Čuda u Bibliji!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 4 of 16
Page 4 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16
Re: Čuda u Bibliji!
Nikakve poveznice ne vidim sa Isusom!Baš nikakve(osim za osobe plitka uma)!aben wrote:Malo si priglup u ovin osnovnim uzročno posljedičnin vezama,an?Patriot_1 wrote:Nije se prestrašio nego nije htjeo postati grešnikom.Pada i je,,Isus je bio i čovjek i BOG.lJUDSKI JE BOJATI SE.NO JA NISAM ON,NISAM U NJEGOVOJ KOŽI,SO ,DA SE BOJAO,NEBI NA ZEMLJU DOŠAO.ON JE UNAPRIJED ZNAO ŠTO GA ČEKA!Trinity wrote:Pa je, sad je i Patriot ipak potvrdio.
Jer ipada da se hrvacki vojnici nisu bojali kad su išli prognati teroriste iz like:)
Jedno je biti Bog i znati što te čeka,muka i smrt ali i uskrsnuće a drugo ići ,,,možda i u smrt a rezultat krajnji,neznaš!
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Nacrtat ću ti,
Bojati se ne znači unaprid odustati, za čovika to vridi a za čovika koi je bog još i više, znači ne stoji tvoja tvrdnja da se nije boja jer onda ne bi ni doša. Možda se i nije boja, al činjenica da he doša ne potkrjepljuje tu činjenicu:)
Bojati se ne znači unaprid odustati, za čovika to vridi a za čovika koi je bog još i više, znači ne stoji tvoja tvrdnja da se nije boja jer onda ne bi ni doša. Možda se i nije boja, al činjenica da he doša ne potkrjepljuje tu činjenicu:)
2014-04-16
>Opiši taj strah,,ali iz Novog Zavjeta,,di to piše?
Ja tvrdim da nije olako prista postati grešnikom,,pa i nek se boja patnje i smrti,,kaj sad?
Bitno je da je iša u to,radi nas,kukavica nebi,a on reče:"Oče,neka bude tvoja volja!"
Ja se Isusu divim!
Ja tvrdim da nije olako prista postati grešnikom,,pa i nek se boja patnje i smrti,,kaj sad?
Bitno je da je iša u to,radi nas,kukavica nebi,a on reče:"Oče,neka bude tvoja volja!"
Ja se Isusu divim!
2014-04-30
Ne znan, nisan čita bibliju, tebi ću ostaviti da objašnjavaš jer san priglup za to, zauzvrat ću ja tebi objašnjavati ove jednostavne relacije.
Zašto je umrit na križu grih?
2014-04-16
"Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša..." - nije li tako molio na Maslinskoj gori?Patriot_1 wrote:>Opiši taj strah,,ali iz Novog Zavjeta,,di to piše?
Ja se Isusu divim!
Trinity-
2014-04-17
Dušice,,to je točno no objasnih već,postati hrešnikom,to ga je patilo!Zapravo,pitao je Boga Oca : postoji li drugi način za spas čovječanstva,,,i to je valjda jedini put da je Bog šutio!Kako odgovora nije bilo,Isus reče"Idem!"Trinity wrote:"Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša..." - nije li tako molio na Maslinskoj gori?Patriot_1 wrote:>Opiši taj strah,,ali iz Novog Zavjeta,,di to piše?
Ja se Isusu divim!
No,vratimo se mi čudima,koje čudo iz NZ je tebi zanimljivo?
2014-04-30
Nije grijeh,grijeh je Isus uzeo na sebe,naš,,,aben wrote:Ne znan, nisan čita bibliju, tebi ću ostaviti da objašnjavaš jer san priglup za to, zauzvrat ću ja tebi objašnjavati ove jednostavne relacije.
Ja to banaliziram ovako,,,mama i dijete u polju,dijete ugrize zmija,mama isti čas isiše otrov,mama umre-dijete preživi!
To se dogodilo na križu!
Rezultat grijeha je smrt,Isus je "usisao" naš grijeh i umro !I samo onaj tko se iskreno pokajao,za toga to važi!Nepokajanom grijeh ostaje!
Eto,volim kad postaviš iskreno pitanje bez podbadanja i posprđivanja!
2014-04-30
Deset gubavaca
Dok je tako putovao u Jeruzalem, prolazio je između Samarije i Galileje. Kad je ulazio u neko selo, eto mu u susret deset gubavaca. Zaustave se podaleko i zavape: »Isuse, Učitelju, smiluj nam se!« Kad ih Isus ugleda, reče im: »Idite, pokažite se svećenicima!« I dok su išli, očistiše se. Jedan od njih vidjevši da je ozdravio, vrati se slaveći Boga u sav glas. Baci se ničice k Isusovim nogama zahvaljujući mu. A to bijaše neki Samarijanac. Nato Isus primijeti: »Zar se ne očistiše desetorica? A gdje su ona devetorica? Ne nađe li se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca?« A njemu reče: »Ustani! Idi! Tvoja te vjera spasila!« " Lk 17, 10 - 19
Mnogi od nas nerijetko se ponašaju upravo kao ovi ozdravljeni gubavci. U ono vrijeme guba je bila izrazito teška i smrtonosna bolest. Gospodin ozdravlja te bolesnike i jasno time čini čudo - pokazuje radi svjedočanstva svima da je Njemu sve moguće. No, iako je Učitelj ozdravio deset gubavaca samo jedan jedini je držao shodnim Gospodinu uputiti hvalu. Zanimljivo da ovaj koji je otišao k Isusu je zapravo Samarijanac, predstavnik naroda koji nisu baš bili prijateljski raspoloženi prema Židovima niti Židovi prema njima.
Nažalost i mi sami smo nerazboriti, nezahvalni i loši sinovi i kćeri Boga. Dok nam ide dobro Bogu ne zahvaljujemo, ne upućujemo Mu hvale radi zdravlja, radi toga što vidimo, radi toga što osjećamo, što imamo obitelj, prijatelje, što smo i danas proživjeli dan sa svojim najmilijima... no, s druge pak strane kada smo bolesni tražimo Boga, tražimo ozdravljenje... nažalost mnogi kada ga i dobiju - Bogu okrenu svoja leđa.
Dok je tako putovao u Jeruzalem, prolazio je između Samarije i Galileje. Kad je ulazio u neko selo, eto mu u susret deset gubavaca. Zaustave se podaleko i zavape: »Isuse, Učitelju, smiluj nam se!« Kad ih Isus ugleda, reče im: »Idite, pokažite se svećenicima!« I dok su išli, očistiše se. Jedan od njih vidjevši da je ozdravio, vrati se slaveći Boga u sav glas. Baci se ničice k Isusovim nogama zahvaljujući mu. A to bijaše neki Samarijanac. Nato Isus primijeti: »Zar se ne očistiše desetorica? A gdje su ona devetorica? Ne nađe li se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca?« A njemu reče: »Ustani! Idi! Tvoja te vjera spasila!« " Lk 17, 10 - 19
Mnogi od nas nerijetko se ponašaju upravo kao ovi ozdravljeni gubavci. U ono vrijeme guba je bila izrazito teška i smrtonosna bolest. Gospodin ozdravlja te bolesnike i jasno time čini čudo - pokazuje radi svjedočanstva svima da je Njemu sve moguće. No, iako je Učitelj ozdravio deset gubavaca samo jedan jedini je držao shodnim Gospodinu uputiti hvalu. Zanimljivo da ovaj koji je otišao k Isusu je zapravo Samarijanac, predstavnik naroda koji nisu baš bili prijateljski raspoloženi prema Židovima niti Židovi prema njima.
Nažalost i mi sami smo nerazboriti, nezahvalni i loši sinovi i kćeri Boga. Dok nam ide dobro Bogu ne zahvaljujemo, ne upućujemo Mu hvale radi zdravlja, radi toga što vidimo, radi toga što osjećamo, što imamo obitelj, prijatelje, što smo i danas proživjeli dan sa svojim najmilijima... no, s druge pak strane kada smo bolesni tražimo Boga, tražimo ozdravljenje... nažalost mnogi kada ga i dobiju - Bogu okrenu svoja leđa.
2014-04-30
Srčeko, kako je Isus bio i Bog i čovjek, to je tada iz njega progovarala njegova ljudska narav, znao je kakva ga smrt čeka i reagirao je kao svaki čovjek.Patriot_1 wrote:Dušice,,to je točno no objasnih već,postati hrešnikom,to ga je patilo!Zapravo,pitao je Boga Oca : postoji li drugi način za spas čovječanstva,,,i to je valjda jedini put da je Bog šutio!Kako odgovora nije bilo,Isus reče"Idem!"Trinity wrote:"Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša..." - nije li tako molio na Maslinskoj gori?Patriot_1 wrote:>Opiši taj strah,,ali iz Novog Zavjeta,,di to piše?
Ja se Isusu divim!
Trinity-
2014-04-17
Da Isus nije napravio nijedno čudo, osim uskrsnuća , bi li tebi on bio dovoljno bog?Patriot_1 wrote:No,vratimo se mi čudima,koje čudo iz NZ je tebi zanimljivo?
Trinity-
2014-04-17
MOŽDA JE I TO ISTINA!Trinity wrote:Srčeko, kako je Isus bio i Bog i čovjek, to je tada iz njega progovarala njegova ljudska narav, znao je kakva ga smrt čeka i reagirao je kao svaki čovjek.Patriot_1 wrote:Dušice,,to je točno no objasnih već,postati hrešnikom,to ga je patilo!Zapravo,pitao je Boga Oca : postoji li drugi način za spas čovječanstva,,,i to je valjda jedini put da je Bog šutio!Kako odgovora nije bilo,Isus reče"Idem!"Trinity wrote:"Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša..." - nije li tako molio na Maslinskoj gori?Patriot_1 wrote:>Opiši taj strah,,ali iz Novog Zavjeta,,di to piše?
Ja se Isusu divim!
2014-04-30
Bi,,,čuda su manje bitna od istine!Trinity wrote:Da Isus nije napravio nijedno čudo, osim uskrsnuća , bi li tebi on bio dovoljno bog?Patriot_1 wrote:No,vratimo se mi čudima,koje čudo iz NZ je tebi zanimljivo?
2014-04-30
Sinoptici (Matej, Marko, Luka) potvrđuju istinu da je Isus apostolima dao vlast nad bolestima i zlim duhovima: „Dade im vlast da mogu izgoniti nečiste duhove i liječiti od svake bolesti i svake slabosti” (Mt 10,1). „Liječite bolesnike, uskrisujte mrtvace, čistite gubavce, izgonite zle duhove!” (Mt 10,8). Naviještanje evanđelja uključuje liječenje bolesnika i izganjanje zlih duhova: „U koji grad uđete te vas prime … ozdravljajte bolesnike u njemu i narodu kažite: „Približi se k vama kraljevstvo Božje” (usp. Lk 10,8-8).
U drugim tekstovima piše: „Zatim ih je poslao da navješćuju kraljevstvo Božje i da besplatno ozdravljaju bolesnike (usp. Lk 9,1-2; Mk 3,15). Sv. Luka piše: „Oni krenuše te idući po selima navješćivahu Radosnu vijest i svuda ozdravljahu bolesnike” (Lk 9,6). Znaci kraljevstva Božjega posvjedočeni čudesnim ozdravljenjima nisu ostali ograničeni u Isusovu zemaljskom životu. Već je prije Isus navijestio da će „čudesa pratiti one koji budu povjerovali” (Mk 16,17), a jedan od tih znakova bit će: „pomoću mog Imena izgonit će zle duhove; govorit će novim jezicima; zmije će uzimati rukama; ako popiju što smrtonosno neće im nauditi; na bolesnike stavljat će ruke, i oni će ozdravljati!” (Mk 16,17; 10,8).
Poslije Uskrsnuća, Novi zavjet ne govori da je Isus nekoga ozdravio. Kroz ovih četrdeset dana, On je proveo mnogo vremena poučavajući i pripremajući učenike da nastave službu koju je on započeo. Prije samog Uzašašća, uskrsli se Krist ukazao svojim apostolima posljednji put i naredio im: „Idite po svem svijetu i propovijedajte Radosnu vijest svakom stvorenju ... Ova će čudesa pratiti one koji budu vjerovali: pomoću mog imena izgonit će zle duhove; govorit će novim jezicima; zmije će uzimati rukama; ako popiju što smrtonosno, neće im nauditi; na bolesnike stavljat će ruke, i oni će ozdravljati!” (Mk 16,15). Dakle, nije im naredio da se brinu samo za duše, nego i da liječe tijelo. Zatim je Isus rekao apostolima da ostanu u gradu jer će dobiti snagu Duha Svetoga i na taj ih način ohrabrio da će ostati s njima zauvijek (usp. Dj 1,8; Mt 28,20).
Apostolska služba imala je tri glavne zadaće, ističe Vanhoye, profesor na Biblicumu u Rimu: propovijedati, poučavati, liječiti. Zapravo, Isus je naredio učenicima da čine isto ono što je on činio, čineći one znakove koji su Krstitelju dali sigurnost da je baš Krist Isus uistinu pravi Mesija koji je trebao doći.
Slijedeći njegov primjer, apostoli su odmah nakon Pedesetnice nastavili naviještati evanđeosku poruku po cijelom svijetu. Njihovo propovijedanje bilo je popraćeno znakovima Kristove nadmoći nad zlom, ozdravljenjima bolesnih, čudesima i uskrisivanjem mrtvaca. Ista se stvar dogodila sa sedamdesetdvojicom učenika. Gospodin je i njima dao vlast kao i apostolima: „Ozdravljajte bolesnike ... i recite im: 'Približilo se k vama kraljevstvo Božje'” (usp. Lk 10,1-9). Luka nastavlja: „Vratiše se veselo sedamdesetorica te rekoše: 'Gospodine, čak nam se i zli duhovi pokoravaju u tvoje ime'” (Lk 10,17). Oni su povjerovali ono što im je Isus rekao. Držali su ga za riječ. Ozdravljali su i propovijedali kraljevstvo Božje, a ono se pokazuje ne samo u riječi, već i u sili i snazi Duha Svetoga, u ozdravljenjima i čudesima. Ako nema ozdravljenja i čudesa, nema ni kraljevstva Božjega. Izgon zlih duhova znak je dolaska kraljevstva nebeskoga: „Ako li ja uz pomoć Duha Božjega izgonim zle duhove, znači da je došlo k vama kraljevstvo Božje” (Mt 12,28). Pomoć Duha Svetoga i kraljevstvo Božje neodvojivo su povezani. Ozdravljajuća Isusova snaga djelovala je preko apostola i učenika. Isus ih je na taj način pripravio da na ozdravljenja gledaju kao na sastavni dio svoje službe. A ozdravljenja i čudesni znaci pokazat će uvjerljivost njihove nauke.
U Djelima apostolskim čitamo o osobama ozdravljenima od raznih bolesti, od uzetosti, a neke su čak uskrišene od mrtvih. U ime Isusovo (ne u ime svoje) Petar i Ivan ozdravljaju čovjeka hroma od rođenja blizu hramskih vrata koja se zovu Krasna (usp. Dj 3,6-7). Zatim je Petar ozdravio Eneju koji je osam godina uzet ležao na postelji (Dj 9,33-34), uskrisio je Tabitu, „Košutu” (Dj 9,36-41) i povratio u život mrtvu ženu (usp. Dj 9,40). Djela apostolska pripovijedaju da je mnogim ljudima i ženama, koji su imali vjeru, bilo dosta da Petrova sjena, dok je prolazio, padne na nekoga od njih da osjete Isusovu ozdraviteljsku snagu (Dj 5,15).
Slično se događalo s Pavlom. On izjavljuje da je njegovo naviještanje evanđelja obilježeno znakovima i čudesima i da je ostvareno snagom Duha Svetoga (usp. Rim 15,19; 1 Kor 2,4). Pavao je, kao i Petar, imao dar ozdravljanja.
„Bog je tako neobična čudesa činio preko Pavlovih ruku da su na bolesnike stavljali rupce za znoj ili pregače što bi dotakli njegovo tijelo, pa su ih bolesti ostavljale, a zli duhovi izlazili iz njih” (Dj 19,11-12). U Listri, Pavao je ozdravio čovjeka koji nije mogao hodati od rođenja (usp. Dj 14,8-11), zatim je oživio mladića koji je pao s prozora (Dj 20,10). Poslije brodoloma na Malti, Pavao je ozdravio čovjeka od groznice i zubobolje položivši na nj ruke. Poslije toga događaja, „počeše dolaziti i ostali bolesnici s otoka i ozdravljati” (Dj 28,9).
Kad su apostoli bili optuženi pred Sinedrijem zbog toga što su ozdravili bolesnog čovjeka, uslijedila je molitva: „A sada, Gospodine, pogledaj na njihove prijetnje pa slugama svojim daj da posve neustrašivo navješćuju riječ tvoju. Pruži ruku da se po imenu tvoga svetog Sluge Isusa događaju ozdravljenja i čudesni znaci!” (Dj 4,29-30). I uistinu je bio nadnaravni potres i događala su se ozdravljenja i čudesa (usp. Dj 4,31).
S druge strane, Petar je dokazao da vjera u ime Isusovo može učiniti neograničeno više nego što molimo ili mislimo; zato je pred hromim prosjakom u Jeruzalemu rekao: „Ja nemam ni srebra ni zlata, ali ono što imam to ti dajem: U ime Isusa Krista Nazarećanina ustani i hodaj!” (Dj 3,6). Ujedno ga je uhvatio za desnu ruku te ga podigao, a njemu su odmah očvrsnula stopala i gležnjevi, pa je skočio i počeo hodati” (Dj 3,7). To je čudo zaprepastilo Jeruzalem.
U drugim tekstovima piše: „Zatim ih je poslao da navješćuju kraljevstvo Božje i da besplatno ozdravljaju bolesnike (usp. Lk 9,1-2; Mk 3,15). Sv. Luka piše: „Oni krenuše te idući po selima navješćivahu Radosnu vijest i svuda ozdravljahu bolesnike” (Lk 9,6). Znaci kraljevstva Božjega posvjedočeni čudesnim ozdravljenjima nisu ostali ograničeni u Isusovu zemaljskom životu. Već je prije Isus navijestio da će „čudesa pratiti one koji budu povjerovali” (Mk 16,17), a jedan od tih znakova bit će: „pomoću mog Imena izgonit će zle duhove; govorit će novim jezicima; zmije će uzimati rukama; ako popiju što smrtonosno neće im nauditi; na bolesnike stavljat će ruke, i oni će ozdravljati!” (Mk 16,17; 10,8).
Poslije Uskrsnuća, Novi zavjet ne govori da je Isus nekoga ozdravio. Kroz ovih četrdeset dana, On je proveo mnogo vremena poučavajući i pripremajući učenike da nastave službu koju je on započeo. Prije samog Uzašašća, uskrsli se Krist ukazao svojim apostolima posljednji put i naredio im: „Idite po svem svijetu i propovijedajte Radosnu vijest svakom stvorenju ... Ova će čudesa pratiti one koji budu vjerovali: pomoću mog imena izgonit će zle duhove; govorit će novim jezicima; zmije će uzimati rukama; ako popiju što smrtonosno, neće im nauditi; na bolesnike stavljat će ruke, i oni će ozdravljati!” (Mk 16,15). Dakle, nije im naredio da se brinu samo za duše, nego i da liječe tijelo. Zatim je Isus rekao apostolima da ostanu u gradu jer će dobiti snagu Duha Svetoga i na taj ih način ohrabrio da će ostati s njima zauvijek (usp. Dj 1,8; Mt 28,20).
Apostolska služba imala je tri glavne zadaće, ističe Vanhoye, profesor na Biblicumu u Rimu: propovijedati, poučavati, liječiti. Zapravo, Isus je naredio učenicima da čine isto ono što je on činio, čineći one znakove koji su Krstitelju dali sigurnost da je baš Krist Isus uistinu pravi Mesija koji je trebao doći.
Slijedeći njegov primjer, apostoli su odmah nakon Pedesetnice nastavili naviještati evanđeosku poruku po cijelom svijetu. Njihovo propovijedanje bilo je popraćeno znakovima Kristove nadmoći nad zlom, ozdravljenjima bolesnih, čudesima i uskrisivanjem mrtvaca. Ista se stvar dogodila sa sedamdesetdvojicom učenika. Gospodin je i njima dao vlast kao i apostolima: „Ozdravljajte bolesnike ... i recite im: 'Približilo se k vama kraljevstvo Božje'” (usp. Lk 10,1-9). Luka nastavlja: „Vratiše se veselo sedamdesetorica te rekoše: 'Gospodine, čak nam se i zli duhovi pokoravaju u tvoje ime'” (Lk 10,17). Oni su povjerovali ono što im je Isus rekao. Držali su ga za riječ. Ozdravljali su i propovijedali kraljevstvo Božje, a ono se pokazuje ne samo u riječi, već i u sili i snazi Duha Svetoga, u ozdravljenjima i čudesima. Ako nema ozdravljenja i čudesa, nema ni kraljevstva Božjega. Izgon zlih duhova znak je dolaska kraljevstva nebeskoga: „Ako li ja uz pomoć Duha Božjega izgonim zle duhove, znači da je došlo k vama kraljevstvo Božje” (Mt 12,28). Pomoć Duha Svetoga i kraljevstvo Božje neodvojivo su povezani. Ozdravljajuća Isusova snaga djelovala je preko apostola i učenika. Isus ih je na taj način pripravio da na ozdravljenja gledaju kao na sastavni dio svoje službe. A ozdravljenja i čudesni znaci pokazat će uvjerljivost njihove nauke.
U Djelima apostolskim čitamo o osobama ozdravljenima od raznih bolesti, od uzetosti, a neke su čak uskrišene od mrtvih. U ime Isusovo (ne u ime svoje) Petar i Ivan ozdravljaju čovjeka hroma od rođenja blizu hramskih vrata koja se zovu Krasna (usp. Dj 3,6-7). Zatim je Petar ozdravio Eneju koji je osam godina uzet ležao na postelji (Dj 9,33-34), uskrisio je Tabitu, „Košutu” (Dj 9,36-41) i povratio u život mrtvu ženu (usp. Dj 9,40). Djela apostolska pripovijedaju da je mnogim ljudima i ženama, koji su imali vjeru, bilo dosta da Petrova sjena, dok je prolazio, padne na nekoga od njih da osjete Isusovu ozdraviteljsku snagu (Dj 5,15).
Slično se događalo s Pavlom. On izjavljuje da je njegovo naviještanje evanđelja obilježeno znakovima i čudesima i da je ostvareno snagom Duha Svetoga (usp. Rim 15,19; 1 Kor 2,4). Pavao je, kao i Petar, imao dar ozdravljanja.
„Bog je tako neobična čudesa činio preko Pavlovih ruku da su na bolesnike stavljali rupce za znoj ili pregače što bi dotakli njegovo tijelo, pa su ih bolesti ostavljale, a zli duhovi izlazili iz njih” (Dj 19,11-12). U Listri, Pavao je ozdravio čovjeka koji nije mogao hodati od rođenja (usp. Dj 14,8-11), zatim je oživio mladića koji je pao s prozora (Dj 20,10). Poslije brodoloma na Malti, Pavao je ozdravio čovjeka od groznice i zubobolje položivši na nj ruke. Poslije toga događaja, „počeše dolaziti i ostali bolesnici s otoka i ozdravljati” (Dj 28,9).
Kad su apostoli bili optuženi pred Sinedrijem zbog toga što su ozdravili bolesnog čovjeka, uslijedila je molitva: „A sada, Gospodine, pogledaj na njihove prijetnje pa slugama svojim daj da posve neustrašivo navješćuju riječ tvoju. Pruži ruku da se po imenu tvoga svetog Sluge Isusa događaju ozdravljenja i čudesni znaci!” (Dj 4,29-30). I uistinu je bio nadnaravni potres i događala su se ozdravljenja i čudesa (usp. Dj 4,31).
S druge strane, Petar je dokazao da vjera u ime Isusovo može učiniti neograničeno više nego što molimo ili mislimo; zato je pred hromim prosjakom u Jeruzalemu rekao: „Ja nemam ni srebra ni zlata, ali ono što imam to ti dajem: U ime Isusa Krista Nazarećanina ustani i hodaj!” (Dj 3,6). Ujedno ga je uhvatio za desnu ruku te ga podigao, a njemu su odmah očvrsnula stopala i gležnjevi, pa je skočio i počeo hodati” (Dj 3,7). To je čudo zaprepastilo Jeruzalem.
2014-04-30
Za ovo bih ti ja opalila ban, pametnjakoviću...Patriot_1 wrote:Abend je tup ko ku.... hi hi
Trinity-
2014-04-17
Moji roditelji nisu pročitali Bibliju, ni moji djedovi i bake, ni njihovi jer su bili nepismeni.Uostalom , kad je štampana prva Biblija na Hrvatskom?Patriot_1 wrote:Vjerovali što?I kome?Ako ne poznaš nauk Apostolski,,,vjeruješ u bablje priče¨!Trinity wrote:A vidi, koliki nisu pročitali Bibliju pa su vjerovali...Uostalom, u prošlom sistemu malo je bilo teže doći do Biblije.Patriot_1 wrote:PA VIDI SE,,,malo si priglup po pitanju kršćanske vjere!A kakti,,neki kršćanin,,,ha ha!aben wrote:Ne znam odakle mi to, bibliu nikad nisan čita.
Onda?
I kad se se mise prestale služiti na latinskom? Ne baš tako davno, jel? I svi ovi nabrojani su bili vjernici, pravi, ni traga praznovjerju. Vjerojatno je i kod tvojih slično bilo.
Trinity-
2014-04-17
Eto, ako se boja, možda se i kurčia- sveznajući zasigurno zna da nema koristi od lokalnih čuda.
2014-04-16
Ma simpa je on,,si videla da se šalim,,,nije taj hi hi bez veze tu!Trinity wrote:Za ovo bih ti ja opalila ban, pametnjakoviću...Patriot_1 wrote:Abend je tup ko ku.... hi hi
2014-04-30
Najstariji je "Korčulanski lekcionar", manji fragment iz XIV. st. pisan latinicom slijedi prvi tiskani Lekcionar Bernardina Splićanina (Venecija,1495.), te više drugih lekcionara u kasnijim stoljećima: "Novo istumacenye Pisctolaa i evangelyiih priko svega godiscta" Ivana Bandulavića(Venecija, 1613.), Lekcionar Nikše Ranjine (Dubrovnik, 1508.), Lekcionar Bartola Kašića (Rim, 1641), kajkavski lekcionari Antuna Vramca "Postila po nedelne dni" i "Postila pod godovne dni" (Varaždin, 1586.), Sveti evangeliomi Nikole Krajačevića (Graz, 1694.) i mnogi drugi do najnovijega hrvatskog lekcionara Red čitanja, I-VIII (Zagreb, 1969.-1975.).Trinity wrote:Moji roditelji nisu pročitali Bibliju, ni moji djedovi i bake, ni njihovi jer su bili nepismeni.Uostalom , kad je štampana prva Biblija na Hrvatskom?Patriot_1 wrote:Vjerovali što?I kome?Ako ne poznaš nauk Apostolski,,,vjeruješ u bablje priče¨!Trinity wrote:A vidi, koliki nisu pročitali Bibliju pa su vjerovali...Uostalom, u prošlom sistemu malo je bilo teže doći do Biblije.Patriot_1 wrote:PA VIDI SE,,,malo si priglup po pitanju kršćanske vjere!A kakti,,neki kršćanin,,,ha ha!aben wrote:Ne znam odakle mi to, bibliu nikad nisan čita.
Onda?
I kad se se mise prestale služiti na latinskom? Ne baš tako davno, jel? I svi ovi nabrojani su bili vjernici, pravi, ni traga praznovjerju. Vjerojatno je i kod tvojih slično bilo.
Tu je crkva odigrala dobru ulogu,,,učili su ih,no danas imaš Biblija ko u priči,bio sam na godišnjem i u sobi u hotelu kraj kreveta Novi Zavjet,izdala KS(kršćanska sadašnjost-katolici) a financirali Gideoni-protestanti!
2014-04-30
On je simpa tip,,otkačeni zajebant a i ti si mi simpa,,,probajmo se ne svađat!Ako me žena napuca,,oš se udat zame'ILI NJEGA?hI hITrinity wrote:Za ovo bih ti ja opalila ban, pametnjakoviću...Patriot_1 wrote:Abend je tup ko ku.... hi hi
2014-04-30
Ja se ne bi ljutia na tvon mistu kad ti reče, nie to stvar velikog piše, mišića ili takulina, chicks just dig me.
2014-04-16
Page 4 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16
Similar topics
» Čuda vs. čuda
» Kraj Turskog ekonomskog čuda
» GLE ČUDA, KREĆE POHOD NA AFRIKU!
» Trump i dalje radi čuda
» U čemu je tajna italijanskog privrednog čuda?
» Kraj Turskog ekonomskog čuda
» GLE ČUDA, KREĆE POHOD NA AFRIKU!
» Trump i dalje radi čuda
» U čemu je tajna italijanskog privrednog čuda?
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 4 of 16