dnevnik snova
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: dnevnik snova
zato što nesvjesno po definiciji kad izađe, prestaje biti podsvjesno.. ukratko.
Last edited by kic on 12/10/2015, 23:58; edited 1 time in total
ne znam,nisam mozda dobro objasnio..ugrubo..covjek koristi poznatih 10% kapaciteta mozga..ostalih 90% je nepoznanica..svjesno i nesvjesno su ovdje samo da se razdijele podrucja primanja informacija,..kad se informacije obrade u podsvijesnom,i izidju u svijesno,normalno da to postaje svjesno,ali obrada na podsvjesnoj razini je znatno naprednija nego svjesnoj i to mnogostruko..tko je sposoban nesvijesno "upijati" informacije iz svoje okoline,dakle,SVE informacije,nebitno kojeg podrucja i to podsvjesno procesirati,nakon toga,ako ima mogucnost to izvlaciti iz podsvijesti raznim tehnikama,dobija informacije,mnogo preciznije,obimnije,prediktabilnije,nego samo ako mrcvari svijest i pokusava sa njom sve rjesiti....
Guest- Guest
moj sud o tebi je da se razmečeš pojmovima, ajmo ovak, kad ljudi govore o podsvjesnom onda misle na neke stvari kao: zašto se sada češkim s ovom olovkom, zašto sam sjeo na bok a u biti mi neugodno, i sl neka ponašanja koja nekako ispunjavaju velik dio vremena..
a ja kažem ovak ljudi, pokušajte kontrolirati neko sitno ponašanje za početak pa ćete vidjeti jedan efekt - sjećanja sebe, npr uvijek velim probaj sutra otvarati sva vrata lijevom rukom, naredi si, i ispoštuj to, pa javi kako je prošlo i što si primijetio.
a ja kažem ovak ljudi, pokušajte kontrolirati neko sitno ponašanje za početak pa ćete vidjeti jedan efekt - sjećanja sebe, npr uvijek velim probaj sutra otvarati sva vrata lijevom rukom, naredi si, i ispoštuj to, pa javi kako je prošlo i što si primijetio.
zanimljiva knjigica, identificiranje ne znači i razumijevanje, a razumijevanja nema bez razuma..aben wrote:a misliš da ta fantomska podsvijest ima iste properties ko i svijest? zoč tako misliš?
damasioa je identificiro temeljnu svijest i proširenu svijest, ma ne i podsvijest.
http://hrcak.srce.hr/file/46085
donedavno je postojala i samo jedna vrsta inteligencije,pa se napose odredilo jos barem 6...treba uglavnom na svima biti na zavidnom nivou,da bi se neke stvari mogle pojmiti..
Guest- Guest
knjižetina,kic wrote:zanimljiva knjigica, identificiranje ne znači i razumijevanje, a razumijevanja nema bez razuma..aben wrote:a misliš da ta fantomska podsvijest ima iste properties ko i svijest? zoč tako misliš?
damasioa je identificiro temeljnu svijest i proširenu svijest, ma ne i podsvijest.
http://hrcak.srce.hr/file/46085
tu kupi i bez da trepneš
2014-04-16
Ovakve stvari na zapadu vrlo ozbiljno uzimaju,stovise,upper management OBAVEZNO ima kao program usavrsavanja ovakve stvari..
https://www.vortex-success.com/subconscious-mind-free-lessons/how-to-program-subconscious-mind/
https://www.linkedin.com/pulse/20140709035542-39932686-seven-techniques-that-could-reprogram-your-subconscious-mind
https://www.vortex-success.com/subconscious-mind-free-lessons/how-to-program-subconscious-mind/
https://www.linkedin.com/pulse/20140709035542-39932686-seven-techniques-that-could-reprogram-your-subconscious-mind
Guest- Guest
Zagy wrote:Sanjala sam da sam stala u govno....
prava si sretnica... u lokalnoj sanjarici koja se usmenom predajom prenosi iz pokoljenja u pokoljenje imat ces novcani dobitak - ovisno o velicini govna je i visina dobitka.
Guest- Guest
bogomdani wrote:Pazi sad dobro..Snovi su odraz podsvijesnog,dakle svega sto svijescu,koja je preopterecena audio-vizualnim i ostalim podrazajima,ne moze procesirati..Istina fragmenti osobnog i kolektivnog nesvjesnog odnosno podsvjesnog..
Sad zamisli da svjescu poberes,hajmo reci 20% svih podrazaja,na najsirem planu,a ostatak pobere podsvijest..dakle pokupis informaciju,koje nisi niti svjestan..u snu se one procesiraju i stvaraju sliku,punu simbolike,koja u biti daje pravo stanje stvari..zasto simbolika?Jer se um na taj nacin stiti od šokova..
Daleko je to od predskazanja..recimo projekcija vrlo moguceg..kazem,svijest je vrlo ogranicena po pitanju prikupljanja SVIH informacija i podrazaja koji nas pucaju...poput digitalke vrlo lose rezolucije..
Ideš! :)
Guest- Guest
Zagy wrote:Sreća moja pa je bilo veliko. ...
Ljudsko ili životinjsko?
Kako si se osjećala?
Neki detalj, gdje je to bilo-na cesti, na poslu,doma?
Guest- Guest
U wc-u i bila sam sama....Ja sam bila na wc-u i bilo me sramota jer sam imala osjećaj da me netko promatra ...i onda sam ugazila kad sam izlazila .
Guest- Guest
Potreba za emocionalnim čišćenjem zbog događaja iz prošlosti koji si nisi oprostila. Pročišćenje donosi napredak.
Guest- Guest
dzepna_venera wrote:Potreba za emocionalnim čišćenjem zbog događaja iz prošlosti koji si nisi oprostila. Pročišćenje donosi napredak.
svi mi uvijek imamo potrebu za emocionalnim ciscenjem i za to znati nije potreban san nego samo razmisljanje o samome sebi i svom polozaju medju ljudima i cini mi se i opcenito polozaj covjeka u svemiru... ne znam, bez uvrede, ova potreba da se svaki ljudski postupak protumaci snovima podsjeća me na ispovijest jedne praktikantice I Chinga koja ujutro ne bi mogla izaci iz kuce bez da baci stapice i vidi sto ce joj se dogoditi taj dan...
Guest- Guest
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Similar topics
» dnevnik snova
» Exterijeri iz snova
» Macronu propada ugovor iz snova?!
» Subašić : San snova, sada mogu i umrijeti
» Priče iz nepričije: Njemačka je propala ali Čardak je san snova
» Exterijeri iz snova
» Macronu propada ugovor iz snova?!
» Subašić : San snova, sada mogu i umrijeti
» Priče iz nepričije: Njemačka je propala ali Čardak je san snova