Otkriveni gravitacijski valovi
Page 12 of 12
Page 12 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Re: Otkriveni gravitacijski valovi
sila ima swoj wektor , smjer ...grawitaćija to nema....ona je odnos ...swemirska konstata u jednom prostor wremskom swemiru zaleđenom u sadašnjosti
g puta s / t = swugdje ista
g puta s / t = swugdje ista
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
veber wrote:Btw. Napon je kolicina, a amperaza je snaga.
Ako je meni namjenjeno:
U mom slučaju se radi o naponu u MPa.
U konačnici mi volumen (integracija) predstavlja silu u kN.
Misliš ovako?(veći - manji, ako je b1>t , moje konačno rješenje)veber wrote:Ero, bas te ne kuzim.
Imas presjeceni valjak, unutar elipse mozes racunat kaj te god volja.
Dva zaritsta i u teoriji beskonacan broj presjeka.
To su jednostawne stwari.
Objekt broj 1 pređe 100 metara u 1 sekundi.
Drugi pređe 1 metr u jednoj sekundi.
grawitaćija drugo je 10
KOlika je g2 ?
g2 puta 100 = 10
g2 = 0,1
---
ako owo poremetiš dobiješ anomaliju
nek je g2 isto 10
10 put 100 metara kroz 1 sekundu = 10 puta 1 metar / 1 sekundu
E BOGA MI NIJE
NIJE
=
houston we hawe the problem
bojim se da je t1 100 sekunda
Objekt broj 1 pređe 100 metara u 1 sekundi.
Drugi pređe 1 metr u jednoj sekundi.
grawitaćija drugo je 10
KOlika je g2 ?
g2 puta 100 = 10
g2 = 0,1
---
ako owo poremetiš dobiješ anomaliju
nek je g2 isto 10
10 put 100 metara kroz 1 sekundu = 10 puta 1 metar / 1 sekundu
E BOGA MI NIJE
NIJE
=
houston we hawe the problem
bojim se da je t1 100 sekunda
2014-04-11
Šta znači da wrijeme owog prwog teće STO PUTA BRŽE.
ZATO WAM DO ALPHE KENTAURIJA KAD SE WOZITE GRAWITAĆIJSKOM AUTOSTRADOM KOJA POSTOJI IZMEĐU DWIJU MASA UWIJEK KAO ŠTA SU NPR PLANETI WRIJEME PUTOWANJA NIJE 2 SWJETSLOSNE GODINE NEGO ...
IZRAČUNAJTE SAMI PARAMETRE
ZATO WAM DO ALPHE KENTAURIJA KAD SE WOZITE GRAWITAĆIJSKOM AUTOSTRADOM KOJA POSTOJI IZMEĐU DWIJU MASA UWIJEK KAO ŠTA SU NPR PLANETI WRIJEME PUTOWANJA NIJE 2 SWJETSLOSNE GODINE NEGO ...
IZRAČUNAJTE SAMI PARAMETRE
2014-04-11
Na hrvatskom se to zove "naprezanje".Ero wrote:veber wrote:Btw. Napon je kolicina, a amperaza je snaga.
Ako je meni namjenjeno:
Gdje se uvrsti Youngov modul? Sve sam zaboravio...
Guest- Guest
deda na aparatima wrote:Na hrvatskom se to zove "naprezanje".Ero wrote:veber wrote:Btw. Napon je kolicina, a amperaza je snaga.
Ako je meni namjenjeno:
Gdje se uvrsti Youngov modul? Sve sam zaboravio...
...strain..straining, ako ti je bliže od slovenAČkog...
Yungov modul je bio već uvršćen kao sastavni dio ulaznih podataka,
ali to je već prevelika znanost, da bi ti to bilo moguće objasniti.
Swe su to jednostawne stwari. To djeća na SIrijusu uće udrugom osnowne.
WI to sad otkriwate pa wam je to kao epohalno otkriće stoljeća.
Ok al ....dobro je to al to je drugi razred osnowne na Sirijusu.
WI to sad otkriwate pa wam je to kao epohalno otkriće stoljeća.
Ok al ....dobro je to al to je drugi razred osnowne na Sirijusu.
2014-04-11
Swemir je u rawnoteži a owoje formula za tu rawnotežu tj prostor wremenski kontinuum :
grawitaćija puta pređeni put kroz jediniću wremena mora uwijek biti jednaka istom tom broj u swakom kutu swemira.
Razdaljina , wrijeme te grawitaija.
OMjer konstrukćije swemira.
AKo gdje šta nije u rawnoteži ......prostorno wremenski proćjep.
Kwar u mreži konstrukćije swemira.
Bug u programu.
Programerska greška.
Preopterećenje.
Popućali konstrukćijski zidowi koji se baziraju na owoj nawedenoj jednažbi.
DImenzionalna i wremenska wrata ,,,,,ćrwotočina.
grawitaćija puta pređeni put kroz jediniću wremena mora uwijek biti jednaka istom tom broj u swakom kutu swemira.
Razdaljina , wrijeme te grawitaija.
OMjer konstrukćije swemira.
AKo gdje šta nije u rawnoteži ......prostorno wremenski proćjep.
Kwar u mreži konstrukćije swemira.
Bug u programu.
Programerska greška.
Preopterećenje.
Popućali konstrukćijski zidowi koji se baziraju na owoj nawedenoj jednažbi.
DImenzionalna i wremenska wrata ,,,,,ćrwotočina.
2014-04-11
Dimenzionalna wrata su prekrasna stwar.
To je namjerno izazwana konstrukćijska greška i samo ušetaš na drugi kraj swemira.
Bolje nego teleportaćija.
Jedan od najboljih izuma swih wremena u owom swemiru.
Korisna stwar skroz.
To je namjerno izazwana konstrukćijska greška i samo ušetaš na drugi kraj swemira.
Bolje nego teleportaćija.
Jedan od najboljih izuma swih wremena u owom swemiru.
Korisna stwar skroz.
2014-04-11
Ti da cutis Poljak...RayMabus wrote:To su moji iz Galaktičke federačije otkrili odawno.
Grawitačijski wal .......
Guest- Guest
Veber?Ero wrote:Misliš ovako?(veći - manji, ako je b1>t , moje konačno rješenje)veber wrote:Ero, bas te ne kuzim.
a) Područje b1
Nn,1 = Ϭn,1/b1 x (a1 x (3 x r12 – a12) + 3 x r12 x (b1 – r1) x φ1/2) x 1000
b) Naprezanjai v području b1 ≥ t , oduzmemo volumen-Nn,2.
podatki : Ϭn,2 , r2 , a2, b2, φ2 in c.
Nn,2 = Ϭn2/b2 x (a2 x (3 x r22 – a22) + 3 x r22 x (b2 – r2) x φ2/2) x 1000
--> Nn = Nn,1 – Nn,1
Ero wrote:Veber?Ero wrote:Misliš ovako?(veći - manji, ako je b1>t , moje konačno rješenje)veber wrote:Ero, bas te ne kuzim.
a) Područje b1podatki : Ϭn,1 , r1 , a1, b1, φ1 in c.
--> Nn = Nn,1 – Nn,1 (konačni rezultat!)
Ero, prelijen sam da idem provjeravt, ja nacrtam u catiai i dobijem sve sto me zanima.Ero wrote:Veber?Ero wrote:Misliš ovako?(veći - manji, ako je b1>t , moje konačno rješenje)veber wrote:Ero, bas te ne kuzim.
a) Područje b1podatki : Ϭn,1 , r1 , a1, b1, φ1 in c.
--> Nn = Nn,1 – Nn,1
U biti zaglupljujuca metoda.
2014-12-30
http://www.advance.hr/vijesti/objasnjeno-i-razumljivo-sto-su-to-gravitacijski-valovi-i-zasto-upravo-svjedocimo-najvecem-znanstvenom-otkricu-stoljeca-sve-o-prekrasnom-kozmickom-sapatu-i-beskrajnom-nemiru-kojeg-napokon-cujemo/
Kako to pojasniti da ima smisla? Recimo to ovako - masa poručuje prostoru kako da se zakrivi oko nje dok prostor poručuje masi kako da se kreće. Iz toga proizlazi da gravitacija zapravo nije sila, već zakrivljenost prostora, ali ne samo prostora već - kako nas Einstein uči - i vremena, odnosno koncepta koji ujedinjuje i prostor i vrijeme, a taj koncept se naziva jednostavno "prostor-vrijeme" ili prostor-vrijeme kontinuum (beskonačnost).
Nećemo ulaziti baš preduboko u ovaj koncept jer bi nam trebalo dosta vremena za sva pojašnjenja, no spomenimo kako prostor ima 3 dimenzije (dužina, širina, visina) dok vrijeme ima samo jednu (ono jednostavno "ide" i to je to), što znači da prostor-vrijeme ima četiri dimenzije.
Ovo nam zapravo puno govori i o genijalnosti samog Einsteina koji je, stavljajući ove dvije ideje zajedno, prostor i vrijeme, shvatio kako su zapravo prostor i vrijeme relativni. Što to znači? To znači, u suštini, da za objekt koji se kreće vrijeme prolazi sporije nego za onaj objekt koji miruje.
Zvuči apsurdno? Dakako da nam ta ideja zvuči apsurdno, ako se snažno zatrčimo nećemo postići da kazaljka na našem ručnom satu počne kucati sporije. Neće se usporiti ni ako se vozimo avionom. No, moramo pritom imati na umu da se mi, u usporedbi s recimo brzinom svjetlosti, zapravo krećemo užasno sporo.
Fenomen kojeg je prvi otkrio Einsten danas je potvrđen. Znanstvenici su precizne satove stavili u svemirske rakete visoke brzine i kada su se vratili na Zemlju ti satovi su pokazivali kako kasne za satovima na Zemlji. Kašnjenje je bilo minijaturno, ali to nema veze - Einstenova teorija je dokazana.
To je ogromna stvar koju još i danas teško možemo laički razumjeti, ali koja u potpunosti mijenja našu percepciju o svemiru, ali i vremenu. Koncept će kasnije biti populariziran u nizu romana i filmova s centralnom temom putovanja kroz vrijeme (o toj temi mogli bismo opširnije jednom drugom prilikom).
http://www.advance.hr/vijesti/objasnjeno-i-razumljivo-sto-su-to-gravitacijski-valovi-i-zasto-upravo-svjedocimo-najvecem-znanstvenom-otkricu-stoljeca-sve-o-prekrasnom-kozmickom-sapatu-i-beskrajnom-nemiru-kojeg-napokon-cujemo/
Kako to pojasniti da ima smisla? Recimo to ovako - masa poručuje prostoru kako da se zakrivi oko nje dok prostor poručuje masi kako da se kreće. Iz toga proizlazi da gravitacija zapravo nije sila, već zakrivljenost prostora, ali ne samo prostora već - kako nas Einstein uči - i vremena, odnosno koncepta koji ujedinjuje i prostor i vrijeme, a taj koncept se naziva jednostavno "prostor-vrijeme" ili prostor-vrijeme kontinuum (beskonačnost).
Nećemo ulaziti baš preduboko u ovaj koncept jer bi nam trebalo dosta vremena za sva pojašnjenja, no spomenimo kako prostor ima 3 dimenzije (dužina, širina, visina) dok vrijeme ima samo jednu (ono jednostavno "ide" i to je to), što znači da prostor-vrijeme ima četiri dimenzije.
Ovo nam zapravo puno govori i o genijalnosti samog Einsteina koji je, stavljajući ove dvije ideje zajedno, prostor i vrijeme, shvatio kako su zapravo prostor i vrijeme relativni. Što to znači? To znači, u suštini, da za objekt koji se kreće vrijeme prolazi sporije nego za onaj objekt koji miruje.
Zvuči apsurdno? Dakako da nam ta ideja zvuči apsurdno, ako se snažno zatrčimo nećemo postići da kazaljka na našem ručnom satu počne kucati sporije. Neće se usporiti ni ako se vozimo avionom. No, moramo pritom imati na umu da se mi, u usporedbi s recimo brzinom svjetlosti, zapravo krećemo užasno sporo.
Fenomen kojeg je prvi otkrio Einsten danas je potvrđen. Znanstvenici su precizne satove stavili u svemirske rakete visoke brzine i kada su se vratili na Zemlju ti satovi su pokazivali kako kasne za satovima na Zemlji. Kašnjenje je bilo minijaturno, ali to nema veze - Einstenova teorija je dokazana.
To je ogromna stvar koju još i danas teško možemo laički razumjeti, ali koja u potpunosti mijenja našu percepciju o svemiru, ali i vremenu. Koncept će kasnije biti populariziran u nizu romana i filmova s centralnom temom putovanja kroz vrijeme (o toj temi mogli bismo opširnije jednom drugom prilikom).
2014-04-11
A koga zanimaju špijunske aktiwnosti i razgowori sa preminulima ...ewo malo razgowora i sa Ajnštajnom :
http://unveiledsecretsandmessagesoflight.blogspot.hr/2012/09/albert-einstein.html
http://unveiledsecretsandmessagesoflight.blogspot.hr/2009/08/gravity-is-not-force.html
http://unveiledsecretsandmessagesoflight.blogspot.hr/2011/02/einsteins-unified-field-theory.html
Ja igram igriću trenutno pa mi se ne da sa wama u detalje.
http://unveiledsecretsandmessagesoflight.blogspot.hr/2012/09/albert-einstein.html
http://unveiledsecretsandmessagesoflight.blogspot.hr/2009/08/gravity-is-not-force.html
http://unveiledsecretsandmessagesoflight.blogspot.hr/2011/02/einsteins-unified-field-theory.html
Ja igram igriću trenutno pa mi se ne da sa wama u detalje.
2014-04-11
U mojoj struci do sada ni u jednoj literaturi nisam našao ništa što bih mogao iskoristitiveber wrote:
U biti zaglupljujuca metoda.
u ovom slučaju...Ono je bio samo jedan mali problemčić, kojeg sam morao na neki način
prevazići, kako bih ispravno riješio jedan veći problem, kojeg literatura uopće ne spominje,
a još manje Eurocodi. Koristiš alatke, za koje misliš da vode do konačnog rezultata.
http://www.index.hr/lajk/poster/157174/otkriveni-su-gravitacijski-valovi-ali-sto-je-to-evo-najjednostavnijeg-objasnjenja-na-internetu
Pogledajte komentare ispod.
Pogledajte komentare ispod.
Page 12 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Similar topics
» '' NAJJAČA OLUJA U POVIJESTI ZAPADNE HEMISFERE Valovi će biti visoki 13 m: 'Vjetrovi su dovoljno snažni da podignu avion u zrak i da on nastavi letjeti' ''
» U Bijeljini otkriveni migranti iz Afganistana
» Otkriveni detalji Milanovićeve inauguracije, nije zvao nikoga iz Crkve
» OTKRIVENI POVERLJIVI DOKUMENTI Konačno je obelodanjen Klintonov tajni plan za Bosnu
» ''Snažan potres pogodio Japan, objavljene šokantne snimke. Prvi valovi tsunamija stigli do obale: "Mogao sam osjetiti kako se tlo pomiče"
» U Bijeljini otkriveni migranti iz Afganistana
» Otkriveni detalji Milanovićeve inauguracije, nije zvao nikoga iz Crkve
» OTKRIVENI POVERLJIVI DOKUMENTI Konačno je obelodanjen Klintonov tajni plan za Bosnu
» ''Snažan potres pogodio Japan, objavljene šokantne snimke. Prvi valovi tsunamija stigli do obale: "Mogao sam osjetiti kako se tlo pomiče"
Page 12 of 12