S.M.Kočan: Ministre, molim žurno novoga eksperta i novi prijedlog preobrazbe odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: S.M.Kočan: Ministre, molim žurno novoga eksperta i novi prijedlog preobrazbe odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj
Kad ne budeš, a trebaš se stvarno, onda ti je bolje odmah, ne čekati ni trenutka. Poslije je preuranjeno.
Tko razumije - razumije.
Tko razumije - razumije.
crvenkasti- Posts : 29707
2014-04-17
Re: S.M.Kočan: Ministre, molim žurno novoga eksperta i novi prijedlog preobrazbe odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj
Skidam Jokiću kapu, ako zbog ničega drugoga, onda što stoički podnosi i izlazi na kraj sa svim tipovima provokacija iz zasjede. Rasprava je još uvijek otvorena, stoga nek saka šuša ostavlja svoje prijedloge i sugestije na predviđenom mjestu. Jasno je ko dan da boljeg eksperta od Jokića (kakav je, takav je) nemamo. Otkad nismo vidjeli živog idealistu i entuzijastu? Sumnjivo je to, bolje da ga zatučemo šćapon.
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Također mi nije bilo jasno kad su se neki bunili zbog ponovnog favoriziranja sporta nad športom.
Iako jedina osoba koja je govorila šport i onda i danas bio je i je Ćiro Blažević.
Mislim da je šport prevaziđena,arhaična riječ,poput škandala,študenta,ili cjelova.
Ono ,zamisli nađeš se sa trebom i kažeš joj:"Smijem li ti dati jedan cjelov?"
Mislim da bi odgovorila "Da daj mi ga cijelog!"
Iako jedina osoba koja je govorila šport i onda i danas bio je i je Ćiro Blažević.
Mislim da je šport prevaziđena,arhaična riječ,poput škandala,študenta,ili cjelova.
Ono ,zamisli nađeš se sa trebom i kažeš joj:"Smijem li ti dati jedan cjelov?"
Mislim da bi odgovorila "Da daj mi ga cijelog!"
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ae, dovoljno je naučiti brojati do 10, a za sve ostalo imaš digitron.provocator wrote:Ero wrote:Naveo je par eklatantnih primjera, kao ono o izbacivanju iz lektire Marulića, oca pisane riječi, primjer naziva državnih instituacija, primjer naziva TV emisija...
Moraš biti budala ili glupan pa misliti kako u današnje vrijeme mlade osobe, od 15, 16 ili17 godina, navikle na internet, brze medijske sadržaje, instant senzacije i trenutne informacije očekivati da shvate ili barem pokušaju shvatiti svu slojevitost književnih djela iz antike.
znači u kurikularnu reformu je podmuklo ubačen velikosrpski plan kkv.....viš ti.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
A Isuse dragi, daj in prosvitli pamet...jastreb wrote:Kao i uvijek,kad se nađeš da nisi u pravu,onda odgovaraš nekakvim glupim poskočicama.Ero wrote:Ne bi me začudilo da danas RIJEKA piše i na arapskom.jastreb wrote:Este.Ero wrote:jastreb wrote:A tko je više narodu nabacivao nerazumljivijih riječi od desnohrvata???Ero wrote: Znam, očekujem: dočekat će me time da je 'kurikulum' nešto općeprihvaćeno, stručno, znanstveno, no to je ipak samo tuđica za koju imamo bolje svoje riječi. Ali, i menjševici i boljševici u Sovjetskom Sajuzu i jugoslavenski komunisti nastojali su upotrebljavati što više - narodu što manje razumljivih riječi,
Kako od onih 1941. tako od onih iza 1990-te.
Pipničarka, zrnara,omrežje,munjovoz,slikopis,krugoval,dalekovidnica...
Je li do 1991. na javnim ustanovama bilo ćiriličnih tabli i zašto ne, a zašto danas da?
U Rijeci na želj.kolodvoru pisalo je RIJEKA РИЈЕКА
Ćirilice je bilo svuda. Svaki je vojni objekat na ulazu imao table sa četverojezičnim natpisima(hrvatski,srpski,slovenski i makedonski)i sa dva pisma.
Ćirilicu bi mi u PGŽ sasvim normalno i bez ikakvih trzavica prihvatili u selima sa srpskom većinom na području GradaVrbovsko (Moravice,Gomirje, Dokmanovići, Bosanci,Ljubošina...) i o tome je bilo riječi na sjednicama županijske skupštine ,kao i na sjednicama skupštine Grada Vrbovsko,no predstavnici Srba sa tog područja odbili su ploče sa dvojezičnim natpisima.
Srbi kažu da je i latinica njihovo pismo, zar ne bi bilo sasvim dobvoljno da imate srpsku latinicu?
U svakom slučaju Lekić nije netko koga bi trebalo pitati išta oko kurikuluma.epikur37 wrote:znači u kurikularnu reformu je podmuklo ubačen velikosrpski plan kkv.....viš ti.
Ero wrote:A Isuse dragi, daj in prosvitli pamet...jastreb wrote:Kao i uvijek,kad se nađeš da nisi u pravu,onda odgovaraš nekakvim glupim poskočicama.Ero wrote:Ne bi me začudilo da danas RIJEKA piše i na arapskom.jastreb wrote:Este.Ero wrote:jastreb wrote:A tko je više narodu nabacivao nerazumljivijih riječi od desnohrvata???Ero wrote: Znam, očekujem: dočekat će me time da je 'kurikulum' nešto općeprihvaćeno, stručno, znanstveno, no to je ipak samo tuđica za koju imamo bolje svoje riječi. Ali, i menjševici i boljševici u Sovjetskom Sajuzu i jugoslavenski komunisti nastojali su upotrebljavati što više - narodu što manje razumljivih riječi,
Kako od onih 1941. tako od onih iza 1990-te.
Pipničarka, zrnara,omrežje,munjovoz,slikopis,krugoval,dalekovidnica...
Je li do 1991. na javnim ustanovama bilo ćiriličnih tabli i zašto ne, a zašto danas da?
Ćirilice je bilo svuda. Svaki je vojni objekat na ulazu imao table sa četverojezičnim natpisima(hrvatski,srpski,slovenski i makedonski)i sa dva pisma.
Ćirilicu bi mi u PGŽ sasvim normalno i bez ikakvih trzavica prihvatili u selima sa srpskom većinom na području GradaVrbovsko (Moravice,Gomirje, Dokmanovići, Bosanci,Ljubošina...) i o tome je bilo riječi na sjednicama županijske skupštine ,kao i na sjednicama skupštine Grada Vrbovsko,no predstavnici Srba sa tog područja odbili su ploče sa dvojezičnim natpisima.
Srbi kažu da je i latinica njihovo pismo, zar ne bi bilo sasvim dobvoljno da imate srpsku latinicu?
Mene to isto zanima. Imaju li srbi svoju latinicu kao što imaju svoju ćirilicu,ili koriste hrvatsku latinicu.
S druge strane more bit da je problem u tome što su srpski i hrvatski jezik fonematski isti pa onda i da oš ne možeš imati drukčije pismo..vrag će znat.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Nigdje. Nije Partija(ustaše) dozvolila.Regoč wrote:Savezni objekti imali su četvorojezične natpise, željeznice su imale dvopismene. Gdje se izvan toga (u kojoj školi, udruzi, općini...) mogao naći ćirilični natpis?
RIJEKA РИЈЕКА نهرjastreb wrote:
Zašto ne? Arapsko pismo je muslimanima sveto. Siguran sam da su u Rijeci najbrojnija manjina.
Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
2016-03-09
Opet si trešten pijan.Ero wrote:RIJEKA РИЈЕКА نهرjastreb wrote:
Zašto ne? Arapsko pismo je muslimanima sveto. Siguran sam da su u Rijeci najbrojnija manjina.
2014-04-22
I latinica je srpsko pismo. Vi nemate ni svoje pismo ni svoj jezik. Sve je to srpsko. Tako kažu.epikur37 wrote:
Mene to isto zanima. Imaju li srbi svoju latinicu kao što imaju svoju ćirilicu,ili koriste hrvatsku latinicu.
Ja sam se je naučio sam, iz jedne odlične Kopitareve knjige "Glagoljit".frakcija wrote:Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
Uspio sam dobit jednu od 200 komada tiskanih za potrebe studenata na filozofskom faksu.
Cijena u ono vrime bijaše 200 dojče maraka.
Đaba šta na svakoj karti piše naše pismo arvacko (za dešpet latinaškom Spljetu).Ero wrote:I latinica je srpsko pismo. Vi nemate ni svoje pismo ni svoj jezik. Sve je to srpsko. Tako kažu.epikur37 wrote:
2016-03-09
Ma šta reć, ustaša ...samo ustaše se mogu zauzimati za ravnopravnost pisama. Šta fali arapskom?jastreb wrote:Opet si trešten pijan.Ero wrote:RIJEKA РИЈЕКА نهرjastreb wrote:
Kod nas postoje i ljetne škole glagoljice.
A ovdje je živio i radio najpoznatiji stručnjak za glagoljske natpise akademik Branko Fučić,čije sam uglavnom sve knjige pročitao,a od kojih izdvajam Terra incognita,koju imam u svojoj biblioteci.
Žao mi je što barba Branka nisam osobno upoznao. Čuo sam da je volio popiti ohoho. Jednom je viđen trešten pijan.
A ovdje je živio i radio najpoznatiji stručnjak za glagoljske natpise akademik Branko Fučić,čije sam uglavnom sve knjige pročitao,a od kojih izdvajam Terra incognita,koju imam u svojoj biblioteci.
Žao mi je što barba Branka nisam osobno upoznao. Čuo sam da je volio popiti ohoho. Jednom je viđen trešten pijan.
2014-04-22
Ništa,ali mi je draži hebrejski.Ero wrote:Ma šta reć, ustaša ...samo ustaše se mogu zauzimati za ravnopravnost pisama. Šta fali arapskom?jastreb wrote:Opet si trešten pijan.Ero wrote:RIJEKA РИЈЕКА نهرjastreb wrote:
2014-04-22
A nije to isto pismo, ka naša glagoljica.jastreb wrote:Kod nas postoje i ljetne škole glagoljice.
2016-03-09
Ero wrote:Ja sam se je naučio sam, iz jedne odlične Kopitareve knjige "Glagoljit".frakcija wrote:Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
Uspio sam dobit jednu od 200 komada tiskanih za potrebe studenata na filozofskom faksu.
Cijena u ono vrime bijaše 200 dojče maraka.
Stvarno si star. Pa imaš na internetu.
crvenkasti-
2014-04-17
To je starohrvatska glagoljica sa Bašćanske ploče,Plominskog natpisa,Senjske ploče,Valunske ploče,Supetarskog ulomka,Humskog grafitaKrčkog natpisa i brojnih starohrvatskih knjiga.frakcija wrote:A nije to isto pismo, ka naša glagoljica.jastreb wrote:Kod nas postoje i ljetne škole glagoljice.
2014-04-22
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Frka u Hrvatskoj?!Europski parlament:'Zelimo zurno otvaranje arhiva KOS-a i UDBE zbog iskorjenjivanja kriminala...'
» NOVI ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Predrag Šustar, smatra kako je Bog dizajner svijeta
» Novi pad nezaposlenosti u Hrvatskoj
» Novi zakon o braniteljima jedan je od najnemoralnijih u hrvatskoj povijesti
» Novi uradak Jale, Bube i Senide najveći je hit u Hrvatskoj
» NOVI ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Predrag Šustar, smatra kako je Bog dizajner svijeta
» Novi pad nezaposlenosti u Hrvatskoj
» Novi zakon o braniteljima jedan je od najnemoralnijih u hrvatskoj povijesti
» Novi uradak Jale, Bube i Senide najveći je hit u Hrvatskoj
Page 2 of 5