EURO 2016.
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 11 of 50
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
Re: EURO 2016.
Kristian Petric (Udruga veterana Domovinskog rata i prijatelja):
"Pitamo gospođu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović zar ne bi ljepša poruka bila da u ložama Parka prinčeva i St. Ettienna sjede hrvatski gospodarstvenici ili možda hrvatski branitelji na koje se gospođa često poziva, a ne imenom i prezimenom Zdravko Mamić i Damir Vrbanović, osobe protiv kojih su podignute optužnice za najveće malverzacije u povijesti hrvatskog nogometa i za reketarenje igrača koji danas predstavljaju i igraju za hrvatsku reprezentaciju."
"Mnogi članovi Torcide koji su i bili za vrijeme rata naše kolege na prvoj crti danas od istih tih ratnih profitera doživljavaju pljucanje i obezvrijedivanje istih onih koji su plakali na beogradskoj televiziji na spominjanje raspada Jugoslavije. Danas isti ti klošari imaju milijune u džepovima i na računima, sjede u ložama. Od sveg srca hrvatskim igračima želimo sve najbolje na terenu, junačku borbu i pobjedu onakvu kakvu smo mi imali u stvaranju ove države."
"A klošarima, satelitima i huliganima u odijelima da što hitnije odstupe od hrvatskog nogometa jer su oni uzrok svega onog lošeg što se nažalost događa u hrvatskom nogometu. Ovim putem pozivamo i navijače da podrže one koji igraju na terenu, a za ove druge će se pobrinuti institucije i nadamo se strpati ondje gdje im je mjesto. HRVATSKA U SRCU, HAJDUK ŽIVI VJEČNO!"
"Pitamo gospođu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović zar ne bi ljepša poruka bila da u ložama Parka prinčeva i St. Ettienna sjede hrvatski gospodarstvenici ili možda hrvatski branitelji na koje se gospođa često poziva, a ne imenom i prezimenom Zdravko Mamić i Damir Vrbanović, osobe protiv kojih su podignute optužnice za najveće malverzacije u povijesti hrvatskog nogometa i za reketarenje igrača koji danas predstavljaju i igraju za hrvatsku reprezentaciju."
"Mnogi članovi Torcide koji su i bili za vrijeme rata naše kolege na prvoj crti danas od istih tih ratnih profitera doživljavaju pljucanje i obezvrijedivanje istih onih koji su plakali na beogradskoj televiziji na spominjanje raspada Jugoslavije. Danas isti ti klošari imaju milijune u džepovima i na računima, sjede u ložama. Od sveg srca hrvatskim igračima želimo sve najbolje na terenu, junačku borbu i pobjedu onakvu kakvu smo mi imali u stvaranju ove države."
"A klošarima, satelitima i huliganima u odijelima da što hitnije odstupe od hrvatskog nogometa jer su oni uzrok svega onog lošeg što se nažalost događa u hrvatskom nogometu. Ovim putem pozivamo i navijače da podrže one koji igraju na terenu, a za ove druge će se pobrinuti institucije i nadamo se strpati ondje gdje im je mjesto. HRVATSKA U SRCU, HAJDUK ŽIVI VJEČNO!"
amperinho- Posts : 127
2016-04-07
kak su slovaci to elegantno riješili a ne ovi ušljivi francuzi, prijatelji srba. ne bih se čudio da su ih namjerno i pustili
jalnirajko- Posts : 5547
2015-08-19
[size=49]PRIOPĆENJE HNK HAJDUK[/size]
HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja i neprimjerenog ponašanja na sportskim borilištima i izvan njih. Istovremeno, ukazivao je i ukazivat će i dalje, bez iznimki, na nepravilnosti, nezakonitosti i netransparentnosti. Tražit će demokratičnost i ravnopravnost za sve aktere u nogometu. Služit će se pri tome isključivo legalnim načinima kao što je to i do sada zajedno sa svojim navijačima činio.
Reakcija javnosti nakon posljednjih događanja u Francuskoj, ružnih scena s dvoboja reprezentacija Hrvatske i Češke, bila je burna. Nažalost, pojedinci takvu situaciju koriste i za obračune iz nekih drugih sfera. Kao prema nekom unaprijed zacrtanom scenariju lijepe etikete krivnje onima koji se bore upravo za – provođenje zakona.
Čak se otišlo i toliko daleko da je u kontekst događaja s navedene utakmice izravno dovedena i organizirana skupina navijača Hajduka. Neizravno, što je posebno apsurdno, i HNK Hajduk. Društvu iscrpljenom svakodnevnim aferama, usred još jednog u nizu neprimjerenih događaja oko reprezentacije, servirale su se – posljedice. Mnogi su posegnuli, onako vrući, pa zagrizli…
Stoga se sada, kad su se barem malo glave ohladile, upitajmo jesmo li spremni pogledati se i zapitati u kakvu smo se situaciju mi kao cjelokupno društvo doveli? Što se dogodilo između Francuske 1998. i Francuske 2016.? Gdje se zakazalo u tih 18 godina? Od onakvog zajedništva i ponosa do ovoga što imamo danas.
Kako se osjećamo kao društvo u kojem se proziva one koji pozivaju na poštivanje zakona? Aktualnog Zakona o sportu, primjerice… Je li bakljada iz Saint-Etienna problem ili ipak samo posljedica ignoriranja problema?
Do odgovora nije teško doći, pitanje je samo želimo li biti toliko iskreni. Barem sami prema sebi, za početak.
http://hajduk.hr/vijest/priopcenje-hnk-hajduk/7373
HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja i neprimjerenog ponašanja na sportskim borilištima i izvan njih. Istovremeno, ukazivao je i ukazivat će i dalje, bez iznimki, na nepravilnosti, nezakonitosti i netransparentnosti. Tražit će demokratičnost i ravnopravnost za sve aktere u nogometu. Služit će se pri tome isključivo legalnim načinima kao što je to i do sada zajedno sa svojim navijačima činio.
Reakcija javnosti nakon posljednjih događanja u Francuskoj, ružnih scena s dvoboja reprezentacija Hrvatske i Češke, bila je burna. Nažalost, pojedinci takvu situaciju koriste i za obračune iz nekih drugih sfera. Kao prema nekom unaprijed zacrtanom scenariju lijepe etikete krivnje onima koji se bore upravo za – provođenje zakona.
Čak se otišlo i toliko daleko da je u kontekst događaja s navedene utakmice izravno dovedena i organizirana skupina navijača Hajduka. Neizravno, što je posebno apsurdno, i HNK Hajduk. Društvu iscrpljenom svakodnevnim aferama, usred još jednog u nizu neprimjerenih događaja oko reprezentacije, servirale su se – posljedice. Mnogi su posegnuli, onako vrući, pa zagrizli…
Stoga se sada, kad su se barem malo glave ohladile, upitajmo jesmo li spremni pogledati se i zapitati u kakvu smo se situaciju mi kao cjelokupno društvo doveli? Što se dogodilo između Francuske 1998. i Francuske 2016.? Gdje se zakazalo u tih 18 godina? Od onakvog zajedništva i ponosa do ovoga što imamo danas.
Kako se osjećamo kao društvo u kojem se proziva one koji pozivaju na poštivanje zakona? Aktualnog Zakona o sportu, primjerice… Je li bakljada iz Saint-Etienna problem ili ipak samo posljedica ignoriranja problema?
Do odgovora nije teško doći, pitanje je samo želimo li biti toliko iskreni. Barem sami prema sebi, za početak.
http://hajduk.hr/vijest/priopcenje-hnk-hajduk/7373
2016-04-07
najgore je kaj ljudi ulaze u rasprave s tim debilima a i sam to činim. nema rasprave, čizma na buljju i žica oko ruku i to je to
2015-08-19
Ne mogu vjerovati kako neki kvazi intelektualci mogu pravdati nasilje!? Za nasilje nema "ali" niti metafora! Nasilje je nasilje!!! Idemo ... nezadovoljni ministrom kulture baciti koju dimnu bombu na kazališnoj predstavi ... nezadovoljni zdravstvom baciti koju dimnu u bolnička dvorišta ...!
sat2-
2015-09-28
sljedeći put kad budu mamića prozivali da je krao lovu iz dinama nek se pravda s time da mu treba lova da se bori protiv huligana. toliko to opravdanje ima smisla ko i ovo da se ovi bore protiv mamića inače ne bi mrava zgazili.
2015-08-19
tak nekak,dasat2 wrote:Ne mogu vjerovati kako neki kvazi intelektualci mogu pravdati nasilje!? Za nasilje nema "ali" niti metafora! Nasilje je nasilje!!! Idemo ... nezadovoljni ministrom kulture baciti koju dimnu bombu na kazališnoj predstavi ... nezadovoljni zdravstvom baciti koju dimnu u bolnička dvorišta ...!
Što se dogodilo između Francuske 1998. i Francuske 2016.? Gdje se zakazalo u tih 18 godina? Od onakvog zajedništva i ponosa do ovoga što imamo danas.
Ključno pitanje. Nažalost neki se bave jedino ovima što su bacali baklje, sve ih treba u zatvore, prebiti, ubiti što ja znam. Ok, ali to neće rejšiti problem. Treba se baviti uzrokom. Kad to bude jasno biti će puno lakše...
Ključno pitanje. Nažalost neki se bave jedino ovima što su bacali baklje, sve ih treba u zatvore, prebiti, ubiti što ja znam. Ok, ali to neće rejšiti problem. Treba se baviti uzrokom. Kad to bude jasno biti će puno lakše...
2016-04-07
danas sam ujutro bio u konzumu i porazbacao sam sve police u dućanu. borim se inače, ak niste znali, protiv todorića koji ugnjetava radnice kaj rade za 2 i pol somasat2 wrote:Ne mogu vjerovati kako neki kvazi intelektualci mogu pravdati nasilje!? Za nasilje nema "ali" niti metafora! Nasilje je nasilje!!! Idemo ... nezadovoljni ministrom kulture baciti koju dimnu bombu na kazališnoj predstavi ... nezadovoljni zdravstvom baciti koju dimnu u bolnička dvorišta ...!
2015-08-19
sljedeći put kad mi u dalmaciji naplate pivu 25 kn zapalit ću par brodica u znak protesta protiv visokih cijena
2015-08-19
a da su bar te baklje pobacali nekakvi obićni ljudi kojima je eto puknuo film. nego evidentirani huligani i delikventni koji bi istima ovima koji ih brane razbili bulju i ukrali novčanik iz džepa. takvi tuku dalmatinske studente a ne ja, mlinka ili tominjo ili gađaju purger na moru. znači to su debili koji uvijek traže kavgu. ko i tomas bauer, donedavno se hvalio kak je on razbacivao tovare po splitu a sad govori o nekom zajedništvu jednik i drugih. ti si tomas bauer radio sranja, pljačkao benzinske, tukao dalmoše (osobno sam gledao jednom na Opatovini) itd. znači za takve nema opravdanja jer oni to i inače čine. pa da je tu baklju bacio i jedan jebeni zvonko alač možda bih se raspravljao s njim. ovak nema rasprave. debili ste i gotovo.
2015-08-19
"Gospodo, tražite uzrok, a ne analizirajte posljedice jer baklje nisu bacili 'orjunaši', baklje su metaforički bačene iz lože, a sinoćnji događaj čin je očajnika u borbi za neko bolje nogometno društvo, očajnika koje žele zapaliti, razapeti milijuni Hrvata jer od stabla ne vide šumu. "amperinho wrote:[size=31]Magistra sociologije Jelena Budimlić: Baklje nisu bacili orjunaši, one su metaforički bačene iz lože[/size]
http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/magistra-sociologije-jelena-budimlic--baklje-nisu-bacili-orjunasi--baklje-su-metaforicki-bacene-iz-loze/13320
Možda je i jasno zašto je nezaposlena ... gospođo, tako bi ste govorili kada bi vam suprug došao kuci i sve polomio (neda Bože i vas), jer je to "čin očajnika"!?
sat2-
2015-09-28
Neka organiziraju ulučne demonstracije protiv Mamića i Šukera ispred sjedišta HNS ... mogu i šator ...no, NE NASILJE!!!
sat2-
2015-09-28
amperinho wrote:Pozdrav Jaro...rummenigge wrote:ovo stanje danas je zakuhao ministar Jovanović sa izjavama o čišćenju močvare i onda se zavukao u mišju rupu i ostavio budalama da ratuju.... razmislite koliko se je škola, vrtića, nogometnih igrališta (ne stadiona) moglo izgraditi za našu djecu sa lovom kojom su plaćene kazne.... i sad ti isti na ovakav perfidni način pokušavaju ponovo na vlast...
pozdrav od Jare
Mislim da Jovanović nema veze s ovom pričom, on je sasvim nebitan lik ko što je bio nebitan ministar.
ima Amper ima... on je obećao hajdukovim navijačima čišćenje močvare....a jel ju učinio? tad je torcida ostala sam u borbi a protiv mafije se ne možeš sam borit.... to su probali mnogi tokom desetljeća i stoljeća bilo u političkoj mafiji, drogeraškoj mafiji i da ne nabrajam dalje i što je ostalo? radikalizacija koja je dovela do ovoga....uz Jovanovića kriv je i Brbljić koji je započeo rat sa hns-om
da ti bude jasno ja ne okrivljujem torcidu za ovo u francuskoj.... ali zbog stanja u našem nogometu netko je iskoristio ljude i situaciju da bi sebi pojačao pozicije.....
rummenigge- Posts : 25
2015-11-21
Naravno da nema. Ove koji su napravili sranje treba uhapsiti i osuditi bez "ali". Što nakon toga? Jel je to to ili treba ići dalje s rješavanjem? Nije gotovo i ne bude završilo tu. Sljedeći korak treba biti s druge strane. Za početak micanje Mamića i Vrbanovića iz saveza. Po čemu su oni toliko bitni da moraju sjedit u savezu s onakvim optužnicama protiv sebe? Nakon toga postupanje po zakonu koji je donesen u Hrvatskom saboru i donošenje oštrijeg zakona protiv huliganizma na stadionima.sat2 wrote:Ne mogu vjerovati kako neki kvazi intelektualci mogu pravdati nasilje!? Za nasilje nema "ali" niti metafora! Nasilje je nasilje!!! Idemo ... nezadovoljni ministrom kulture baciti koju dimnu bombu na kazališnoj predstavi ... nezadovoljni zdravstvom baciti koju dimnu u bolnička dvorišta ...!
Guest- Guest
amperinho wrote:Što se dogodilo između Francuske 1998. i Francuske 2016.? Gdje se zakazalo u tih 18 godina? Od onakvog zajedništva i ponosa do ovoga što imamo danas.
u ovih 18 godina dogodile su se velike promjene u svjetskom poretku, svjetskoj politici, svjetskim ratovima pa tako i u hrvatskoj..... ja sam 98. bio protiv rumunjske u bordeauxu i lyonu protiv njemačke.... tada je šuker za mene bio bog, jarni isus a vlaović duh sveti.... svi ostali su bili apostoli... protiv njemačke nas je murja razdvojila i ja sam bio SAM medju nijemcima.... i kad je Jarni zabio veselio sam se s njima a i oni samnom.... tada je bilo bitno voljeti nogomet i kad je netko bio bolji to si poštivao...tako su tada nijemci poštivali mene....
a sada nema kućnog odgoja od kojeg sve kreće.... droga i alkoohol čine svoje... a pomaže i situacija u državi....
2015-11-21
ljude uopće nije briga tko je na čelu saveza. mene osobno boli kurac jel to šuker ili neki pero perić. meni ni u džep niti iz džepa. ali očekivati da bude nogomet zdrav dok već 8 mjeseci biramo premijera je smiješno.
2015-08-19
i na sp 1998. je bila slična situacija...predsjednik HNS-a je bio Branko Mikša i svi smo tražili njegovu smjenu jer je hrvatsku i hrvatske navijače osframotio gdje god se pojavio.... ali nam nije palo na pamet prekidat utakmice....
2015-11-21
Kad već vučeš paralelu i usporedbu, evo za bolnicu. Kad bi nekog iz moje familije odbili da mu osiguraju medicinsku pomoć kad mu je potrebna, unatoč činjenici da po zakonu ima pravo na to, virujem da bi napravija i veću pizdariju od dimne u dvorištu...sat2 wrote:Ne mogu vjerovati kako neki kvazi intelektualci mogu pravdati nasilje!? Za nasilje nema "ali" niti metafora! Nasilje je nasilje!!! Idemo ... nezadovoljni ministrom kulture baciti koju dimnu bombu na kazališnoj predstavi ... nezadovoljni zdravstvom baciti koju dimnu u bolnička dvorišta ...!
2016-04-07
Ok, slažem se da su se dogodile promjene u svjetskom poretku. Što se tiće alhohola i droge, bilo je i 98-e toga. Nekima je postalo pun kurac samovolje nekih osoba, pun im je kurac države i političara koji nisu u stanju donjeti valjan zakon, a kad ga navijači uspiju progurati, HNS se ne drži tog zakona a ministar ih u tome podržava... Sve to, jebiga, mora negdi pukniti...rummenigge wrote:
u ovih 18 godina dogodile su se velike promjene u svjetskom poretku, svjetskoj politici, svjetskim ratovima pa tako i u hrvatskoj..... ja sam 98. bio protiv rumunjske u bordeauxu i lyonu protiv njemačke.... tada je šuker za mene bio bog, jarni isus a vlaović duh sveti.... svi ostali su bili apostoli... protiv njemačke nas je murja razdvojila i ja sam bio SAM medju nijemcima.... i kad je Jarni zabio veselio sam se s njima a i oni samnom.... tada je bilo bitno voljeti nogomet i kad je netko bio bolji to si poštivao...tako su tada nijemci poštivali mene....
a sada nema kućnog odgoja od kojeg sve kreće.... droga i alkoohol čine svoje... a pomaže i situacija u državi....
2016-04-07
Nedugo potom, u 86. minuti, na tribini dvadesetak metara ispod nas, je počelo huligansko divljanje desetak do najviše dvadesetak pojedinaca sa paljenjem i bacanjem baklji u teren. Kad je topovski udar srušio jednog sakupljača baklji, pobojali smo se scenarija iz Milana s upadom specijalaca na tribinu. Srećom, specijalci nisu preskakali ogradu već su gledali kako malobrojni francuski redari na tribini pokušavaju zaustaviti grupicu huligana, koji nisu bili u hrvatskim dresovima i čije ponašanje nije naišlo na podršku već na žestoku osudu od strane pravih hrvatskih navijača.
Svi ti koji su palili i bacali baklje bili su odjeveni u majice dugih rukava sa kapuljačama. Najviše ih je bilo u crnim, sivim i plavim majicama. Bili su mlađe dobi i uglavnom mršavi, a glave su im bile prekrivene kapuljačama i navijačkim šalovima. Njihovo bacanje bengalki i pokušaji da povicima "ovo nije moja Hrvatska, ovo nije moja reprezentacija" zadobiju podršku navijača nisu uspjeli. Hrabriji navijači oko njih počeli su ih psovati i vrijeđati. U jednom trenutku većina s tribine im je počela vikati: četnici, četnici,.. Navijači najbliži njima počeli su im otimati bengalke i tući se s njima. Drugi su se odmicali i bježali ustranu.
Kad su vidjeli da ne nailaze na podršku, kad je počelo pristizati više čuvara, huligani su se dali u bijeg. Bježali su na sve strane među publiku, gdje su počeli navlačiti dresove koje su imali sa sobom ili su dobivali od pomagača prema kojima su bježali. U trenutcima kad su se pokušavali presvući, ponovno su se sukobili sa hrvatskim navijačima koji su im dobacivali da oni nisu Hrvati. U toj svađi, iz koje se kod huligana razaznavao splitski naglasak, došlo je i do pozivanja na tučnjavu izvan stadiona. Kad su pojedini navijači počeli vikati slikajte ih, slikajte prije nego se presvuku, počeli su bjesomučno bježati i sakrivati se. Očito im je slikanje najviše smetalo pa su nesmetano bježali sa tribina i, kako svjedoče oni koji su vidjeli, bježeći se presvlačili izlazeći sa stadiona.
Svi ti koji su palili i bacali baklje bili su odjeveni u majice dugih rukava sa kapuljačama. Najviše ih je bilo u crnim, sivim i plavim majicama. Bili su mlađe dobi i uglavnom mršavi, a glave su im bile prekrivene kapuljačama i navijačkim šalovima. Njihovo bacanje bengalki i pokušaji da povicima "ovo nije moja Hrvatska, ovo nije moja reprezentacija" zadobiju podršku navijača nisu uspjeli. Hrabriji navijači oko njih počeli su ih psovati i vrijeđati. U jednom trenutku većina s tribine im je počela vikati: četnici, četnici,.. Navijači najbliži njima počeli su im otimati bengalke i tući se s njima. Drugi su se odmicali i bježali ustranu.
Kad su vidjeli da ne nailaze na podršku, kad je počelo pristizati više čuvara, huligani su se dali u bijeg. Bježali su na sve strane među publiku, gdje su počeli navlačiti dresove koje su imali sa sobom ili su dobivali od pomagača prema kojima su bježali. U trenutcima kad su se pokušavali presvući, ponovno su se sukobili sa hrvatskim navijačima koji su im dobacivali da oni nisu Hrvati. U toj svađi, iz koje se kod huligana razaznavao splitski naglasak, došlo je i do pozivanja na tučnjavu izvan stadiona. Kad su pojedini navijači počeli vikati slikajte ih, slikajte prije nego se presvuku, počeli su bjesomučno bježati i sakrivati se. Očito im je slikanje najviše smetalo pa su nesmetano bježali sa tribina i, kako svjedoče oni koji su vidjeli, bježeći se presvlačili izlazeći sa stadiona.
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 11 of 50