Kraj II sv. rata
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Kraj II sv. rata
veber wrote:samo je problem što ne želite vidjet činjenice.
pobio je više židova nego holokaust.
dajte si mira.
Znam, i za pobijene i za raseljene. Pa Birubidžan je njegova ideja. No, Hiću i naciste nije nadmašio.
Maja Pliseckaja plesala je na proslavi njegova rođendana, a on joj ubio oca i majku strpao u logor. Nije Staljin bil nevinašce.
Guest- Guest
Višestruko više divizija su išle na ruse...
Eto još jedan podatak o tome što pričamo o rusima i njihovoj superiornosti u ww2. Zaista mi nije jasno zašto ovo odbacuje lijeva ekipa? Pa ruski doprinos u ww2 je enorman ali činjenice su činjenice. No kako bi to sve završilo da njemci nisu napali ruse i da su se držali sporazuma kao kad su komadali poljsku...dakle rusija je silom prilika završila u ratu protiv njemačke a ne zato da sprječe zlo o kojemu danas bajke pričaju.preko_vode_do_slobode wrote:tre911 wrote:Ural je držao ruse sa rudama no bez naftnih polja..drž gaćeveber wrote:japan, ne zna se ni dandanas nije nikada planirao napad na istok rusije.tre911 wrote:Teško, može biti da bi se negdje linija stabilizirala ali ne vjerujem da bi to bila poljska. Potukli bi se jako oko ukrajine koja ima potencijal za nahraniti cijelu rusiju no dalje od toga ne bi išlo. Recimo da se stabiliziralo stanje i na pacifiku japan bi bio prinuđen napasti rusiju zbog nafte a onda ko zna što bi se dogodilo. I opet je tu amerika odigrala ključnu ulogu vršeći pritisak na pacifiku jer da nije japan bio pod pritiskom vjerojatno bi okrenio snage prema naftnim poljima u rusiji a tada rusija ne vjerujem da bi imala ikakva šanseveber wrote:ne bi ga izgubili. imali bi ogromne gubitke i vjerovatno bi okupirali poljsku.tre911 wrote:Da i tu je poanta svega. Dali su jako veliki doprinos no sami bi izgubili rat debelo
ribbentrop je više puta tražio da japan otvori istočni front.
dobili su od amera 2,6milijuna tona goriva.. očtio da je i rusima falilo goriva za napajati tenkove
Guest- Guest
tre911 wrote:Eto još jedan podatak o tome što pričamo o rusima i njihovoj superiornosti u ww2. Zaista mi nije jasno zašto ovo odbacuje lijeva ekipa? Pa ruski doprinos u ww2 je enorman ali činjenice su činjenice. No kako bi to sve završilo da njemci nisu napali ruse i da su se držali sporazuma kao kad su komadali poljsku...dakle rusija je silom prilika završila u ratu protiv njemačke a ne zato da sprječe zlo o kojemu danas bajke pričaju.preko_vode_do_slobode wrote:tre911 wrote:Ural je držao ruse sa rudama no bez naftnih polja..drž gaćeveber wrote:japan, ne zna se ni dandanas nije nikada planirao napad na istok rusije.tre911 wrote:Teško, može biti da bi se negdje linija stabilizirala ali ne vjerujem da bi to bila poljska. Potukli bi se jako oko ukrajine koja ima potencijal za nahraniti cijelu rusiju no dalje od toga ne bi išlo. Recimo da se stabiliziralo stanje i na pacifiku japan bi bio prinuđen napasti rusiju zbog nafte a onda ko zna što bi se dogodilo. I opet je tu amerika odigrala ključnu ulogu vršeći pritisak na pacifiku jer da nije japan bio pod pritiskom vjerojatno bi okrenio snage prema naftnim poljima u rusiji a tada rusija ne vjerujem da bi imala ikakva šanseveber wrote:ne bi ga izgubili. imali bi ogromne gubitke i vjerovatno bi okupirali poljsku.tre911 wrote:Da i tu je poanta svega. Dali su jako veliki doprinos no sami bi izgubili rat debelo
ribbentrop je više puta tražio da japan otvori istočni front.
dobili su od amera 2,6milijuna tona goriva.. očtio da je i rusima falilo goriva za napajati tenkove
pa jebiga ovi veličaju svoju stranu.. ruska(pa i ukrainska) verzija povjesti iz WW2, je bila "cijeli svijet se tresao od švaba" "ali jedino mi, rusi"(rusi sada uče da su jedini oni bili, počeli su ignorirati i ukraince, bjeloruse, kazahstance itd), smo se hrabro suprostavili švabama, bez ičije pomoći, i sami ih zaustavili i uz 30milijuna mrtvih(broj mrtvih uvećavaju svake godine) ih porazili, a ameri se tek iskrcali kada je bilo gotovo da nas zaustave..
ameri sa druge strane uče, mi sami došli u europu, i eto malo rusi na istoku su ih isto tako, ono nebitno totalno..
istina jest, da jedni bez drugigh(ameri i britanci bez sovjeta) ne bi niti jedna strana solo dobila rat.
Guest- Guest
Eto onda ti vjeruj kao i epikur u ono što sam napisao da su rusi sredili njemce na atlantiku i japance na pacifiku, da su izbacili njemce iz afrike, da su napali normandiju, da su oslobodili italiju a da su istovremeno slali hranu, tehniku i gorivo jadnim amerikancimamutava baštarda wrote:Je je ,,,,njemačkoj je rusija bila pičkim dim i ležerna šetnjica preko netaknute prirode, tako da su švabe svoje vojnike plašili da će ih slati na zapadni front da ratuju kontra francuskih prostitutka :)))tre911 wrote:Ma slomili bi kitu marjanovu da nije bilo savezničkih snaga em zbog otvaranja fronte u francuskoj em zbog dostave pomoći koju su dobijali ruje od amera em zbog američkog slamanja italije 43 i otvaranja fronte i na tom smijeru.epikur37 wrote:Ameri su doprinijeli ali rusi su oslobodili najveći dio okupirane europe i slomili kičmu nacističkoj njemačkoj i to je to.
Guest- Guest
da je mutavi brko slušao generalštab, sve bi izgledalo drugačije, a danas bi njemački bio službeni svjetski jezik.preko_vode_do_slobode wrote:
pa jebiga ovi veličaju svoju stranu.. ruska(pa i ukrainska) verzija povjesti iz WW2, je bila "cijeli svijet se tresao od švaba" "ali jedino mi, rusi"(rusi sada uče da su jedini oni bili, počeli su ignorirati i ukraince, bjeloruse, kazahstance itd), smo se hrabro suprostavili švabama, bez ičije pomoći, i sami ih zaustavili i uz 30milijuna mrtvih(broj mrtvih uvećavaju svake godine) ih porazili, a ameri se tek iskrcali kada je bilo gotovo da nas zaustave..
ameri sa druge strane uče, mi sami došli u europu, i eto malo rusi na istoku su ih isto tako, ono nebitno totalno..
istina jest, da jedni bez drugigh(ameri i britanci bez sovjeta) ne bi niti jedna strana solo dobila rat.
ali ki bi bilo da bi bilo.
2014-12-30
i? jesi našao podatak?veber wrote:zecov, nemoj me i ti zajebavati s glupostima.Dread_Pirate_Roberts wrote:kamikaze...tak da taj detalj nije stvar prirodnih resursa nego mentalnog sklopa...
naći ću podatak, moram prolistati knjižurine.
kamikaze su se pojavile tek 45-e. i koliko se sjećam bilo ih je manje od 1000-u.
prvi kamikaza je bio admiral, nemrem se sjetiti imena. Yama...nešto, motao, ufačlao. tako nešto.
broj stanovnika usa vs broj stanovnika japan...pa vojni potencijal koji si stavio u prvom postu na temi...na sve to kamikaze (podaci su da je izginulo cca 3800 pilota od čega cca 500 pogodilo cilj)
naravno, da japanci nisu imali pilota na kraju rata...
reklo bi se: hello captain obvious...
Dread_Pirate_Roberts wrote:i? jesi našao podatak?veber wrote:zecov, nemoj me i ti zajebavati s glupostima.Dread_Pirate_Roberts wrote:kamikaze...tak da taj detalj nije stvar prirodnih resursa nego mentalnog sklopa...
naći ću podatak, moram prolistati knjižurine.
kamikaze su se pojavile tek 45-e. i koliko se sjećam bilo ih je manje od 1000-u.
prvi kamikaza je bio admiral, nemrem se sjetiti imena. Yama...nešto, motao, ufačlao. tako nešto.
broj stanovnika usa vs broj stanovnika japan...pa vojni potencijal koji si stavio u prvom postu na temi...na sve to kamikaze (podaci su da je izginulo cca 3800 pilota od čega cca 500 pogodilo cilj)
naravno, da japanci nisu imali pilota na kraju rata...
reklo bi se: hello captain obvious...
japanci su imali totalno drugačiji prinip obrazovanja i školovana pilota za razliku od amera.. američki piloti bi trenirali par mjeseci i onda na frontu, japanski bi bili selektirani od malih nogu doslovno.. i onda kada su ti izginuli
Guest- Guest
veber wrote:da je mutavi brko slušao generalštab, sve bi izgledalo drugačije, a danas bi njemački bio službeni svjetski jezik.preko_vode_do_slobode wrote:
Falu Bogu da nije. Jer, osim mađarskog, ružnijeg jezika na svetu nema.
Guest- Guest
Ima.Eva wrote:veber wrote:da je mutavi brko slušao generalštab, sve bi izgledalo drugačije, a danas bi njemački bio službeni svjetski jezik.preko_vode_do_slobode wrote:
Guest- Guest
Istina.Starhemberg wrote:Rusi su podnijeli najveću žrtvu, ipak su bili žrtva nacističke agresije i branili su goli život.
No, zna li se koliko je u tome i Staljinovih žrtava? Uvjeravam vas da ništa manje od Hitlerovih.
Poljaci se rijetko spominju kao žrtve. Narod koji je u WW2 izgubio skoro 20% stanovništva (cca 6.000.000).
Zahvaljujuć Hitleru i antifašisti Staljinu.
Poljska je u prosjeku izgubila najveći broj stanovnika. Čistili su ih i Nijemci i Rusi, samo što ovi 50 godina nisu htjeli priznati zločin u Katinskoj šumi.Ero wrote:Istina.Starhemberg wrote:Rusi su podnijeli najveću žrtvu, ipak su bili žrtva nacističke agresije i branili su goli život.
No, zna li se koliko je u tome i Staljinovih žrtava? Uvjeravam vas da ništa manje od Hitlerovih.
Poljaci se rijetko spominju kao žrtve. Narod koji je u WW2 izgubio skoro 20% stanovništva (cca 6.000.000).
Zahvaljujuć Hitleru i antifašisti Staljinu.
Guest- Guest
Finski je predivan jezik, dosta težak za naučiti. Tolkien ga je koristio za predložak vilenjačkom. Mislio sam više na turski, baš ružan.Eva wrote:Koji? Finski, ajde može i taj.
Guest- Guest
Noor wrote:ni japanskom niš ne faliEva wrote:Koji? Finski, ajde može i taj.
Japasnki mi ipak ljepše zvuči. Domo arigato je baš slatko
Guest- Guest
Jadni ameri nisu ni objavili rat hići nego je on objavio njima... samo proguglaj koliko je njemačkih divizija bilo na istoku, a koliko na zapadu...tre911 wrote:Eto onda ti vjeruj kao i epikur u ono što sam napisao da su rusi sredili njemce na atlantiku i japance na pacifiku, da su izbacili njemce iz afrike, da su napali normandiju, da su oslobodili italiju a da su istovremeno slali hranu, tehniku i gorivo jadnim amerikancimamutava baštarda wrote:Je je ,,,,njemačkoj je rusija bila pičkim dim i ležerna šetnjica preko netaknute prirode, tako da su švabe svoje vojnike plašili da će ih slati na zapadni front da ratuju kontra francuskih prostitutka :)))tre911 wrote:Ma slomili bi kitu marjanovu da nije bilo savezničkih snaga em zbog otvaranja fronte u francuskoj em zbog dostave pomoći koju su dobijali ruje od amera em zbog američkog slamanja italije 43 i otvaranja fronte i na tom smijeru.epikur37 wrote:Ameri su doprinijeli ali rusi su oslobodili najveći dio okupirane europe i slomili kičmu nacističkoj njemačkoj i to je to.
Svaki jezik, ama baš svaki, je lijep ako ga znaš. ZNAŠ i ne samo laprdat.Eva wrote:
Kao dječarac, spavao sam u sobi u kojoj je bila jedna manja knjižnica.
Na jednoj polici je bila serija knjiga (prijevod) sa romanima mađarskih
autora. Cijelo jedno ljeto sam potrošio čitajući ih...Žalio sam što ne znam
mađarski pa da ih pročitam u originalu...
Kroz jezik upoznaješ dušu jednog naroda, postaješ dio njega ne da bi toga
bio svjestan.Kažem, laprdanje je nešto drugo...
Starhemberg wrote:Finski je predivan jezik, dosta težak za naučiti. Tolkien ga je koristio za predložak vilenjačkom. Mislio sam više na turski, baš ružan.Eva wrote:Koji? Finski, ajde može i taj.
Jok, pekmez, Mađar, Beč, kapija, jorgovan, zumbul, šećer, pa i krevet, veli Crvenkasti. Kaj tu ima ružno?
Ma zezam se, ni baš melodiozan, ima dž i č preveć, pa ga ogrubljuju.
Guest- Guest
Ero wrote:Svaki jezik, ama baš svaki, je lijep ako ga znaš. ZNAŠ i ne samo laprdat.Eva wrote:
Kao dječarac, spavao sam u sobi u kojoj je bila jedna manja knjižnica.
Na jednoj polici je bila serija knjiga (prijevod) sa romanima mađarskih
autora. Cijelo jedno ljeto sam potrošio čitajući ih...Žalio sam što ne znam
mađarski pa da ih pročitam u originalu...
Kroz jezik upoznaješ dušu jednog naroda, postaješ dio njega ne da bi toga
bio svjestan.Kažem, laprdanje je nešto drugo...
Dobro, mama
Guest- Guest
Eva wrote:Noor wrote:ni japanskom niš ne faliEva wrote:Koji? Finski, ajde može i taj.
Japasnki mi ipak ljepše zvuči. Domo arigato je baš slatko
je, jer ovo baš zvuči talijanski
al kad inače čujem taj izgovor, intonaciju
Guest- Guest
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Kraj rata u Ukrajini??
» kladionica ,,, kraj rata u ukraini
» Zelensky želi kraj rata?
» Je li Hrvatima kraj Drugog svjetskog rata Dan pobjede ili dan kapitulacije
» Mogherini; "Nadam se da pad Aleppa neće biti kraj rata u Siriji"
» kladionica ,,, kraj rata u ukraini