Reinkarnacija i kršćanstvo?
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Reinkarnacija i kršćanstvo?
To nije riječ o nasljednom grijehu nego su djeca kažnjavana jer su ponavljali iste greške svojih roditelja. To je kasnije potvrđeno kada Bog veli da će svatko odgovarat po svojim grijesima.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:...pod presijom judejskog nakaradnog učenja da djeca nasljedjuju grijehe roditelja.
To je kršćansko, oni govore o nasljeđenom grijehu još od Adama. Judaizam ne zastupa takvo nakaradno mišljenje.
Ne....i židovi su se žalili bogu: "Zašto da oci naši jedu kiselo grožđe a nas da trnu zubi" ...u SZ na nekoliko mjesta toga ima....
Mad_Vlad-
2014-05-02
Po judaizmu tri puta, ali to je samo mišljenje. Po isto mišljenju ovisi o tomu je li duša uspjela ispraviti svoje greške tijekom života.Trinity wrote:Slap wrote: U kojoj zabludi žive oni koji misle da duša živi samo jednom na zemlji, i u tom vremenskom okviru čak može i da zasluži i 'vječno prokletstvo'!
Koliko puta se duša može reinkarnirati ? I o čemu to ovisi?
Puno ih ne stigne jer umru prije većinom nasilnom smrću. (To je samo primjer).
Mad_Vlad-
2014-05-02
Slap wrote:Trinity wrote:Slap wrote: U kojoj zabludi žive oni koji misle da duša živi samo jednom na zemlji, i u tom vremenskom okviru čak može i da zasluži i 'vječno prokletstvo'!
Sa Kristovim dolaskom na zemlju u Slavi reinkarnacija se ukida. Duše koje ne uđu u pravednost i Zakon morat će se pomiriti sa rastakanjem svoje duše-smrću. A uobičajeno do sada reinkarnacija prestaje sa duhovnim buđenjem,prosvjetljenjem...i mnogo života smo prošli...
Slap wrote: Ono što čovjek treba iz prošlosti danas očistititi, to će mu već dogadjaji i situacije dana donijeti i prikazati.
Hoćeš reći da nam je reinkarnacijom dana prilika da popravimo stvari iz prošlosti? Kako ako nismo svjesni prošlih života ?
Ljudi ima sve više, znači ima duša koje su prvi puta utjelovljene, jesu one bolje ili lošije od onih koje su se reinkarnirale više puta ?
Trinity-
2014-04-17
Jel' to znači da "lošije" duše imaju više prilika, više reinkarnacija ?Mad_Vlad wrote:Po judaizmu tri puta, ali to je samo mišljenje. Po isto mišljenju ovisi o tomu je li duša uspjela ispraviti svoje greške tijekom života.Trinity wrote:Slap wrote: U kojoj zabludi žive oni koji misle da duša živi samo jednom na zemlji, i u tom vremenskom okviru čak može i da zasluži i 'vječno prokletstvo'!
Trinity-
2014-04-17
Ne bih rekao. Po istom gore navedenom mišljenju govori se i o čišćenju duše nakon smrti. Najduže 12 mjeseci, većinom 11 jer se smatra da nitko (ili rijetko koji) zaslužuje pun ciklus.Trinity wrote:Jel' to znači da "lošije" duše imaju više prilika, više reinkarnacija ?Mad_Vlad wrote:Po judaizmu tri puta, ali to je samo mišljenje. Po isto mišljenju ovisi o tomu je li duša uspjela ispraviti svoje greške tijekom života.Trinity wrote:Slap wrote: U kojoj zabludi žive oni koji misle da duša živi samo jednom na zemlji, i u tom vremenskom okviru čak može i da zasluži i 'vječno prokletstvo'!
Ak je duša na nekoj polovici Bog ju šalje ponovo u život na Zemlji ali bez jasnog znanja o prošlom životu nego tek podsvjesnog tako da taj čovjek sam svojom voljom otkrije što ima napraviti u sličnoj situaciji kada je prethodno pogriješila.
Bog nam daje da sami za sebe uvidimo, tada je nagrada puno draža.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Trinity-
2014-04-17
Mislim da nije više bitno nakon što užije nagradu biti čista pred Božjom svjetlošću.Trinity wrote:Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ali onda ne zna zašto je ili nije nagrađena...Mad_Vlad wrote:Mislim da nije više bitno nakon što užije nagradu biti čista pred Božjom svjetlošću.Trinity wrote:Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Trinity-
2014-04-17
Svjesnost tad više nije relevantna, ujedinjena je s Jednim...Trinity wrote:Ali onda ne zna zašto je ili nije nagrađena...Mad_Vlad wrote:Mislim da nije više bitno nakon što užije nagradu biti čista pred Božjom svjetlošću.Trinity wrote:Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Guest- Guest
Zna, ali nije bitno jer je na kraju cilja.Trinity wrote:Ali onda ne zna zašto je ili nije nagrađena...Mad_Vlad wrote:Mislim da nije više bitno nakon što užije nagradu biti čista pred Božjom svjetlošću.Trinity wrote:Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Mad_Vlad-
2014-05-02
A one koje se ne ujedine s Jednim ?von_Starhemberg wrote:Svjesnost tad više nije relevantna, ujedinjena je s Jednim...Trinity wrote:Ali onda ne zna zašto je ili nije nagrađena...Mad_Vlad wrote:Mislim da nije više bitno nakon što užije nagradu biti čista pred Božjom svjetlošću.Trinity wrote:Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Trinity-
2014-04-17
Hm, zna ali kad više nije bitno, a kada je bilo bitno, nije znala...?Mad_Vlad wrote:Zna, ali nije bitno jer je na kraju cilja.Trinity wrote:Ali onda ne zna zašto je ili nije nagrađena...Mad_Vlad wrote:Mislim da nije više bitno nakon što užije nagradu biti čista pred Božjom svjetlošću.Trinity wrote:Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Trinity-
2014-04-17
Mislim da nema potpunog ujedinjenja. Bog je Bog a duše su duše.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Pa zna na kraju, to je najbitnije.Trinity wrote:Hm, zna ali kad više nije bitno, a kada je bilo bitno, nije znala...?Mad_Vlad wrote:Zna, ali nije bitno jer je na kraju cilja.Trinity wrote:Ali onda ne zna zašto je ili nije nagrađena...Mad_Vlad wrote:Mislim da nije više bitno nakon što užije nagradu biti čista pred Božjom svjetlošću.Trinity wrote:Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ima smisla.Mad_Vlad wrote:Mislim da nema potpunog ujedinjenja. Bog je Bog a duše su duše.
Trinity-
2014-04-17
One su i dalje u ciklusu, dok se ne dovedu u stanje da su sposobne vratiti se svom izvoru... iz svjetlosti ste potekli, u svjetlost ćete se vratiti, da parafraziram jedno nekanonsko evanđeljeTrinity wrote:A one koje se ne ujedine s Jednim ?von_Starhemberg wrote:Svjesnost tad više nije relevantna, ujedinjena je s Jednim...Trinity wrote:Ali onda ne zna zašto je ili nije nagrađena...Mad_Vlad wrote:Mislim da nije više bitno nakon što užije nagradu biti čista pred Božjom svjetlošću.Trinity wrote:Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Guest- Guest
To znači da nijedna ne "propadne" ?von_Starhemberg wrote:One su i dalje u ciklusu, dok se ne dovedu u stanje da su sposobne vratiti se svom izvoru... iz svjetlosti ste potekli, u svjetlost ćete se vratiti, da parafraziram jedno nekanonsko evanđeljeTrinity wrote:A one koje se ne ujedine s Jednim ?von_Starhemberg wrote:Svjesnost tad više nije relevantna, ujedinjena je s Jednim...Trinity wrote:Ali onda ne zna zašto je ili nije nagrađena...Mad_Vlad wrote:Mislim da nije više bitno nakon što užije nagradu biti čista pred Božjom svjetlošću.Trinity wrote:Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Trinity-
2014-04-17
Naravno da ne, samo materijalno propada, duša će se uvijek vratiti svom izvoru, neke ranije, neke kasnije.Trinity wrote:To znači da nijedna ne "propadne" ?von_Starhemberg wrote:One su i dalje u ciklusu, dok se ne dovedu u stanje da su sposobne vratiti se svom izvoru... iz svjetlosti ste potekli, u svjetlost ćete se vratiti, da parafraziram jedno nekanonsko evanđeljeTrinity wrote:A one koje se ne ujedine s Jednim ?von_Starhemberg wrote:Svjesnost tad više nije relevantna, ujedinjena je s Jednim...Trinity wrote:Ali onda ne zna zašto je ili nije nagrađena...Mad_Vlad wrote:Mislim da nije više bitno nakon što užije nagradu biti čista pred Božjom svjetlošću.Trinity wrote:Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Guest- Guest
Dobit će prilika kolikogod treba dok ne dođe u stanje da se vrati izvoru ?von_Starhemberg wrote:Naravno da ne, samo materijalno propada, duša će se uvijek vratiti svom izvoru, neke ranije, neke kasnije.Trinity wrote:To znači da nijedna ne "propadne" ?von_Starhemberg wrote:One su i dalje u ciklusu, dok se ne dovedu u stanje da su sposobne vratiti se svom izvoru... iz svjetlosti ste potekli, u svjetlost ćete se vratiti, da parafraziram jedno nekanonsko evanđeljeTrinity wrote:A one koje se ne ujedine s Jednim ?von_Starhemberg wrote:Svjesnost tad više nije relevantna, ujedinjena je s Jednim...Trinity wrote:Ali onda ne zna zašto je ili nije nagrađena...Mad_Vlad wrote:Mislim da nije više bitno nakon što užije nagradu biti čista pred Božjom svjetlošću.Trinity wrote:Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Trinity-
2014-04-17
Da, barem ja to tako shvaćam, jer nijedna nije toliko iskvarena da je izgubila baš sve od svoje biti, koja je Dobro.Trinity wrote:Dobit će prilika kolikogod treba dok ne dođe u stanje da se vrati izvoru ?von_Starhemberg wrote:Naravno da ne, samo materijalno propada, duša će se uvijek vratiti svom izvoru, neke ranije, neke kasnije.Trinity wrote:To znači da nijedna ne "propadne" ?von_Starhemberg wrote:One su i dalje u ciklusu, dok se ne dovedu u stanje da su sposobne vratiti se svom izvoru... iz svjetlosti ste potekli, u svjetlost ćete se vratiti, da parafraziram jedno nekanonsko evanđeljeTrinity wrote:A one koje se ne ujedine s Jednim ?von_Starhemberg wrote:Svjesnost tad više nije relevantna, ujedinjena je s Jednim...Trinity wrote:Ali onda ne zna zašto je ili nije nagrađena...Mad_Vlad wrote:Mislim da nije više bitno nakon što užije nagradu biti čista pred Božjom svjetlošću.Trinity wrote:Da li je duša na kraju svjesna svih svojih života ?
Guest- Guest
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Da li je krscanstvo "religio vera"?
» Kršćanstvo
» Čakre i KRŠĆANSTVO!
» Gnostičko kršćanstvo?
» Kršćanstvo,,,brak i seksualnost!
» Kršćanstvo
» Čakre i KRŠĆANSTVO!
» Gnostičko kršćanstvo?
» Kršćanstvo,,,brak i seksualnost!