Lijep i organiziran život s većinskim hrvatskim narodom BOŠNJACI U DRAGULJU JADRANA
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Lijep i organiziran život s većinskim hrvatskim narodom BOŠNJACI U DRAGULJU JADRANA
Kraljeva, jugoslovenska vojska u otadžbini. Ako su kralj i Jugoslavija bili fašisti, onda dobro.marcus-t wrote:Džango ba, de ti nama reci jesu li Četnici bili Fašisti ili Antifašisti?
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: Lijep i organiziran život s većinskim hrvatskim narodom BOŠNJACI U DRAGULJU JADRANA
Svake noći u mom snu džamije u plamenu.n_razbojnik wrote:Jest, i oni što bi ih najprije rušilidzango wrote:Ono jest. Čovek uvek nešto brani. Neko crkvu, neko munaru.Ero wrote:Pa i jesu, kako nisu...s kopna, s mora i iz zraka.dzango wrote:A šta ako i oni uzmu da ga brane?kaja_333 wrote:Cetnici.dzango wrote:Ko bi ga onda napadao?kaja_333 wrote:Pa moguće. Sto ne bi branili svoj grad sa Hrvatima, da su normalni svi su ga trebali braniti.jastreb wrote:Ne smetaju. Muslimani su u velikom postotku u DR-u bili zastupljeni u postrojbama HV-a.kaja_333 wrote:Pa eto, tako i pise. Oni su hrvatski građani i branili su RH. Ovim jugosima valjda zato smetaju.Ero wrote:Dubrovački muslimani nisu išli Bosnu branit, branili su Dubrovnik...dok su neki najhrvatskiji domaćini kukali po Sloveniji i Minkenu.
Kod mene ih je bilo čak i jako puno dragovoljaca.
Inače u samom Dubrovniku među braniteljima grada bilo je i dosta Srba.
bogomdani wrote:ero,ti si pravi multikhulti,Ero wrote:Već sam ti jednom objasnio da ja nemam stranu, već me vodi istina do koje dolazim kroz informiranje s više strana.bogomdani wrote:Ero,ti bi oblizao i vrazje dupe,samo ako u tome ima neki interes...bez interesa,odrices se i samihj Hrvata..Sorry ali to je istina..Interes je zajednicki nazivnik u onome sto ti zastupas,bili to trenutno srbi u Bosniji,Muslimani u bosaniji,ili vrag u Paklu..a tko s njim tikve sadi...znas kako zavrsava..Ero wrote:Neke dubrovačke muslimane osobno poznajem.S ercegovcima se jako dobro štekaju.veber wrote:da su ti spalili selo u kojem si se rodio. i da su ti poklali rodbinu, drugacije bi ti svirao.
ali u potpunosti te shvacam. lj je daleko pa su decki iz vz, čk, zg isli branit bosnu.
jebga, budale.
Moja rodbina u DU za njih ima samo riječi hvale.
Ustvari, oni su Dubrovčani, nešto drugo se i ne može očekivati.
Možda i nisam uvijek bio u pravu, a da ti pravo kažem i ne mislim da sam božanski. Preskačem mišljena onih za koje
mislim da su vođeni, jer to isto rađe čujem od originala.
Evo da i tebe pitam, zašto su hr Židovi tolike godine pristajali na laž o 700.000 žrtava u Jasenovcu?
Novi Komšić.
Da jednom i Ero bude nov umesto stalno mator.
Otprilike onako kako je i JNA bila jugoslavenska devedesetih godina? Ok, sad mi je jasnije.dzango wrote:Kraljeva, jugoslovenska vojska u otadžbini. Ako su kralj i Jugoslavija bili fašisti, onda dobro.marcus-t wrote:Džango ba, de ti nama reci jesu li Četnici bili Fašisti ili Antifašisti?
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Ero mi je dragi person,ali svejedno,sto dalje od mene-to bolje..Ne volim toliko šaltanja u stavovima i svemu ostalom...dzango wrote:bogomdani wrote:ero,ti si pravi multikhulti,Ero wrote:Već sam ti jednom objasnio da ja nemam stranu, već me vodi istina do koje dolazim kroz informiranje s više strana.bogomdani wrote:Ero,ti bi oblizao i vrazje dupe,samo ako u tome ima neki interes...bez interesa,odrices se i samihj Hrvata..Sorry ali to je istina..Interes je zajednicki nazivnik u onome sto ti zastupas,bili to trenutno srbi u Bosniji,Muslimani u bosaniji,ili vrag u Paklu..a tko s njim tikve sadi...znas kako zavrsava..Ero wrote:Neke dubrovačke muslimane osobno poznajem.S ercegovcima se jako dobro štekaju.veber wrote:da su ti spalili selo u kojem si se rodio. i da su ti poklali rodbinu, drugacije bi ti svirao.
ali u potpunosti te shvacam. lj je daleko pa su decki iz vz, čk, zg isli branit bosnu.
jebga, budale.
Možda i nisam uvijek bio u pravu, a da ti pravo kažem i ne mislim da sam božanski. Preskačem mišljena onih za koje
Evo da i tebe pitam, zašto su hr Židovi tolike godine pristajali na laž o 700.000 žrtava u Jasenovcu?
Novi Komšić.
Guest- Guest
Jugoslovenska jer je branila Jugoslaviju. Šta je tu nejasno?marcus-t wrote:Otprilike onako kako je i JNA bila jugoslavenska devedesetih godina? Ok, sad mi je jasnije.dzango wrote:Kraljeva, jugoslovenska vojska u otadžbini. Ako su kralj i Jugoslavija bili fašisti, onda dobro.marcus-t wrote:Džango ba, de ti nama reci jesu li Četnici bili Fašisti ili Antifašisti?
Vidi Jugoslava sto se dohvatili....
Guest- Guest
Cifra je popravljena (smanjena za skoro 10x) u Museumu kolokausta u NY. Nezgodno, jbte...10x, ejj?bogomdani wrote:ero,ti si pravi multikhulti,a to u ozracju nacionalizma,moze da te kosta puno toga..jednostavno,htio,ne htio,moras dabrati stranu,jer je sve ostalo prodaja guzece po parcelama,tko vise plati,bolji komad dobije..Ero wrote:Već sam ti jednom objasnio da ja nemam stranu, već me vodi istina do koje dolazim kroz informiranje s više strana.bogomdani wrote:Ero,ti bi oblizao i vrazje dupe,samo ako u tome ima neki interes...bez interesa,odrices se i samihj Hrvata..Sorry ali to je istina..Interes je zajednicki nazivnik u onome sto ti zastupas,bili to trenutno srbi u Bosniji,Muslimani u bosaniji,ili vrag u Paklu..a tko s njim tikve sadi...znas kako zavrsava..Ero wrote:Neke dubrovačke muslimane osobno poznajem.S ercegovcima se jako dobro štekaju.veber wrote:da su ti spalili selo u kojem si se rodio. i da su ti poklali rodbinu, drugacije bi ti svirao.
jebga, budale.
Laz ili ne,ne znam,uza sve godine jos se nisam ocitovao,a vjerovatno su pristali na tu sumu(pazi,ne tvrdim da je istinita,ne tvrdim da je lazna),vjerovatno zato,jer su i sami bili sadrzani u nekoj brojci,koja je bila popunjavala te logore..Mislim,Ero,budimo logicni,svakako nisu mogli podrzavati drugu stranu,jel??
Nakon svega mi g. Kraus ne djeluje vjerodostojno kad priča o revizionizmu. Na koji to i čiji revizionizam misli?
Dr Hase zasigurno nije taj, prije neki drugi, čije laži danas dr Hase mora popravljati.
Ovo su preozbiljne stvari da bih se ih olako uzimalo...G.. Kraus ima mogućnost ipričati se hr narodu...
Možda ne u svoje osobno ime, ali za račun oni koji su pristajali na onako ružnu laž svakako.
I laž je da itko razuman osporava ono šta se dogodilo u Jasenovcu. To mogu tvrditi samo notorni lažovi i zlobnici.
No, oni koji su lagali o 700.000 žrtava su znali zašto su lagali...O tome drugi put...ako ću bit pri volji.
Last edited by Ero on 23/4/2016, 10:53; edited 1 time in total
Kurac ste vi branili Jugoslaviju. Kadijević je odbio u ključnom trenutku uspostavu vojne vlasti do smirivanja situacije. Slovence je JNA namjerno pustila, poslala na njihovu TO mlade i neobučene vojnike, jedva naoružane. Ne seri Džango, niste vi htjeli čuvati Jugoslaviju već napraviti povod da od Jugoslavije napravire Veliku Srbiju.dzango wrote:Jugoslovenska jer je branila Jugoslaviju. Šta je tu nejasno?marcus-t wrote:Otprilike onako kako je i JNA bila jugoslavenska devedesetih godina? Ok, sad mi je jasnije.dzango wrote:Kraljeva, jugoslovenska vojska u otadžbini. Ako su kralj i Jugoslavija bili fašisti, onda dobro.marcus-t wrote:Džango ba, de ti nama reci jesu li Četnici bili Fašisti ili Antifašisti?
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Zavoleo Avaz i Sarajevo. Oće to tako u starosti.bogomdani wrote:Ero mi je dragi person,ali svejedno,sto dalje od mene-to bolje..Ne volim toliko šaltanja u stavovima i svemu ostalom...dzango wrote:bogomdani wrote:ero,ti si pravi multikhulti,Ero wrote:Već sam ti jednom objasnio da ja nemam stranu, već me vodi istina do koje dolazim kroz informiranje s više strana.bogomdani wrote:Ero,ti bi oblizao i vrazje dupe,samo ako u tome ima neki interes...bez interesa,odrices se i samihj Hrvata..Sorry ali to je istina..Interes je zajednicki nazivnik u onome sto ti zastupas,bili to trenutno srbi u Bosniji,Muslimani u bosaniji,ili vrag u Paklu..a tko s njim tikve sadi...znas kako zavrsava..Ero wrote:Neke dubrovačke muslimane osobno poznajem.S ercegovcima se jako dobro štekaju.veber wrote:da su ti spalili selo u kojem si se rodio. i da su ti poklali rodbinu, drugacije bi ti svirao.
jebga, budale.
Novi Komšić.
"Hej Jakove moj rođeni brate,
Ti, nedrži veru u Turčinu.
Turčin nema vere ni zakona
Gdi ga sretneš tu ga i tamani
Dati rusu neposječe glavu!..
Bog ubio svakoga Srbina;
Koji drži veru u Turčinu..."
Zanimljivo je da džamije nema ni u Boki ni u Budvi.
Ali ostali gradovi u okruženju Dubrovnika,poput Trebinja,Bara,Ulcinja i Herceg Novog ih imaju.
Ali ostali gradovi u okruženju Dubrovnika,poput Trebinja,Bara,Ulcinja i Herceg Novog ih imaju.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ono Kadijević jeste zajebao stvar. I jeste bilo izdaje i sabotiranja u JNA koliko hoćeš. Ali jebiga kada je to bila heterogena vojska sa gomilom nesrpskog konadnog kadra.marcus-t wrote:Kurac ste vi branili Jugoslaviju. Kadijević je odbio u ključnom trenutku uspostavu vojne vlasti do smirivanja situacije. Slovence je JNA namjerno pustila, poslala na njihovu TO mlade i neobučene vojnike, jedva naoružane. Ne seri Džango, niste vi htjeli čuvati Jugoslaviju već napraviti povod da od Jugoslavije napravire Veliku Srbiju.dzango wrote:Jugoslovenska jer je branila Jugoslaviju. Šta je tu nejasno?marcus-t wrote:Otprilike onako kako je i JNA bila jugoslavenska devedesetih godina? Ok, sad mi je jasnije.dzango wrote:Kraljeva, jugoslovenska vojska u otadžbini. Ako su kralj i Jugoslavija bili fašisti, onda dobro.marcus-t wrote:Džango ba, de ti nama reci jesu li Četnici bili Fašisti ili Antifašisti?
Gde je u HN džamija?jastreb wrote:Zanimljivo je da džamije nema ni u Boki ni u Budvi.
nis,odoh malo u šuping pa onda nes negdje pojesti...ajd zdravo i epte se...grupno ili pojeddinacno...
p.s. pozdravite mi Eru.,.jos se nije ocitovao o izjavama,ljubljene mu Kraljice Kolinde,a u svezi izjave da je NDH bila zlocinacka postava...
p.s. pozdravite mi Eru.,.jos se nije ocitovao o izjavama,ljubljene mu Kraljice Kolinde,a u svezi izjave da je NDH bila zlocinacka postava...
Guest- Guest
http://www.monteislam.com/novosti/10976dzango wrote:Gde je u HN džamija?jastreb wrote:Zanimljivo je da džamije nema ni u Boki ni u Budvi.
2014-04-22
To je nešto novo. Davno nisam bio u HN. A ne verujem i da ću više i ići.jastreb wrote:http://www.monteislam.com/novosti/10976dzango wrote:Gde je u HN džamija?jastreb wrote:Zanimljivo je da džamije nema ni u Boki ni u Budvi.
Ja još nikada nisam bio u Crnu Goru,a želja mi je obići Lovćen,Cetinje,Boku...dzango wrote:To je nešto novo. Davno nisam bio u HN. A ne verujem i da ću više i ići.jastreb wrote:http://www.monteislam.com/novosti/10976dzango wrote:Gde je u HN džamija?jastreb wrote:Zanimljivo je da džamije nema ni u Boki ni u Budvi.
2014-04-22
pa šta bi vi, bilo vas je u yugoslaviji 38% a imali ste 70% oficira i ostaloga .. i opet vam to bilo malo.. ne može narod sa 38% stanovništva i to siromašnija republika, imati 100% kontrole nad vojskomdzango wrote:Ono Kadijević jeste zajebao stvar. I jeste bilo izdaje i sabotiranja u JNA koliko hoćeš. Ali jebiga kada je to bila heterogena vojska sa gomilom nesrpskog konadnog kadra.marcus-t wrote:Kurac ste vi branili Jugoslaviju. Kadijević je odbio u ključnom trenutku uspostavu vojne vlasti do smirivanja situacije. Slovence je JNA namjerno pustila, poslala na njihovu TO mlade i neobučene vojnike, jedva naoružane. Ne seri Džango, niste vi htjeli čuvati Jugoslaviju već napraviti povod da od Jugoslavije napravire Veliku Srbiju.dzango wrote:Jugoslovenska jer je branila Jugoslaviju. Šta je tu nejasno?marcus-t wrote:Otprilike onako kako je i JNA bila jugoslavenska devedesetih godina? Ok, sad mi je jasnije.dzango wrote:Kraljeva, jugoslovenska vojska u otadžbini. Ako su kralj i Jugoslavija bili fašisti, onda dobro.marcus-t wrote:Džango ba, de ti nama reci jesu li Četnici bili Fašisti ili Antifašisti?
Guest- Guest
Ne može. Zato i jeste nastao haos propast, kao i 1941.preko_vode_do_slobode wrote:pa šta bi vi, bilo vas je u yugoslaviji 38% a imali ste 70% oficira i ostaloga .. i opet vam to bilo malo.. ne može narod sa 38% stanovništva i to siromašnija republika, imati 100% kontrole nad vojskomdzango wrote:Ono Kadijević jeste zajebao stvar. I jeste bilo izdaje i sabotiranja u JNA koliko hoćeš. Ali jebiga kada je to bila heterogena vojska sa gomilom nesrpskog konadnog kadra.marcus-t wrote:Kurac ste vi branili Jugoslaviju. Kadijević je odbio u ključnom trenutku uspostavu vojne vlasti do smirivanja situacije. Slovence je JNA namjerno pustila, poslala na njihovu TO mlade i neobučene vojnike, jedva naoružane. Ne seri Džango, niste vi htjeli čuvati Jugoslaviju već napraviti povod da od Jugoslavije napravire Veliku Srbiju.dzango wrote:Jugoslovenska jer je branila Jugoslaviju. Šta je tu nejasno?marcus-t wrote:Otprilike onako kako je i JNA bila jugoslavenska devedesetih godina? Ok, sad mi je jasnije.dzango wrote:Kraljeva, jugoslovenska vojska u otadžbini. Ako su kralj i Jugoslavija bili fašisti, onda dobro.marcus-t wrote:Džango ba, de ti nama reci jesu li Četnici bili Fašisti ili Antifašisti?
Nije jasno kako je Fefelj bio koordinator za odnose s JNA s lokalnom zajednicom...dzango wrote:Jugoslovenska jer je branila Jugoslaviju. Šta je tu nejasno?marcus-t wrote:Otprilike onako kako je i JNA bila jugoslavenska devedesetih godina? Ok, sad mi je jasnije.dzango wrote:Kraljeva, jugoslovenska vojska u otadžbini. Ako su kralj i Jugoslavija bili fašisti, onda dobro.marcus-t wrote:Džango ba, de ti nama reci jesu li Četnici bili Fašisti ili Antifašisti?
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Ero se drži svojih stavova ko pijan plota. To ljudima bez stava smeta, jasno...bogomdani wrote:Ero mi je dragi person,ali svejedno,sto dalje od mene-to bolje..Ne volim toliko šaltanja u stavovima i svemu ostalom...dzango wrote:bogomdani wrote:ero,ti si pravi multikhulti,Ero wrote:Već sam ti jednom objasnio da ja nemam stranu, već me vodi istina do koje dolazim kroz informiranje s više strana.bogomdani wrote:Ero,ti bi oblizao i vrazje dupe,samo ako u tome ima neki interes...bez interesa,odrices se i samihj Hrvata..Sorry ali to je istina..Interes je zajednicki nazivnik u onome sto ti zastupas,bili to trenutno srbi u Bosniji,Muslimani u bosaniji,ili vrag u Paklu..a tko s njim tikve sadi...znas kako zavrsava..Ero wrote:Neke dubrovačke muslimane osobno poznajem.S ercegovcima se jako dobro štekaju.veber wrote:da su ti spalili selo u kojem si se rodio. i da su ti poklali rodbinu, drugacije bi ti svirao.
jebga, budale.
Novi Komšić.
Bojim se da ti ne razlikuješ stav od mišljenja. Mišljenje može imati svaka budala, ali stav samo rijetki...
Ne možeš meni ići s mišljenjem kako je opravdano lagati o 700.000 žrtava u Jasenovcu, jer, tobože je
to u jednom povijesnom razdoblju za neke bilo probitačno. Ero misli da je to bilo jako zločesto i pokvareno.
To je moj stav. Ne mišljenje, stav....
Last edited by Ero on 23/4/2016, 11:24; edited 1 time in total
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Bruka u Jasenovcu – Italijanski ambasador izrazio "solidarnost sa hrvatskim narodom"
» Život je lijep u javnom sektoru
» Lijep život u njemačkoj Angele Merkel
» Chomsky: Bošnjaci, Hrvati, Srbi, Crnogorci govore istim jezikom - hrvatskim!
» MAJKIĆKINA(RS) KLETVA: Ne igrajte se s hrvatskim pravima. Bošnjaci čine sve da BIH nestane sa lica zemlje
» Život je lijep u javnom sektoru
» Lijep život u njemačkoj Angele Merkel
» Chomsky: Bošnjaci, Hrvati, Srbi, Crnogorci govore istim jezikom - hrvatskim!
» MAJKIĆKINA(RS) KLETVA: Ne igrajte se s hrvatskim pravima. Bošnjaci čine sve da BIH nestane sa lica zemlje
Page 3 of 6