NORVEŠKI HITLER: Ime ovog omraženog čovjeka sinonim je za domaćeg izdajnika
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: NORVEŠKI HITLER: Ime ovog omraženog čovjeka sinonim je za domaćeg izdajnika
Pa Quisling je i sad u Norveškoj na vlasti. I u Njemačkoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji...to je bit.
Guest- Guest
Bila je puno bolje opremljena od ovih, samo nespremna. Nož u leđa.abraham wrote:Ja sam razumio da je Norveska vojska imala losu opremu i bila u rasulu.Starhemberg wrote:
Evo doslovno šta je bila ta vojska 1941...ne samo spuštenih, nego i poderanih gaća...
Guest- Guest
OkStarhemberg wrote:Pa Quisling je i sad u Norveškoj na vlasti. I u Njemačkoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji...to je bit.
abraham-
2014-04-14
Odlična serija. Jedno od rijetkih srpskih novijih stvari,a da sam je s užitkom gledao.Starhemberg wrote:
Evo doslovno šta je bila ta vojska 1941...ne samo spuštenih, nego i poderanih gaća...
Možda zato što sam prije par godina pročitao izvrstan roman po kojem su snimili i seriju.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
pobjednik piše povijest, da je pobjedio trojni pakt bio bi heroj pretpostavljam i sinonim za heroje. no ti sigurno nisi htio o norvežanine nego o paveliću jer vi ne možete bez njega ni dana. situacija neusporediva, ovaj je imao državu pavelić ju je dobio pristupanjem trojnom paktu uz ustupke (dalmacija).bogomdani wrote:
Dakle,koliko ljudi moraju biti neuki i tumpavi da shvate da je u bilo kojoj verziji suradnje sa nacijima iz bilo kojeg razloga,spomenuta radnja IZDAJA...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
pa da, to sam si i mislila, odnosno napisalabogomdani wrote:tak oto rade zrele nacije,a ne nafilaju Izdajniku kufere zlatom i omoguce mu da zbrise u slobodu,
2015-08-15
šta je većina europskih zemalja radila od 1936. godine kad je hitler bez prikrivanja počeo ponovo naoružavati vojsku iako je po tom pitanju imao nekakva ograničenja po versajskom ugovoru. 1935, je istupio iz lige naroda, iste te godine sasrska oblast se vraća pod okrilje reicha, slijedeće godine ulazi u demilitariziranu rajnsku oblast, nakon toga još žešće se naoružava, a potom sprovodi anšlus austrije, koji je bio izravno u suprotnosti sa odredbama versajskog ugovora, a pripajanje sudeta su čak i potiho glavni igrači i odobravali.... a tek im je kliker proradio kad se hitler zaigrao pa uzeo pod svoje cijelu češku, a slovačka se odcijepila i stavila reichu na raspolaganje.... jednostavno pitanje 4 godine nitko od nadzornika nije reagirao, čak štoviše neke su situacije i indirektno odobravali....nordijske zemlje plus danci su pak posebna priča po pitanju odnosa sa reichom.... uglavnom da se brkicu htjelo spriječiti moglo je dok nije imao niti jedne podmornice i samo cca 100 000 pješaka i 15.tak tisuća pomoraca na suhom, međutim očito je da je nekom odgovaralo da sve ode u smjeru u kojem je otišlo.....i u konačnici rezultat cijelog tog procesa je drastična promjena odnosa snaga na globalnoj razini, novouspostavljen poredak je i dan danas na snazi.... kada bi htjeli biti iskreni baš me zanima što bi odgovorili oni koji danas svijetom vladaju da li je cjelokupna žrtva iz WW2 polučila pozitivan rezultat za njih....
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Naravno da im odgovara.
Danas kada imamo uvide u dokumente, lako vidimo da brko nije bio megaloman, paranok i debil. Svi bi spikali na njemackom, osim italije i iberskog poluotoka. Da je stao nakon anslusa i pricekao par godina, uredno bi svratio u moskvu.
No bio je teska kretencina koja je ujebala njemacku naciju.
Danas kada imamo uvide u dokumente, lako vidimo da brko nije bio megaloman, paranok i debil. Svi bi spikali na njemackom, osim italije i iberskog poluotoka. Da je stao nakon anslusa i pricekao par godina, uredno bi svratio u moskvu.
2014-12-30
ipak budućnost njemačke nacije ( a time i budućnost europe) kako će reagirati u ovoj imigrantskoj kriziveber wrote:Naravno da im odgovara.
Guest- Guest
gledam na drugoj temi kako neki laprdaju o auswitzu, ne znam da li je itko bio u tom logoru... ja sam bio 1989. godine i tamo je sve bilo poriktano da pojača opći dojam... sjećam se sobe sa kosom, pa sobe sa cipelama, pa sobe sa naočalama i ostalim osobnim stvarima, ali sjećam se vrlo dobro da su još onda vodiči govorili da je većina 80% logora restaurirana, odnosno da su objekti nanovo sagrađeni.... glupo je licitirati sa brojem žrtava, sasvim je sigurno da su bile ogromne, ali je također sasvim sigurno da su mnogi htjeli i na toj stavci zaraditi, dokaz tomu je višekratno preuveličavanje žrtava na prostoru bivše jugoslavije....
2015-08-08
Nisam bila a ni nemam namjeru . Kod mene su postigli svojim nametanjem i privatizacijom genocida suprotan učinak.michaellcmacha wrote:gledam na drugoj temi kako neki laprdaju o auswitzu, ne znam da li je itko bio u tom logoru... ja sam bio 1989. godine i tamo je sve bilo poriktano da pojača opći dojam... sjećam se sobe sa kosom, pa sobe sa cipelama, pa sobe sa naočalama i ostalim osobnim stvarima, ali sjećam se vrlo dobro da su još onda vodiči govorili da je većina 80% logora restaurirana, odnosno da su objekti nanovo sagrađeni.... glupo je licitirati sa brojem žrtava, sasvim je sigurno da su bile ogromne, ali je također sasvim sigurno da su mnogi htjeli i na toj stavci zaraditi, dokaz tomu je višekratno preuveličavanje žrtava na prostoru bivše jugoslavije....
2015-08-15
Totalno nebitno. Cifra moze biti i pretjerana i ovakova i onakova. Cinjenica je da su Zidovi skoro istijebljenji na tlu Europe. Politiziranje oko toga je poprilicno degutantno. I od onih koji hoce izvlaciti benefite a i od druge strane. Mogu razumjeti nepovjerenje prema broju zrtava jer su zrtve WWll na podrucju YU preuvelicavane desetak puta. Sa Zidovima je medjutim druga prica. Nigdje nisu zavrsili u demografskom plusu ili egalu kao neki od naroda zrtvi na prostoru YU. Oni su iscezli skoro totalno. Na najbestijalnje nacine. Ja to tako gledam.
2014-04-14
moguće da budućnost europe ima veze sa migracijom neeuropskih naroda na tlo europe, ali to nije nikakav novitet, takve stvari su se događale i ranije u povijesti i slika europe se drastično potom mijenjala ali to su bili procesi koji su trajali stoljećima tako da i ovaj put šta god da se dogodi neće se dogoditi sutra ili preksutra. s druge strane nijemci su velika nacija i očito je da su inertni u sagledavanju posljedica svojih odluka, odnosno odluka vladajućih u njih, dok za razliku od njih mali narodi pa i mi između ostalih reagiramo kolokvijalno rečeno "blago uznemireni" što je i logično jer kakvo god sranje da se kod njih dogodi oni će iznaći način da reagiraju, dok bi za nas bilo kakvo sranje bilo u najmanju ruku pogubno, ako ne i katastrofalno... samo na primjer, situacija da dođe do eskalacije terorizma u njemačkoj i da u valu terorističkih napada strada 100 000 ljudi, oni to ne bi ni osjetili, jer se radi o 1 promil od ukupne populacije, dok bi za nas to bilo 3% od ukupne populacije.... što znači da bi u nas stradala svaka 30-ta osoba plus bar još 4 sa indirektnim posljedicama, a to onda ide na 15% od ukupnog stanovništva dok bi kod njih posljedice osjetilo tek 0,5% od ukupne populacije.... naravno ne opravdavam ih niti odobravam ovo što se radi, ali ukazujem da je njihov pogled na tu situaciju potpuno drugačiji od našeg pogleda....upravo_sa_jebachine wrote:ipak budućnost njemačke nacije ( a time i budućnost europe) kako će reagirati u ovoj imigrantskoj kriziveber wrote:Naravno da im odgovara.
2015-08-08
Jasno.abraham wrote:Totalno nebitno. Cifra moze biti i pretjerana i ovakova i onakova. Cinjenica je da su Zidovi skoro istijebljenji na tlu Europe. Politiziranje oko toga je poprilicno degutantno. I od onih koji hoce izvlaciti benefite a i od druge strane. Mogu razumjeti nepovjerenje prema broju zrtava jer su zrtve WWll na podrucju YU preuvelicavane desetak puta. Sa Zidovima je medjutim druga prica. Nigdje nisu zavrsili u demografskom plusu ili egalu kao neki od naroda zrtvi na prostoru YU. Oni su iscezli skoro totalno. Na najbestijalnje nacine. Ja to tako gledam.
2014-04-15
Djeca su mi bila u Njemackoj u obilasku konc logora. Velikaj e stvar da smo poslije imali obiteljski razgovor i analizu u pokusaju razumijevanja zla u ljudima. Djeci se tu definitvo razbio san da su svi ljudi dobri. Super poucno.
2014-04-14
Pa nisu ljudi dobri , nisu trebali do tamo potegnuti da to zaključe. Uglavnom, ima i dobrih . Rat uvijek izvlači najgore , no ja ne bi za pokazni primjer uzela to.abraham wrote:Djeca su mi bila u Njemackoj u obilasku konc logora. Velikaj e stvar da smo poslije imali obiteljski razgovor i analizu u pokusaju razumijevanja zla u ljudima. Djeci se tu definitvo razbio san da su svi ljudi dobri. Super poucno.
2015-08-15
u kojem smislu poučno...
2015-08-08
Djeac su do tada uglavnom zivjela "zasticen" zivot. Mama i tata su uvijek tu da te brane od zla. Posjet tamo im je otvorio druge perspektive jer su tamo umorena i djeca. Njihovi vrsnjaci a ubili su ih ocevi neke druge djece. Tako nekako. Dijalog polslije je bio jako pozitvna stvar. Kako ja to gledam.kaja_333 wrote:Pa nisu ljudi dobri , nisu trebali do tamo potegnuti da to zaključe. Uglavnom, ima i dobrih . Rat uvijek izvlači najgore , no ja ne bi za pokazni primjer uzela to.abraham wrote:Djeca su mi bila u Njemackoj u obilasku konc logora. Velikaj e stvar da smo poslije imali obiteljski razgovor i analizu u pokusaju razumijevanja zla u ljudima. Djeci se tu definitvo razbio san da su svi ljudi dobri. Super poucno.
abraham-
2014-04-14
Poucno , kao sta i ti odgajas svoju. Ovdje se desio i trenutak da su tamo isli bez roditelja. Pocetak zivota odrasle osobe. Preuzimanje odgovornosti itd.michaellcmacha wrote:u kojem smislu poučno...
abraham-
2014-04-14
pa i ja sam išao bez roditelja, tj bio sam punoljetan kad sam bio u olešnjicama.... ali ne kužim poantu poučnosti... ništa tu nije poučno, jer to nitko ne uzima u obzir... to ti je kao da tvrdiš da zapriječena kazna spriječava počinitelja da počini kazneno djelo, a to uopće nije točno, zapriječena kazna ne spriječava počinitelja u svom naumu... kom te stvari nisu baš najjasnije nek malo prouči kriminologiju, ona se bavi s tom tematikom....
2015-08-08
Znam, ali u svakom ratu ubijaju i djecu, i uvijek ih ubiju očevi druge djece . To je tako na žalost.abraham wrote:Djeac su do tada uglavnom zivjela "zasticen" zivot. Mama i tata su uvijek tu da te brane od zla. Posjet tamo im je otvorio druge perspektive jer su tamo umorena i djeca. Njihovi vrsnjaci a ubili su ih ocevi neke druge djece. Tako nekako. Dijalog polslije je bio jako pozitvna stvar. Kako ja to gledam.kaja_333 wrote:Pa nisu ljudi dobri , nisu trebali do tamo potegnuti da to zaključe. Uglavnom, ima i dobrih . Rat uvijek izvlači najgore , no ja ne bi za pokazni primjer uzela to.abraham wrote:Djeca su mi bila u Njemackoj u obilasku konc logora. Velikaj e stvar da smo poslije imali obiteljski razgovor i analizu u pokusaju razumijevanja zla u ljudima. Djeci se tu definitvo razbio san da su svi ljudi dobri. Super poucno.
2015-08-15
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» 'Tko je ovog SDP-ovog pijuna postavio na celo HSS-a'?
» isilovci s domaćeg terena
» Senf kad nema svojih ideja, sve više grabi u ideje navodno 'omraženog' mu Bandića.
» Strani radnik je 20 posto skuplji od domaćeg
» Potonuo norveški vojni brod
» isilovci s domaćeg terena
» Senf kad nema svojih ideja, sve više grabi u ideje navodno 'omraženog' mu Bandića.
» Strani radnik je 20 posto skuplji od domaćeg
» Potonuo norveški vojni brod
Page 4 of 5