ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini - moderirana tema

Page 12 of 44 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 28 ... 44  Next

Go down

Rat u Ukrajini - moderirana tema - Page 12 Empty Re: Rat u Ukrajini - moderirana tema

Post by Hoholo Mudovski 2/10/2024, 19:26

Ćato odrađuje za Brisel...

Hoholo Mudovski

2023-08-31

Back to top Go down

Rat u Ukrajini - moderirana tema - Page 12 Empty Re: Rat u Ukrajini - moderirana tema

Post by RayMabus 2/10/2024, 21:01

AssadNaPodmornici wrote:
Ponavljam najavili su neki "analitičari", tisuće UA zarobljenih vojnika i da će ih uništiti pri povlačenju, a za sada nema niti jedne snimke što je i meni toliko sumnjivo, da ili su Ukrainci ekstra sposobno se izvukli bez ikakvih gubitaka ili je čak pao dogovor sa Rusima, da ih puste da izađu a onda će oni također bez gubitaka ući u grad. Ne znam kako da objasnim da nema niti jednog UA zarobljenog ili FPV dronom pogođeno vozilo UA vojske koje napušta Ugljedar.

Dakle svi ovi koji su spominjali stotine i tisuće zarobljenih, možete slobodno blokirati, radije da vas ray informira o ratu nego oni. 
Ja se nisam ni bavija s time nit ikad išta priča niti napisa koliko je zarobljenih i/ili mrtvih u tom Ugljedaru tako da ne znam šta ja imam s tim.

Nije mi ni u mislima bilo da se bavim s time koliko ih je ili nije zarobljeno ili ih je izginulo na obje strane tamo.

Ne znam zašto mene spominješ u tom kontekstu kad nikad niti jednu riječ pa ni slovo nisam napisa o tome ( toj tematici ).

To mu je palo kad ne gađa rafinerije a ljeto je vrijeme za ofenzivu pa šta ću mu ja onda tu kad je ( Zelenski koji je pod utjecajem američke kabale jer su istoj sad uskoro izbori pa im ne paše da cijena nafte ode gore ) glup.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 2/10/2024, 21:36

Nigdje nitko nije tebe spomenuo u negativnom smislu. 
Govorim da si bolji od 99% ovih analitičara po youtubu, koji pišu pizdarije što pišu a imaju po pola milijuna pregleda po videu.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/10/2024, 21:41

AssadNaPodmornici wrote:Nigdje nitko nije tebe spomenuo u negativnom smislu. 
Govorim da si bolji od 99% ovih analitičara po youtubu, koji pišu pizdarije što pišu a imaju po pola milijuna pregleda po videu.
Ne u negativnom smislu nego vezano uz tu rečenicu gore o broju zarobljenih i/ili poginulih ukrajinskih vojnika u Ugljedaru.

Nisan ni slova o tome ja napisa tako da mi nije jasno zašto si u tom kontekstu mene spomenija kad o tome nisan ni razmišlja nit to pratim.

To je palo. Ovi su ih okružili s bokova, poprskali onim fosforom itd i ovi su utekli i to je to. Past će toga još sve dok mu te rafinerije ne stuče po evropskom dijelu Rusije. Njemu je gorivo financije a vojska su mu u Ukrajini plačenici plus gorivo je gorivo za tenkove i drugo s čime vrši napad pa dok ima goriva ima i para da njih sve plača i ima goriva da nalije u tenkove i oklopna vozila itd da praše naprijed tj jurišaju da osvoje šta više.

---

26.09.2024:

Vuhledar, Donjecka oblast. Još jedan prekrasan ukrajinski grad koji su uništili Rusi.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 2/10/2024, 22:22

taj fosfor sumnjam da je napravio ikakvu štetu.
jbt Rusi ulaze u te betonske nebodere a po njima je palo na stotine i stotine FAB bombi i doslovno deseci tisuća granata.. a većina nebodera stoji. Jebeno su ih čvrsto u SSSRU izgradili. Vjerujem da su takve naše zgrade iz Juge.
Ove novogradnje bi se raspale da opališ kalašem po njima. 
kada ti pada fosfor uđeš u zgradu i zapališ cigaru i gledaš kako sjaji se nebo.. zajeban je kada si na otvorenom.. a Ukrajinci zasipaju Ruske rovove sa termitom/fosforom iz dronova

Ali Ugljedar je istrpio svašta.
Inače i Mudovski je stavljao analitičare a ima ih pun internet, pun index botova iz Srbije koji su pisali o tisuću i više tisuća zarobljenih UA vojnika, sa teškom zapadnom tehnikom koji će biti uništeni/zarobljeni ili će svi izginuti bježeći preko polja koja su pod nadzorom Rusije. 

kako da ne. Izgleda da se Ukrajinci izvukli uz minimalne/nikakve gubitke. 

Ali Rusi su pametnije osvojili Ugljedar. 
Prije toga su Rusi napadali dvije godine Ugljedar na način, da bi na grad ispalili tonu TNTa, a onda krenuli u juriš.
a Ukrajinci bi ih sa zgrada uništavali Javelinima, navodili dronove, artiljeriju, ono spaljene Ruske kolone tehnike. mislim da im je rekord ono bio u jednom danu 40 komada tehnike spaljeno, HIMARSi, mine, javelini, ima video snimci. 

Rusi su preko telegrama optužili generala dagestanca Muradov ili Muratov , da je najmjerno samoubio 2 Ruske brigade. 
I onda su Rusi popizdili jer nakon tih propalih napada Putin mu je još dao neke medalje.
Pa ga je ipak maklo. 

Ugl očito je netko sposobniji preuzeo osvajanje Ugljedara, jer zadnjih par tjedana nisam imao videa masovnih uništenih kolona. Da bilo je snimki RU gubitaka ali to bi bio 1-2 BMPa/MTLBa a i Ukrajinci su trpili takve gubitke. I onda nisu išli direktno na grad nego osvajali okolne rudnike, sela, dok nisu grad stavili u polu-okruženje i onda su se Ukrajinci morali povući.

Zbog toga jer je Ugljedar dominatna pozicija, pasti će sigurno još nekoliko km sela i polja iza njega. 
Stoga Ugljedar je ipak taktička Ruska pobjeda, samo relativno kasna jer su dvije godine trpili užasne gubitke da ga osvoje.

Da bi bila strateška pobjeda, trebali su recimo okružiti i zarobiti/uništiti cijelu UA brigadu, i onda da im to otvori pravac prodora od 50-150km onda bi se moglo govoriti o strateškoj pobjedi a to nije.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/10/2024, 22:28

Nemam pojma. Nisan to pratija uopće. Ne znam uopće šta drugi pišu o tome kad mi nije niti palo na pamet tako šta pratit.

Ovi su ih okružili s bokova, bacili taj fosfor i nakon toga ušetali koliko ja znam bez borbe u taj središnji dio tog gradića i to je to.

Nije bilo nekih snimaka zarobljenih ukrajinskih vojnika il nekakvog paničnog povlačenja ukrajinske vojske ... valjda su se povukli uredno i na vrijeme jer su bili okruženi s bokova i još im bacaju taj fosfor i drugo po njima pa šta će više to držat bezveze i ginit za ništa.

Ne znam šta drugi pišu o tome. Nema pojma. Jednostavno nisan pratija. Uopće se nisan s time bavija.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 3/10/2024, 00:18

Fosfor se non stop baca. Fosfor je užasan ako ti padne na živu silu ili tipa nešto što je lako oklopljeno poput možda cerade od kamiona, pa čak i par mm aluminija  
Međutim staneš u betonsku zgrad, zapališ cigaretu i uživaš u pogledu. ali ako si dovukao neke kamione recimo u ugljedar, onda ih ovo može spalit.

Ali uglavnom desilo se otprilike kako si napisao. Išli su okolo, nisu išli na samoubilačke juriše naprijed i osvajali okolo utvrdice. 
Onda se Ukrajinci povukli. Naravno cijeli ovaj proces Ruskog osvajanja je trajano 2-3 mjeseca, može se reći i 2ipo godine od kada je počeo rat i kada je pao Mariopol , Ugljedar je iduća isturena točka na koju su se Rusi zabijali. 
Gledam u tom Donbasu ima još betonskih gradića, stvarno moraš biti luđak da to osvajaš, ne znam gdje je Rusima pamet, imaju nadmoć u oružju i ljudima i svemu, a trpe strašne gubitke napadajući betonske utvrde , ovako gledajući iz više perspektive vode skroz debilan rat. 

Iskreno da sam neki Ruski general, svu tu vojsku bih povukao iz Donbasa i napao negdje Ukrajince gdje su mekši, tipa Zaporožje front nema toliko betonskih utvrđenih gradova prije nego dođeš do Zaporožja ili takvih većih gradova. Ili juriš iz smjera Kurska. 

Rusi idu logikom , "DOnbas je naš" pa njega oslobađaju. A gube ljude i materijal, a možda i izgube rat dok osvoje sve te betonske utvrde, gdje ti sa manjom vojskom možeš odbijati nadmoćnijeg protivnika dosta dugo

Jer gledam sada Ruse što se slikaju u Ugljedaru, meni je nevjerojatno kako je taj grad , kako većina tih betonskih zgrada i dalje stoji izdržali su sav taj TNT što su Rusi bacali po njima.. jedino Amerika i Kina na ovoj planeti su mogli moožda baciti više eksploziva na jedno mjesto i sve jedno i dalje većina betonskih zgrada stoji. 
Izgled da je ludi SSSR gradio sve gradove da izdrže nuklearne bombe, a sada Rusi ginu da ih osvoje

2018-06-14

Back to top Go down

Post by debotoijusto 3/10/2024, 16:17

INDIJA neće kupovati ukapljeni prirodni plin (LNG) iz ruskog projekta Arctic LNG 2 budući da su zapadne zemlje uvele sankcije protiv tog projekta, rekao je danas indijski ministar za naftu Pankaj Jain.
"Ukapljeni prirodni plin iz projekta Arctic LNG 2 nećemo kupovati. Ne kupujemo nikakvu robu protiv koje su uvedene sankcije. Nećemo se doticati nečega na što su zemlje uvele tako opsežne sankcije", rekao je Jain, prema izvještaju Reutersa.

pusi ga putko
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by crvenkasti 3/10/2024, 16:22

debotoijusto wrote:INDIJA neće kupovati ukapljeni prirodni plin (LNG) iz ruskog projekta Arctic LNG 2 budući da su zapadne zemlje uvele sankcije protiv tog projekta, rekao je danas indijski ministar za naftu Pankaj Jain.
"Ukapljeni prirodni plin iz projekta Arctic LNG 2 nećemo kupovati. Ne kupujemo nikakvu robu protiv koje su uvedene sankcije. Nećemo se doticati nečega na što su zemlje uvele tako opsežne sankcije", rekao je Jain, prema izvještaju Reutersa.

pusi ga putko

Morat će onda kupovati kineski ruski plin.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Hoholo Mudovski likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/10/2024, 21:23

crvenkasti wrote:
debotoijusto wrote:
Ukapljeni prirodni plin iz projekta Arctic LNG 2 nećemo kupovati. 

Neće. Ima tamo Katar i drugo.

Ne isplati im se kupovat taj plin sa sjevera Rusije jer je prijevoz skup i kompliciran pa onda kao eto mi poštujemo zakone a u osnovi kupovat će plin na neki drugi način od Rusa ako budu od njih kupovali a inače Indija ne triba baš toliko plin tako da opet nije im ( Indiji ) to toliko bitno pa su onda kao eto mi ćemo poštivati zapadne sankcije i truč trač ta priča.

Nije ta njihova ( od Indije ) izjava a vezano uz taj plin s Artika toliko bitna uopće. Bacanje prašine Americi i Europi u oči pa ono kao mi poštujemo vaše sankcije a u biti im je taj plin preskup ( zbog kompliciranog prijevoza ) a imaju Katar i druge za plin a koji je puno jeftiniji za dopremiti do Indije.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by Hoholo Mudovski 3/10/2024, 21:30

Navodno 116 civila u Ugledaru čekala Ruse  scratch

Last edited by Hoholo Mudovski on 3/10/2024, 21:36; edited 1 time in total

2023-08-31

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/10/2024, 21:36

Naftna industrija Irana je osnova njegove ekonomije. Uprkos sankcijama koje su mu nametnule Sjedinjene Američke Države i druge zapadne sile, Iran i dalje izvozi između polovine i dvije trećine svoje nafte, a većina te nafte završava u Kini.

Kineski uvoz iranske nafte konstantno je rastao posljednjih godina te dosegnuo ​​oko 1,8 miliona barela dnevno. To znači da bi bilo kakvo ometanje izvoza iranske nafte značajno utjecalo na ekonomiju Teherana, kao i naštetilo ekonomiji Kine (druge najveće ekonomije u svijetu), a samim time i globalnoj ekonomiji.

Izraelsko ciljanje iranske nafte uzrokovalo bi globalnu krizu

Morat će kupovat u Putina po tržišnoj cijeni koja će biti veća nakon cionističkog napada na Iran.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/10/2024, 21:57

"Prema podacima koje smo analizirali, većina muškaraca koji se prijavljuju dolazi iz malih gradova u dijelovima Rusije gdje je teško pronaći stabilan, dobro plaćen posao. Čini se da se većina dobrovoljno pridružila, iako su neki u republici Čečeniji rekli su aktivistima za ljudska prava i odvjetnicima o prisili i prijetnjama. Neki od volontera rekli su da nisu razumjeli da ugovori koje su potpisivali nemaju krajnji datum, te su se od tada obratili prokremaljskim novinarima kako bi ih, bezuspješno, zamolili za pomoć oko prekida njihove službe. Plaće u vojsci mogu biti pet do sedam puta veće od prosječnih plaća u manje bogatim dijelovima zemlje, a vojnici također dobivaju socijalne beneficije, uključujući besplatnu skrb o djeci i jednokratne isplate za ljude koji se prijave. Većina dragovoljaca koji poginu na fronti su u dobi od 42 do 50 godina. Oni broje 4100 muškaraca na našem popisu od više od 13 000 dragovoljaca. Najstariji dragovoljac je imao 71 godinu - ukupno 250 dragovoljaca 60 godina su poginuli u ratu“.

https://x.com/RALee85/status/1841923785664168446
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/10/2024, 22:09

crvenkasti wrote:
debotoijusto wrote:
Ukapljeni prirodni plin iz projekta Arctic LNG 2 nećemo kupovati.

Problem je šta to i je kineski plin jer su Japanci odustali od tog projekta a Kina je povečala udio pa bi kupnjom tog plina Indija financirala kineski projekt na Artiku.

Zato neće da to kupuju. Plus skuplji i kompliciraniji prijevoz do Indije a imaju Katar i drugo plus nemaju tolike potrebe za plinom pa da im je to baš toliko kritično ( tropska su zemlja, nema zime kod njih tako da nije toliko ta priča vezana uz plin bitna kod njih onda toliko jer nema te stavke grijanja kučanstva itd ).
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 3/10/2024, 22:41

Ukrajinci su sami naveli da se 116 civila nije htjelo povući i da su ih ostavili. To su objavili još prije tjedan dana. 
Ali da su sve jedno izvukli svu djecu. 
Nije ništa čudno. u tim gradovima, imaš velik postotak Ruske populacije, čistih Rusa i naravno dio je njih za Ukrajinu a dio za Rusiju. 

Naravno na mjestu Ukrajinske države sve da neki Rusi želi ostati - ako je mlad ili ako su djeca - kupiš ih i šalješ ih na zapad Ukrajine.
Rusa mobiliziraš u UA vojsku i šalješ ga da izgini protiv drugih Rusa. Njegovu djecu odgajaš da budu Ukrajinci i mrze Rusiju. To Ukrajina radi. 

Penzionere Ruse ostavljaš Putinu da ih hrani.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 4/10/2024, 09:44

Nema neigh velikih promjena na fronti. 
RU je uzela Ugljedar ali općenito o napredovanje je očajno sporo. 
Ljeto je dosta produžilo na istoku, tamo je zemlja još prohodna za mehanizirane napade ali sve to ide sporo. 
Uskoro će rasputica pa tko je jamio, jamio. Onda Američki izbori, mislim da je prema raznim kvalitetnijim anektama Trump favorit. 
Moguće da krajem godine budu već pregovori. 

Očito da je da niti jedna niti druga strana ne može ostvariti svoje ciljeve totalnom pobjedom, niti će Ukrajinci bez višegodišnjeg rata izbaciti Rusiju iz Ukrajine i osvojiti pola Rusije jer se nadaju raspadu, niti će Rusija osvojiti cijelu Ukrajinu a čak niti ove oblasti što su proglasili svojim teritorijem. 
Ukrajinci neće u Nato ali će biti saveznik kao Južna Koreja i Izrael 

Usput Ukrajinci, šefa osiguranja nukl elektrane Zaporozje poslali svetom Petru 

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hoholo Mudovski 4/10/2024, 10:07

Talibanizacija Ukrajine se više ne može sakriti... 

2023-08-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 5/10/2024, 17:03

Rusi uništili svoj teški nevidljivi dron, izgrađena samo dva, vjerojatno izgubio kontrolu pa ga Rusi oborili. Bio je iznad Časiv Jara (grad koji je trebao pasti do 9 maja) u prvoj borbenoj misiji. Pao na teritorij UA, koji će ga rastaviti i podijeliti saznanja sa USA

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Eroo 5/10/2024, 18:07

U'kuću se ulazi kroz vrata i ne kroz prozor. :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 5/10/2024, 18:18

Rat u Ukrajini - moderirana tema - Page 12 7
Rat u Ukrajini - moderirana tema - Page 12 7

2016-07-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 6/10/2024, 10:33

Trenutak odlaska ukrajinskih snaga iz Vuhledara. Ne postoje riječi kojima bi se ovo opisalo…
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 12 of 44 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 28 ... 44  Next

Back to top

- Similar topics