Da remiziramo...
Page 1 of 50
Page 1 of 50 • 1, 2, 3 ... 25 ... 50
Da remiziramo...
a tek aben...nikog nikad ne preskoči :)venus wrote:Eroo wrote:Radije si stavi ogledalo. Dok piješ kavu pljucaj na ekran.veber wrote:safete, eto uz kavicu te se prisjetih.
Fakat imaš živaca, svakome odgovoriš.
lijepo od njega
Re: Da remiziramo...
Vili, reče ti da ste imali "više" od 1500 za 7 dana, iliti "više" od 188/1M - prosjek!Eroo wrote:U prave.vili40 wrote:alo,50% pozitivnih na testiranju???A varaždinska proglašena europskim rekorderom.U kakve ti to brojeve gledaš?Eroo wrote:Šta kukate, taj broj novozaraženih na 1M (240/1M) od danas, je jedan od boljih u EU.vili40 wrote:PREMA podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata testirano je 557 osoba, što je do sada najviše testiranja u jednom danu, od čega su evidentirana 273 slučaja osoba pozitivnih na virus covid-19 u Međimurskoj županiji.
Švedska : novozaraženih na 1M(na 1 milijun stanovnika) +371/1M i umrlih 17.
Međimurje: +240/1M i umrlih 1.
Dogovori se sa Mutavim je li to dobro ili loše.
Pa evo ti podatak za Italiju: 242,609/60.4/7 = 574/1M
Austrija: 51,411/10.1/7 = 727/1M
Vili, evo ti i link od WHO odakle čitam podatke :
https://disasterresponse.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/ead3c6475654481ca51c248d52ab9c61
Očekivao sam da ćeš se javiti. Moja sposobnost za uočavanje detalja je nenadjebiva.venus wrote:Eroo wrote:Radije si stavi ogledalo. Dok piješ kavu pljucaj na ekran.veber wrote:safete, eto uz kavicu te se prisjetih.
Last edited by Eroo on Wed 18 Nov - 15:46; edited 1 time in total
Meni je odgovorio ukupno 1x. Valjda mu je odviše napisat "x".Noor wrote:a tek aben...nikog nikad ne preskoči :)venus wrote:Eroo wrote:Radije si stavi ogledalo. Dok piješ kavu pljucaj na ekran.veber wrote:safete, eto uz kavicu te se prisjetih.
lijepo od njega
Smanjit ćemo zestiranje pa će biti manje pozitivnihvili40 wrote:alo,50% pozitivnih na testiranju???A varaždinska proglašena europskim rekorderom.U kakve ti to brojeve gledaš?Eroo wrote:Šta kukate, taj broj novozaraženih na 1M (240/1M) od danas, je jedan od boljih u EU.vili40 wrote:[size=37]PREMA podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata testirano je 557 osoba, što je do sada najviše testiranja u jednom danu, od čega su evidentirana 273 slučaja osoba pozitivnih na virus covid-19 u Međimurskoj županiji. [/size]
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Eroo wrote:Očekivao sam da ćeš se javiti. Moja sposobnost za uočavanje detalja je nenadjebiva.venus wrote:Eroo wrote:Radije si stavi ogledalo. Dok piješ kavu pljucaj na ekran.veber wrote:safete, eto uz kavicu te se prisjetih.
ma valjda jer me vidiš reganu na forumu, a ja se začitam negdje drugdje pa skužim kasnije da sam logirana.
Mene više muči ono što si editirao, zanimljivija mi je tvoja prva misao od ove koja je revidirana..
Guest- Guest
I dalje nisam siguran što je ispravnije. Hrvaščina mi šteka,štaš...venus wrote:Eroo wrote:Očekivao sam da ćeš se javiti. Moja sposobnost za uočavanje detalja je nenadjebiva.venus wrote:Eroo wrote:Radije si stavi ogledalo. Dok piješ kavu pljucaj na ekran.veber wrote:safete, eto uz kavicu te se prisjetih.
ma valjda jer me vidiš reganu na forumu, a ja se začitam negdje drugdje pa skužim kasnije da sam logirana.
Mene više muči ono što si editirao, zanimljivija mi je tvoja prva misao od ove koja je revidirana..
A to kad skužiš da si ulogirana?...Hja, valjda kad baciš oko na PP.
Eroo wrote:I dalje nisam siguran što je ispravnije. Hrvaščina mi šteka,štaš...venus wrote:Eroo wrote:Očekivao sam da ćeš se javiti. Moja sposobnost za uočavanje detalja je nenadjebiva.venus wrote:Eroo wrote:Radije si stavi ogledalo. Dok piješ kavu pljucaj na ekran.veber wrote:safete, eto uz kavicu te se prisjetih.
Dobar ti je hrvatski.
Skužim da sam ulogirana jer mi je otvoreno više tabova.
Vratila sam se samo da ti odgovorim grem nekaj pojesti, lačna sem!
Guest- Guest
Eroo wrote:Vili, reče ti da ste imali "više" od 1500 za 7 dana, iliti "više" od 188/1M - prosjek!Eroo wrote:U prave.vili40 wrote:alo,50% pozitivnih na testiranju???A varaždinska proglašena europskim rekorderom.U kakve ti to brojeve gledaš?Eroo wrote:Šta kukate, taj broj novozaraženih na 1M (240/1M) od danas, je jedan od boljih u EU.vili40 wrote:PREMA podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata testirano je 557 osoba, što je do sada najviše testiranja u jednom danu, od čega su evidentirana 273 slučaja osoba pozitivnih na virus covid-19 u Međimurskoj županiji.
https://disasterresponse.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/ead3c6475654481ca51c248d52ab9c61
Vili, političari i mediji su su svjetsko zlo. Paradoksalno, ali bez njih ne možemo.
Postoji manje i veće zlo i između njih biramo manje, ako je ikako moguće.
Misle da imaju posla s nepismenim ovcama, što je, nažlost, sasvim točno.
Onih koji to nisu je po Gaussu tek nešto oko 5% u populaciji, ali ni o čemu ne odlučuju.
Važno je biti unutar tih 5%, jer si uvijek korak ispred politike i navrijeme se pobrineš
za sebe i za svoju obitelj. Više od toga ne očekuj u životu...
Tnx.venus wrote:Eroo wrote:I dalje nisam siguran što je ispravnije. Hrvaščina mi šteka,štaš...venus wrote:Eroo wrote:Očekivao sam da ćeš se javiti. Moja sposobnost za uočavanje detalja je nenadjebiva.venus wrote:Eroo wrote:Radije si stavi ogledalo. Dok piješ kavu pljucaj na ekran.veber wrote:safete, eto uz kavicu te se prisjetih.
Dobar ti je hrvatski.
Skužim da sam ulogirana jer mi je otvoreno više tabova.
Vratila sam se samo da ti odgovorim grem nekaj pojesti, lačna sem!
Venus, vidi, vici...
In dober tek ti želim.
sad u 17 sati na HRT1 ponovili ono što sam napisao,u zadnjih 7 dana varaždinska županija je najpogođenija regija u europi od korone,sad ti kako hoćeš.Uglavnom nije dobro a pošto smo još na preporukama a ne na mjerama nema baš mjesta za optimizam.Još kad pogledaš one cirkusante u stožeru muka je veća.Eroo wrote:Eroo wrote:Vili, reče ti da ste imali "više" od 1500 za 7 dana, iliti "više" od 188/1M - prosjek!Eroo wrote:U prave.vili40 wrote:alo,50% pozitivnih na testiranju???A varaždinska proglašena europskim rekorderom.U kakve ti to brojeve gledaš?Eroo wrote:Šta kukate, taj broj novozaraženih na 1M (240/1M) od danas, je jedan od boljih u EU.vili40 wrote:PREMA podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata testirano je 557 osoba, što je do sada najviše testiranja u jednom danu, od čega su evidentirana 273 slučaja osoba pozitivnih na virus covid-19 u Međimurskoj županiji.
Vili, političari i mediji su su svjetsko zlo. Paradoksalno, ali bez njih ne možemo.
Onih koji to nisu je po Gaussu tek nešto oko 5% u populaciji, ali ni o čemu ne odlučuju.
Važno je biti unutar tih 5%, jer si uvijek korak ispred politike i navrijeme se pobrineš
vili40-
2015-08-02
A sad jedna mala analiza, koja će nam poslužiti za to da vidimo
kako je katastrofalno pogrešno naglašavati svoj uspjeh u borni s epidemijom
i uspoređivati ga s drugim državama. Poređenje s drugim državama može samo poslužiti
za eventualno ispravljanje vlastitih grešaka, odnosno poduzetih mjera.
Broj aktualno pozitivnih dobijete ako od ukupno zaraženih oduzmete oporavljene i umrle.
Iz toga broja se "regrutiraju" oni za hospitaliziranje i respiratore.
Italija ima na "lageru" aktualno pozitivnih 733,810 slučajeva, iliti 12,149/ 1 milijun st.
Austrija 76,896 slučajeva, iliti 8,519/1M
Srbija: 65,371, iliti 9,386/1M
Hrvatska: 16,891, iliti 4,090/1M
Ni jedna država nema hermetički zatvorene aktualno pozitivne, jer je to nemoguće učiniti.
Pored njih imate i one neregistrirane koji se slobodno šetaju našim ulicama.
Dakle, reći "pobijedili smo", ili "bolji smo", je oksimoron, koji na kraju samo može koštati.
Samo sačekaš jedno vrijeme i rezultat takvog blebetanja se neumoljivo pokaže kao promašaj.
kako je katastrofalno pogrešno naglašavati svoj uspjeh u borni s epidemijom
i uspoređivati ga s drugim državama. Poređenje s drugim državama može samo poslužiti
za eventualno ispravljanje vlastitih grešaka, odnosno poduzetih mjera.
Broj aktualno pozitivnih dobijete ako od ukupno zaraženih oduzmete oporavljene i umrle.
Iz toga broja se "regrutiraju" oni za hospitaliziranje i respiratore.
Italija ima na "lageru" aktualno pozitivnih 733,810 slučajeva, iliti 12,149/ 1 milijun st.
Austrija 76,896 slučajeva, iliti 8,519/1M
Srbija: 65,371, iliti 9,386/1M
Hrvatska: 16,891, iliti 4,090/1M
Ni jedna država nema hermetički zatvorene aktualno pozitivne, jer je to nemoguće učiniti.
Pored njih imate i one neregistrirane koji se slobodno šetaju našim ulicama.
Dakle, reći "pobijedili smo", ili "bolji smo", je oksimoron, koji na kraju samo može koštati.
Samo sačekaš jedno vrijeme i rezultat takvog blebetanja se neumoljivo pokaže kao promašaj.
Last edited by Eroo on Wed 18 Nov - 17:25; edited 1 time in total
Vili, zaboga, provjeri sam, na isti način kako sam ja to učinio.vili40 wrote:sad u 17 sati na HRT1 ponovili ono što sam napisao,u zadnjih 7 dana varaždinska županija je najpogođenija regija u europi od korone,sad ti kako hoćeš.Uglavnom nije dobro a pošto smo još na preporukama a ne na mjerama nema baš mjesta za optimizam.Još kad pogledaš one cirkusante u stožeru muka je veća.Eroo wrote:Eroo wrote:Vili, reče ti da ste imali "više" od 1500 za 7 dana, iliti "više" od 188/1M - prosjek!Eroo wrote:U prave.vili40 wrote:alo,50% pozitivnih na testiranju???A varaždinska proglašena europskim rekorderom.U kakve ti to brojeve gledaš?Eroo wrote:Šta kukate, taj broj novozaraženih na 1M (240/1M) od danas, je jedan od boljih u EU.vili40 wrote:PREMA podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata testirano je 557 osoba, što je do sada najviše testiranja u jednom danu, od čega su evidentirana 273 slučaja osoba pozitivnih na virus covid-19 u Međimurskoj županiji.
Imaš brojeve, imaš link gore, suma... puta ...dijeljeno i to je to.Nikakva posebna matematika.
E, sad, vijesti i novinari...pa i lokalni stožeri. Stigla je lova i to treba podijeliti, jelte...
U Švedskoj preminulo 96 ljudi
U Švedskoj je potvrđeno 96 novih smrtnih slučajeva od posledica kovid-19, najviše u jednom danu u najmanje protekla tri meseca, preneo je Rojters.https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=11&dd=18&nav_category=78&nav_id=1765899
A toliko sam se trudio objasniti ravnozemljašima što znači pomak 17-23 dana u dijagramima umrlih i zaraženih.
96?Isti su ko i mi ako se računa po glavi stanovnika.Vele da kod nas nije strašno onda logikom nije strašno ni u švedskoj.Eroo wrote:U Švedskoj preminulo 96 ljudi
U Švedskoj je potvrđeno 96 novih smrtnih slučajeva od posledica kovid-19, najviše u jednom danu u najmanje protekla tri meseca, preneo je Rojters.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=11&dd=18&nav_category=78&nav_id=1765899
A toliko sam se trudio objasniti ravnozemljašima što znači pomak 17-23 dana u dijagramima umrlih i zaraženih.
vili40-
2015-08-02
Kao što rekoh, opet ću ponoviti, uvijek treba imati na umu da se na dijagramu novozaraženih treba vratiti na dijagram umrlih za cca 17-23 dana. Inače, ne znam šta je to dobro u Švedskoj nakon onoliko mrtvih i pada ekonomije kao i u drugim državama Europe?vili40 wrote:96?Isti su ko i mi ako se računa po glavi stanovnika.Vele da kod nas nije strašno onda logikom nije strašno ni u švedskoj.Eroo wrote:U Švedskoj preminulo 96 ljudi
U Švedskoj je potvrđeno 96 novih smrtnih slučajeva od posledica kovid-19, najviše u jednom danu u najmanje protekla tri meseca, preneo je Rojters.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=11&dd=18&nav_category=78&nav_id=1765899
Neka mi netko to objasni.
Inače, također ne znam, šta se objašnjava sa "bolje" ili "lošije" kad je epidemija u pitanju.
Jedino što možemo reći da je bilo veoma loše u nekim talijanskim provincijama, kao i u državama
koje su podcijenile epidemiju već na početku...
@Eroo, ne čitam sve što se ovdje piše, usudiš li se predvidjeti koliko će kuga još trajati?
pardon my french ....:)
Guest- Guest
safet se usudi.venus wrote:@Eroo, ne čitam sve što se ovdje piše, usudiš li se predvidjeti koliko će kuga još trajati?
njegove projekcije koristi WHO
2014-12-30
Page 1 of 50 • 1, 2, 3 ... 25 ... 50
Page 1 of 50