S.M.Kočan: Ministre, molim žurno novoga eksperta i novi prijedlog preobrazbe odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: S.M.Kočan: Ministre, molim žurno novoga eksperta i novi prijedlog preobrazbe odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj
To je starohrvatska glagoljica sa Bašćanske ploče,Plominskog natpisa,Senjske ploče,Valunske ploče,Supetarskog ulomka,Humskog grafitaKrčkog natpisa i brojnih starohrvatskih knjiga.frakcija wrote:A nije to isto pismo, ka naša glagoljica.jastreb wrote:Kod nas postoje i ljetne škole glagoljice.
A ovdje je živio i radio najpoznatiji stručnjak za glagoljske natpise akademik Branko Fučić,čije sam uglavnom sve knjige pročitao,a od kojih izdvajam Terra incognita,koju imam u svojoj biblioteci.
Žao mi je što barba Branka nisam osobno upoznao. Čuo sam da je volio popiti ohoho. Jednom je viđen trešten pijan.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: S.M.Kočan: Ministre, molim žurno novoga eksperta i novi prijedlog preobrazbe odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj
Mene zanima ova iz pustinje Blaca. U tome pismu su moji stari ostavljali poruku meni.jastreb wrote:To je starohrvatska glagoljica sa Bašćanske ploče,Plominskog natpisa,Senjske ploče,Valunske ploče,Supetarskog ulomka,Humskog grafitaKrčkog natpisa i brojnih starohrvatskih knjiga.frakcija wrote:A nije to isto pismo, ka naša glagoljica.jastreb wrote:Kod nas postoje i ljetne škole glagoljice.
A ovdje je živio i radio najpoznatiji stručnjak za glagoljske natpise akademik Branko Fučić,čije sam uglavnom sve knjige pročitao,a od kojih izdvajam Terra incognita,koju imam u svojoj biblioteci.
Žao mi je što barba Branka nisam osobno upoznao. Čuo sam da je volio popiti ohoho. Jednom je viđen trešten pijan.
Last edited by frakcija on Sun 10 Apr - 13:43; edited 1 time in total
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Mogli bismo se udružiti u istraživanju tih starih poruka,simbola i pisama.frakcija wrote:Mene zanima ova iz pustinje Blaca. U tome pismu su moji stari ostavljali poruku meni.jastreb wrote:To je starohrvatska glagoljica sa Bašćanske ploče,Plominskog natpisa,Senjske ploče,Valunske ploče,Supetarskog ulomka,Humskog grafitaKrčkog natpisa i brojnih starohrvatskih knjiga.frakcija wrote:A nije to isto pismo, ka naša glagoljica.jastreb wrote:Kod nas postoje i ljetne škole glagoljice.
2014-04-22
E mogli bi. I nako svi bižu o mene ka đava od tamjana kad se navijen. A kad čovik sam samcat izučava, malo rebambi. Svakomu se desi.jastreb wrote:Mogli bismo se udružiti u istraživanju tih starih poruka,simbola i pisama.frakcija wrote:Mene zanima ova iz pustinje Blaca. U tome pismu su moji stari ostavljali poruku meni.jastreb wrote:To je starohrvatska glagoljica sa Bašćanske ploče,Plominskog natpisa,Senjske ploče,Valunske ploče,Supetarskog ulomka,Humskog grafitaKrčkog natpisa i brojnih starohrvatskih knjiga.frakcija wrote:A nije to isto pismo, ka naša glagoljica.jastreb wrote:Kod nas postoje i ljetne škole glagoljice.
2016-03-09
Vi u Rijeci pisali glagoljicom, a vaši Srbi valjda ćirilicom.jastreb wrote:To je starohrvatska glagoljica sa Bašćanske ploče,Plominskog natpisa,Senjske ploče,Valunske ploče,Supetarskog ulomka,Humskog grafitaKrčkog natpisa i brojnih starohrvatskih knjiga.frakcija wrote:A nije to isto pismo, ka naša glagoljica.jastreb wrote:Kod nas postoje i ljetne škole glagoljice.
Jes da tada nije bilo kolodvora, pošte i JNA...nađe se misto kad se 'oće.
Kako se ti, jastrebe, zoves?
Ivan Jastreb(Galeb)? ;-)
Ivan Jastreb(Galeb)? ;-)
2014-04-12
U Rijeci ni Srbi nisu pisali ćirilicom.Ero wrote:
Vi u Rijeci pisali glagoljicom, a vaši Srbi valjda ćirilicom.
čak što više,bio sam na dosta sahrana poznanika srpske nacionalnosti i čak su im i natpisi na grobovima ispisani 90% latinicom.
Uopće,u Hrvatskoj Srbi su malo koristili ćirilicu.
2014-04-22
A,misliš na ono Proljeće Ivana Galeba.IvyTeasdale wrote:Kako se ti, jastrebe, zoves?
Ivan Jastreb(Galeb)? ;-)
2014-04-22
IvyTeasdale wrote:Kako se ti, jastrebe, zoves?
Ivan Jastreb(Galeb)? ;-)
Čitavog života Orao je radio isto što i kokoške u dvorištu, misleći da je jedna od njih.
Kljucao je naokolo u potrazi za bubama i glistama, kokodakao je i lepršao krilima,
uzdižući se koji pedalj iznad tla. Prošle su godine i Orao je ostario.
Jednog dana ugledao je na visini, na vedrom nebu, čudesnu pticu moćnih raširenih krila,
kako lebdi na vjetru.
Stari orao zapanjeno je gledao uvis. „Šta je to?!?“ pitao je.“
To je Orao, kralj ptica“, rekla mu je jedna kokoška. „
On pripada nebu, dok mi, kokoške, pripadamo zemlji.“
I tako je Orao umro među kokoškama, ne znajući tko je.
To
To je asocijacija,da..ali kako sebe zoves?;-)jastreb wrote:A,misliš na ono Proljeće Ivana Galeba.IvyTeasdale wrote:Kako se ti, jastrebe, zoves?
Ivan Jastreb(Galeb)? ;-)
2014-04-12
S kim si,takav si..:-SEro wrote:IvyTeasdale wrote:Kako se ti, jastrebe, zoves?
Ivan Jastreb(Galeb)? ;-)
Čitavog života Orao je radio isto što i kokoške u dvorištu, misleći da je jedna od njih.
Kljucao je naokolo u potrazi za bubama i glistama, kokodakao je i lepršao krilima,
uzdižući se koji pedalj iznad tla. Prošle su godine i Orao je ostario.
Jednog dana ugledao je na visini, na vedrom nebu, čudesnu pticu moćnih raširenih krila,
kako lebdi na vjetru.
Stari orao zapanjeno je gledao uvis. „Šta je to?!?“ pitao je.“
To je Orao, kralj ptica“, rekla mu je jedna kokoška. „
On pripada nebu, dok mi, kokoške, pripadamo zemlji.“
I tako je Orao umro među kokoškama, ne znajući tko je.
2014-04-12
Drugi me zovu.IvyTeasdale wrote:ToTo je asocijacija,da..ali kako sebe zoves?;-)jastreb wrote:A,misliš na ono Proljeće Ivana Galeba.IvyTeasdale wrote:Kako se ti, jastrebe, zoves?
Ivan Jastreb(Galeb)? ;-)
2014-04-22
ime i prezime,prezime i ime?jastreb wrote:Drugi me zovu.IvyTeasdale wrote:ToTo je asocijacija,da..ali kako sebe zoves?;-)jastreb wrote:A,misliš na ono Proljeće Ivana Galeba.IvyTeasdale wrote:Kako se ti, jastrebe, zoves?
Ivan Jastreb(Galeb)? ;-)
Izmisli pseudonim..di je masta,kakac si ti to knjizevnik..ti si vise povjesnicar i feljtonist ;-)
2014-04-12
Čudno, a Partija bila na vlasti...jastreb wrote:U Rijeci ni Srbi nisu pisali ćirilicom.Ero wrote:
Vi u Rijeci pisali glagoljicom, a vaši Srbi valjda ćirilicom.
Otkud sad u Vukovaru, je li to nešto novo? Ustašizacija društva, kažem ti...Treba to odmah ustaviti.
Pa dobro. Evo.Zvati ću se Boro Paljevina.IvyTeasdale wrote:
ime i prezime,prezime i ime?
Izmisli pseudonim..di je masta,kakac si ti to knjizevnik..ti si vise povjesnicar i feljtonist ;-)
2014-04-22
Dakle u sustavu koji skrbi o zdravlju. U Srbiji je ministarstvo zdravlja, nek im bude. U Hrvatskoj je bilo ministarstvo zdravstva do Srbina Ostojića, a onda iznenada se izjednačujemo sa Srbijom. Hoćemo natrag svoju tradiciju, hoćemo svoje običaje.jastreb wrote:Srpski je i zdravstvo i zdravlje,a isto tako je i hrvatski i zdravstvo i zdravlje.Regoč wrote:Zdravstvo je sustav skrbi o zdravlju, a kako se ministarstvo bavi sustavom, a ne liečenjem jasno je što je pravilno, a što srbski. U domovima bave se liečenjem, a ne sustavom pa je jasno zašto su zdravlja, a ne zdravstva.Vučić: Moguće je povećanje plata u prosveti i zdravstvu
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će o povećanju plata radnicima u zdravstvu i prosveti razgovarati nakon drugog kvartala, pod uslovom…[size=17]»[/size]
Hrvati islamske vjere stoljećima su rabili arabicu pišući njome hrvatski jezik.Ero wrote:RIJEKA РИЈЕКА نهرjastreb wrote:
U Rijeci na želj.kolodvoru pisalo je RIJEKA РИЈЕКА
Zašto ne? Arapsko pismo je muslimanima sveto. Siguran sam da su u Rijeci najbrojnija manjina.
Komu je to bitno u životu, naučit će. Vama (lokalcima) to može biti izborna nastava, korelacija hrvatskoga, poviesti i likovnoga.frakcija wrote:Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
Jokić veli da novi prijedlog izmjena ostavlja više prostora lokal-patriotizmu, entuzijazmu u međupredmetnim korelacijamaRegoč wrote:Komu je to bitno u životu, naučit će. Vama (lokalcima) to može biti izborna nastava, korelacija hrvatskoga, poviesti i likovnoga.frakcija wrote:Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
2016-03-09
Bilo bi liepo uskladiti poviest, hrvatski i likovni, povremeno i matematiku (negativni brojevi, godine prije Krista). sada je to nemoguće jer svatko vozi svojom brzinom. Zato i treba fleksibilna satnica gdje bi se akavci i bekavci tiekom mjesec danah posvetili navedenim trima predmetima, a cekavci i dekavci matematici, fizici i kemiji, pa se zamienili.frakcija wrote:Jokić veli da novi prijedlog izmjena ostavlja više prostora lokal-patriotizmu, entuzijazmu u međupredmetnim korelacijamaRegoč wrote:Komu je to bitno u životu, naučit će. Vama (lokalcima) to može biti izborna nastava, korelacija hrvatskoga, poviesti i likovnoga.frakcija wrote:Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
Slažem se. Ovaj kupus samo defokusira.. Aj malo solfeđo, sad tehnički, sad slikaj..bla bla.Regoč wrote:Bilo bi liepo uskladiti poviest, hrvatski i likovni, povremeno i matematiku (negativni brojevi, godine prije Krista). sada je to nemoguće jer svatko vozi svojom brzinom. Zato i treba fleksibilna satnica gdje bi se akavci i bekavci tiekom mjesec danah posvetili navedenim trima predmetima, a cekavci i dekavci matematici, fizici i kemiji, pa se zamienili.frakcija wrote:Jokić veli da novi prijedlog izmjena ostavlja više prostora lokal-patriotizmu, entuzijazmu u međupredmetnim korelacijamaRegoč wrote:Komu je to bitno u životu, naučit će. Vama (lokalcima) to može biti izborna nastava, korelacija hrvatskoga, poviesti i likovnoga.frakcija wrote:Meni je žaj šta nismo učili poljičicu, koju judi zovu glagoljica, a koja je u stvari arvatica. Još je pokojnji dida tako pisa. Kako ćemo čitat predmarmontovske spise?
2016-03-09
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Frka u Hrvatskoj?!Europski parlament:'Zelimo zurno otvaranje arhiva KOS-a i UDBE zbog iskorjenjivanja kriminala...'
» NOVI ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Predrag Šustar, smatra kako je Bog dizajner svijeta
» Novi pad nezaposlenosti u Hrvatskoj
» Novi zakon o braniteljima jedan je od najnemoralnijih u hrvatskoj povijesti
» Novi uradak Jale, Bube i Senide najveći je hit u Hrvatskoj
» NOVI ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Predrag Šustar, smatra kako je Bog dizajner svijeta
» Novi pad nezaposlenosti u Hrvatskoj
» Novi zakon o braniteljima jedan je od najnemoralnijih u hrvatskoj povijesti
» Novi uradak Jale, Bube i Senide najveći je hit u Hrvatskoj
Page 3 of 5