Denkverbot
Page 16 of 50
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Re: Denkverbot
ludilo,kic wrote:Rimski car, Marko Aurelije..aben wrote:ki je ovaj mudrac?kic wrote:Svome pradjedu dugujem što me savjetovao da umjesto običnog školskog obrazovanja uzmem dobre kućne učitelje i da na tome ne štedim.
studiro sun stari vijek kod vrhunskih stručnjakov, ali nisu nam se usudili spomenuti tu činjenicu, samoponištili bi se:)
aben- Posts : 35492
2014-04-16
aben wrote:ludilo,kic wrote:Rimski car, Marko Aurelije..aben wrote:ki je ovaj mudrac?kic wrote:Svome pradjedu dugujem što me savjetovao da umjesto običnog školskog obrazovanja uzmem dobre kućne učitelje i da na tome ne štedim.
studiro sun stari vijek kod vrhunskih stručnjakov, ali nisu nam se usudili spomenuti tu činjenicu, samoponištili bi se:)
to je prvih par rečenica ove knjige, kratka je, pisao je pred kraj života, jebeš Cezara ovaj je no.1, Stoicizam u svom najjedostavnijem obliku..
a ča ako treviš mazohistu?mativka wrote:Evo jedne zabranjene misli od mene i trenutnog promišljanja. Kako se identificirati po bilo kojem političkom ili inom usmjerenju jer osjećam da nigdje ne pripadam. Osnovne postavke su mi dane u skadu s rođenjem, a to su katolička obitelj s svim običajima. Danas, ja sam i socijalist i kapitalist, i katolik i izopčenik. U političke teme se ne mogu upustiti jer za sve nađem neko opravdanje ili negiranje. Isto tako, ne osjećam se djelom ikakve grupe, skupine. Ono čime se jedino vodim je ne čini drugome što ne bi volio da tebi čine, no jest da je zajeb žešći, ali jednostavno ne znam kako da se ponašam u današnje svijetu...
isus, oprosti mi bože, ni dobro fourmuliro taj princip.
2014-04-16
klasični backslap na Kantov kategorički imperativ XDaben wrote:a ča ako treviš mazohistu?mativka wrote:Evo jedne zabranjene misli od mene i trenutnog promišljanja. Kako se identificirati po bilo kojem političkom ili inom usmjerenju jer osjećam da nigdje ne pripadam. Osnovne postavke su mi dane u skadu s rođenjem, a to su katolička obitelj s svim običajima. Danas, ja sam i socijalist i kapitalist, i katolik i izopčenik. U političke teme se ne mogu upustiti jer za sve nađem neko opravdanje ili negiranje. Isto tako, ne osjećam se djelom ikakve grupe, skupine. Ono čime se jedino vodim je ne čini drugome što ne bi volio da tebi čine, no jest da je zajeb žešći, ali jednostavno ne znam kako da se ponašam u današnje svijetu...
vako se to reče:kic wrote:klasični backslap na Kantov kategorički imperativ XDaben wrote:a ča ako treviš mazohistu?mativka wrote:Evo jedne zabranjene misli od mene i trenutnog promišljanja. Kako se identificirati po bilo kojem političkom ili inom usmjerenju jer osjećam da nigdje ne pripadam. Osnovne postavke su mi dane u skadu s rođenjem, a to su katolička obitelj s svim običajima. Danas, ja sam i socijalist i kapitalist, i katolik i izopčenik. U političke teme se ne mogu upustiti jer za sve nađem neko opravdanje ili negiranje. Isto tako, ne osjećam se djelom ikakve grupe, skupine. Ono čime se jedino vodim je ne čini drugome što ne bi volio da tebi čine, no jest da je zajeb žešći, ali jednostavno ne znam kako da se ponašam u današnje svijetu...
1689 | John Locke | Locke gives the following version of the NAP: "Being all equal and independent, no one ought to harm another in his life, health, liberty, or possessions."[10] |
1816 | Thomas Jefferson | Jefferson describes the NAP in a letter to Francis Gilmer: "Rightful liberty is unobstructed action according to our will within limits drawn around us by the equal rights of others. I do not add 'within the limits of the law', because law is often but the tyrant's will, and always so when it violates the rights of the individual." and "No man has a natural right to commit aggression on the equal rights of another, and this is all from which the laws ought to restrain him."[11] |
1851 | Herbert Spencer | Spencer formulates the NAP as: "Every man is free to do that which he wills, provided he infringes not the equal freedom of any other man."[12] |
1859 | John Stuart Mill | In his book On Liberty Mill states the NAP as follows: "the only purpose for which power can be rightfully exercised over any member of a civilized community, against his will, is to prevent harm to others".[13] |
1923 | Albert J. Nock | In the second chapter of his book, Our Enemy, the State Nock refers to an ancient formulation of the NAP by the legendary king Pausole, who stated it as two laws. The first law was "hurt no man" and the second was "then do as you please".[14] |
1961 | Ayn Rand | In an essay called "Man's Rights" in the book The Virtue of Selfishness she formulated "The precondition of a civilized society is the barring of physical force from social relationships. ... In a civilized society, force may be used only in retaliation and only against those who initiate its use."[15][16][17] |
1963 | Murray Rothbard | "No one may threaten or commit violence ('aggress') against another man's person or property. Violence may be employed only against the man who commits such violence; that is, only defensively against the aggressive violence of another. In short, no violence may be employed against a nonaggressor. Here is the fundamental rule from which can be deduced the entire corpus of libertarian theory." Cited from "War, Peace, and the State" (1963) which appeared in Egalitarianism as a Revolt Against Nature and Other Essays[18] |
2014-04-16
Svašta si ti tu nabubao :)kic wrote:ti zapravo (nemoj shvatiti skroz osobno) u stvari nisi uopće izopčenik već u potpunosti proizvod moderne kulture i civilizacije, da pripadaš duhom nekoj vjeri i religiji treba ti emocionalna strana biti razvijena, a za štovanje socijalističke perspektive također jedna vrsta iracionalnosti kojoj je bitna prodaja narativne priče a ne činjenice u društvu i kroz povijest..
Trenutno danas sam izučavala Corpus Hermeticum i iz Egipta, miša mu, jel Torus?! I renesansu, dakako :) Renesansa hmmmm....
Zašto treba biti emocionalna strana razvijena, danas pobogu dogodila mi se situacija gdje sam se onako preplašila. Pričam s jednom djevojkom koja je u nekoj zajednici i priča mi o svojoj spoznaji. Kaže ovim riječima: tijekom mise počela se tresti i vikati, plakati od sreće, i sva sretna jel, jer doživjela spoznaju. Ja onako blijedo u nju gledam, pa si mislim, promatram, jel sve u redu s njom. Do priče mi se činila normalnom, ali nakon što mi je sve izrekla, mislim da ću ju s odstojanjem promatrati. Ali, ona je sretna....
Po mom sam i previše emocionalno razvijena jer pripadam na neki način svim vjerama i religijama.
Štovanje bilo kakve političke perspektive, ja sam od onih koji su uvjereni u zavjere nadmoćnijih :) Čak i svaki dan promatram nebo :)
Guest- Guest
Ti si napredniji od mene :) Ja sam kunjala uz Otvoreno ili još uz Hloverku, kako se zvala ta emisija..i ne znam točno vrijeme kada sam ju čula, ali sam ostala konsternirana čuvši ju da dotični se tako izražava nakon normalnih rečenica :) To kao psovka mi djelovalo u jednog recimo znanstvenika :) Nasmijala sam se u sebi dok nisam vidjela da neuobičajnu riječ do tada koriste recimo pismeni ljudi poput novinara koji danas na neki način su stup obrazovnog društva :Daben wrote:
zamisli, i jo se točno sićun te riči, u osvit svoga svjesnoga života, 2000. godine, u tjedniku hrvatsko slovo, novinar zoran vukman...tih dana san kraj postelje imo klaića:)
ne zun jel se novinari služu s tin jazikun da zvuču pametnije kod svoje nepismene publike, ali kad ti je rič jednon u vokabularu, ona je tu i teško ju je ne koristiti. meni su se tih godin svi smijali zbog korištenja latinskih inačica, al kad si izložen jednon stilu, teško ga se moreš liberati. sada sun na engleskoj literaturi, jer sloboda nije zanimljiva hrv autorima, i jednostavo teško mogu složiti rečenicu bez eng riječi.
dakle, nije folirancija, mamić je ode nevin.
Osobno se izražavam ovisno o situaciji, društvu, recimo prilikom polaganja ispita itekako su mi dobro došle latinske izreke :) U nekom drugom društvu, itekako mi dobro dođu sočne, iskonske misli :)
Sve razumijem, ali nigdje se ne pronalazim...
Guest- Guest
Ma, i da ga sretnem, opet bih te uloge dobro promislila i svrsishodno iznijela :) Ljudi su višeslojna bića, tako da nikada ne uzimam sve za prave :Daben wrote:a ča ako treviš mazohistu?mativka wrote:Evo jedne zabranjene misli od mene i trenutnog promišljanja. Kako se identificirati po bilo kojem političkom ili inom usmjerenju jer osjećam da nigdje ne pripadam. Osnovne postavke su mi dane u skadu s rođenjem, a to su katolička obitelj s svim običajima. Danas, ja sam i socijalist i kapitalist, i katolik i izopčenik. U političke teme se ne mogu upustiti jer za sve nađem neko opravdanje ili negiranje. Isto tako, ne osjećam se djelom ikakve grupe, skupine. Ono čime se jedino vodim je ne čini drugome što ne bi volio da tebi čine, no jest da je zajeb žešći, ali jednostavno ne znam kako da se ponašam u današnje svijetu...
Guest- Guest
zašto treba biti emocionalna strana razvijena, i onda baš navedeš primjer toga
koja je zavjera najmoćnijih po meni jedina zavjera je tu da pokušavaju zadržati status quo gdje su oni na vrhu, prvo mi to iskrsava..
što ima na nebu? :^^
koja je zavjera najmoćnijih po meni jedina zavjera je tu da pokušavaju zadržati status quo gdje su oni na vrhu, prvo mi to iskrsava..
To je jedna od formula za.....kic wrote:klasični backslap na Kantov kategorički imperativ XDaben wrote:a ča ako treviš mazohistu?mativka wrote:Evo jedne zabranjene misli od mene i trenutnog promišljanja. Kako se identificirati po bilo kojem političkom ili inom usmjerenju jer osjećam da nigdje ne pripadam. Osnovne postavke su mi dane u skadu s rođenjem, a to su katolička obitelj s svim običajima. Danas, ja sam i socijalist i kapitalist, i katolik i izopčenik. U političke teme se ne mogu upustiti jer za sve nađem neko opravdanje ili negiranje. Isto tako, ne osjećam se djelom ikakve grupe, skupine. Ono čime se jedino vodim je ne čini drugome što ne bi volio da tebi čine, no jest da je zajeb žešći, ali jednostavno ne znam kako da se ponašam u današnje svijetu...
Jako je puno formula i definicija, i sve je to na pola puta...
Guest- Guest
nisi ti neshvaćena, neprilagođena i ni da ne pripadoš nider, imo škatula i za tebe,
ti si u principu običan relativist:)
2014-04-16
Zašto? (ti si nedorečen)..kic wrote:zašto treba biti emocionalna strana razvijena, i onda baš navedeš primjer toga
Promatram ja nebo svaki dan na pauzi :) Ono nema aviona, nikakvih letjelica, a tragovi poput usitnjenih oblaka na plavom nebu :) Što je najgore, uz njih ne mogu smišljati oblike niti sanjariti :)
Guest- Guest
Što bi to konkretno značilo?aben wrote:nisi ti neshvaćena, neprilagođena i ni da ne pripadoš nider, imo škatula i za tebe,
Guest- Guest
pa, to je un ki, ostroha da ne fali, ne more nišće dobroga reći za nišće, osim o nekim mutnim konceptima, ko ča je napr. nebo, svijest, razvijanje :)mativka wrote:Što bi to konkretno značilo?aben wrote:nisi ti neshvaćena, neprilagođena i ni da ne pripadoš nider, imo škatula i za tebe,
2014-04-16
Što znači ostroha?aben wrote:pa, to je un ki, ostroha da ne fali, ne more nišće dobroga reći za nišće, osim o nekim mutnim konceptima, ko ča je napr. nebo, svijest, razvijanje :)mativka wrote:Što bi to konkretno značilo?aben wrote:nisi ti neshvaćena, neprilagođena i ni da ne pripadoš nider, imo škatula i za tebe,
Ja tebe trenutno ne razumijem, ovako bih odgovorila na ovo meni dosta nerazumljivo :) :
- uvijek dobroga reći za išta
- prirodna dana nam stanja su blagodati, koja ne pripadaju niti u jednu kategoriju promišljanja jer ih svaka kategorija potcjenjuje :)
Guest- Guest
ostroha je ka se bojiš nečega,mativka wrote:Što znači ostroha?aben wrote:pa, to je un ki, ostroha da ne fali, ne more nišće dobroga reći za nišće, osim o nekim mutnim konceptima, ko ča je napr. nebo, svijest, razvijanje :)mativka wrote:Što bi to konkretno značilo?aben wrote:nisi ti neshvaćena, neprilagođena i ni da ne pripadoš nider, imo škatula i za tebe,
Ja tebe trenutno ne razumijem, ovako bih odgovorila na ovo meni dosta nerazumljivo :) :
- uvijek dobroga reći za išta
- prirodna dana nam stanja su blagodati, koja ne pripadaju niti u jednu kategoriju promišljanja jer ih svaka kategorija potcjenjuje :)
sva promišljanja ka ne spadaju u nijenu kategogiju, automatski spadaju u kategoriju onih ki ne spadaju drugdi. ča ti je toliko bitno ne pripadati?
2014-04-16
Jer sam uvijek sama. Odem neki dan na kavu, ali meni sve bezveze. Voljela bih pripadati. Zovu me na kave, ali meni je toliko dosadno, glupo, bezveze, da se radije odlučujem na promatranje oblaka bez obrisa. Od onih sam osoba koje uvijek nađu izgovore za nedruženje i koje uvijek kukaju kako su same :)aben wrote:mativka wrote:aben wrote:mativka wrote:aben wrote: ča ti je toliko bitno ne pripadati?
Zbilja bih voljela osjetiti osjećaj pripadnosti, ali jednostavno se osjećam ugodnije biti sama uz kavu i mislima, nego u društvu kojem ne pripadam, tj. možda ni oni isti tako, ali imaju moć prilagodbe...
Guest- Guest
uobičajeni okviri te više ne ispunjavaju, treba ti tvoja obitelj, mislim, onu koju ćeš ti stvoriti..
Bilo kakav okvir, ma kojim se imenom zvao, je okvir:)kic wrote:uobičajeni okviri te više ne ispunjavaju, treba ti tvoja obitelj, mislim, onu koju ćeš ti stvoriti..
Guest- Guest
ha, autistica!mativka wrote:Jer sam uvijek sama. Odem neki dan na kavu, ali meni sve bezveze. Voljela bih pripadati. Zovu me na kave, ali meni je toliko dosadno, glupo, bezveze, da se radije odlučujem na promatranje oblaka bez obrisa. Od onih sam osoba koje uvijek nađu izgovore za nedruženje i koje uvijek kukaju kako su same :)aben wrote:mativka wrote:aben wrote:mativka wrote:aben wrote: ča ti je toliko bitno ne pripadati?
Zbilja bih voljela osjetiti osjećaj pripadnosti, ali jednostavno se osjećam ugodnije biti sama uz kavu i mislima, nego u društvu kojem ne pripadam, tj. možda ni oni isti tako, ali imaju moć prilagodbe...
pa, koleginice, nis jo misli na pripadnost ljudskin grupami. iako, ima nas čovjekomrzaca koliko oćeš, samo se ne nalazimo četvrtkom i nediljon ko šahisti i teroristi, napr:)
kic ti je to sve na biologiju, i ne bi mu do za pravo da nisi žinska- u žinskami je ta sila ipak joka...
i, pazi di ti to gre išnjin, un je korak do toga da ti se ponudi za ispunjavanje
2014-04-16
Opet krivo! :)aben wrote:
ha, autistica!
pa, koleginice, nis jo misli na pripadnost ljudskin grupami. iako, ima nas čovjekomrzaca koliko oćeš, samo se ne nalazimo četvrtkom i nediljon ko šahisti i teroristi, napr:)
kic ti je to sve na biologiju, i ne bi mu do za pravo da nisi žinska- u žinskami je ta sila ipak joka...
i, pazi di ti to gre išnjin, un je korak do toga da ti se ponudi za ispunjavanje
Izuzetno elokventna, društvena, ugodna. Suosjećajna :) Bacam šale ko iz rukava :) Volim ljude. Vesela, vedra :) Kolega ;) (moje neosjećanje spram društvenih normi prihvatljivosti sastoji se u osobnom shvaćanju prihvaćanja.)
Recimo, ovdje na forumu, nemam viziju tko je m ili ž, već o izvoru misli :) Ah, da, mi žene uvijek imamo puno i previše bioloških izgovora :)
Ma neeeeee, zna i on da sam malo "zeznuta" :) Postoje jednostavno osobe koje su tu za sve, malo smo gore, malo dolje...ali smo tu :)
Zar ti zbilja si čovjekomrzac?
Guest- Guest
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Page 16 of 50