Tko najmanje, a tko najviše fali?
Page 13 of 23
Page 13 of 23 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18 ... 23
Re: Tko najmanje, a tko najviše fali?
Bravo sele... Po Vuku, kako je i red...Noor wrote:Regoč wrote:Odgovorio sam, ne vidim što je nejasno. Nitko ne govori kako piše, zato se i razlikuju pravopis i pravogovor. Recimo, pišemo jedanput, izgovaramo jedamput, pišemo najjači, izgovaramo najači, pišemo lijepo, izgovaramo ljeepo, pišemo vidjet ću, izgovaramo vidjeću.Noor wrote:Regoč wrote:Pravopisom se svi služe u pismu, u govoru se služimo pravogovorom. Jasno, tko više, tko manje, i ovisno o prilici.Noor wrote:
jel se ti tim "uobičajenim" hrvatskim pravopisom služiš i u govoru ili samo u pismu?
svejedno nisi odgovorio...govoriš li kako i pišeš?
ja govorim kako i napišem...mislila sam da i ti, al ispada da u pisanju glumataš.
čemu to, vjerojatno je samo tebi jasno.
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
Pišeš jedamput, najači, vidjeću? A mene gnjaviš zbog nepoštivanja norme. Alalvjera!Noor wrote:Regoč wrote:Odgovorio sam, ne vidim što je nejasno. Nitko ne govori kako piše, zato se i razlikuju pravopis i pravogovor. Recimo, pišemo jedanput, izgovaramo jedamput, pišemo najjači, izgovaramo najači, pišemo lijepo, izgovaramo ljeepo, pišemo vidjet ću, izgovaramo vidjeću.Noor wrote:Regoč wrote:Pravopisom se svi služe u pismu, u govoru se služimo pravogovorom. Jasno, tko više, tko manje, i ovisno o prilici.Noor wrote:
jel se ti tim "uobičajenim" hrvatskim pravopisom služiš i u govoru ili samo u pismu?
ja govorim kako i napišem...mislila sam da i ti, al ispada da u pisanju glumataš.
Stanojko wrote:Bravo sele... Po Vuku, kako je i red...Noor wrote:Regoč wrote:Odgovorio sam, ne vidim što je nejasno. Nitko ne govori kako piše, zato se i razlikuju pravopis i pravogovor. Recimo, pišemo jedanput, izgovaramo jedamput, pišemo najjači, izgovaramo najači, pišemo lijepo, izgovaramo ljeepo, pišemo vidjet ću, izgovaramo vidjeću.Noor wrote:Regoč wrote:
Pravopisom se svi služe u pismu, u govoru se služimo pravogovorom. Jasno, tko više, tko manje, i ovisno o prilici.
kad se radi o hrvatskom jeziku, da
Guest- Guest
ne, pišem po pravoPISu...jedanput, najjači i vidjet ću.Regoč wrote:Pišeš jedamput, najači, vidjeću? A mene gnjaviš zbog nepoštivanja norme. Alalvjera!Noor wrote:Regoč wrote:Odgovorio sam, ne vidim što je nejasno. Nitko ne govori kako piše, zato se i razlikuju pravopis i pravogovor. Recimo, pišemo jedanput, izgovaramo jedamput, pišemo najjači, izgovaramo najači, pišemo lijepo, izgovaramo ljeepo, pišemo vidjet ću, izgovaramo vidjeću.Noor wrote:Regoč wrote:
Pravopisom se svi služe u pismu, u govoru se služimo pravogovorom. Jasno, tko više, tko manje, i ovisno o prilici.
kad je zafrkancija, onda namjerno griješim.
Last edited by Noor on 6/7/2016, 13:54; edited 1 time in total
Guest- Guest
....stanojko.....dje fotka....
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Whatever...Noor wrote:Stanojko wrote:Bravo sele... Po Vuku, kako je i red...Noor wrote:Regoč wrote:Odgovorio sam, ne vidim što je nejasno. Nitko ne govori kako piše, zato se i razlikuju pravopis i pravogovor. Recimo, pišemo jedanput, izgovaramo jedamput, pišemo najjači, izgovaramo najači, pišemo lijepo, izgovaramo ljeepo, pišemo vidjet ću, izgovaramo vidjeću.Noor wrote:
kad se radi o hrvatskom jeziku, da
Ni Vuk nije doslovo pisao kako je govorio. Snimite se dok pričate, najbolje u nekom društvu pa ćete vidjeti da se stvarni govor razlikuje čak i od našega pravopisa koji je fonologijski ("izgovorni").Stanojko wrote:Bravo sele... Po Vuku, kako je i red...Noor wrote:Regoč wrote:Odgovorio sam, ne vidim što je nejasno. Nitko ne govori kako piše, zato se i razlikuju pravopis i pravogovor. Recimo, pišemo jedanput, izgovaramo jedamput, pišemo najjači, izgovaramo najači, pišemo lijepo, izgovaramo ljeepo, pišemo vidjet ću, izgovaramo vidjeću.Noor wrote:Regoč wrote:
Veruj mi...govorim 100% onako kako pisem... verovatno i ti. Kazi hvala cika Vuku... :)Regoč wrote:Ni Vuk nije doslovo pisao kako je govorio. Snimite se dok pričate, najbolje u nekom društvu pa ćete vidjeti da se stvarni govor razlikuje čak i od našega pravopisa koji je fonologijski ("izgovorni").Stanojko wrote:Bravo sele... Po Vuku, kako je i red...Noor wrote:Regoč wrote:Odgovorio sam, ne vidim što je nejasno. Nitko ne govori kako piše, zato se i razlikuju pravopis i pravogovor. Recimo, pišemo jedanput, izgovaramo jedamput, pišemo najjači, izgovaramo najači, pišemo lijepo, izgovaramo ljeepo, pišemo vidjet ću, izgovaramo vidjeću.Noor wrote:
Dakle pišeš po pravopisu, a ne po izgovoru. To je ono što i ja govorim, da se pravopisna norma ne poklapa s pravogovornom normom. Zašto, dakle, ti jedno pišeš,a drugo govoriš, i smatraš da je to u redu, a kad ja činim isto, to ti smeta?Noor wrote:ne, pišem po pravoPISu...jedanput, najjači i vidjet ću.Regoč wrote:Pišeš jedamput, najači, vidjeću? A mene gnjaviš zbog nepoštivanja norme. Alalvjera!Noor wrote:Regoč wrote:Odgovorio sam, ne vidim što je nejasno. Nitko ne govori kako piše, zato se i razlikuju pravopis i pravogovor. Recimo, pišemo jedanput, izgovaramo jedamput, pišemo najjači, izgovaramo najači, pišemo lijepo, izgovaramo ljeepo, pišemo vidjet ću, izgovaramo vidjeću.Noor wrote:
regoč...regoč...regoč......
2015-09-08
Usne Stjepana Gnječa wrote:Regoč wrote:Gnječu gnječavi, u prostakluku (!) tebe nitko ne može nadmašiti. Koliko god drugi na forumu bili peckavi, otrovni pa i zli, ti rigaš otrov povrh svih. Bez tebe bi ovaj forum bio bolje mjesto.
Što je to prostakluk? prosti luk? poriluk? Ti si toksični ustaški otpad a otpadu je zna se gdje mjesto. Sigurno je tvoje verbalno nasilje i maltretiranje sofizmi i nobl sofisticirano svakodnevno vrijeđanje forumaša koji nisu iz vašeg ustaško klerofašističkog legla sasvim prihvatljivo tebi i tvojoj ustaškoj kamarili veličanje ustaštva da ne pričam no ovaj puta naletili ste na tvrd orah. Pazi da si ne polomite zube.
Jedino što tražim je da se poštuju pravila foruma i da pravila foruma vrijede za svih isto. Vidim da je tebi i tvojoj ustaškoj kamarili to nepremostiv problem jer onda vam je zabava zajebavanja i vrijeđanja svih koji nisu vaši, gotova.
Tako je gnjec ,
SF SN
S njim odi na veceruvuksadinare wrote:regoč...regoč...regoč......
Ako ti ne prisjedne , nece nist
Regoč wrote:Dakle pišeš po pravopisu, a ne po izgovoru. To je ono što i ja govorim, da se pravopisna norma ne poklapa s pravogovornom normom. Zašto, dakle, ti jedno pišeš,a drugo govoriš, i smatraš da je to u redu, a kad ja činim isto, to ti smeta?Noor wrote:ne, pišem po pravoPISu...jedanput, najjači i vidjet ću.Regoč wrote:Pišeš jedamput, najači, vidjeću? A mene gnjaviš zbog nepoštivanja norme. Alalvjera!Noor wrote:Regoč wrote:
Odgovorio sam, ne vidim što je nejasno. Nitko ne govori kako piše, zato se i razlikuju pravopis i pravogovor. Recimo, pišemo jedanput, izgovaramo jedamput, pišemo najjači, izgovaramo najači, pišemo lijepo, izgovaramo ljeepo, pišemo vidjet ću, izgovaramo vidjeću.
govorim po pravopisu i pišem po izgovoru
jednako pišem i govorim....tako da ne izmišljaj i ne izvrći moje riječi.
Last edited by Noor on 6/7/2016, 14:02; edited 2 times in total
Guest- Guest
Ne pišeš, snimi se pa se slušaj. A već kad zahvaljuješ Vuku, sjeti se da je njegova norma u Srbiji prihvaćena tek potkraj njegova života (ili nekoliko godinah nakon smrti) jer su se bojali da svojim pravopisom i preuzimanjem "j" želi pokatoličiti Srbe pa je otpor bio žestok.Stanojko wrote:Veruj mi...govorim 100% onako kako pisem... verovatno i ti. Kazi hvala cika Vuku... :)Regoč wrote:Ni Vuk nije doslovo pisao kako je govorio. Snimite se dok pričate, najbolje u nekom društvu pa ćete vidjeti da se stvarni govor razlikuje čak i od našega pravopisa koji je fonologijski ("izgovorni").Stanojko wrote:Bravo sele... Po Vuku, kako je i red...Noor wrote:Regoč wrote:
Odgovorio sam, ne vidim što je nejasno. Nitko ne govori kako piše, zato se i razlikuju pravopis i pravogovor. Recimo, pišemo jedanput, izgovaramo jedamput, pišemo najjači, izgovaramo najači, pišemo lijepo, izgovaramo ljeepo, pišemo vidjet ću, izgovaramo vidjeću.
..regoč na tebe 100 eura...
2015-09-08
Govoriš "vidjetću" ili pišeš "vidjeću"?Noor wrote:Regoč wrote:Dakle pišeš po pravopisu, a ne po izgovoru. To je ono što i ja govorim, da se pravopisna norma ne poklapa s pravogovornom normom. Zašto, dakle, ti jedno pišeš,a drugo govoriš, i smatraš da je to u redu, a kad ja činim isto, to ti smeta?Noor wrote:ne, pišem po pravoPISu...jedanput, najjači i vidjet ću.Regoč wrote:Pišeš jedamput, najači, vidjeću? A mene gnjaviš zbog nepoštivanja norme. Alalvjera!Noor wrote:
govorim po pravopisu i pišem po izgovoru
Pisem, veruj mi. Ako ti ne radis isto znaci da si nepismen... Otpor jeste bio velik, ali neuspesan...Regoč wrote:Ne pišeš, snimi se pa se slušaj. A već kad zahvaljuješ Vuku, sjeti se da je njegova norma u Srbiji prihvaćena tek potkraj njegova života (ili nekoliko godinah nakon smrti) jer su se bojali da svojim pravopisom i preuzimanjem "j" želi pokatoličiti Srbe pa je otpor bio žestok.Stanojko wrote:Veruj mi...govorim 100% onako kako pisem... verovatno i ti. Kazi hvala cika Vuku... :)Regoč wrote:Ni Vuk nije doslovo pisao kako je govorio. Snimite se dok pričate, najbolje u nekom društvu pa ćete vidjeti da se stvarni govor razlikuje čak i od našega pravopisa koji je fonologijski ("izgovorni").Stanojko wrote:Bravo sele... Po Vuku, kako je i red...Noor wrote:
2015-08-21
Napiši u službenom dokumentu "zamolbah" pa ćeš vidjeti hoće li proći ili neće :)
Guest- Guest
Page 13 of 23 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18 ... 23
Similar topics
» Milanovicev ubod:'Hrvatsku su branili najvise mladici iz gradica najmanje oni iz centra Zagreba'
» Hrvatska je zemlja s najviše sudaca i najviše neriješenih sudskih procesa u EU
» Fali 16,6 milijardi
» Ukrajini fali svega
» Šta fali vili, baš dobro izgleda...:)
» Hrvatska je zemlja s najviše sudaca i najviše neriješenih sudskih procesa u EU
» Fali 16,6 milijardi
» Ukrajini fali svega
» Šta fali vili, baš dobro izgleda...:)
Page 13 of 23