Društveno-ekonomski sustavi
Page 5 of 32
Page 5 of 32 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18 ... 32
Re: Društveno-ekonomski sustavi
Ali nismo. Mi samo nismi više u jugi, ostalo je manje više isto neodrživo i kreće se prema bankrotu.Sora wrote:I ako je tebi bježanje sa istoka na zapad mjerilo, pa danas vise bježe. Vise nego ikada.
A već smo 20i kusur u kapitalizmu.
Onda ?
Ljudi iz hrvatske danas bježe, ne znam jel više ili manje nego iz juge, zbog ekonomskih razloga i to szove migracija, a iz juge su i bježali i migrirali zbog istog plus manjka slobode.
aben- Posts : 35490
2014-04-16
Plus ste na bausteli imali svaki dan pivce za živceaben wrote:Ali nismo. Mi samo nismi više u jugi, ostalo je manje više isto neodrživo i kreće se prema bankrotu.Sora wrote:I ako je tebi bježanje sa istoka na zapad mjerilo, pa danas vise bježe. Vise nego ikada.
A već smo 20i kusur u kapitalizmu.
Onda ?
Ljudi iz hrvatske danas bježe, ne znam jel više ili manje nego iz juge, zbog ekonomskih razloga i to szove migracija, a iz juge su i bježali i migrirali zbog istog plus manjka slobode.
Sloboda se podrazumjeva
Za strane radnike i šljakere ...garant
Ak ćemo se zajebavat
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Čuj . Svi su dobili stanaben wrote:Ali sora, ne žale se oni koi su otišli, nego oni koi su ostali. ( od onih koi se žale, dakako)Sora wrote:Bitno je samo Slijedeće:
Ne dijelimo ista iskustva mi koji smo ostali i pametni koji su otišli
Kad je tako bilo loše u Jugoslaviji pa im vani bilo bolje, a sto se onda ustvari žale?
Oni koji su radili,vani recimo u Njemačkoj su uživali u slobodama kapitalizma i njima je bilo super.
Zasto se toliko brinu za Jugu i Jugoslavene? Imali,su zapravo mogućnost iskoristit prednosti oba sustava, npr.djecu besplatno ovdje školovati a tamo imati velike zarade. I danas imaju velike mirovine.
Meni ne pada na pamet komentirati iskustva koja ima NETKO tko je proveo život vani . Ali zato se mnogi trude meni objasniti kakva su moja iskustva u socijalizmu. S kojim pravom?
Opetujem ti, zaista virujen da ti je bilo dobro, laganini posal, učenuci koi ne smu pisnuti, ako ti neko ide na živce tresneš ga po glavi, ako ga baš mrziš zoveš mu roditelje pa ga oni doma godinu dana tuku, stan, zdravstveno , mirovinsko, sindikalne igre...zašto misliš da je to teško shvatiti nama koi od scijalizma nismo imali koristi?
Ali kad treba shvatiti koliko je posto stanovništva dobilo stan a koliko nije i odakle novac za to onda je to raketna fizika?
I pol njih vikendicu
Kaj ti nije jasno?
Novac je bio iz STAMBENIH FONDOVA
TO JE ZA TEBE TABULA RAZA ..
jer nisi bio zaposlen
Tko nije htio raditi nije imao taj novac
Bil je bitanga i besposlicar
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Ali Abene
Nas razgovor se vodi između osoba od kojih jedna laže a druga ne .
Ako ti meni dokažes sto sam ja lagala , priznat ću
A ti si
1. Slago da je posao učitelja laganini, nije nikad bio niti će biti
2.slagao da bih udarila učenika po glavi Itd Itd
Ne znaš to.
Znaš lagati .
Za situaciju u socijalizmu ti imas neto reci?
Začepi . I pokrij se po onoj stvari.
Jer simbolični govor je za tebe težak a u običnim konkretnim stvarima si obični lažljivac.
A ti si
Ne znaš to.
Znaš lagati .
Jer simbolični govor je za tebe težak a u običnim konkretnim stvarima si obični lažljivac.
čuj, meni je laganini, tako da prva točka očito otpada zbog subjektivnih razlika.Sora wrote:Ali Abene
A ti si
Ne znaš to.
Znaš lagati .
druga točka otpada jer nisam mislia da si ti udarala (iako nakon ponovnog čitanja vidim da se može tako shvatiti), nego san tia ustvrditi da se moglo udarati, naglasiti razliku u poslu, razliku između položaja profesora nekad i danas, a koja je puno šira od našeg posla; nekad je snaga i ugled institucije bila dovoljna da se ljudi pokore odlukama dok danas ljude boli kurac ko stoji iza tebe-bitni su rezultati, a sve kako bih pokazao da je nama koi nismo imali koristi od socijalizma itekako jasno da vam je bilo lipo.
jel prihvaćaš da ne lažem i ako prihvaćaš, oćeš prominiti temeljnu boldanu postavku?
2014-04-16
Pod svi vjerojatno misliš na one s partijskom knjižicom.Sora wrote:Čuj . Svi su dobili stan
I pol njih vikendicu
Kaj ti nije jasno?
Novac je bio iz STAMBENIH FONDOVA
TO JE ZA TEBE TABULA RAZA ..
jer nisi bio zaposlen
Tko nije htio raditi nije imao taj novac
Bil je bitanga i besposlicar
Oni bez knjižice teško su došli i do posla.
Trinity-
2014-04-17
aben wrote:Opetujem ti, zaista virujen da ti je bilo dobro, laganini posal, učenuci koi ne smu pisnuti, ako ti neko ide na živce tresneš ga po glavi, ako ga baš mrziš zoveš mu roditelje pa ga oni doma godinu dana tuku, stan, zdravstveno , mirovinsko, sindikalne igre...zašto misliš da je to teško shvatiti nama koi od scijalizma nismo imali koristi?
Jesi kad dobio ravnalom po glavi ili packe šibom po prstima ?
Trinity-
2014-04-17
a ne:)Trinity wrote:aben wrote:Opetujem ti, zaista virujen da ti je bilo dobro, laganini posal, učenuci koi ne smu pisnuti, ako ti neko ide na živce tresneš ga po glavi, ako ga baš mrziš zoveš mu roditelje pa ga oni doma godinu dana tuku, stan, zdravstveno , mirovinsko, sindikalne igre...zašto misliš da je to teško shvatiti nama koi od scijalizma nismo imali koristi?
ravnalom samo na tehničkom, šibom nikad, najčešće triske, potezanje za bafe, a moj all time favourite je potezanje za uho do granice elastičnosti i onda povratna triska s povratznim dodatnim momentumom
2014-04-16
...a ja ništa od toga....aben wrote:a ne:)Trinity wrote:aben wrote:Opetujem ti, zaista virujen da ti je bilo dobro, laganini posal, učenuci koi ne smu pisnuti, ako ti neko ide na živce tresneš ga po glavi, ako ga baš mrziš zoveš mu roditelje pa ga oni doma godinu dana tuku, stan, zdravstveno , mirovinsko, sindikalne igre...zašto misliš da je to teško shvatiti nama koi od scijalizma nismo imali koristi?
ravnalom samo na tehničkom, šibom nikad, najčešće triske, potezanje za bafe, a moj all time favourite je potezanje za uho do granice elastičnosti i onda povratna triska s povratznim dodatnim momentumom
Trinity-
2014-04-17
samo su dvi vrste ljudi dobivali, anarhisti ili promotori, svi ostali bi prošli lišo
2014-04-16
Ti si bio anarhist ?aben wrote:samo su dvi vrste ljudi dobivali, anarhisti ili promotori, svi ostali bi prošli lišo
Trinity-
2014-04-17
a-a, nikad, ono drugo , pa su me prekvalificirali batinama :)
2014-04-16
ne ne nikad to, nego u pasivistu :)
2014-04-16
apsolutno
2014-04-16
Uglavnom
2014-04-16
Kako, pa pogle kolko san tema pokrenua na forumu:)
2014-04-16
Page 5 of 32 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18 ... 32
Similar topics
» Iz društveno prihvatljive obitelji
» Mirovinski sustavi diljem Europe su pred kolapsom
» povjerenstvo za standardizaciju geografskih imena izričito naglasilo da su komunizam i fašizam totalitarni sustavi te se ne smije davati imena iz tog perioda
» Trebinje ekonomski kolaps
» Protekcionizam - ekonomski suicid
» Mirovinski sustavi diljem Europe su pred kolapsom
» povjerenstvo za standardizaciju geografskih imena izričito naglasilo da su komunizam i fašizam totalitarni sustavi te se ne smije davati imena iz tog perioda
» Trebinje ekonomski kolaps
» Protekcionizam - ekonomski suicid
Page 5 of 32