ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MINISTAR HASANBEGOVIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE 'Nije to desant na medije, to je desant na Drvar'

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

MINISTAR HASANBEGOVIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE 'Nije to desant na medije, to je desant na Drvar' - Page 6 Empty Re: MINISTAR HASANBEGOVIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE 'Nije to desant na medije, to je desant na Drvar'

Post by Ringo10 12/3/2016, 21:56

tre911 wrote:
Ringo10 wrote:
kaja_333 wrote:
Ringo10 wrote:

Bilo je svega jebi ga. A milijun puta sam zažalio što nisam pobjegao ranije.
pa nisi mogao ranije stari, opkolili ovi što ih poštuješ, što ih nisi pitao da te puste
Bježali su našI  I spašavali se preko srpskih teritorija, pitaj Bugojance, Travničane, Varešake. Pita Kiseljačane I Kreševljake jo svemu tome. Na njih je nvaljivala 7. muslimanska a namjerom a ih pokolje, ispasila ih je suradnja sa Srbima sa Ilidže. 

Pa kad je cijela kiseljačko-kreševska brigade Ban Jelačić odbila da ratuje zajedno sa mudžosima nakon Washingtonskog sporazuma I kad je Zagreb to tražio od njih.

Rat u BiH je bio mnogo drukčiji od vase rata u Hrvatskoj.

A ovaj što kaže dau Posavini nisu imali problema sa muslimanima, Imat će. I imaju već. Kao I svi ostali.

U BiH su tri strane I svako ima dva neprijaetlja. a to je ono što Hrvati iz Republike Kifle nikako ne mogu da shvate.

Zato je moguće da dođe Haso I malo im prospe ustašologiju a on se odmah uhvate na lijepak kao muha na g....

e
I, zato treba opravdati srbe i genocid nad Hrvatima koji su počinili? Da te pitam koja je cijena bila toga: oćeš li i ti sutra prozvati HV da je trgovala sa naftom sa srbima i to nazvati ratnim profiterstvom a ne spašavanjem hrvatskih života?

Ne, samo hoću da kažem da zbog svoje opsjednutosti Srbima nemate sveobuhvatnu sliku situacije u kojoj se dugoročno nalazite.

Mi Hrvati u BiH smo kako stvari stoje beznadno zarobljeni u onoj tamnici I nema nam spasa. KAd je Tuđman zagovarao nacionalne jedinice u BiH u Hrvatskoj je krenula baraža drvlja  kamenja I po njemu I po našim predstavnicima u BiH. Sa svih političkih spektara, I s ljevice I desnice I iz Crkve. Skočila je međunarodna zajednica I ostalo je povijest.

Čitam ovdje neke koji furaju onu logiku kao radi Hercegovine su htjeli žrtvovati nas u Posavini ili ovdje ili ondje I slično.

A na kraju smo radi takvih gluposti žrtvovali SVE, zajedno sa Hecegovinom. A bar smo Hercgovinu mogli spasiti.

Ovako, polako gubimo sve I neće ni Hercegovina dugoročno opstati, osim ako se nekim čudom ne promijeni stav zapadnih sila o hrvatskom pitanju u BiH, ali tu su šanse miimalne.

Hrvati iz BiH su dugoročno osuđeni ako se ovo ovako nastavi, a sve su prilike da hoće.

Srbi grčevito brane opstanak RS što je razumljivo, a Muslimani ne odustaju od svojih ciljeva šo je također razumljivo. Nemaju ni razloga da odustanu jer vrijeme radi za njih bar kad su BiH Hrvati u pitanju. A Stolac I Neum su im bili I otali glavni ciljevi. Ali vi ne kontate ništa.

A kad mjesto Hrvata budete na granicama s BiH a imali samo Muslimane I Srbe, onda ćete shvatiti neke stvari. Ali tada će biti kasno.

I odakle vama ideja da je između Srba i Muslimana nemoguć bilo kakav dogovor. I jedni I drugi merače komad jadranske obale. A već su jednom imali savez u pokušaju proboja muslimanske vojske do Neuma, srećom neuspješan. Tada.

Zavaravate se vi tamo, zavaravate. Došao Haso priča vam ono što volite da čujete, malko cvjećologije, malo ustašologije vi se odmah uhvatili ko najveći glupani.

A meni je mjerodavno ono što govori o Tuđmanu i njegovi stavovima prem BiH.

Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

MINISTAR HASANBEGOVIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE 'Nije to desant na medije, to je desant na Drvar' - Page 6 Empty Re: MINISTAR HASANBEGOVIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE 'Nije to desant na medije, to je desant na Drvar'

Post by Regoč 12/3/2016, 22:13

Brigate Rosse wrote:
Regoč wrote:
n_razbojnik wrote:
Regoč wrote:
n_razbojnik wrote:odviše kritično i ružno za nekoga tko je krvario sa ljiljanima tih dana i godina, ali nismo on pa ne znamo cijelu priču, možda je ratni put počeo na Palama...
Istina, iskustvo nam je različito. Prijateljeva žena isto ne može smisliti muslimane, čak ni zelenu boju, jer su ju istjerali iz doma. Meni, na čiji grad nije pala ni jedna muslimanska granata, niti je ispaljen ijedan muslimanski metak, muslimani nisu mrski, no Srbi...
Ti na svome poštovanju još moraš uvelike poraditi
Kažem, ja sam ustaša, katotaliban, fašist... jebi ga, ne poštujem one koji su me pokušali ubiti.

pa sad lijepo sjedni i meditiraj o Bleiburgu. na balkanu krvna osveta i sveto pismo idu ruku pod ruku.
Idi se pokloni Ljubičici Bieloj, u jugoslovenstvu nacionalna izdaja i služenje Srbima idu ruku pod ruku.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2016, 22:23

Regoč wrote:
Brigate Rosse wrote:
Regoč wrote:
n_razbojnik wrote:
Regoč wrote:
n_razbojnik wrote:odviše kritično i ružno za nekoga tko je krvario sa ljiljanima tih dana i godina, ali nismo on pa ne znamo cijelu priču, možda je ratni put počeo na Palama...
Istina, iskustvo nam je različito. Prijateljeva žena isto ne može smisliti muslimane, čak ni zelenu boju, jer su ju istjerali iz doma. Meni, na čiji grad nije pala ni jedna muslimanska granata, niti je ispaljen ijedan muslimanski metak, muslimani nisu mrski, no Srbi...
Ti na svome poštovanju još moraš uvelike poraditi
Kažem, ja sam ustaša, katotaliban, fašist... jebi ga, ne poštujem one koji su me pokušali ubiti.

pa sad lijepo sjedni i meditiraj o Bleiburgu. na balkanu krvna osveta i sveto pismo idu ruku pod ruku.
Idi se pokloni Ljubičici Bieloj, u jugoslovenstvu nacionalna izdaja i služenje Srbima idu ruku pod ruku.

što siješ to ćes žeti.

You Reap What You Sow

The basic nature of God's Justice:
GALATIANS 6: 7-9 (KJV)
7: Be not deceived; God is not mocked: for whatsoever a man soweth, that shall he also reap.
8: For he that soweth to his flesh shall of the flesh reap corruption; but he that soweth to the Spirit shall of the Spirit reap life everlasting.
9: And let us not be weary in well doing: for in due season we shall reap, if we faint not.

THE DEFINITIONS:
1. Everything that you do has repercussions. It comes back to you one way or another.
2. You cannot escape the consequences of your actions. What you do comes back to you.
3. You will see the long-term effects of your actions.
4. KARMA - The total effect of a person's actions and conduct during the successive phases of the person's existence, regarded as determining the person's destiny, especially, in his next incarnation.
5. What goes around comes around.
6. Your actions all have consequences. Don't ever be fooled into thinking that your actions don't have consequences. Don't think you can get away with bad choices even if you don't seem to get caught. Remember verse seven tells us that God cannot be mocked. He sees it all. You reap what you sow.
Watch the way you live your life because you reap what you sow.

We sow in one season, we reap in another.

Sow a thought you reap an act. Sow an act, you reap a habit. Sow a habit, you reap a character. Sow a character, you reap a consequence.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč 12/3/2016, 22:34

Sječom na sječu.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Ringo10 12/3/2016, 22:56

Kad čak I jedan Ero poruči - ostavite već jednom Srbiju I Srbe zaboga  I
tražite problem u sebi samima - to valjda dovoljno govori o stanju svijesti u Hrvatskoj.

Riječ je o bolesnoj kolektivnoj psihopatologiji zbog koje se Hrvatska vrti u shizofrenim krugovima I nema šanse da iz toga izađe.

Jer sa stvarnim neprijateljem se može obračunati ali sa izmišljenim utvarama se može boriti dovijeka I nikada ne izići iz toga vrzinog kola.

Ovo traje još od 1990 ali u ratu se to moglo shvatiti ali od rata je evo 21 godina.

Ova luđačka I manijakalna opsjednutost Srbima je nevjerojatna. Iako je jasno da se Srbi nisu promijenili niti hoće I da ih krase I dalje sve one osobine kao I kad su počeli rat, ali promijenila se situacija I to iz temelja.

Hrvatska pada u histerije radi nekakvih Štrbaca ili Šešeljevih kretenskih prvokacija ili zbog bilo kakve gluposti. A ostali se samo smiju na to.

Neke činjenice na koje su Hrvati I slijepi I gluhi kažu da je Srba u Hrvatskoj danas par postotaka staraca prosjeka cijele populacije oko 60 godina. Sa Srbima u suštini I nema nekih većih problema, ni pobuna ni terorizma,niti demonstracija niti su u stanju sprovoditi neke akcije koj bi ugrozile državu.

Srbija je ekonomska katastrofa I demografska crna rupa. Republika Srpska također. Hrvatski desničari histerizraju kao RS je blizu Zagreba I slične budalaštine,  čnjenica je da  zapadni dio RS ptpuno odvojen od ostatka I da je u slučaju vojnog sukoba potpuno neobranjiv.

Zato je ova opsesija Srbima bolesna. NA sve velikosrpske provokacije treba odgovriti odmjereno i bez mnogo galame I padanja u histerični trans. Ali ovakva opsjednutost je neobjašnjiv fenomen.

I sad slijedi objašnjenje pa šta hoćeš, oni napali,oni ubijali, oni ovo, oni ono ...

Pa dobro sve se zna ali dokle više biti talac toga rata pobogu. Kad će taj rat prestati i počet sa normalnim životom da ne moramo slušati svaki dan jedna te ista sranja, optužbe, paranoične izmišljotine. I tako preko 20 godina.
Nekima to ne odgovara jer jedino takogu biti prisutni u jvnosti I ostvarivati nek svoje ciljeve.e

Ali sve ovo sve više prerasta u mogućnost unutrašnjeg sukoba jer koliko god se ludirali oko Srba, činjenica njihove margilnosti dovodi hrvatske budale do još bolesnije atmosfere međusobnih optužbi I sumnjičenja za  nepostojeće namjere obnove Jugoslavije, svako ko se usprotivi kalemi mu se udbaštvo, jugoslavenstvo, prosrptvo I slične besmislice iako su takve tendencije skoro pa nepostojeće.

Dovljno je da neko ne pristaje na povijesni revizionizam u pogledu 2. sv rata I uloga u njemu I da bude izložen luđačkoj histeriji drvlja I kamenja I da bude okićen svim epitetima koji krase vokabular hrvatske neoustaške desnice.

Hrvatsko društvo je duboko bolesno a glavni problem je neoustaštvo. Neoustaše već dva desetljeća drže Hrvatsku svojim taocem I koliko se može zaključii njih nikakva normalna Hrvatska ne zadovoljava sve ukazuje  da bi njima bila prihvatljiva jedino nekakva reinkarnirana verzija malo modernije endehazije.
Sve drugo je udbaštvo, srpstvo, jugoslavenstvo, komunizam, ...

Na žalost dobar dio crkvenog klera igra vrlo istaknute uloge u svemu tome.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Regoč 12/3/2016, 22:58

Dobro, Ringe Ringe Raja 10, nek bude po tvom. Onda su u pitanju posrbice (jugosloveni).

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2016, 23:02

Ringo10 wrote:Kad čak I jedan Ero poruči - ostavite već jednom Srbiju I Srbe zaboga  I
tražite problem u sebi samima - to valjda dovoljno govori o stanju svijesti u Hrvatskoj.

Riječ je o bolesnoj kolektivnoj psihopatologiji zbog koje se Hrvatska vrti u shizofrenim krugovima I nema šanse da iz toga izađe.

Jer sa stvarnim neprijateljem se može obračunati ali sa izmišljenim utvarama se može boriti dovijeka I nikada ne izići iz toga vrzinog kola.

Ovo traje još od 1990 ali u ratu se to moglo shvatiti ali od rata je evo 21 godina.

Ova luđačka I manijakalna opsjednutost Srbima je nevjerojatna. Iako je jasno da se Srbi nisu promijenili niti hoće I da ih krase I dalje sve one osobine kao I kad su počeli rat, ali promijenila se situacija I to iz temelja.

Hrvatska pada u histerije radi nekakvih Štrbaca ili Šešeljevih kretenskih prvokacija ili zbog bilo kakve gluposti. A ostali se samo smiju na to.

Neke činjenice na koje su Hrvati I slijepi I gluhi kažu da je Srba u Hrvatskoj danas par postotaka staraca prosjeka cijele populacije oko 60 godina. Sa Srbima u suštini I nema nekih većih problema, ni pobuna ni terorizma,niti demonstracija niti su u stanju sprovoditi neke akcije koj bi ugrozile državu.

Srbija je ekonomska katastrofa I demografska crna rupa. Republika Srpska također. Hrvatski desničari histerizraju kao RS je blizu Zagreba I slične budalaštine,  čnjenica je da  zapadni dio RS ptpuno odvojen od ostatka I da je u slučaju vojnog sukoba potpuno neobranjiv.

Zato je ova opsesija Srbima bolesna. NA sve velikosrpske provokacije treba odgovriti odmjereno i bez mnogo galame I padanja u histerični trans. Ali ovakva opsjednutost je neobjašnjiv fenomen.

I sad slijedi objašnjenje pa šta hoćeš, oni napali,oni ubijali, oni ovo, oni ono ...

Pa dobro sve se zna ali dokle više biti talac toga rata pobogu. Kad će taj rat prestati i počet sa normalnim životom da ne moramo slušati svaki dan jedna te ista sranja, optužbe, paranoične izmišljotine. I tako preko 20 godina.
Nekima to ne odgovara jer jedino takogu biti prisutni u jvnosti I ostvarivati nek svoje ciljeve.e

Ali sve ovo sve više prerasta u mogućnost unutrašnjeg sukoba jer koliko god se ludirali oko Srba, činjenica njihove margilnosti dovodi hrvatske budale do još bolesnije atmosfere međusobnih optužbi I sumnjičenja za  nepostojeće namjere obnove Jugoslavije, svako ko se usprotivi kalemi mu se udbaštvo, jugoslavenstvo, prosrptvo I slične besmislice iako su takve tendencije skoro pa nepostojeće.

Dovljno je da neko ne pristaje na povijesni revizionizam u pogledu 2. sv rata I uloga u njemu I da bude izložen luđačkoj histeriji drvlja I kamenja I da bude okićen svim epitetima koji krase vokabular hrvatske neoustaške desnice.

Hrvatsko društvo je duboko bolesno a glavni problem je neoustaštvo. Neoustaše već dva desetljeća drže Hrvatsku svojim taocem I koliko se može zaključii njih nikakva normalna Hrvatska ne zadovoljava sve ukazuje  da bi njima bila prihvatljiva jedino nekakva reinkarnirana verzija malo modernije endehazije.
Sve drugo je udbaštvo, srpstvo, jugoslavenstvo, komunizam, ...

Na žalost dobar dio crkvenog klera igra vrlo istaknute uloge u svemu tome.
Pa to sam ti već objašnjavao, srbi nisu nikakva prijetnja bez domnaćih govana, domaća govna su ta koja prave sranja a srbi su se samo priključili na ono što im je omogućeno. No to znači da se srbi bave sa nama a ne mi sa njima. Ne podvaljujemo mi pamflete u srbiji nego oni kod nas, nemamo mi nadzor nad avala filmom nego oni nad HAVCom...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 12/3/2016, 23:11

Ringo10 wrote: Šešeljevih kretenskih prvokacija ili zbog bilo kakve gluposti. A ostali se samo smiju na to.   
Ovo je potpuno točno.

Čak se ni u Bosni nisu obazirali na Šešeljeve ludorije,kad je izašao iz Haga,već su ga čak ugostili na jednoj bošnjačkoj TV,dočim su kod nas maltene proglasili opću opasnost,a on je samo to čekao da bio se poslije sprdao sa Hrvatskom,i to čak na navedenoj bošnjačkoj TV.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Ringo10 12/3/2016, 23:20

Po meni nije toliko problem što je neko taj film pustio na TV.

Pustio pa pustio, Bože moj.

Ali problem je što je to koliko sam čuo danski film. I sadržaj se uklapa u sluine kanadske, britanske, nizozemske I šta ti ga ja znam kakve filmove.
Međunarodna vizura ratova devedesetih je naš problem I negativan imidž koji nas prati.

A ne uređivačka politika I njeni promšaji. Na kraju krajeva ako je to danski film pa neka su ga prkazali. Nek javnost u HR vidi kakv tretman uživamo.

Ja sam to znam jer sam takvih uradaka video koliko hoćeš I to iz raznih zemalja. I svi koji su imali postrojbe u sklopu UN I koji su bli u područjima gdje subile naše HV ili HVO, jednako nam propagandno kenjaju po glavi. 

E to je problem a ne je li Marko ili Janko namjero pustio taj film ili se zajebo.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by kaya 12/3/2016, 23:42

znaci Ringo dingo ne postoji ni bivši udbaški lobi i struktura ( zato je valjda izglasan i zakon da ih se ne moze isporučiti, iako uzaludan), ne postoje ni stalne srpske provokacije i animozitet spram nas, ne postoje ni titoisti i simpatizeri komunističkog   rezima do jučer instalirani u sve pore društva i funkcije ( pa nije bilo tjedna da nisu tihi i Prle na kojem od programa kao da je 1972-a) i rat moramo zaboraviti ali zato ustaše postoje jelte i glavna opasnost su ustaše?!
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by jastreb 12/3/2016, 23:46

kaja_333 wrote:znaci Ringo dingo ne postoji ni bivši udbaški lobi i struktura 
Postoji. Ili točnije,potojao je. No to su uglavnom stariji ljudi,od kojih ih je dosta i pomrlo i koji su se 1990-tih totalno razjugoslavenili i pronašli nove gospodare.

Između ostalog i u Hrvatskoj.

No danas oni više nemaju nikakvog utjecaja ni na što.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by kaya 12/3/2016, 23:47

Ringo10 wrote:Po meni nije toliko problem što je neko taj film pustio na TV.

Međunarodna vizura ratova devedesetih je naš problem I negativan imidž koji nas prati.
Jeste dabome nije problem , mi imamo negativan imidž pa su nam zato svi generali i politika i Franjo oslobođeni bilo kakve odgovornosti u Hagu a tvoja srbadija sa 1000 godina robije u Hagu ima pozitivan image, sto se vidi po filmovima , njih se jelte poštuje?!
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by jastreb 12/3/2016, 23:49

Pregazilo ih je vrijeme.

Ženo Božja, ni moćnici koji su tada vladali danas su nitko i ništa.

Recimo u bivšoj Jugi je glava tih službi bio Jovo Kapičić.

I kakvu je moć imao sad pod stare dane? 

Nedavno su ga isprebijali. Kad bi takvi ljudi imali takve moći kakve im se ovdje pridodaje,napadače na njega progutao bi mrak.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 13/3/2016, 00:02

Ali problem je što je to koliko sam čuo danski film. I sadržaj se uklapa u sluine kanadske, britanske, nizozemske I šta ti ga ja znam kakve filmove.

A ne uređivačka politika I njeni promšaji. Na kraju krajeva ako je to danski film pa neka su ga prkazali. Nek javnost u HR vidi kakv tretman uživamo.

Ja sam to znam jer sam takvih uradaka video koliko hoćeš I to iz raznih zemalja. I svi koji su imali postrojbe u sklopu UN I koji su bli u područjima gdje subile naše HV ili HVO, jednako nam propagandno kenjaju po glavi. 

E to je problem a ne je li Marko ili Janko namjero pustio taj film ili se zajebo.
Film je djelo obavještasjne zajednice i nema veze sa faktima. Izvješća UNa jasno govore da tog dana HV nije bio ni u blizini pa  prema tome nije mogao ni napraviti masakar. Ljudi ne budite naivni i misliti da je rat gotov, nije gotov. Glavna stavka memoranduma 2 kaže da sve ono što su srbi izgubili u ratu moraju dobiti u miru, izjednačiti save strane u ratu i to proglasiti građanskim ratom....dignuti ću staru temu pa pročitaj od početka, sve je sa linkovima da možeš provjeriti

........Što to Pupovac i SANU prodaju 'tupavim Hrvatima' i svjetskim politikama? | Dnevno.hr

Memoranduma II – saniranje štete nanesene velikosrpskom projektu
Pisao sam u više navrata o tom memorandumu, kako vidim pročitala ga je hrvatska i novinarska i akademska elita, ali većina uglavnom o tome šuti, dok narod nema apsolutno nikakve svijesti o opasnom tangu koji se po odrednicama tog novog memoranduma pleše u Hrvatskoj, a ritam mu diktira dio hrvatske politike i diplomacije te udruge poput Documente koje kao da nisu ništa drugo nego ekspoziture KOS-a, čiju mrežu Srbija po Drugom memorandumu daje na raspolaganje ponajprije Republici Srpskoj, ali i Srbima u Hrvatskoj i na Kosovu. Podsjetit ću, jer je to očito potrebno: Drugi memorandum SANU-a u svom sadržaju nimalo ne odstupa od već poznatih velikosrpskih programa (Načertanije, Srbi svi i svuda, Homogena Srbija…) samo je moderniziran za svoje vrijeme. Ponajviše je usmjeren na saniranje štete što ga je velikosrpskom projektu i ugledu Srbije nanijela neuspješna agresija na Hrvatsku i BiH, neuspješno dekonstituiranje Kosova. Za izvršenje ovog memoranduma naglašena je misija Srpske pravoslavne crkve, glavnog nositelja velikosrpske propagande.

Dvije su izjave dobar opis glavnog motiva stvaranja Drugog memoranduma. Prva je ona koju je rekao otac srbijanske politike druge polovine 20. st. Dobrica Ćosić je 2012. izjavio za beogradski tisak “da su Srbi u 20. st. izgubili četiri rata (Slovenija, Hrvatska, BiH i Kosovo), ali da u 21. st. trebaju gledati kako se u miru dobivaju izgubljeni ratovi”.

Druga izjava je ona, odnedavno pokojnog, prof. Ljube Tadića (oca Borisa Tadića, ondašnjeg predsjednika Srbije), koji nije nebitni neovisni intelektualac, nego jedan od najistaknutijih srpskih intelektualaca: “Vojni gubitak Srpske Krajine i slavonskih zemalja, gde su Srbi bili većina, mi ne smijemo nikad prihvatiti kao definitivni gubitak. Te krajeve nikad ne treba smatrati izgubljenim, jer ni Nijemci nisu Istočnu Njemačku smatrali definitivno izgubljenom. Čak ni u Ustavu.

Drugi memorandum SANU-a osmišljen je u devet točaka. Izbacio je ono što je pisalo u Prvom memorandumu – nasilje i “bitke koje mogu biti i oružane”. Evo tih 9 točaka Drugog memoranduma:

1. Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj s državama u okruženju.

2. Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike Srpske kojem se sudi u Haaškom tribunalu.

3. Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima.

4. Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja.

5. Inzistirati na zatvaranju Haaškog tribunala i na suđenju generalu Ratku Mladiću pred domaćim pravosuđem.

6. Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutarnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.

7. Pomagati odcjepljenje Republike Srpske.

8. Inzistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciju srpskih zajednica u državama regije u unitarnu, svesrpsku zajednicu.

9. Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.

Posebno poglavlje ovog memoranduma bavi se ovim ozemljima susjednih država: istočna Hrvatska, Republika Srpska u BiH te sjeverno Kosovo. Tajni velikodržavni dokument nastao je prije nekoliko godina u krugu srpskih akademika iz Beograda, vrlo precizno definira strateške velikosrpske ciljeve i daje detaljne upute političkom rukovodstvu Republike Srpske i Srbije kako ih operacionalizirati.

...........Usklađeno djelovanje “vulina” i pete kolone u sotoniziranju Hrvatske
Drugi memorandumu SANU-a se, kao i prethodni, temelji na velikosrpskoj politici “krvi i tla” prema kojoj je Srbija tamo gdje žive Srbi.
Mislim da svaki prosječan Hrvat u akcijama srpske politike, osobito nakon ulaska Hrvatske u EU, što je još veći paradoks – može prepoznati odrednice Drugog memoranduma SANU-a. Posebno točku 1 kroz optužnice koje stižu iz Beograda po univerzalnoj nadležnosti mini Haaga allias maxi Beograda koju je po pitanju ratnih zločina Srbija proglasila za sve bivše jugoslavenske republike bez obzira što su dvije već članice EU-a, ali i točku 4, a posebno točku 6 u kojoj se zrcale Vulinovi govori u Hrvatskoj, Vučićevi koji ga podržavaju, sustavan diplomatski rad Srbije na usporavanju kanonizacije kardinala Stepinca koja je za njih velika prijetnja u demontaži njihovih laži i mitova, i predstavljanje tog čina kao političkog problema njihove države, sustavno spominjanje Jasenovca i NDH, manipulacija brojkama žrtava tog logora u Drugom svjetskom ratu, a posebna ”poslastica” im je sustavno ponavljati da je tijekom Oluje protjerano 250.000 Srba

Stigmatizacija Hrvata Jasenovcem, a prešućivanje činjenice da je otpor fašizmu i nacizmu nastao dobrim dijelom i zbog te NDH upravo u Hrvatskoj, a ne u Srbiji gdje su nakon pada Užičke republike, ostali i opstali samo četnici koji su poslije raskoljeni u dvije struje, kraljevu i đeneral-Dražinu, potkraj rata skidali kokarde (kraljeva struja po njegovu naputku iz Londona) i stavljali zvijezde petokrake, kako bi s njima ubijali po križnim putevima i ostalim stratištima nakon 8. svibnja 1945. Tako da je povezivanje Oluje s Jasenovcem neminovni element kojeg provodi srpska službena politika i Pupovčev SNV, čime sustavno i sve otvorenije poistovjećuju Hrvatsku s NDH i time očito postižu tu relativizaciju zapisanu u odrednicama Drugoga memoranduma, sustavno stigmatizirajući državu na čijem su tlu podigli oružanu pobunu na krilima Miloševićeve velikosrpske agresije, te klasičnom zamjenom teza hrvatski narod i prohrvatski orijentirane političare optužuju za stigmatizaciju Srba. I tu priču, mora se priznati, dosta uspješno ”prodaju” svjetskim politikama.

Memorandum 2

Pročitaj cijelu temu ako ti se da a od negdje 10 stranice se nalaze i linkovi o tome ko se sa kime bavi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ringo10 13/3/2016, 08:13

kaja_333 wrote:

Jeste dabome nije problem , mi imamo negativan imidž pa su nam zato svi generali i politika i Franjo oslobođeni bilo kakve odgovornosti u Hagu a tvoja srbadija sa 1000 godina robije u Hagu ima pozitivan image, sto se vidi po filmovima , njih se jelte poštuje?!
Imidž Hrvatske I Hrvata je nikakav.

Dok ne shvatite da je jedan od glavnih razloga za sve hrvatske katastrofe neoustaštvo koje buja, pomoći nema. Vi živit u autizmu I umotavate neoustaštvo u domoljublje a domoljublje u neoustaštvo,   ali bojim se da ćete otići u tri P. M. kao I Ukrajina u kojoj se ekstremisti nisu smirili dok nisu od Ukrajine napravili banderašku državu jer to je po njima bila jedina prava Ukrajina.

A dokle su došli vidimo.

Vi niste svjesni svoje besvijesti. Ja se bojim da vi klizite u nacionalnu katastrofu I tragediju.

DAj Bože da tako ne bude.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ero 13/3/2016, 08:22

jastreb wrote:
kaja_333 wrote:znaci Ringo dingo ne postoji ni bivši udbaški lobi i struktura 
Postoji. Ili točnije,potojao je. No to su uglavnom stariji ljudi,od kojih ih je dosta i pomrlo i koji su se 1990-tih totalno razjugoslavenili i pronašli nove gospodare.

Između ostalog i u Hrvatskoj.

No danas oni više nemaju nikakvog utjecaja ni na što.
Ma jok.
Živ je Radman, umro nije...dok je Tita i Partije. :D

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Ringo10 13/3/2016, 08:36

jastreb wrote:Pregazilo ih je vrijeme.

Ženo Božja, ni moćnici koji su tada vladali danas su nitko i ništa.

Recimo u bivšoj Jugi je glava tih službi bio Jovo Kapičić.

I kakvu je moć imao sad pod stare dane? 

Nedavno su ga isprebijali. Kad bi takvi ljudi imali takve moći kakve im se ovdje pridodaje,napadače na njega progutao bi mrak.
Ako uzmemo da su posljednji mladi kadrovi primljeni u SK bili 1989, nek su imali 18 godina, koliko su danas stari.

Dakako pod uvjetom da su ostali privrženi nepostojećem SKJ.  

Ovo su sve budalaštine I o čemu mi uopće raspravljamo.

Problem je što ovi luđaci svakoga ko nije na njihovoj političkoj lniji omah žigošu kao Jugoslavena i Srbina I to je poprimilo maniječka razmjere. PA pogledaj na forumu.

Sad je počelo sa otvorenim prijetnjama I najavama unutarnacionalnog razračunavanja. Te budaletine su izgleda ubijeđene da su na sve strane nekakvi likovi koji samo čekaju da obnove Jugoslaviju.

Oni se ponašaju isto kao da je u svim ostalim republikama Ex-YU postignut dogovor I konsenzus I samo eto treba Hrvatsku prisiliti na sve načine, a Milanović I ekipa oko njega napeto čekaju svoj trenutak ...

Udbaške, KOS-ovske, JNA, SKJ agenture vrve na sve strane I pripremaju teren za bračun sa jadnim Hrvatima da ih porobe,sa novim Bleiburzima .. .

Ovo sve bi bilo smiješno da ne poprima tragične obrise.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by jastreb 13/3/2016, 08:43

Baš! Čak ni Makedonci,koji su ohoho manji od Hrvatske i koji su uistinu okruženi neprijateljima i svako malo izloženi pravim terorističkim napadima,ovako ne kukaju .

Čak sam primijetio kako Albance toliko nipodaštavaju,da o njime uopće ne govore kao o nekakvoj opasnosti i time im "daju gušta",kao što to čine neki Hrvati.

Pa Šešelj je sam priznao da nikad nije toliko guštao,kao kad se u Hrvatskoj digla prava uzbuna zbog njegovih ludorija po izlasku iz Haga.

Tim svojim ponašanjem samo izazivamo (pod)smijeh susjeda.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 13/3/2016, 08:45

Evo sad čitam u Dnevno,u nekoliko brojeva počeli su iz naftalina vaditi stare članke nekih novinara.

Npr. u zadnjem broju su našli kolumne Tihomira Dujmovića ,inače desno orijentiranog novinara,iz doba kad je HDZ izgubio izbore 2000-te.

Dujmović je sasvim realno opisao razloge poraza HDZ-a,neke negativne stvari kod Tuđmana i ovi o tome pišu kao da je učinio ne znam što,podmetnuo bombu pod Sabor.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by gargamel0101 13/3/2016, 08:53

Neoustaštvo. Handžar divizija predvođena dr.Zlatkom Hasanbegovićem juriša na Srbe i komuniste. :clown
gargamel0101
gargamel0101

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Sora 13/3/2016, 09:04

kaja_333 wrote:
provocator wrote:Hase igra svoju rolu i igrat će je dok to Karačmarku paše... Onog trenutka kada ga više ne bude trebao ode Hase u tri pizde materine.
da, za 4 godine.

Nece izdržati toliko ni čitava vlada .
A Hasu treba u muzej voštanih figura .
Govori a ne miče usnama. :npg:
Sora
Sora

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics