Moj Bog je i tvoj Bog!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 3 of 16
Page 3 of 16 • 1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16
Re: Moj Bog je i tvoj Bog!
Patriot kaže da hoće, znači nije najpravedniji, ako nije najpravedniji, nije bog...
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
ma to su neke polukonstrukcije- ako si postulirao da je najdobriji i najpametniji i sl., a da smo mi manjkavog znanja, nikakve mrtve bebe ne mogu dokazati njegovu nepravednost.Trinity wrote:Patriot kaže da hoće, znači nije najpravedniji, ako nije najpravedniji, nije bog...
2014-04-16
pa svašta, al sigurno ne da je on bog samo onih ko mu viruju.
kažen ti, josipović je tvoj predsjednik, bez obzira viruješ li mu ili glasuješ za nj zbog postulata da si hrvatica a on je predsjednih hrvata.
kažen ti, josipović je tvoj predsjednik, bez obzira viruješ li mu ili glasuješ za nj zbog postulata da si hrvatica a on je predsjednih hrvata.
2014-04-16
Točno, kao što i svatko za svog boga može reći isto što i Patriot za svoga.
Trinity-
2014-04-17
može, osim ako je to neki posebni bog, ovisno o premisama. recimo židovski bog je bog samo jednog naroda, katolički bog je bog samo ljudima i sl.
2014-04-16
a ne znan, ne razumin se u religije
2014-04-16
Ako ne znaš jel to neki "poseban" bog, kao što si rekao za židovskog i katoličkog, onda ne možeš reći ni da je bog svima.
Trinity-
2014-04-17
ma nije u tom poanta, jel ja znan ili ne, dovoljno je pitat patriota i to je to. govorin ti o uvjetima kad se može reći jel bog svima ili nije- dakle, kad zajednica ili pojedinac vjeruju da je- onda je.
2014-04-16
Kršćanstvo (od grč. Xριστός) je monoteistička svjetska religija, nastala u Palestini u prvom stoljeću nakon Kristova rođenja. Obuhvaća brojne kršćanske crkve, zajednice i sekte, kojima je zajednička vjera u Isusa Krista, te prihvaćanje života u skladu s evanđeljem. Utemeljio ju je Isus Krist, a njezini sljedbenici nazivaju se kršćanima. Kršćanstvo pripada tipu povijesne, proročke i objavljene religije, etično-mistične strukture, spasenjski i eshatološki usmjerene. Kroz povijest se raščlanilo na više konfesija (katolicizam, pravoslavlje, protestantizam, nestorijanstvo i monofizitstvo) i njima odgovarajućih crkava (Katolička Crkva, pravoslavne crkve, protestantske crkve i istočne pretkalcedonske crkve), vidi popis kršćanskih crkvi i pokreta. Kršćanska era počinje Isusovim rođenjem.aben wrote:ma nije u tom poanta, jel ja znan ili ne, dovoljno je pitat patriota i to je to. govorin ti o uvjetima kad se može reći jel bog svima ili nije- dakle, kad zajednica ili pojedinac vjeruju da je- onda je.
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
ma ok, al nebitno za ovu priču. nisan tia odgovoriti jel protestantski bog sačiji upravo da naglasin nebitnost.
2014-04-16
Kad Patriot ili zajednica budu mogli dokazati da postoji bog u kojeg vjeruju, onda će moći tvrditi da je bog svima, i onima koji ne znaju za njega.aben wrote:ma nije u tom poanta, jel ja znan ili ne, dovoljno je pitat patriota i to je to. govorin ti o uvjetima kad se može reći jel bog svima ili nije- dakle, kad zajednica ili pojedinac vjeruju da je- onda je.
Ovako je taj njihov bog bog svima, ali samo za njih.
Trinity-
2014-04-17
svaki razgovor o bogu je razgovor o konceptu. tražiti da ga dokažu pa tek onda tvrde je izlišno.
2014-04-16
Pa je tako i tvrdnja u naslovu ove teme samo koncept i vrijedi za one koji drže do tog koncepta.
Trinity-
2014-04-17
naravski. osim ako koncept nije istinit. onda im je džaba držat il ne držat.
2014-04-16
Jasno, a i sam si rekao da dokaziv nije...
Trinity-
2014-04-17
5 Dođe dakle u samarijski grad koji se zove Sihar, blizu imanja što ga Jakov dade svojemu sinu Josipu.Trinity wrote:Pa je tako i tvrdnja u naslovu ove teme samo koncept i vrijedi za one koji drže do tog koncepta.
6 Ondje bijaše zdenac Jakovljev. Isus je umoran od puta sjedio na zdencu. Bila je otprilike šesta ura.
7 Dođe neka žena Samarijanka zahvatiti vode. Kaže joj Isus: "Daj mi piti!"
8 Njegovi učenici bijahu otišli u grad kupiti hrane.
9 Kaže mu na to Samarijanka: "Kako ti, Židov, išteš piti od mene, Samarijanke?" Jer Židovi se ne druže sa Samarijancima.
10 Isus joj odgovori: "Kad bi znala dar Božji i tko je onaj koji ti veli: 'Daj mi piti', ti bi u njega zaiskala i on bi ti dao vode žive."
11 Odvrati mu žena: "Gospodine, ta nemaš ni čime bi zahvatio, a zdenac je dubok. Otkuda ti dakle voda živa?
12 Zar si ti možda veći od oca našeg Jakova koji nam dade ovaj zdenac i sam je iz njega pio, a i sinovi njegovi i stada njegova?"
13 Odgovori joj Isus: "Tko god pije ove vode, opet će ožednjeti.
14 A tko bude pio vode koju ću mu ja dati, ne, neće ožednjeti nikada: voda koju ću mu ja dati postat će u njemu izvorom vode koja struji u život vječni."
15 Kaže mu žena: "Gospodine, daj mi te vode da ne žeđam i da ne moram dolaziti ovamo zahvaćati."
16 Nato joj on reče: "Idi i zovi svoga muža pa se vrati ovamo."
17 Odgovori mu žena: "Nemam muža." Kaže joj Isus: "Dobro si rekla: 'Nemam muža!'
18 Pet si doista muževa imala, a ni ovaj koga sada imaš nije ti muž. To si po istini rekla."
19 Kaže mu žena: "Gospodine, vidim da si prorok.
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Tako da su u pravu i Patriot i Sefi.Trinity wrote:Pa je tako i tvrdnja u naslovu ove teme samo koncept i vrijedi za one koji drže do tog koncepta.
Trinity-
2014-04-17
Page 3 of 16 • 1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16
Similar topics
» Moj Bog je i tvoj Bog! Abrasax
» bracala jel tvoj?
» Nagradna igra: Pronađi barem jednu razliku i milijun je tvoj
» drugarica martina dalic u epizodi znam tvoj broj gospodjo peovic
» Juričan:Kome ti lažeš Bero?Tvoj dobar prijtelj je imao kućicu na adventu
» bracala jel tvoj?
» Nagradna igra: Pronađi barem jednu razliku i milijun je tvoj
» drugarica martina dalic u epizodi znam tvoj broj gospodjo peovic