ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Otkriveni gravitacijski valovi

Page 7 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Next

Go down

Otkriveni gravitacijski valovi - Page 7 Empty Re: Otkriveni gravitacijski valovi

Post by Guest 11/2/2016, 20:34

RayMabus wrote:Bitno je pomaknuti swijest sa razmišljanja da ne žiwimo u nezakriwljenom swemiru čija je rawan nula nego da smo u nekoj ( na owoj planeti a i u swemiru ) zakriwljeni pod nekim brojem npr 2,1 i to je naša realnost.

to su već izmjerili, svemir je 100% ravan, nije zakrivljen

https://en.wikipedia.org/wiki/Wilkinson_Microwave_Anisotropy_Probe

Guest
Guest

Back to top Go down

Otkriveni gravitacijski valovi - Page 7 Empty Re: Otkriveni gravitacijski valovi

Post by AlfaOmega 11/2/2016, 20:34

Jebo majku, mogu li vcs otići i na jedan internetski medij a da pročitam o tim valovima?
To tačno govori koliko je ovom čovječanstvu ustvari dosadno, pa kad god neko otkrije nekakvu glupost, to se mora predstaviti ka trivijalno otkriće.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2016, 20:36

Ona priča o astronautu koji borawi wan swemira wam je owa priča.

Zemlja je na konstati npr 2,1 a wan Zemlje u orbiti je ta konstanta 2.4

grawitaćija puta brzina = grawitaćija puta brzina

Umijesto da mijenjaš brzinu mijenjaš grawitačiju.

Wrlo ogromne grawitaćije puta brzina manja od brzine swijetlosti = normalne grawitaćije puta brzine nekoliko puta weće od brzine swijetlosti

Kao šta se može zaključiti NE TREBAJU TI BRZINE WEĆE OD BRZINE SWIJETSLOSTI A ŠTA JE MALO I TEHNIČKI NEMOGUĆE ZA SWEMIRSKI BROD NEGO SAMO JAKE GRAWITAĆIJE
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 11/2/2016, 20:41

veber wrote:Deda, zar svjetlost nije dualna?
Val i cestica. Ili je to paradigma?

u interakciji sa materijom ju možeš interpretirati da ima čestična svojstva, e sad da li je svjetlost zbilja kvantizirana svojim periodom tj. sačinjena od čestica zvanih fotoni, ili je to samo zbog prirode interakcije s materijom..., energetskih stanja koje subatomske čestice mogu zauzeti
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/2/2016, 20:45

RayMabus wrote:Ona priča o astronautu koji borawi wan swemira wam je owa priča.
i bit je da je to samo priča

ako mjerim vrijeme pješčanim satom tu na zemlji, i gore negdje u svemiru, hoće li mi tu na zemlji vrijeme brže prolaziti jer zbog utjecaja gravitacije pijesak brže curi, a gore u svemiru vrijeme mi skoro pa ni neće teći, jer zbog nedostatka gravitacije zrnje pjeska neće padati prema dolje
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2016, 20:50

deda na aparatima wrote:
RayMabus wrote:Ona priča o astronautu koji borawi wan swemira wam je owa priča.
i bit je da je to samo priča

ako mjerim vrijeme pješčanim satom tu na zemlji, i gore negdje u svemiru, hoće li mi tu na zemlji vrijeme brže prolaziti jer zbog utjecaja gravitacije pijesak brže curi, a gore u svemiru vrijeme mi skoro pa ni neće teći, jer zbog nedostatka gravitacije zrnje pjeska neće padati prema dolje
Grawitaćija Zemlje puta brzina ( protok pijeska ) = grawitaćija u swemiru puta brzina ( protok pijeska ).

Izračunaj sam.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2016, 20:52

Nađi neku formulu ...ne da mi se sad mozgat ...mora ti bit znak jednakosti između.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2016, 20:52

Ako ti nije znak jednakosti između tj ne poklapati se owo onda putuješ kroz prostr wrijeme.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2016, 20:55

A nije ti znak jednakosti ako putuješ preko owoga šta wi zowete grawitaćijski walowi a ja zowem NADIJI.

Znak jednakosti postoji samo tamo di je owo u rawnoteži a ne i tamo di je grawitaćija pojaćana zbog sila između planeta.

Zato se može putowati jako welikim brzinama između sustawa.

Grawitaćija je tu nekoliko puta weća od one u wakumu .....koja bi trebala biti manja od owe na Zemlji ....A NIJE.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 11/2/2016, 20:58

deda na aparatima wrote:
veber wrote:
deda na aparatima wrote:
veber wrote:Iz einstainovih radova nastala je atomska bomba.
I mikseri te ostala kuhinjska bijela tehnika. Čovjek je bio kao bog, sve što je rekao bila je apsolutna istina, u ničemu nije pogriješio. :bless
Nesto je teorija. Nakon sto se dokaze vise to nije. I mikser je bio teorija dok nije postao stvaran.
I moj projekt je teorija napravljena na racunalu, ali kada postane stvarnost i radi, vise nije teorija.
I talijanima su se smijali, a gle cuda skoro 60 godina koristimo hdd.

Pa ako je Einsteinova teorija točna, onda Kvantna mehanika nije točna.

E sad, od einsteinove teorije se ništa ne primjenjuje u praksi, dok Kvantna mehanika ima široku primjenu.
Ma nemoj. Otkud ti to da se od teorije relativnosti ništa ne primjenjuje u praksi, dapače u svakodnevnom životu najobičnijeg malog čovjeka?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 11/2/2016, 21:02

ostap.phender wrote:
deda na aparatima wrote:
veber wrote:
deda na aparatima wrote:
I mikseri te ostala kuhinjska bijela tehnika. Čovjek je bio kao bog, sve što je rekao bila je apsolutna istina, u ničemu nije pogriješio. :bless
Nesto je teorija. Nakon sto se dokaze vise to nije. I mikser je bio teorija dok nije postao stvaran.
I moj projekt je teorija napravljena na racunalu, ali kada postane stvarnost i radi, vise nije teorija.

E sad, od einsteinove teorije se ništa ne primjenjuje u praksi, dok Kvantna mehanika ima široku primjenu.
Ma nemoj. Otkud ti to da se od teorije relativnosti ništa ne primjenjuje u praksi, dapače u svakodnevnom životu najobičnijeg malog čovjeka?

primjenjuju se lorentzove transformacije, od einsteinove teorije relativnosti ništa, ne možeš izračunati gibanje dva tijela a kamoli što drugo
https://en.wikipedia.org/wiki/Two-body_problem_in_general_relativity
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2016, 21:07

Teorija mi nije jača strana. Owako wam ide u praksi.

Zemlja i Alpha Ćentauri ...razilka 3 swijetslone godine.

Ako woziš brzinom blizu brzine swijetlsoti ( wećom nemožeš jer izlaziš iz materijalnog swemira , dolazido raspada swemirskog broda itd itd itd ...postaješ swijetlsot praktički , buktinja ) .......ista grawitaćija tj grawitaćija swemira koja je konstanta puta brzina.

g puta ja = g puta ti

ja sam 10 puta brži od tebe

g puta 10 = g puta ti

ti = 10 puta ja

ja = ti / 10

ti si u tom razdoblju ostario deset puta brže tj tebi wrijeme deset puta brže prolazi

.....

druga jednažba sa NADIJEM tj grawitaćijskim izbojem

g puta ja = g puta ti

moj g u NADIJU je puno weći od twoga

1000 g puta ja = g puta ti

wozim normalno u toj traći

ja = 1/ 1000 puta ti

ti = 1000 puta ja

isto wrijeme putowanja
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 11/2/2016, 21:09

deda na aparatima wrote:
ostap.phender wrote:
deda na aparatima wrote:
veber wrote:
deda na aparatima wrote:

primjenjuju se lorentzove transformacije, od einsteinove teorije relativnosti ništa
Kod geostacionarnih satelita se mora u obzir uzeti dilatacija vremena i bez toga navigacijski uređaji u autima ne bi funkcionirali.. Lorenzove transformacije su matematička formula za izračunavanje iste, ali dilatacija vremena je Einsteinov koncept iz specijalne teorije relativnosti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2016, 21:12

U Nadiju ili ti ga grawitaćijskoj autoćesti između planeta grawitaćija wam nije wakumska .....ona je welika ....sad kad woziš u tome onda ti wiše ne wrijedi da je ono g u wakumu malo.

Iz owoga izwlaćiš :

1000 g ( grawitaćija u nadiju ) = g puta ti / kroz ja

ti i ja su sad wremena

neka su ista

1000g = g

Ne može biti ALI JE.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2016, 21:15

Brzina je = put kroz wrijeme

1000 puta moja brzina ) = g puta twoja brzina

wrijeme je isto nema nekog ubrzawanja

ostaje

1000 puta s  ( ja )= 1 puta s ( ti )

moj put = ti ( toj put ) / 1000
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 11/2/2016, 21:16

Deda je opcenito nadrkan tip, daleko od toga da nije inteligentan.
Ajnstanova "teorija" stvorila je atomsku bombu. Nuklearne elektrane i sl. Sama po sebi formula je nista. No razrada iste je jebena i par ljudi na svijetu moze ju suvislo obrazlozit.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 11/2/2016, 21:16

ostap.phender wrote:
Kod geostacionarnih satelita se mora u obzir uzeti dilatacija vremena i bez toga navigacijski uređaji u autima ne bi funkcionirali.. Lorenzove transformacije su matematička formula za izračunavanje iste, ali dilatacija vremena je Einsteinov koncept iz specijalne teorije relativnosti.
EM val ima maksimalnu brzinu kojom se može kretati u vakumskom mediju, korekcije su potrebne iz tog razloga jer se brzine ne mogu zbrajati, i što jedan signal kasni za drugim, ovisno o kretanju GPS uređaja na zemlji, a ne zato što vrijeme negdje fizički sporije teče, ili zato što je prostor zakrivljen ili što god da ti se već priviđa od previše apsinta

Last edited by deda na aparatima on 11/2/2016, 21:17; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2016, 21:17

Super star.

SF.

Wežite se polijećemo.

lol! 

Otkriveni gravitacijski valovi - Page 7 Maxresdefault
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2016, 21:19

E hbo was patak ...moram se obrijat ...sutra radim ...ja tu wama objašnjawam osnowe pilotiranja.

Grawitaćija u wakumu owog swmira mora biti mala a NIJE tamo gdje su autoćeste priwlaćenja između planeta tj masa.

TRIK JE U TOME DA NIJE MALA GRAWITAĆIJA.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2016, 21:20

Jednostawno je.

U prawilu swemira u wakumu nebi trebalo biti neke grawitaćije ...a ipak je ima ....i ima je između planeta tzw NADIJI.

Objasnio sam wam u formuli lijepo kako waš put odjednom iako se krećete isto kao i owaj na Zemlji odjednom postaje puno kraći.

Uđeš u NADIJ.

Last edited by RayMabus on 11/2/2016, 21:21; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 11/2/2016, 21:20

veber wrote:Deda je opcenito nadrkan tip
Većinom ima osmjeh na licu. Stil pisanja nije nužno odraz raspoloženja. :drinks
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Next

Back to top

- Similar topics