeš vidjeti hoće li proći ili neće :)
Guest- Guest
Regoč wrote:Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?Noor wrote:Regoč wrote:Dakle pišeš po pravopisu, a ne po izgovoru. To je ono što i ja govorim, da se pravopisna norma ne poklapa s pravogovornom normom. Zašto, dakle, ti jedno pišeš,a drugo govoriš, i smatraš da je to u redu, a kad ja činim isto, to ti smeta?Noor wrote:ne, pišem po pravoPISu...jedanput, najjači i vidjet ću.Regoč wrote:
Pišeš jedamput, najači, vidjeću? A mene gnjaviš zbog nepoštivanja norme. Alalvjera!
kad je zafrkancija, onda namjerno griješim.
govorim po pravopisu i pišem po izgovoru
govorim vidjet ću...i isto tako pišem.
u čemu je tvoj problem?
Guest- Guest
mirkovci..reci ti njemu....Stanojko wrote:Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...Regoč wrote:Ne pišeš, snimi se pa se slušaj. A već kad zahvaljuješ Vuku, sjeti se da je njegova norma u Srbiji prihvaćena tek potkraj njegova života (ili nekoliko godinah nakon smrti) jer su se bojali da svojim pravopisom i preuzimanjem "j" želi pokatoličiti Srbe pa je otpor bio žestok.Stanojko wrote:Veruj mi...govorim 100% onako kako pisem... verovatno i ti. Kazi hvala cika Vuku... :)Regoč wrote:Ni Vuk nije doslovo pisao kako je govorio. Snimite se dok pričate, najbolje u nekom društvu pa ćete vidjeti da se stvarni govor razlikuje čak i od našega pravopisa koji je fonologijski ("izgovorni").Stanojko wrote:
Bravo sele... Po Vuku, kako je i red...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Zamisljam regoca na veceri ..
Rezanci mu vise s brkova , onih od dva prsta pod nosom,
A kockasti stolnjak sluzi kao ubrus
Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.Stanojko wrote:Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...Regoč wrote:Ne pišeš, snimi se pa se slušaj. A već kad zahvaljuješ Vuku, sjeti se da je njegova norma u Srbiji prihvaćena tek potkraj njegova života (ili nekoliko godinah nakon smrti) jer su se bojali da svojim pravopisom i preuzimanjem "j" želi pokatoličiti Srbe pa je otpor bio žestok.Stanojko wrote:Veruj mi...govorim 100% onako kako pisem... verovatno i ti. Kazi hvala cika Vuku... :)Regoč wrote:Ni Vuk nije doslovo pisao kako je govorio. Snimite se dok pričate, najbolje u nekom društvu pa ćete vidjeti da se stvarni govor razlikuje čak i od našega pravopisa koji je fonologijski ("izgovorni").Stanojko wrote:
Bravo sele... Po Vuku, kako je i red...
On je previše elitan da bi se služio pravopisom koji vrijedi za sve ostale, preobičan je i prejednostavan za njega :)Noor wrote:Regoč wrote:Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?Noor wrote:Regoč wrote:Dakle pišeš po pravopisu, a ne po izgovoru. To je ono što i ja govorim, da se pravopisna norma ne poklapa s pravogovornom normom. Zašto, dakle, ti jedno pišeš,a drugo govoriš, i smatraš da je to u redu, a kad ja činim isto, to ti smeta?Noor wrote:ne, pišem po pravoPISu...jedanput, najjači i vidjet ću.Regoč wrote:
Pišeš jedamput, najači, vidjeću? A mene gnjaviš zbog nepoštivanja norme. Alalvjera!
u čemu je tvoj problem?
Guest- Guest
Dodala si rečenicu koja nije bila kad sam krenuo komentirati, očito si redigirala. Nije problem, i ja to činim, ali volim imati cielu misao da mogu sve uzeti u obzir.Noor wrote:Regoč wrote:Njorka, brže redigiraj upise.
??
Starhemberg wrote:On je previše elitan da bi se služio pravopisom koji vrijedi za sve ostale, preobičan je i prejednostavan za njega :)Noor wrote:Regoč wrote:Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?Noor wrote:Regoč wrote:
Dakle pišeš po pravopisu, a ne po izgovoru. To je ono što i ja govorim, da se pravopisna norma ne poklapa s pravogovornom normom. Zašto, dakle, ti jedno pišeš,a drugo govoriš, i smatraš da je to u redu, a kad ja činim isto, to ti smeta?
u čemu je tvoj problem?
Regoč je kao Borna Rajić...bitno da se istakne.
Guest- Guest
Jesam, jer sam bila prebrza i poslala post prije nego sam odgovorila na sve što si napisao.Regoč wrote:Dodala si rečenicu koja nije bila kad sam krenuo komentirati, očito si redigirala. Nije problem, i ja to činim, ali volim imati cielu misao da mogu sve uzeti u obzir.Noor wrote:Regoč wrote:Njorka, brže redigiraj upise.
??
Guest- Guest
Kakve sve zamolbe dolaze, ne bih se čudio da prođe. Uostalom, jasno sam rekao da u tri sastavnice moje pisanje odstupa od službene norme, u čem je problem?Starhemberg wrote:Napiši u službenom dokumentu "zamolbah" pa ćeš vidjeti hoće li proći ili neće :)
regoč pise kao sto bi trebao pisati svaki pravi hrvat....
2015-09-08
Regoč wrote:Kakve sve zamolbe dolaze, ne bih se čudio da prođe. Uostalom, jasno sam rekao da u tri sastavnice moje pisanje odstupa od službene norme, u čem je problem?Starhemberg wrote:Napiši u službenom dokumentu "zamolbah" pa ćeš vidjeti hoće li proći ili neće :)
Nije problem, jedino što mlađe generacije mogu pomisliti da si ispao direktno iz "Priča iz davnine"....i da si se rodio 1916.
Guest- Guest
Ako govoriš "vidjet ću", dakle s "t" (u što čisto sumnjam, ali dobro, ne mogu dokazati drukčije), kršiš normu hrvatskoga jezika. Zašto meni predbacuješ ono što sama činiš?Noor wrote:Regoč wrote:Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?Noor wrote:Regoč wrote:Dakle pišeš po pravopisu, a ne po izgovoru. To je ono što i ja govorim, da se pravopisna norma ne poklapa s pravogovornom normom. Zašto, dakle, ti jedno pišeš,a drugo govoriš, i smatraš da je to u redu, a kad ja činim isto, to ti smeta?Noor wrote:
ne, pišem po pravoPISu...jedanput, najjači i vidjet ću.
u čemu je tvoj problem?
Brale, nije nas problem sto ste unakazili srpski pa ubacili gluposti tipa "vidjet cu" umesto da lepo kazete "videcu" i slicna sranja... Tako da sa stanovista cistog srpskog jezika, onaj ko ne pise kako govori taj je ili nepismen ili ne zna da prica. A sto se vase verzije srpskog tice, potpuno je irelevantno...Regoč wrote:Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.Stanojko wrote:Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...Regoč wrote:Ne pišeš, snimi se pa se slušaj. A već kad zahvaljuješ Vuku, sjeti se da je njegova norma u Srbiji prihvaćena tek potkraj njegova života (ili nekoliko godinah nakon smrti) jer su se bojali da svojim pravopisom i preuzimanjem "j" želi pokatoličiti Srbe pa je otpor bio žestok.Stanojko wrote:Veruj mi...govorim 100% onako kako pisem... verovatno i ti. Kazi hvala cika Vuku... :)Regoč wrote:
Ni Vuk nije doslovo pisao kako je govorio. Snimite se dok pričate, najbolje u nekom društvu pa ćete vidjeti da se stvarni govor razlikuje čak i od našega pravopisa koji je fonologijski ("izgovorni").
čedo..knozi....Stanojko wrote:Brale, nije nas problem sto ste unakazili srpski pa ubacili gluposti tipa "vidjet cu" umesto da lepo kazete "videcu" i slicna sranja... Tako da sa stanovista cistog srpskog jezika, onaj ko ne pise kako govori taj je ili nepismen ili ne zna da prica. A sto se vase verzije srpskog tice, potpuno je irelevantno...Regoč wrote:Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.Stanojko wrote:Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...Regoč wrote:Ne pišeš, snimi se pa se slušaj. A već kad zahvaljuješ Vuku, sjeti se da je njegova norma u Srbiji prihvaćena tek potkraj njegova života (ili nekoliko godinah nakon smrti) jer su se bojali da svojim pravopisom i preuzimanjem "j" želi pokatoličiti Srbe pa je otpor bio žestok.Stanojko wrote:
Veruj mi...govorim 100% onako kako pisem... verovatno i ti. Kazi hvala cika Vuku... :)
2015-09-08
E, babo, ne bi ti mene nikad prepoznala.Sora wrote:Zamisljam regoca na veceri ..
k`nozi kojote...Naucite vise taj srpski pobogu!vuksadinare wrote:čedo..knozi....Stanojko wrote:Brale, nije nas problem sto ste unakazili srpski pa ubacili gluposti tipa "vidjet cu" umesto da lepo kazete "videcu" i slicna sranja... Tako da sa stanovista cistog srpskog jezika, onaj ko ne pise kako govori taj je ili nepismen ili ne zna da prica. A sto se vase verzije srpskog tice, potpuno je irelevantno...Regoč wrote:Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.Stanojko wrote:Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...Regoč wrote:
Ne pišeš, snimi se pa se slušaj. A već kad zahvaljuješ Vuku, sjeti se da je njegova norma u Srbiji prihvaćena tek potkraj njegova života (ili nekoliko godinah nakon smrti) jer su se bojali da svojim pravopisom i preuzimanjem "j" želi pokatoličiti Srbe pa je otpor bio žestok.
u zenicu oka te gledamStanojko wrote:k`nozi kojote...Naucite vise taj srpski pobogu!vuksadinare wrote:čedo..knozi....Stanojko wrote:Brale, nije nas problem sto ste unakazili srpski pa ubacili gluposti tipa "vidjet cu" umesto da lepo kazete "videcu" i slicna sranja... Tako da sa stanovista cistog srpskog jezika, onaj ko ne pise kako govori taj je ili nepismen ili ne zna da prica. A sto se vase verzije srpskog tice, potpuno je irelevantno...Regoč wrote:Ne pišeš, a nije ni Vuk. Ako pišeš kako govoriš, nepismen si čak i po srbskoj normi. Ako ne vjeruješ meni, obrati se nekom vašem jezikoslovcu.Stanojko wrote:
Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...
2015-09-08
Page 14 of 23 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 18 ... 23
Similar topics
» Milanovicev ubod:'Hrvatsku su branili najvise mladici iz gradica najmanje oni iz centra Zagreba'
» Hrvatska je zemlja s najviše sudaca i najviše neriješenih sudskih procesa u EU
» Fali 16,6 milijardi
» Ukrajini fali svega
» Šta fali vili, baš dobro izgleda...:)
» Hrvatska je zemlja s najviše sudaca i najviše neriješenih sudskih procesa u EU
» Fali 16,6 milijardi
» Ukrajini fali svega
» Šta fali vili, baš dobro izgleda...:)
Page 14 of 23