ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Moj Bog je i tvoj Bog!

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

Go down

Moj Bog je i tvoj Bog! - Page 5 Empty Re: Moj Bog je i tvoj Bog!

Post by Patriot_1 10/11/2014, 11:05

Sefirot wrote:
aben wrote:
Sefirot wrote:
aben wrote:može, osim ako je to neki posebni bog, ovisno o premisama. recimo židovski bog je bog samo jednog naroda, katolički bog je bog samo ljudima i sl.

ispravak, katolički bog je bog samo i isključivo samo kršćanima. Čak se ni kršćani baš ne mogu složiti sa katoličkim pojmom boga.

Ne gurajte svoja sranja gdje im nije mjesto.
Misliš valjda samo katolicima?
Al, nije, svima je bog, ako je bog. Ako nije onda ne ni njima.

Onda je Kršćanima Zeus Bog... to što ga ne prihvačaju je zaista nebitno jer će biti kažnjeni zbog neprihvaćanja...
Točno tako,ako je Zeus Bog jedini!
Onda smo odbacili Boga i vjerovali da je Bog netko tko Bpog nije!

Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Bran_Do 10/11/2014, 11:05

Sefirot wrote:
Tvoje mišljenje da je Isus bog svima je nametanje jer ako ti možeš negirati i odbaciti druga božanstva, mogže se odbaciti i kršćanski idol jednako tako.

Glupost. Mišljenje samo po sebi nikad nije nametanje.

Ako netko ima neko mišljenje i dopušta da drugi ima neko drugo mišljenje s kojim se ne slaže, kako je to "nametanje" i po kojoj definiciji?
Bran_Do
Bran_Do

2014-04-17

Back to top Go down

Post by Patriot_1 10/11/2014, 11:07

Sefirot wrote:
aben wrote:
Sefirot wrote:
aben wrote:
Patriot_1 wrote:
aben wrote:Tema o sefiju? Kul!

Ljuti se kad mu kažeš da je tvoj bog njegov?
Preposterous:)
Onda bi se triba ljutit i na oldija, koi ne misli da je sam vrića mesa, nego da smo to svi.

Stvar je jednostavna, njegova svjetlost je moj predsjednik, koliko god ga se ja odrica.
Tema nije o sefiju,,,pročitaj ponovo ,tema je o Bogu a on je samo spomenut jer tvrdi da Bog nije bog onih koji tog Boga ne prihvaćaju,ne štuju!
Nije Bog onima , kako rekoh jer ga odbacuju ili štuju nekog ili nešto tko Bog nije ,ali ako nas je On stvorio,ako je On Bog jedini,on ostaje Bog,negirali mi Boga ili ne,štovali mi kipove ili kravu,,mrtvo prase ili aliene,reptilijane,,,whatever!
Dakle,njegovo je ovo,,MOJ BOG je ono ili onaj u što ja vjerujem.
Ali Bog je Bog,virova ti u tovara ili vanzemaljca!
Ma glupost, ako je bog bog onda nema govora o izboru. Ka da se reče da kiša pada al ne meni. Ili pada ili ne pada.

Nije li Bog dao svima sobodan izbor? Sad, ovdje ili laže patriot, ili laže njegov hohštapler ili laže Bog (koji nije isti u Tori i NZ) ili lažu svi zajedno.... ajde se prvo dogovorite sami sa sobom...
Nije to taj izbor :)
Ne laže niko. Ne možeš imati izbor ne biti božji stvor, ako te bog stvoria

To je izbor. Slobodna volja je potpuna i to je izbor. To što većina kršćana imaju selektivno pamćenje, razmišljanje, sluh (...) to je njihov problem. Ja ne želim imati posla sa time.

Tebe je stvorio Krišna, i dao ti je slobodnu volju. Da li ti to prihvačaš?
Zašto bi prihvatio ako vjeruje da Krishna nije Bog?Prihvaća onog za kog misli da Bog je!
Dali je promašio,,vidjet ćemo!Na kraju se mrtvi broje!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Guest 10/11/2014, 11:09

Sefirot wrote:
Vegvísir wrote:Nešto posebno nabrijan danas... Loš dan? :^0

Svaki dan sam nabrijan kad se iznose nebuloze i gdje se navodi da se odnosi i na mene i slične, a ne odnosi se koliko god se patriot drogirao takvim glupostima...  za njegovu nesposobnost, licemjernost i glupost nisam ja kriv, kao što njegov idol sa prašine bliskog istoka nije ni meni ni mnogima drugima bog. Poslao sam Isusa po šibice nakon par šamarelica.

Pa što te briga što netko piše i iznosi nebuloze, ako ti vjeruješ da on za tebe nije bog može on to zilijun puta napisati, ali to ništa ne mijenja na stvari...  :D ovako samo možeš gastritis dobit, a on će i dalje pisati isto. :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Patriot_1 10/11/2014, 11:11

"Loš dan",,?
A da sam ja napisao njemu ovako kao on meni,,,:"se patriot drogirao takvim glupostima...  za njegovu nesposobnost, licemjernost i glupost!" dobio bi ban,garant!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Patriot_1 10/11/2014, 11:15

Sefirot wrote:
Trinity wrote:
Bran_Do wrote:
zanstr wrote:
Trinity wrote:A jel' tvoj bog i bog onima koji nikad nisu čuli za njega ?
:tu
Je ali zato što im se zaboravio ukazat, budu gorjeli u paklu

Da, prema protestantskoj teologiji.
Prema katoličkoj, "ne budu gorjeli".
Patriot redovito kaže "mi kršćani".  Namjerno "zaboravlja" reći da je protestant i svojim lažima blati sve kršćane.

:tu :tu :tu :tu :tu :tu :tu :tu :tu
Vidiš dokle ide tvoje poštenje i objektivnost!
Dižeš palac na ovakvu napisanu glupost!Kršćanstvo poznaš bolje od nje(kao i većina ovdje) i znaš da su kršćani,katolici,pravoslavci i protestanti!I da u pogledu shvaćanja Boga među nama nema razlike.Ima samo u bogoštovlju!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by aben 10/11/2014, 11:17

Sefirot wrote:
aben wrote:
Sefirot wrote:
aben wrote:
Patriot_1 wrote:

Onda bi se triba ljutit i na oldija, koi ne misli da je sam vrića mesa, nego da smo to svi.

Stvar je jednostavna, njegova svjetlost je moj predsjednik, koliko god ga se ja odrica.
Tema nije o sefiju,,,pročitaj ponovo ,tema je o Bogu a on je samo spomenut jer tvrdi da Bog nije bog onih koji tog Boga ne prihvaćaju,ne štuju!
Nije Bog onima , kako rekoh jer ga odbacuju ili štuju nekog ili nešto tko Bog nije ,ali ako nas je On stvorio,ako je On Bog jedini,on ostaje Bog,negirali mi Boga ili ne,štovali mi kipove ili kravu,,mrtvo prase ili aliene,reptilijane,,,whatever!
Ma glupost, ako je bog bog onda nema govora o izboru. Ka da se reče da kiša pada al ne meni. Ili pada ili ne pada.

Nije li Bog dao svima sobodan izbor? Sad, ovdje ili laže patriot, ili laže njegov hohštapler ili laže Bog (koji nije isti u Tori i NZ) ili lažu svi zajedno.... ajde se prvo dogovorite sami sa sobom...

To je izbor. Slobodna volja je potpuna i to je izbor. To što većina kršćana imaju selektivno pamćenje, razmišljanje, sluh (...) to je njihov problem. Ja ne želim imati posla sa time.

Ma nije to izbor ni pitanje slobodne volje nego činjenica.
Ne prihvaćam, al ako je istina, isto mi je prihvaća ne prihvaća.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Patriot_1 10/11/2014, 11:17

Bran_Do wrote:
Sefirot wrote:
Tvoje mišljenje da je Isus bog svima je nametanje jer ako ti možeš negirati i odbaciti druga božanstva, mogže se odbaciti i kršćanski idol jednako tako.

Ako netko ima neko mišljenje i dopušta da drugi ima neko drugo mišljenje s kojim se ne slaže, kako je to "nametanje" i po kojoj definiciji?
Toliko o njegovoj objektivnosti!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Guest 10/11/2014, 11:19

Patriot_1 wrote:
"Loš dan",,?
A da sam ja napisao njemu ovako kao on meni,,,:"se patriot drogirao takvim glupostima...  za njegovu nesposobnost, licemjernost i glupost!" dobio bi ban,garant!

Za ovo definitivno može dobiti upozorenje, da.

Zašto bi ti dobio ban za to, a on u ovom trenutku ne? Zato što  on ponekad zapleše na rubu bana, ali ga ne prijeđe i nakon upozorenja ne ponavlja takve stvari dok ti kad se iživciraš i netom nakon upozorenja si znao direktno vrijeđati forumaše. To si i sam priznao nekoliko puta da imaš kratak fitilj i složio se da si banove zaslužio.  :) A definitivno si iskoristio i najveći broj upozorenja ovdje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/11/2014, 11:22

aben wrote:Ma nije to izbor ni pitanje slobodne volje nego činjenica.

Isto tako, u tom slučaju ako zajednica ili pojedinac vjeruju da boga nema, onda ga nema ni za njih, ni za tebe ni za mene.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 10/11/2014, 11:24

Amo skinut maske, kakvi bogovi, kakvi bakrači :)
Rieč je o ratu religia i privilegija. Ovaj običan bog ima najbolju prođu i to je uzrok prihvaćanja ne prihvaćanja.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Patriot_1 10/11/2014, 11:30

Vegvísir wrote:

Isto tako, u tom slučaju ako zajednica ili pojedinac vjeruju da boga nema, onda ga nema ni za njih, ni za tebe ni za mene.
Kako to?
Ako ga ima,ima ga,vjerovali ili ne!
Pa ne stvaramo mi Boga vjerom,niti ga nevjerom poništavamo!
On jest ili nije!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Patriot_1 10/11/2014, 11:31

Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:
Molim admina da malo obrati pažnju na pisanje izvjesne "trinity" zbog vređanja i zajedljivog provociranja koje konstantno čini prema meni!
Samo na ovoj temi ih je nekoliko,navest ću samo 2 primjera:
1)
"
zanstr wrote:Trinity wrote:A jel' tvoj bog i bog onima koji nikad nisu čuli za njega ?Moj Bog je i tvoj Bog! - Page 5 2349965085
Je ali zato što im se zaboravio ukazat, budu gorjeli u pakluTrinity "Šlampav neki bog. Takav mu i podanik."

2)

"Patriot redovito kaže "mi kršćani".  Namjerno "zaboravlja" reći da je protestant i svojim lažima blati sve kršćane."

>>Dakle ja šlampav i lažem iako svatko normalan zna da su protestanti kršćani kao i katolici i pravoslavci i da se u shvaćanju Božje biti nimalo ne razlikuju!

Prebacit ću ovo na Pritužbe da se ovo ne rastegne bezveze usred teme.
Ok,,ionako danas nešto šteka sa internetom pa ispade da sam htjeo dvaput poslati isti post,,
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Patriot_1 10/11/2014, 11:37

Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:
"Loš dan",,?

Za ovo definitivno može dobiti upozorenje, da.

Zašto bi ti dobio ban za to, a on u ovom trenutku ne? Zato što  on ponekad zapleše na rubu bana, ali ga ne prijeđe i nakon upozorenja ne ponavlja takve stvari dok ti kad se iživciraš i netom nakon upozorenja si znao direktno vrijeđati forumaše. To si i sam priznao nekoliko puta da imaš kratak fitilj i složio se da si banove zaslužio.  :) A definitivno si iskoristio i najveći broj upozorenja ovdje.
Radi se o tome da nisam vidio upozorenje.I o tome (,imam iskustvo sa neta da se pp porukama neki dogovore za organiziranu hajku protiv nekog,u ovom slučaju mene ) podmuklo provociraju kao on i trinity(vidi njegov način,glupost,neznaš,debilno, itd).I naravno,kad te netko naganja da reagiraš!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Guest 10/11/2014, 11:45

Odgovorila sam ti na Pritužbama pa te molim da nastaviš tamo. Sad ću temu pročistiti da se ne rastežemo po njoj s ovim i ne krenemo u prevelike digresije.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 10/11/2014, 12:33

Vegvísir wrote:

Naravski, ako su u pravu :)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sefirot 10/11/2014, 13:44

Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:Što mi kršćani tvrdimo?
Kakav je Bog? Bog je jedan i Trojstven. Jedan jedini Bog i tri božanske Osobe: Otac, Sin i Duh Sveti. Otajstvo Presvetog Trojstva središnje je otajstvo kršćanske vjere i života. To je tajna Boga u sebi samome. Tu je dakle izvor sviju drugih vjerskih otajstava, svjetlo koje ih osvjetljuje.

Samo Bog postoji od vječnosti i cijelu vječnost: on nadvisuje svijet i povijest. On je stvoritelj svih stvari, on je stvorio nebo i zemlju. On je vjerni Bog, uvijek blizak svom narodu da ga spasi. On je Svet iznad svih, „bogat milosrđem“ (Efe 2:4), uvijek spreman oprostiti. Bog je duhovan, nadnaravan, svemoguć, vječan, osoban i savršen. On je Istina i Ljubav.

Ako je istina da je Bog jedan,onda drugih bogova nema!Izmišljeni su,stvoreni od ljudi.Tu čovjek postaje tvorac Boga umjesto obratno!
Ako ga ne priznaš kao Boga,on je i dalje tebi Bog!Nevjera u nekog boga koji to nije ili nevjera u Božju egzistenciju uopće, ne dokida istu!
Ako ima više bogova onda smo svi mi koji vjerujemo u nekog od njih a koji to jest ,na dobrom putu!Ako Boga pak nema,niti što gubimo niti dobivamo time što smo vjerovali u nekog ko ne egzistira!Tako se naš "sefirot" snebiva kad mu napišem da je moj Bog i njegov,i Bog svih ljudi,vjerovali oni ili on  u njega ili ne!Odbacivši Boga , ne ubijamo ga time!
Bog može ubiti čovjeka,čovjek njega ne!Netko će s pravom reći,,"Ta ljudi su ubili Isusa za kog vi tvrdite da je Bog"!Naš odgovor je :"Nisu,jer Isus ŽIVI!"
Od svih mogućih bogova,ili su svi bogovi ili jedan ili nijedan!

Na početku napisah tko je moj Bog i tvrdim,on je Bog svih nas!I tvoj !
Spomenuti sef će opet vrištati da je to nametanje!Ne,nije.To je moje mišljenje na koje imam pravo kao i on na svoje!Nametnuti nemogu nikome,ali mogu reći što mislim!

Koga briga što kršćani misle i što kršćani vjeruju? Da li je to stvar nekršćana? Ne, nije, osim ako ih se u bilo kojem smislu dira.
Pošto kršćanstvo nema nikakvu, ni fizičku ni duhovnu dominaciju nad drugim religijama, izjava da je kršćanstvo "dakle izvor sviju drugih vjerskih otajstava, svjetlo koje ih osvjetljuje. " ništa drugo nego gnjusna laž jedne vjerske zajednice koja sama navodi da je laž grijeh (ali se ponašaju da ako oni lažu u cilju kršćanskog promicanja, onda takva sveta laž nije pod kaznom što je naravno ne samo pokvareno nego i licemjerno).
Ne, kršćanstvo može govoriti što god hoće, ali nije nikome ni pojedincima ni grupama nikakvo svijetlo niti je kršćanski pojam božanstva nad nekršćanima. To bi stručno nazvali kršćansko samozavaravanje na temelju kojeg drže pravo terora. Plačip*čke, tko vrši teror, vraća mu se teror. Nikakva milost za vas.

Pošto "Patriot" odbacuje Ozirisa, Krišnu, Shivu, Zeusa.... onda on odbacuje Boga. Zar nije smješno da bi ja trebao prihvatiti kršćanski pojam boga dok kršćani ne trebaju priznati druge? To se naziva terorom i kao takvom se treba stati na kraj. Ne, Isus nije ni meni ni drugim nekršćanima bog, on je ništa. A vaše samozavaravanje je vaš idiotizam.

Tvoje mišljenje da je Isus bog svima je nametanje jer ako ti možeš negirati i odbaciti druga božanstva, mogže se odbaciti i kršćanski idol jednako tako. kako se to tvoje temelji na vjerovanju, a ne na činjeničnom stanju, možeš si guzicu obrisati.

49. Ja sam u tajnoj četverostrukoj riječi, huljenje protiv svih ljudskih bogova.
50. Prokunite ih! Prokunite ih! Prokunite ih!
51. Svojom Sokolovom glavom kljujem Isusove oči dok on visi na križu.
52. Udaram krilima lice Muhamedovo i osljepljujem ga.
53. Svojim kandžama trgam meso Indijca i Budiste, Mongola i Dina.
54. Bahlasti! Ompehda! Pljujem na vaše odvratne vjere.
Znao sam da ćeš vrištati!
I iskrivljavati!
Pročitaj boldano,,,dakle ako Bog u kog ja vjerujem nije Bog,onda je moj Bog netko drugi ,kako rekoh Manitu!
To što ja čvrsto vjerujem da je moj Bog Jahve i da je on Bog jedini i to Bog svih nas,nije nikakav teror nego moje mišljenje.Koje drugi može prihvatiti ili odbaciti!
Kao što ja odbacujem sve druge bogove,pogotovo tvoga,ma što vi tvrdili!
Bog u kog vjerujem,Trojstveni,jedini je Bog i svi ćemo mi jednom stati pred njega.Tad ćeš shvatiti da si virova u ljudsko božanstvo i bit će ti kasno!Bit ćeš manji od makova zrna,nestat će te arogancije,puzat ćeš pred Isusom i moliti da ti oprosti.No,ode ti "vragu na račun!"

Kada umreš Patriote, i kada te pred Ozirisa Onnofris u dvorani Ma'at dovede Anubis, vagat će se tvoje srce koje će zbog zla biti odbačeno demonu. To što ti to odbacuješ, to ne znači da to nije tvoja sudbina. Tada ćeš biti  manji od makova zrna,nestat će te arogancije,puzat ćeš pred Ozirisom no....ode ti "vragu na račun!"

https://www.facebook.com/KrvavaPovijestCrkve?fref=ts

Moj Bog je i tvoj Bog! - Page 5 No10
Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 10/11/2014, 13:45

Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
aben wrote:
Sefirot wrote:
aben wrote:
Patriot_1 wrote:

Zašto bi prihvatio ako vjeruje da Krishna nije Bog?Prihvaća onog za kog misli da Bog je!
Dali je promašio,,vidjet ćemo!Na kraju se mrtvi broje!

Isto tako ni Isus nije bog...

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 10/11/2014, 13:50

Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
Trinity wrote:
Bran_Do wrote:
zanstr wrote:
Trinity wrote:A jel' tvoj bog i bog onima koji nikad nisu čuli za njega ?
:tu
Je ali zato što im se zaboravio ukazat, budu gorjeli u paklu

Da, prema protestantskoj teologiji.
Prema katoličkoj, "ne budu gorjeli".
Patriot redovito kaže "mi kršćani".  Namjerno "zaboravlja" reći da je protestant i svojim lažima blati sve kršćane.

:tu :tu :tu :tu :tu :tu :tu :tu :tu
Vidiš dokle ide tvoje poštenje i objektivnost!
Dižeš palac na ovakvu napisanu glupost!Kršćanstvo poznaš bolje od nje(kao i većina ovdje) i znaš da su kršćani,katolici,pravoslavci i protestanti!I da u pogledu shvaćanja Boga među nama nema razlike.Ima samo u bogoštovlju!

Ne vidim gdje je išta krivo napisala.
Navedeni kršćani i u drugim djelovima imaju razlike patriote. A nisam primjetio da si dobio pravo govoriti u ime drugih kršćana...

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 10/11/2014, 13:51

aben wrote:
Sefirot wrote:
aben wrote:
Sefirot wrote:
aben wrote:
Patriot_1 wrote:

Ma nije to izbor ni pitanje slobodne volje nego činjenica.

Činjenice? A gdje je činjenica u izjavi da je kršćanski idol bog??? Gdje je istina u tome? Radi se o tome da ne prihvačate druge, prozivate druge lažnima, a nemate odgovor kada se istim principom vrati...

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 10/11/2014, 13:54

Patriot_1 wrote:
Bran_Do wrote:
Sefirot wrote:

Toliko o njegovoj objektivnosti!

Nametljivost je nepriznavanje drugih dok u isto vrijeme se nameće da je kršćanski idol bog nekršćanima. Ne nije. Takva filozofija ima dvosmjeran put, ako je stav kršćana da je kršćanski idol bog svih, onda je jednaka logika da je Krišna bog svih. Očekujete uz izjave (vidjet će te vi... ) da drugi prihvate Isusa što je nebulozno, a ne priznajete Krišnu. Što bi trebali? Priznati kršćanskog idola? nemojte me nasmijavati...

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

Back to top

- Similar topics