S.M.Kočan: Ministre, molim žurno novoga eksperta i novi prijedlog preobrazbe odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: S.M.Kočan: Ministre, molim žurno novoga eksperta i novi prijedlog preobrazbe odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj
Slažem se. Ovaj kupus samo defokusira.. Aj malo solfeđo, sad tehnički, sad slikaj..bla bla.Regoč wrote:Bilo bi liepo uskladiti poviest, hrvatski i likovni, povremeno i matematiku (negativni brojevi, godine prije Krista). sada je to nemoguće jer svatko vozi svojom brzinom. Zato i treba fleksibilna satnica gdje bi se akavci i bekavci tiekom mjesec danah posvetili navedenim trima predmetima, a cekavci i dekavci matematici, fizici i kemiji, pa se zamienili.frakcija wrote:Jokić veli da novi prijedlog izmjena ostavlja više prostora lokal-patriotizmu, entuzijazmu u međupredmetnim korelacijamaRegoč wrote:Komu je to bitno u životu, naučit će. Vama (lokalcima) to može biti izborna nastava, korelacija hrvatskoga, poviesti i likovnoga.frakcija wrote:Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Re: S.M.Kočan: Ministre, molim žurno novoga eksperta i novi prijedlog preobrazbe odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj
Ne može to biti pitanje samo "lokalaca". Svaki sredneškolac bi morao biti u stanju pročitati svaki dokument iz toga doba.Regoč wrote:Komu je to bitno u životu, naučit će. Vama (lokalcima) to može biti izborna nastava, korelacija hrvatskoga, poviesti i likovnoga.frakcija wrote:Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
Kao i Balade Petrice Kerempuha, na primjer. Bez zamuckivanja, naravno.
ero,bem ti hercegovacku brajdicu...a vid je sto je stamena..
Guest- Guest
Da, koncentracijom nastave mislim da bi se postiglo bolje shvaćanje i usvojilo bi se više znanja, vjerujem da bi usvojeno bilo i funkcionalnije. Učiš Zrinskoga, proučavaš zemljovid, nabaciš barok, malko crtkaš barokne građevine... I kad vidiš Sv. Katarinu, nemaš što pitati, sve ti je jasno i bez vodiča.frakcija wrote:Slažem se. Ovaj kupus samo defokusira.. Aj malo solfeđo, sad tehnički, sad slikaj..bla bla.Regoč wrote:Bilo bi liepo uskladiti poviest, hrvatski i likovni, povremeno i matematiku (negativni brojevi, godine prije Krista). sada je to nemoguće jer svatko vozi svojom brzinom. Zato i treba fleksibilna satnica gdje bi se akavci i bekavci tiekom mjesec danah posvetili navedenim trima predmetima, a cekavci i dekavci matematici, fizici i kemiji, pa se zamienili.frakcija wrote:Jokić veli da novi prijedlog izmjena ostavlja više prostora lokal-patriotizmu, entuzijazmu u međupredmetnim korelacijamaRegoč wrote:Komu je to bitno u životu, naučit će. Vama (lokalcima) to može biti izborna nastava, korelacija hrvatskoga, poviesti i likovnoga.frakcija wrote:Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
Pa plan je da učimo od svog središta, prema dalje. Naravno da to uključuje i Petricu Kerempuha. Zagorci će od njega krenut , više se zadržat na sličnim štivima. Mi ćemo driblat Marulića i Milu Gojsalić.Ero wrote:Ne može to biti pitanje samo "lokalaca". Svaki sredneškolac bi morao biti u stanju pročitati svaki dokument iz toga doba.Regoč wrote:Komu je to bitno u životu, naučit će. Vama (lokalcima) to može biti izborna nastava, korelacija hrvatskoga, poviesti i likovnoga.frakcija wrote:Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Daj, Ero, ne zajebavaj. Komu to treba? Osnove književnosti ne obuhvaćaju dubinsko usvajanje svih hrvatskih narječjah, već upoznavanje sa znamenitim djelima. Ili ćeš čitavo školovanje svesti na proučavanje suvremenih i poviesnih narječjah? Jer imaš i druge predmete.Ero wrote:Ne može to biti pitanje samo "lokalaca". Svaki sredneškolac bi morao biti u stanju pročitati svaki dokument iz toga doba.Regoč wrote:Komu je to bitno u životu, naučit će. Vama (lokalcima) to može biti izborna nastava, korelacija hrvatskoga, poviesti i likovnoga.frakcija wrote:Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
To su u 90% slučajeva bili islamizirani Srbi.Regoč wrote:Hrvati islamske vjere stoljećima su rabili arabicu pišući njome hrvatski jezik.Ero wrote:RIJEKA РИЈЕКА نهرjastreb wrote:
U Rijeci na želj.kolodvoru pisalo je RIJEKA РИЈЕКА
Zašto ne? Arapsko pismo je muslimanima sveto. Siguran sam da su u Rijeci najbrojnija manjina.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa ja. Jedan je Hase.Regoč wrote:Hrvati islamske vjere stoljećima su rabili arabicu pišući njome hrvatski jezik.Ero wrote:RIJEKA РИЈЕКА نهرjastreb wrote:
Zašto ne? Arapsko pismo je muslimanima sveto. Siguran sam da su u Rijeci najbrojnija manjina.
Guest- Guest
Korenica, zdraaaaavo.jastreb wrote:To su u 90% slučajeva bili islamizirani Srbi.Regoč wrote:Hrvati islamske vjere stoljećima su rabili arabicu pišući njome hrvatski jezik.Ero wrote:RIJEKA РИЈЕКА نهرjastreb wrote:
Ero wrote:"Zatim je obznanjen kurikul o kojemu smo pozvani raspravljati, no ja to načelno odbijam. Ne ću govoriti, recimo, da nema dovoljno dramskih djela ili slično, jer bi to značilo da prihvaćam ponuđeni prijedlog nastave književnosti i učeničke lektira uz neke prepravke, a ja to odbijam u cijelosti i u svakoj pojedinosti. Nešto što potkopava europsku kulturu u Hrvatskoj, da se čak ni za Homera ne zna, nešto što potkopava oca hrvatske književnosti Marulića, značajnoga u cijeloj Europi, da se ni za njega ne zna, ostavlja Hrvatsku sirotnom, bez oca i otaca. Bez svoje samobitnosti. To se tim kukurikulumom i hoće! Nešto što nagrće u lektiru, obilje bezvrijedne (makulaturne!) suvremene anti-hrvatske književnosti nužno je - posve odbaciti."jastreb wrote:A tko je više narodu nabacivao nerazumljivijih riječi od desnohrvata???Ero wrote: Znam, očekujem: dočekat će me time da je 'kurikulum' nešto općeprihvaćeno, stručno, znanstveno, no to je ipak samo tuđica za koju imamo bolje svoje riječi. Ali, i menjševici i boljševici u Sovjetskom Sajuzu i jugoslavenski komunisti nastojali su upotrebljavati što više - narodu što manje razumljivih riječi,
Kako od onih 1941. tako od onih iza 1990-te.
Pipničarka, zrnara,omrežje,munjovoz,slikopis,krugoval,dalekovidnica...
Znaci SM KOCAN prigovara za nedistatak i evropskih i hrvatskih književnih djela ?
Generacijama koje vise nista ne čitaju
I puku kojeg zanima vide od kulture preživljavanje obično fizičko
I Hrvatskoj javnosti i školstvu koje pazi za Stepincem da nije svetac ?
E jebga i s m KOCAN
Vala ima budala i mrdu književnicima , doduše ovaj je opak . Moglo bi biti da provocira
Soro, to što si ti polupismena i nezainteresirana za sviet oko sebe na tvoju dušu. No, ne prieči obrazovanje djeci. Joj onomu tko najmlađima čini zlo!
frakcija wrote:Pa plan je da učimo od svog središta, prema dalje. Naravno da to uključuje i Petricu Kerempuha. Zagorci će od njega krenut , više se zadržat na sličnim štivima. Mi ćemo driblat Marulića i Milu Gojsalić.Ero wrote:Ne može to biti pitanje samo "lokalaca". Svaki sredneškolac bi morao biti u stanju pročitati svaki dokument iz toga doba.Regoč wrote:Komu je to bitno u životu, naučit će. Vama (lokalcima) to može biti izborna nastava, korelacija hrvatskoga, poviesti i likovnoga.frakcija wrote:Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
A onda ništa, mi ćemo za to vrime (i dalje) driblat Divu Grabovčevu:
Ja sam se naobrazovala djeceRegoč wrote:Soro, to što si ti polupismena i nezainteresirana za sviet oko sebe na tvoju dušu. No, ne prieči obrazovanje djeci. Joj onomu tko najmlađima čini zlo!
40 godina
Pa ok je s prijedlozima kocanovim , stvar je struke konačno i valjda zna zasto spominje Homera
Nego koji je ti idiotizsm ici radikalno na smjenu voditelja reforme
NEK se covjrek uključi u raspravi oko reforme
Mislm odbaciti ovu reformu jer se voditelj zove Jokic.
..Nabijem ja vas sve ..i vaše floskule
A tko ne zna sto je kurikulum , ima Google
Znanstveni je termin i u svijetu u uporabi kao jedan od temeljnih DIDAKTIČKIH termina
Prijevod s UPUTNIK JE TOTALNO POGREŠAN
kao da prevodite Npr. Kompjutor
Znanstveni je termin i u svijetu u uporabi kao jedan od temeljnih DIDAKTIČKIH termina
Treba najprije medije sredit, a tek onda i školstvo...O tome g. SM Kočan piše veoma precizno.Sora wrote:Ero wrote:"Zatim je obznanjen kurikul o kojemu smo pozvani raspravljati, no ja to načelno odbijam. Ne ću govoriti, recimo, da nema dovoljno dramskih djela ili slično, jer bi to značilo da prihvaćam ponuđeni prijedlog nastave književnosti i učeničke lektira uz neke prepravke, a ja to odbijam u cijelosti i u svakoj pojedinosti. Nešto što potkopava europsku kulturu u Hrvatskoj, da se čak ni za Homera ne zna, nešto što potkopava oca hrvatske književnosti Marulića, značajnoga u cijeloj Europi, da se ni za njega ne zna, ostavlja Hrvatsku sirotnom, bez oca i otaca. Bez svoje samobitnosti. To se tim kukurikulumom i hoće! Nešto što nagrće u lektiru, obilje bezvrijedne (makulaturne!) suvremene anti-hrvatske književnosti nužno je - posve odbaciti."jastreb wrote:A tko je više narodu nabacivao nerazumljivijih riječi od desnohrvata???Ero wrote: Znam, očekujem: dočekat će me time da je 'kurikulum' nešto općeprihvaćeno, stručno, znanstveno, no to je ipak samo tuđica za koju imamo bolje svoje riječi. Ali, i menjševici i boljševici u Sovjetskom Sajuzu i jugoslavenski komunisti nastojali su upotrebljavati što više - narodu što manje razumljivih riječi,
Kako od onih 1941. tako od onih iza 1990-te.
Pipničarka, zrnara,omrežje,munjovoz,slikopis,krugoval,dalekovidnica...
Znaci SM KOCAN prigovara za nedistatak i evropskih i hrvatskih književnih djela ?
Generacijama koje vise nista ne čitaju
I puku kojeg zanima vide od kulture preživljavanje obično fizičko
I Hrvatskoj javnosti i školstvu koje pazi za Stepincem da nije svetac ?
misliš na računalo?Sora wrote:A tko ne zna sto je kurikulum , ima Google
uputnik nije pogrješan, al vjerojatno ne će zaživiti ka računalo.
2014-04-16
Marksisti kazu ovo: ne stvara skola drzavu nego obrnuto drzava školu .
I medije .
I kulturu.
Pa se vi mislite .
I medije .
I kulturu.
Pa se vi mislite .
aben wrote:misliš na računalo?Sora wrote:A tko ne zna sto je kurikulum , ima Google
UPUTNIK jest pogrešan
Zato sto kurikulum moze biti i tzv OTVORENI
PA SE SLBODNO DODAJU STAVKE
Ako bi ostao UPUTNIK , dovelo bi opet dompreskrcije i normativnosti jednog dokumenta
U maloj. Državici kao naša najprije se stvaraju takvi OKVIRI I TSKVA BIROKRACIJA KOJA NE TRAZI PRAVU STRUČNOST njemacka nor ima stručnjake isključivo za te kurikulume, doduše Njemci vole reci svoj izraz Schullplan ..
Tu se slažem s Marksom.Sora wrote:Marksisti kazu ovo: ne stvara skola drzavu nego obrnuto drzava školu .
I medije .
I kulturu.
Pa se vi mislite .
I dr Hasetom, naravno.
pa i uputnik more biti otvoreni, ki mu broni. ne tribo mistificirati stvori.Sora wrote:aben wrote:misliš na računalo?Sora wrote:A tko ne zna sto je kurikulum , ima Google
UPUTNIK jest pogrešan
Zato sto kurikulum moze biti i tzv OTVORENI
PA SE SLBODNO DODAJU STAVKE
Ako bi ostao UPUTNIK , dovelo bi opet dompreskrcije i normativnosti jednog dokumenta
U maloj. Državici kao naša najprije se stvaraju takvi OKVIRI I TSKVA BIROKRACIJA KOJA NE TRAZI PRAVU STRUČNOST njemacka nor ima stručnjake isključivo za te kurikulume, doduše Njemci vole reci svoj izraz Schullplan ..
https://en.wikipedia.org/wiki/Curriculum
2014-04-16
eto, moj ero,Ero wrote:Tu se slažem s Marksom.Sora wrote:Marksisti kazu ovo: ne stvara skola drzavu nego obrnuto drzava školu .
I medije .
I kulturu.
Pa se vi mislite .
I dr Hasetom, naravno.
vi ste potpuno isti, samo se razlikujete po boji zastave.
2014-04-16
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Frka u Hrvatskoj?!Europski parlament:'Zelimo zurno otvaranje arhiva KOS-a i UDBE zbog iskorjenjivanja kriminala...'
» NOVI ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Predrag Šustar, smatra kako je Bog dizajner svijeta
» Novi pad nezaposlenosti u Hrvatskoj
» Novi zakon o braniteljima jedan je od najnemoralnijih u hrvatskoj povijesti
» Novi uradak Jale, Bube i Senide najveći je hit u Hrvatskoj
» NOVI ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Predrag Šustar, smatra kako je Bog dizajner svijeta
» Novi pad nezaposlenosti u Hrvatskoj
» Novi zakon o braniteljima jedan je od najnemoralnijih u hrvatskoj povijesti
» Novi uradak Jale, Bube i Senide najveći je hit u Hrvatskoj
Page 4 of 5