Ponešto o reformi obrazovanja, i obrazovanju kao takvom
Page 20 of 31
Page 20 of 31 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25 ... 31
Re: Ponešto o reformi obrazovanja, i obrazovanju kao takvom
Pravo je zanat, a na fakultetu se uči kao gitaru a da ne vidiš žicu a ne...tako je skoro sve osim možda prirodnih znanostidijagram wrote:a dobro pravnici, mislim,...sto je to uopce, oni nisu vazni, .... irelevantno za temu:)asilovski wrote:pa baš i ne, isto je sa fakultetom, učenje napamet definicija i nabrajanja nema skoro nikakve praktične svrhe, jedino možda formalne, stoga mislim da je u ovom dijelu članak promašen kao i obrazovanje i to ne toliko osnovno i srednje koliko fakultetsko. To najbolje znam po pravnom fakultetu gdje predaju ljudi koji nikad nisu bili u sudnici, upravnom tijelu, pisali tužbe, žalbe, podneske, dopise ili bilo što vrijedno spomena, a isto tako nisu niti položili pravosudni ispit a predaje to isto "pravo" na način da ti kojim predaju budu predavači upravo onog što oni predaju znači apsolutno bezvrijedne forme uz sve to izrazito korumpirana i nepotističke sredine, a osnovna a još više srednja škola je uvertira za ovo sranje. Stoga ukratko ne bih rekao...kaja_333 wrote:ova reforma i prosvjedi su jedno veliko govno. škola služi da nabubaš i napuniš glavu informacijama, općim i specijalnim.
škola ne služi zato da razmišljaš jer kad izađeš iz škole i tako jedino razmišljaš kako ćeš drkati (u muškom slučaju), u ženskom tko te gleda .
kasnije kada završiš fakultet ili ne završiš nego jednostavno sazriješ možeš razmišljati a jasno kao osnov moraš imati informacije kojima napuniš glavu u školi i van škole. ako si glup ne možeš ni onda.
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
asilovski wrote:Pravo je zanat, a na fakultetu se uči kao gitaru a da ne vidiš žicu a ne...tako je skoro sve osim možda prirodnih znanostidijagram wrote:a dobro pravnici, mislim,...sto je to uopce, oni nisu vazni, .... irelevantno za temu:)asilovski wrote:pa baš i ne, isto je sa fakultetom, učenje napamet definicija i nabrajanja nema skoro nikakve praktične svrhe, jedino možda formalne, stoga mislim da je u ovom dijelu članak promašen kao i obrazovanje i to ne toliko osnovno i srednje koliko fakultetsko. To najbolje znam po pravnom fakultetu gdje predaju ljudi koji nikad nisu bili u sudnici, upravnom tijelu, pisali tužbe, žalbe, podneske, dopise ili bilo što vrijedno spomena, a isto tako nisu niti položili pravosudni ispit a predaje to isto "pravo" na način da ti kojim predaju budu predavači upravo onog što oni predaju znači apsolutno bezvrijedne forme uz sve to izrazito korumpirana i nepotističke sredine, a osnovna a još više srednja škola je uvertira za ovo sranje. Stoga ukratko ne bih rekao...kaja_333 wrote:ova reforma i prosvjedi su jedno veliko govno. škola služi da nabubaš i napuniš glavu informacijama, općim i specijalnim.
škola ne služi zato da razmišljaš jer kad izađeš iz škole i tako jedino razmišljaš kako ćeš drkati (u muškom slučaju), u ženskom tko te gleda .
kasnije kada završiš fakultet ili ne završiš nego jednostavno sazriješ možeš razmišljati a jasno kao osnov moraš imati informacije kojima napuniš glavu u školi i van škole. ako si glup ne možeš ni onda.
to što fali praktični dio i samostalan rad na rješavanju problema i dalje ne znači da ne treba naučiti rimsko pravo manje više napamet i dobar dio zakona
gluposti, to nema smisla, posebice jer su se zakoni promijenili i to svaki barem 4-5 puta i to toliko da ne liči onom koji sam učio. Treba isključivo naučiti rješavati problem, naučiti koristiti zakone, naučiti raditi, zaposliti suce i odvjetnike kao profesore, a profesori moraju imati položeni pravosudni ispit, a ne da profesori uče "pravo" koje nema veze sa realnošću a idu u Hong Kong, Kostariku Australiju na teret poreznih obveznika.marcellus wrote:asilovski wrote:Pravo je zanat, a na fakultetu se uči kao gitaru a da ne vidiš žicu a ne...tako je skoro sve osim možda prirodnih znanostidijagram wrote:a dobro pravnici, mislim,...sto je to uopce, oni nisu vazni, .... irelevantno za temu:)asilovski wrote:pa baš i ne, isto je sa fakultetom, učenje napamet definicija i nabrajanja nema skoro nikakve praktične svrhe, jedino možda formalne, stoga mislim da je u ovom dijelu članak promašen kao i obrazovanje i to ne toliko osnovno i srednje koliko fakultetsko. To najbolje znam po pravnom fakultetu gdje predaju ljudi koji nikad nisu bili u sudnici, upravnom tijelu, pisali tužbe, žalbe, podneske, dopise ili bilo što vrijedno spomena, a isto tako nisu niti položili pravosudni ispit a predaje to isto "pravo" na način da ti kojim predaju budu predavači upravo onog što oni predaju znači apsolutno bezvrijedne forme uz sve to izrazito korumpirana i nepotističke sredine, a osnovna a još više srednja škola je uvertira za ovo sranje. Stoga ukratko ne bih rekao...kaja_333 wrote:ova reforma i prosvjedi su jedno veliko govno. škola služi da nabubaš i napuniš glavu informacijama, općim i specijalnim.
to što fali praktični dio i samostalan rad na rješavanju problema i dalje ne znači da ne treba naučiti rimsko pravo manje više napamet i dobar dio zakona
Učenje napamet bez praktične nastave, vježbi je gubitak i to potpuni, da ne govorim da se n a pravu ne uči govorništvu hehehehe to je zapravo uvreda da se naši pravni fakulteteti uopće zove fakuletiti, a ne učenje napamet....
Kermit-
2014-04-17
bez praktične vježbe je gubitak, ali vježba je potrebna, a nemaš što vježbati ako nemaš zakon u glavi
osim toga rimsko pravo treba znati napamet ono se ne mijenja a temelj je svega
jebiga nešto moraš i naučit napamet
Rimsko pravo rimsko pravo, ono je čak zanimljivo ja govorim o fakultetu kao konceptu koji je kod nas posve promašen, znači profeosti na istome ne znaju sastaviti dopis, ustatiti i govoriti, nikada nisu bili na sudu a također nakon par prvotnih pokušaja nitko (osim jednog) nije položi pravosudni ispit. Znači učenje napamet je njima jedina nada da će očuvati tkz. "autoritet znanja" inače potpuno beskorisniog znanja.marcellus wrote:bez praktične vježbe je gubitak, ali vježba je potrebna, a nemaš što vježbati ako nemaš zakon u glavi
Da s ene varamo isto je u srednjim školama jer jednostavnop učenje napamet ako nema praktičnu ili estetsku svrhu je potpuni gubitak vremena...
Kermit-
2014-04-17
Nešto zasigurno, ali da je koncept da učim napamet nešto što mi nikad neće trebati samo da se dobije papir i zadovolji forma jer idiotizam, da ne govoirm da oni koji me ispitiuju nemaju nikakva praktična znanja, vještine, know-how ili čak formalna kao položeni ispiti ili godine praksemarcellus wrote:jebiga nešto moraš i naučit napamet
Kermit-
2014-04-17
Ljudima je nekako jasno da država ne more učinkovito proizvoditi cipele, ali mislu da more proizvoditi znanje. More, ali sporo, uz ogromne gubitke i redovito s debilnim stepenicama uhljebničkih ega.asilovski wrote:Nešto zasigurno, ali da je koncept da učim napamet nešto što mi nikad neće trebati samo da se dobije papir i zadovolji forma jer idiotizam, da ne govoirm da oni koji me ispitiuju nemaju nikakva praktična znanja, vještine, know-how ili čak formalna kao položeni ispiti ili godine praksemarcellus wrote:jebiga nešto moraš i naučit napamet
2014-04-16
asilovski wrote:Nešto zasigurno, ali da je koncept da učim napamet nešto što mi nikad neće trebati samo da se dobije papir i zadovolji forma jer idiotizam, da ne govoirm da oni koji me ispitiuju nemaju nikakva praktična znanja, vještine, know-how ili čak formalna kao položeni ispiti ili godine praksemarcellus wrote:jebiga nešto moraš i naučit napamet
Napamet samo poeziju da moš recitirat komadima u sutonu u uvali Telaščica s čašom crnjaka u ruci.
Guest- Guest
Evo jesam i mogu samo reći da ti je tekst uobičajeno dobar. Dobra mi je rečenicamarcellus wrote:Regoč wrote:Bit će, ali nisam čitao.marcellus wrote:pa to sam u tekstu i napisao
pa ajd pročitaj bar ti koji si očito u obrazovanju...
marcellus wrote:Od vas će se očekivati da dođete na posao s konkretnim znanjem, i nitko vas neće učiti poslu od nule. Očekivat će se da sve podatke imate u glavi, jer ni vi kad dođete kod doktora ne želite da on kreativno razmišlja i gugla. Očekujete da zna svoj posao.
Još si tu? Nisi se odvojio od ostatka čovječanstva i počeo živjeti za sebe i po sebi bez zle zajednice koja te sputava?aben wrote:Ljudima je nekako jasno da država ne more učinkovito proizvoditi cipele, ali mislu da more proizvoditi znanje. More, ali sporo, uz ogromne gubitke i redovito s debilnim stepenicama uhljebničkih ega.asilovski wrote:Nešto zasigurno, ali da je koncept da učim napamet nešto što mi nikad neće trebati samo da se dobije papir i zadovolji forma jer idiotizam, da ne govoirm da oni koji me ispitiuju nemaju nikakva praktična znanja, vještine, know-how ili čak formalna kao položeni ispiti ili godine praksemarcellus wrote:jebiga nešto moraš i naučit napamet
marcellus wrote:jebiga nešto moraš i naučit napamet
Nešto. Samo će tupani koji ništa ne razumiju bubetati čitave tekstove napamet, naročito one iz područja društvenih i humanističkih znanosti. Napamet se uče samo ključni pojmovi i definicije. Naravno, treba imati i IQ određene razine da bi se shvatilo što je bitno i što treba znati napamet, a što se može objasniti svojim riječima.
mrincredible-
2014-04-16
Regoch ie u obrazovaniu? Aioi...
Guest- Guest
Nisi u nekoj velikoj prednosti ako nisi svjesan civilizacijskih dostignuća, al ako inzistiroš na ignoanciji, to ne more općenito biti dobar stav.Regoč wrote:Još si tu? Nisi se odvojio od ostatka čovječanstva i počeo živjeti za sebe i po sebi bez zle zajednice koja te sputava?aben wrote:Ljudima je nekako jasno da država ne more učinkovito proizvoditi cipele, ali mislu da more proizvoditi znanje. More, ali sporo, uz ogromne gubitke i redovito s debilnim stepenicama uhljebničkih ega.asilovski wrote:Nešto zasigurno, ali da je koncept da učim napamet nešto što mi nikad neće trebati samo da se dobije papir i zadovolji forma jer idiotizam, da ne govoirm da oni koji me ispitiuju nemaju nikakva praktična znanja, vještine, know-how ili čak formalna kao položeni ispiti ili godine praksemarcellus wrote:jebiga nešto moraš i naučit napamet
Milton friedman je pred smrt svoju čuvenu i lako pamtljivu devizu uspjeha" privatize, privatize, privatize" moro pokvoriti zbog takovih doslovnjaka ka ča si ti pa je reko, sa uzmi olovku i papir i piši; " privatize, privatize, privatize, under the rule of law".
2014-04-16
asilovski wrote:ja govorim o fakultetu kao konceptu koji je kod nas posve promašen,
je, ali reforme u smjeru "ajmo ne učit nego razmišljat" su navlakuša, onda dođeš radit i neki kurac moraš znati
Starhemberg wrote:Regoch ie u obrazovaniu? Aioi...
pa to se da zaključiti iz pisanja. Vjerojatno hrvatski.
Sve s obrazloženjem da će te to razmišljanje pripremiti za različite izazove i suočavanje sa životnim problemima.marcellus wrote:asilovski wrote:ja govorim o fakultetu kao konceptu koji je kod nas posve promašen,
je, ali reforme u smjeru "ajmo ne učit nego razmišljat" su navlakuša, onda dođeš radit i neki kurac moraš znati
Ti si doslovnjak, ti u svemu vidiš zlu zajednicu koja sputava i ometa.aben wrote:Nisi u nekoj velikoj prednosti ako nisi svjesan civilizacijskih dostignuća, al ako inzistiroš na ignoanciji, to ne more općenito biti dobar stav.Regoč wrote:Još si tu? Nisi se odvojio od ostatka čovječanstva i počeo živjeti za sebe i po sebi bez zle zajednice koja te sputava?aben wrote:Ljudima je nekako jasno da država ne more učinkovito proizvoditi cipele, ali mislu da more proizvoditi znanje. More, ali sporo, uz ogromne gubitke i redovito s debilnim stepenicama uhljebničkih ega.asilovski wrote:Nešto zasigurno, ali da je koncept da učim napamet nešto što mi nikad neće trebati samo da se dobije papir i zadovolji forma jer idiotizam, da ne govoirm da oni koji me ispitiuju nemaju nikakva praktična znanja, vještine, know-how ili čak formalna kao položeni ispiti ili godine praksemarcellus wrote:jebiga nešto moraš i naučit napamet
Milton friedman je pred smrt svoju čuvenu i lako pamtljivu devizu uspjeha" privatize, privatize, privatize" moro pokvoriti zbog takovih doslovnjaka ka ča si ti pa je reko, sa uzmi olovku i papir i piši; " privatize, privatize, privatize, under the rule of law".
marcellus wrote:Starhemberg wrote:Regoch ie u obrazovaniu? Aioi...
pa to se da zaključiti iz pisanja. Vjerojatno hrvatski.
Kojeg ne zna! Super, toga ima sam u HR.
Guest- Guest
ja bih umjesto regoch stavila aben :-)Starhemberg wrote:Regoch ie u obrazovaniu? Aioi...
2014-04-12
Regoč wrote:Sve s obrazloženjem da će te to razmišljanje pripremiti za različite izazove i suočavanje sa životnim problemima.marcellus wrote:asilovski wrote:ja govorim o fakultetu kao konceptu koji je kod nas posve promašen,
da, za mudrosera s kvartovskog šanka
Similar topics
» Zasto su JNA I cetnici takvom silinom krenuli na Vukovar te '91?!
» Jasminka Buljan Culej, pišu mediji, nova je voditeljica kurikularne reforme. Inače, gospođa smatra da nam je stanje u obrazovanju super
» Zašto Bošnjaci toliko žele biti Hrvati i gdje je uzrok takvom ponašanju?
» Pozitivni učinci reformi
» Meanwhile Al Bukmal, SDF, Hezbolah i još ponešto
» Jasminka Buljan Culej, pišu mediji, nova je voditeljica kurikularne reforme. Inače, gospođa smatra da nam je stanje u obrazovanju super
» Zašto Bošnjaci toliko žele biti Hrvati i gdje je uzrok takvom ponašanju?
» Pozitivni učinci reformi
» Meanwhile Al Bukmal, SDF, Hezbolah i još ponešto
Page 20 of 31