Latinka Perović: Srbi ne poznaju dovoljno Rusiju
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Latinka Perović: Srbi ne poznaju dovoljno Rusiju
Neko 5% a neko sendvič.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Naša nije sigurno.Eva wrote:Jel ona Crnogorka?
dzango wrote:Naša nije sigurno.Eva wrote:Jel ona Crnogorka?
Kaj si ti Šipac?
Guest- Guest
Latinka Perović (Kragujevac, 1933 – ) je srpska historičarka i bivša političarka. Sa samo 27 godina bila je predsjednica Antifašističkog fronta žena Srbije (AFŽ). Obavljala je dužnost sekretara Saveza komunista Srbije od 1968 do 1972 godine. Smatrali su je najuticajnijom ženom u zemlji u to vrijeme i jedinom koja svoju poziciju nije dobila udajom za moćnijeg muškarca, već zahvaljujući svojoj inteligenciji, sposobnosti i ambicijama. 1972 godine Josip Broz Tito smjenjuje je sa pozicije sekretara iz straha da su njena uvjerenja previše liberalna. Nikada se nakon toga više nije vratila u politiku. Posvetila se historijskom istraživanju i postala poznata kao prominentni stručnjak za srpsku historiju 19. vijeka, kao i srpsku savremenu historiju.
Od 1976 do 1998 radila je na Institutu za noviju istoriju Srbije. U svojim tekstovima i studijama o savremenoj Srbiji, često naglašava da Srbija ima potrebu za političarem koji će javno preuzeti odgovornost za zlodjela počinjena u bivšoj Jugoslaviji kako bi se pomoglo pomirenje sa susjednim državama i spriječilo ponavljanje slične tragedije.
Kako je osnivač modernog liberalizma u Srbiji, neki tvrde da je Perović politički guru Čedomira Jovanovića, predsjednika Liberalno-demokratske partije (LDP) Srbije.
Od 1993 godine Latinka Perović radi kao glavna i odgovorna urednica magazina "Tokovi istorije". Historičarka Latinka Perović se ponekad naziva "majkom druge Srbije".[1] Rijetko se pojavljuje u javnosti i rijetko daje intervjue. Jedan od njih je bio u novosadskom listu Magyar Szo u jesen 2012. u kome je iznijela stav da je Srbija "prokockala priliku da uđe u EU i da Srbima zbog toga prijeti nestanak". [2]
Djela[uredi - уреди | uredi izvor]
šumadinka !
Od 1976 do 1998 radila je na Institutu za noviju istoriju Srbije. U svojim tekstovima i studijama o savremenoj Srbiji, često naglašava da Srbija ima potrebu za političarem koji će javno preuzeti odgovornost za zlodjela počinjena u bivšoj Jugoslaviji kako bi se pomoglo pomirenje sa susjednim državama i spriječilo ponavljanje slične tragedije.
Kako je osnivač modernog liberalizma u Srbiji, neki tvrde da je Perović politički guru Čedomira Jovanovića, predsjednika Liberalno-demokratske partije (LDP) Srbije.
Od 1993 godine Latinka Perović radi kao glavna i odgovorna urednica magazina "Tokovi istorije". Historičarka Latinka Perović se ponekad naziva "majkom druge Srbije".[1] Rijetko se pojavljuje u javnosti i rijetko daje intervjue. Jedan od njih je bio u novosadskom listu Magyar Szo u jesen 2012. u kome je iznijela stav da je Srbija "prokockala priliku da uđe u EU i da Srbima zbog toga prijeti nestanak". [2]
Djela[uredi - уреди | uredi izvor]
šumadinka !
Guest- Guest
izvinjavam se zbog hrvatskog :=):)
neka !
neka !
Last edited by pizzon on 10/5/2016, 16:23; edited 2 times in total
Guest- Guest
Šipac ti u gaćama.Eva wrote:dzango wrote:Naša nije sigurno.Eva wrote:Jel ona Crnogorka?
Kaj si ti Šipac?
Mislim da je tema poprilicno glupa iz hr točke gledano : niti ih mi možemo opametit a niti smo ih mi zaglupili.
Unutarnja stvar Srbije i Srba.
Srpska posla.
Hebe me se ( imam i pametnijeg posla ).
Srpska posla.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
pizzon wrote:izvinjavam se zbog hrvatskog :=):)
neka !
Zakaj? Ma kuže hrvatski i Rvati.
Guest- Guest
dzango wrote:Šipac ti u gaćama.Eva wrote:dzango wrote:Naša nije sigurno.Eva wrote:Jel ona Crnogorka?
Kaj si ti Šipac?
Pa viš da je žena oriđiđi Srbijanka.
Guest- Guest
I Vučić je.Eva wrote:dzango wrote:Šipac ti u gaćama.Eva wrote:dzango wrote:Naša nije sigurno.Eva wrote:Jel ona Crnogorka?
Kaj si ti Šipac?
Pa viš da je žena oriđiđi Srbijanka.
RayMabus wrote:Mislim da je tema poprilicno glupa iz hr točke gledano : niti ih mi možemo opametit a niti smo ih mi zaglupili.
Srpska posla.
ti si prvak sveta kada se radi o srb. temama
Guest- Guest
I Musliu je Srbijanac.Eva wrote:Jok, on je faćuk Fahrija Muslija.
pizzon wrote:političke elite u Srbiji pokušavaju da "sede na dve stolice - i Rusija i EU"
"Rusija je za Srbiju kao fatamorgana. Mi hoćemo u EU, ali pokušavamo da održimo balans čiji je nosilac bila Jugoslavija, ali koji Srbija danas ne može da preuzme", rekla je Latinka Perović na okruglom stolu "Srbija u geostrateškom pozicioniranju Rusije" u Novom Sadu.
spot on.
Da al ova me ne zanima jer je jednostavno istina ovo šta sam rekao ( konstatirao ) u postu poviše.pizzon wrote:RayMabus wrote:Mislim da je tema poprilicno glupa iz hr točke gledano : niti ih mi možemo opametit a niti smo ih mi zaglupili.
Srpska posla.
ti si prvak sveta kada se radi o srb. temama
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kurcem o čelo. Hoće u EU a neće da daju Kosovo? Hoće u EU a neće u NATO? Hoće u EU ali da im se prvo Ameri i Nemci izvine za Milosrdnog anđela?marcellus wrote:pizzon wrote:političke elite u Srbiji pokušavaju da "sede na dve stolice - i Rusija i EU"
"Rusija je za Srbiju kao fatamorgana. Mi hoćemo u EU, ali pokušavamo da održimo balans čiji je nosilac bila Jugoslavija, ali koji Srbija danas ne može da preuzme", rekla je Latinka Perović na okruglom stolu "Srbija u geostrateškom pozicioniranju Rusije" u Novom Sadu.
spot on.
dzango wrote:I Musliu je Srbijanac.Eva wrote:Jok, on je faćuk Fahrija Muslija.
Kaj i vi, kao i Hrvati, imate Srba muslimanske vjeroispovijesti? O jebote....
Guest- Guest
Srbijanac je stanovnik Srbije. Mada je izraz rogobatan i imao je drugačiju svrhu.Eva wrote:dzango wrote:I Musliu je Srbijanac.Eva wrote:Jok, on je faćuk Fahrija Muslija.
Kaj i vi kao i Hrvati imate Srba muslimanske vjeroispovijesti? O jebote....
dzango wrote:Srbijanac je stanovnik Srbije. Mada je izraz rogobatan i imao je drugačiju svrhu.Eva wrote:dzango wrote:I Musliu je Srbijanac.Eva wrote:Jok, on je faćuk Fahrija Muslija.
A Kosova je srpsko?
Guest- Guest
Kosovo je Srbija.Eva wrote:dzango wrote:Srbijanac je stanovnik Srbije. Mada je izraz rogobatan i imao je drugačiju svrhu.Eva wrote:dzango wrote:I Musliu je Srbijanac.Eva wrote:Jok, on je faćuk Fahrija Muslija.
A Kosova je srpsko?
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Latinka Perovic:'U Srbiji su jos na vlasti oni koji su doveli do krvavog raspada Jugoslavije.Sve susjedne zemlje moraju biti na oprezu.'
» PUTINOVA PORUKA PROTIVNICIMA "Nemate dovoljno benzina da obiđete Rusiju, a kamoli da je izolujete!"
» Kako to braćo Rusi?Zar mi Srbi nemamo povlašten tretman kod vas?:Hrvatska brza hrana osvaja Rusiju!
» Rusi i Srbi vriste od muke i ogorcenja Porfirijem:'Kritizira Rusiju i mole da ne postane pristalica hunte Zelenskog'
» "Srbi su glupi", "Srbi su lenji, nevaspitani, prljavi", "Srbi ne treba da lete avionom", "Trebalo je da sravne Srbiju u bombardovanju".
» PUTINOVA PORUKA PROTIVNICIMA "Nemate dovoljno benzina da obiđete Rusiju, a kamoli da je izolujete!"
» Kako to braćo Rusi?Zar mi Srbi nemamo povlašten tretman kod vas?:Hrvatska brza hrana osvaja Rusiju!
» Rusi i Srbi vriste od muke i ogorcenja Porfirijem:'Kritizira Rusiju i mole da ne postane pristalica hunte Zelenskog'
» "Srbi su glupi", "Srbi su lenji, nevaspitani, prljavi", "Srbi ne treba da lete avionom", "Trebalo je da sravne Srbiju u bombardovanju".
Page 2 of 5