Dinamo Zagreb
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 8 of 50
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
Re: Dinamo Zagreb
Imaš izvučene tablice financijskoj izvještaja, kako je sam autor napisa: Što na kraju zaključiti? Ako je gospodin Svetina iznio samo podatke koji njemu odgovaraju, mi ćemo iznijeti one koji mu ne odgovaraju. Kad već iz Dinama neće/ne žele objaviti cjelokupno financijsko izvješće nego samo iznesu ono što njima paše...kuracodigraca wrote:Bit ce ekonomski stručnjaci u n+
Guest- Guest
Pa kažu ovako: Danas smo nabavili malo podrobnije brojke i financijski izvještaj kluba iz Maksimirske 128 . Koliko sam razumija, nemaju cijeli financijski izvještaj kakav on obično biva, nego neke podatke. Odakle? Ne znam, pitaj njih. Imaš tamo mail adresu, ja sam jednom njima slao mail u vezi jednog financijskog izvještaja Hajduka, točnije zanimalo me kad će biti objavljen, gdje i kako do njega, dobio sam odgovor... Možda je netko kontaktirao nekog u Dinamu, šta ja znam... Izbacili su par tablica iz kojih je vidljivo da Dinamo ne posluje baš najbolje. Ne vidim razlog zašto bi tu netko nešto izmišlja, ali eto možda iz Dinama demantiraju s obavljivanjem cjelokupnog financijskog izvješća... :) Prema tim podacima vidljivo je da Dinamo u zadnje 3 godine posluje u minusu, da značajno rastu obveze za kredite i zajmove. U 2012-oj godini ta cifra je bila takoreći zanemariva ( oko 1,5 miljun kuna) u 2015-oj narasla na više od 175 miljun kuna. Dinamo ovako teško može nastaviti poslovati, ili će se morati privatizirati što je opcija koju su pokrenuli (ne znam što je s tim) ili će značajno morati smanjiti troškove, a to se prvenstveno odnosi na prvu momčad koja će morati biti jeftinija, manje ulaganja, manji iznosi plača, manje igrača pod ugovorom...kuracodigraca wrote:A odkuda n+ u izvještaj?
Guest- Guest
Mislim da ne moraš nikoga ništa pitati, samo pogledaš tablice i malo razmisliš... Ne triba biti sad neki eskpert. Jedino je pitanje jesu li one točne ili ne...kuracodigraca wrote:Budem sporta pitao. Sporte?
Guest- Guest
Je, ali ne vidim razlog zašto nebi bili, točnije nisam baš primjetija da na n+ dosad bubaju bez veze takve tablice i izvješća, naprotiv. Isto tako, ne vidim razlog zašto iz Dinama ne objave cjelokupni financijski izvještaj. Ako ništa, javnost i navijače to zanima. A ne da objave neke stvari koji su dobre, a ne navedu one koje nisu. Objavi ti cjeli financijski izvještaj pa nek javnost sama donosi zaključke na osnovi njega. A oni vječno kriju takve podatke. Zašto? E to je dobro pitanje... :)kuracodigraca wrote:To je dobro pitanje.
Guest- Guest
amper1950 wrote:Mislim da ne moraš nikoga ništa pitati, samo pogledaš tablice i malo razmisliš... Ne triba biti sad neki eskpert. Jedino je pitanje jesu li one točne ili ne...kuracodigraca wrote:Budem sporta pitao. Sporte?
u vrhu ispred naslova velika reklama za š.d.d. i sponzora, ispod članka velika reklama za š.d.d. i sponzora.
kao slučajno?
ne. naručen tekst.
zašto?
da se ne priča o trenutačno obezglavljenom klubu koji se sam odrekao usluga vrhunskog knjigovođe-predsjednika, vrhunskog višestrukog sportskog direktora š.d.d. i vrhunskog predsjednika no koji pravne akte u domaćoj, europskoj i svjetskoj nogometnoj organizaciji tumači kao i pravne akte iz uže specijalnosti branjenja mafijaša na hrvatskim sudovima...
sitting_bull-
2015-09-28
sitting_bull wrote:
u vrhu ispred naslova velika reklama za š.d.d. i sponzora, ispod članka velika reklama za š.d.d. i sponzora.
kao slučajno?
ne. naručen tekst.
zašto?
da se ne priča o trenutačno obezglavljenom klubu koji se sam odrekao usluga vrhunskog knjigovođe-predsjednika, vrhunskog višestrukog sportskog direktora š.d.d. i vrhunskog predsjednika no koji pravne akte u domaćoj, europskoj i svjetskoj nogometnoj organizaciji tumači kao i pravne akte iz uže specijalnosti branjenja mafijaša na hrvatskim sudovima...
Mislim da je na ovoj temi ipak presudnije što "kriju" i govore tablice financijskog izvješća, a ne tko sponzor mediju koji je to prenio...
Onaj tko prati što i kako piše n+ dobro zna da "pokrivaju" širok raspon nogometnih tema, da na tom portalu (iako ga je pokrenuo hajdukovac) pišu i ljudi koji navijaju za druge klubove, pa i rijeku i dinamo. Autor teksta koji sam nalipija redovito piše o financijama nogometnih klubova, HNS-a i analizira ih na spomenutom portalu, pa tako i Hajdukove, Rijekine pa čak i nekih niželigaških klubova (mislim da sam jednom naletija na članak vezan za Cibaliju i njezine financije). Tako da nebi baš rekao da je to naručen članak, jer ponavljam redovito se bave poslovanjem nogometnih klubova i saveza, pa čak i financijama navijačkih udruga (primjerice udruge uvijek vjerni). Jednostavno moraš shvatiti da postoji portal koji se bavi s tim dijelom koji je također vezan za nogometne klubove, saveze. Između ostalog. Naravno, da si ozbiljan ko što nisi, možeš to malo prokomentirati, kazati svoje mišljenje, napisati što ti misliš o tome, ti si se uhvatio sponzora tog portala i počeo priču koja nema veze s ovom temom... Pisalo se na tom portalu o smjeni predsjednika Uprave, bez brige. I premda nije tema, pa nebi triba ni komentirati, priča o obezglavljenom klubu ne drži vodu, što je dobro sam Burić prije utakmice protiv Lokomotive kazao. A klub nije obezglavljen prvenstveno radi rada bivše Uprave koji su ostavile puno sređenije klub, dovoljno novca na računu i plus u poslovanju...
Guest- Guest
Prodaja nije dovoljna (jedino ako ne bude totalna rasprodaja, a to znači i slabljenje momčadi). Dinamo dosta ovisi o LP, a tamo će teško uči svake godine, teško je svake godine ima sreće u ždrijebu. Pa sam zdravkec je lani pričao kako Dinamo ovako više ne može funkcionirati pa da se zato ide u privatizaciju. Mislim da ova izvješća pokazuje da je, po tom pitanju, bio u pravu. Ne znam u kakvoj je fazi ta privatizacija i na koji način se misli izvesti...kuracodigraca wrote:a niš, bumo pjacu prodali za cenera i još ostane
Guest- Guest
amper1950 wrote:Naravno, da si ozbiljan ko što nisi, možeš to malo prokomentirati, kazati svoje mišljenje, napisati što ti misliš o tome, ti si se uhvatio sponzora tog portala i počeo priču koja nema veze s ovom temom...
prvo pogledaš tko govori, zatim pogledaš činjenice ili "činjenice" i onda vidiš o čemu se radi.
dakle, priložene tablice su kompilacija izvješća iz prošlih godina (sa točnim brojevima) i pretpostavke i konstrukcije o brojevima za prošlu godinu.
i što bih ja sad trebao ocjenjivati koliko je dotični tovar vidoviti milan, ili je samo jalni tovar?
Pisalo se na tom portalu o smjeni predsjednika Uprave, bez brige.
pisalo se i na drugim sličnim portalima panegirike brbljiću (kao i nekad malešu) pa se tek treba vidjeti što je to brbljić velebno napravio za hajduk (osim što je prodao sve što je mogao)...
I premda nije tema, pa nebi triba ni komentirati, priča o obezglavljenom klubu ne drži vodu, što je dobro sam Burić prije utakmice protiv Lokomotive kazao. A klub nije obezglavljen prvenstveno radi rada bivše Uprave koji su ostavile puno sređenije klub, dovoljno novca na računu i plus u poslovanju...
ostavili su priču kako je stanje gotovo super.
pričekajmo reviziju kako bi vidjeli kako hakduk stvarno stoji, jer prema izvješćima iz prošlih godina i onome što priča brbljić ispada kako ste smanjili dug za 80.000.000 kuna, a rashodi su vam ovih godina bili na razini prihoda. kako i iz čega je dug smanjen???
uspjeli ste doći do situacije da iz prihoda od marketinga, ulaznice i transfera tek sada možete isplaćivati redovno igrače i ostali pogon kluba. za nastavak toga morate opet prodavati, a tko će vam onda ostati?
sitting_bull-
2015-09-28
amper1950 wrote:Prodaja nije dovoljna (jedino ako ne bude totalna rasprodaja, a to znači i slabljenje momčadi). Dinamo dosta ovisi o LP, a tamo će teško uči svake godine, teško je svake godine ima sreće u ždrijebu. Pa sam zdravkec je lani pričao kako Dinamo ovako više ne može funkcionirati pa da se zato ide u privatizaciju. Mislim da ova izvješća pokazuje da je, po tom pitanju, bio u pravu. Ne znam u kakvoj je fazi ta privatizacija i na koji način se misli izvesti...
u svim varijantama dinamo će igrati zadnje kolo kvalifikacija za lp što znači siguran plasman u euroligu.
obzirom na koeficijent dinama i propozicije opet ne možemo dobiti neki mega klub u zadnjem kolu tako da su šanse za lp najmanje 50%.
kaj se privatizacije tiče ona će se desiti kad dođe vrijeme. nema žurbe i nema pritiska...
sitting_bull-
2015-09-28
1. hahahaha. Dakle, ti oćeš reći da su brojke iz tablica djela financijskog izvješča pretpostavke i konstrukcije? Super, ok ajmo reći da jesu. No eto, onda ja čekam odgovor Dinama, službeno. Nek cjelokupnoj javnosti pokažu svoje financijsko izvješće i sve 5. Zašto li ga kriju? Da nije možda zbog skrivanja nekih nezakonitih radnji oko izvlačenja novca zbog koje su pokrenute brojne istrage...
2. Što je Brbić napravio za Hajduk? Pa napravio je puno. Od gubitaša i kluba s ruba ponora stečaja, uspija je urediti klub, srediti poslovanje, maknuti neke ljude koji su 15-20 godina bili uhljebljeni u klubu, uveo je red u klub. Od gubitaša "napravio" je klub koji posluje pozitivno i koji može živiti, a vratio je večinu dugova. To su činjenice. Tko dođe iza njega neće morati raditi sve to, nego će imati sređenu situaciju da što brže to digne na višu razinu. Netočno da je prodao sve što je mogao, jer eto ipak ima tu igrača koji imaju i cijenu i kvalitetu. To je isto činjenica, a to sam ti napisao tamo na temi. Primjerice, samo Kalinić se ove zime mogao prodati u Lazio ili Bešiktaš, jer je te ponude Hajduk imao i nije prihvatio. Nemoj pričati nešto što ne odgovara istini, ma koliko ti htio da je to tako...
3. Financijsko izvješće Hajduka će biti objavljeno, bez brige... Kažeš da će Hajduk morati prodavati? Pa naravno da će morati, moraju svi prodavati. Samo će u buduće taj novac moči uložiti u dovođenje igrača, ili u OŠ ili u kamp. No eto, ajmo pričati o Hajduku, ok. Nećemo na temi pričati o Dinamu koji kao neće trebati prodavati... Misliš da će obveze za kredite i zajmove moći vječno rasti (2012 godine oko 1.5 miljuna kuna, na kraju 2015 ozbiljnih 174 miljuna kuna) i da se to neće morati početi vračati?!? A neće se vračati od marketinga, ulaznica pa čak ni od pomoči grada jer tekući troškovi su također tu...
2. Što je Brbić napravio za Hajduk? Pa napravio je puno. Od gubitaša i kluba s ruba ponora stečaja, uspija je urediti klub, srediti poslovanje, maknuti neke ljude koji su 15-20 godina bili uhljebljeni u klubu, uveo je red u klub. Od gubitaša "napravio" je klub koji posluje pozitivno i koji može živiti, a vratio je večinu dugova. To su činjenice. Tko dođe iza njega neće morati raditi sve to, nego će imati sređenu situaciju da što brže to digne na višu razinu. Netočno da je prodao sve što je mogao, jer eto ipak ima tu igrača koji imaju i cijenu i kvalitetu. To je isto činjenica, a to sam ti napisao tamo na temi. Primjerice, samo Kalinić se ove zime mogao prodati u Lazio ili Bešiktaš, jer je te ponude Hajduk imao i nije prihvatio. Nemoj pričati nešto što ne odgovara istini, ma koliko ti htio da je to tako...
3. Financijsko izvješće Hajduka će biti objavljeno, bez brige... Kažeš da će Hajduk morati prodavati? Pa naravno da će morati, moraju svi prodavati. Samo će u buduće taj novac moči uložiti u dovođenje igrača, ili u OŠ ili u kamp. No eto, ajmo pričati o Hajduku, ok. Nećemo na temi pričati o Dinamu koji kao neće trebati prodavati... Misliš da će obveze za kredite i zajmove moći vječno rasti (2012 godine oko 1.5 miljuna kuna, na kraju 2015 ozbiljnih 174 miljuna kuna) i da se to neće morati početi vračati?!? A neće se vračati od marketinga, ulaznica pa čak ni od pomoči grada jer tekući troškovi su također tu...
Guest- Guest
sitting_bull wrote:
u svim varijantama dinamo će igrati zadnje kolo kvalifikacija za lp što znači siguran plasman u euroligu.
obzirom na koeficijent dinama i propozicije opet ne možemo dobiti neki mega klub u zadnjem kolu tako da su šanse za lp najmanje 50%.
kaj se privatizacije tiče ona će se desiti kad dođe vrijeme. nema žurbe i nema pritiska...
1. Nikad ti ništa nije 100 % sigurno. Nekad će ti se dogoditi kiks i što onda? A sve da je to i točno, s obzirom na rashode Dinama koji danas jesu takvi koji jesu, euroliga nije dovoljna. Potrebna je LP jer je tu puno veči novac.
2. Kad je vrijeme i što se čeka? Ako su krenuli u privatizaciju, ne znam što se čeka. I kažem, možda sad i nema tolike žurbe, a ako se ne uđe u LP i neće biti tako bezazleno...
Guest- Guest
Ne debilu, ti se kužiš, to kaj čuješ negdje nekaj sa strane kad pametni dečki pričaju o nogometu pa tu napišeš nije znanje nego kokošarenje. Stvarno je Zokijeva taktika bila besprijekorna, on je inače poznat ko trener koji zna igrati na nulu i koji uvijek ima plan b. Ostavi se stručnih komentara o nogometu i primi se onog u čemu si najbolji uvlakaču.Zeko wrote:Možeš ti to ovdje njemu napisati i 500 puta, ali on to razumio nebude. U svemu tome je ipak prevelika lova u igri da bi se zajebavali i riskirali, a prema kvaliteti igrača možeš protiv njih odigrati nulu, koja ti 99,9 % garantira naslov, bez prevelike muke. Jednostavno rečeno, Dinamo je igrao na način da pokuša Rijeku navući da napadne i onda bi Rijeka najebala. Nije ju uspio navući i ostala je nula, a Dinamu opet dobro. Čisto jednostavno za one koji se u nogomet iole razumiju. A ovakvima k'o ramone možeš to crtati u milijun slika i kurac ti to vrijedi kad do njegovih moždanih vijuga to doprijeti nemože.sitting_bull wrote:Tommy Ramone wrote:Ali mene nervira to Dinamovo igranje na nulu. U 90 minuta ništa nismo napravili. Kad se sve sabere Rijeka je bila bliže pobjedi, zato ne vidim podlogu Sportovoj bahatosti. Ko god misli da je ovo izvedba vrijedna naslova nek ga jebe savjetnik u guzicu.
prvenstvo se osvaja u 36 utakmica, ne u jednoj.
čemu srljati i dati protivniku šansu da te iskontrira, to je model po kojem je rijeka dobila nekoliko tekmi kontra dinama.
ovaj puta nisu uspjeli navući dinamo na takvo "dokazivanje", a remi je dinamu dovoljan za mirno privođenje prvenstva kraju.
čemu se kockati ako je ulog mogući gubitak kvalifikacija za ligu prvaka i pripadajuća lova koju već imaš u džepu?
Guest- Guest
Konjusino, čovjek ti je lijepo napisal da se prvenstvo osvaja kad zbrojiš bodove iz 36 utakmica a onaj tko ih ima najviše taj je prvi i da nikakvog rezona nema to kaj si cijelu godinu skupljao dovesti pod upitnik radi jedne nerezonski odigrane utakmice. Pa sad, ako ti to nije jasno, teško da ti itko može pomoći. U toj utakmici Dinamo nije imao nikakvog rezona napasti Rijeku, jer mu je odgovarala i nula. Jel ti bar to jasno ? Ako nije, a iz ovih tvojih komentara je očigledno da nije, ostavi se bilo kakvih komentara o nogometu, a pogotovo stručnih jer njih apsolutno ne razumiješ.Tommy Ramone wrote:Ne debilu, ti se kužiš, to kaj čuješ negdje nekaj sa strane kad pametni dečki pričaju o nogometu pa tu napišeš nije znanje nego kokošarenje. Stvarno je Zokijeva taktika bila besprijekorna, on je inače poznat ko trener koji zna igrati na nulu i koji uvijek ima plan b. Ostavi se stručnih komentara o nogometu i primi se onog u čemu si najbolji uvlakaču.Zeko wrote:Možeš ti to ovdje njemu napisati i 500 puta, ali on to razumio nebude. U svemu tome je ipak prevelika lova u igri da bi se zajebavali i riskirali, a prema kvaliteti igrača možeš protiv njih odigrati nulu, koja ti 99,9 % garantira naslov, bez prevelike muke. Jednostavno rečeno, Dinamo je igrao na način da pokuša Rijeku navući da napadne i onda bi Rijeka najebala. Nije ju uspio navući i ostala je nula, a Dinamu opet dobro. Čisto jednostavno za one koji se u nogomet iole razumiju. A ovakvima k'o ramone možeš to crtati u milijun slika i kurac ti to vrijedi kad do njegovih moždanih vijuga to doprijeti nemože.sitting_bull wrote:Tommy Ramone wrote:Ali mene nervira to Dinamovo igranje na nulu. U 90 minuta ništa nismo napravili. Kad se sve sabere Rijeka je bila bliže pobjedi, zato ne vidim podlogu Sportovoj bahatosti. Ko god misli da je ovo izvedba vrijedna naslova nek ga jebe savjetnik u guzicu.
prvenstvo se osvaja u 36 utakmica, ne u jednoj.
čemu srljati i dati protivniku šansu da te iskontrira, to je model po kojem je rijeka dobila nekoliko tekmi kontra dinama.
ovaj puta nisu uspjeli navući dinamo na takvo "dokazivanje", a remi je dinamu dovoljan za mirno privođenje prvenstva kraju.
čemu se kockati ako je ulog mogući gubitak kvalifikacija za ligu prvaka i pripadajuća lova koju već imaš u džepu?
Zeko-
2015-08-26
sporte, kaj kažeš na amperovu računicu da je dinamo propao?
jalnirajko- Posts : 5547
2015-08-19
Stavljanje riječi u usta - ništa nova... Nisam reka da je Dinamo propao, već da ovako ne može dalje funkcionirati (malo sam pogleda na netu, Svetina je u 12-om misecu prošle godine najavio privatizaciju, tj. početak kroz 2-3 mjeseca) i da situacija nije baš bajna. Kad u tri godine napraviš više od 190 miljuna kuna minusa u poslovanju, a obaveze za kredite i zajmove narastu na više od 174 miljuna kuna, to sigurno nije baš dobro. Dinamo je u 2015-oj godini od prodaje igrača uprihodio 70-ak miljuna kuna, a od Uefe čak blizu 130 miljuna kuna i opet je napravio minus. Da nije bilo LP već sad bi situacija bila jako loša, ili bi već ovu zimu mora prodati par bitnih igrača...kuracodigraca wrote:sporte, kaj kažeš na amperovu računicu da je dinamo propao?
Guest- Guest
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 8 of 50