Svećenik odveo djecu u Međugorje pa ih silovao
Page 7 of 7
Page 7 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Svećenik odveo djecu u Međugorje pa ih silovao
tre911 wrote:Ok, na stranu pedofilija ali u čemu vidiš onda dobrobit za RKC preko Pavlovih poslanica koji jasno kažu da se ne može imati dva gospodara, jednog ćeš mrziti a drugome služiti a svako tko se veže u bračnu zajednicu naravno da ne može služiti i Bogu i braku.epikur37 wrote:tre911 wrote:Zašto?? zar i ti misliš da će nestati pedofilije ako se svćenici budu ženili???epikur37 wrote:metilda wrote:epikur37 wrote:Za ukidanje sam celibata svećenicima ali da ostaje kod redovnika po meni prirodno i logično ...pravoslavci imaju slično rješenje..
joj opet iste gluparije.. pa nitko ih ne goni u svećenike, znaju za celibat.. Crkva ih jedino treba ekskomunicirati čim se sazna za zlostavljanja... ali svećenik uvijek ostaje svećenik čak i kad se ekskomunicira... to je sakrament...
Moj komentar nije vezan za uvodnu temu. Mislim da je ovu reformu dobro napraviti inače.
Kako rekoh to je moj stav o ustroju crkve nevezano za ovu temu i naravno da nema veze. Pedofilija u Crkvi se naglašava od strane liberalnih medija ništa drugo.
Stvar je interpretacije....mislim da bi župni svećenik mogao svjedočiti obiteljski život, Bog i brak su u suglasju i podupiru se napose kada je u pitanju zajednica što župa jeste.
Ali za redovnike bih zadržao celibat.
Mene je najviše dirnula misa kod monaha na Ćokovcu na Pašmanu, da pravih redovnika koji nemaju župu, nemaju zajednicu vjernika nego su pravi redovnici...oltar metar sa metar, nih 7 u maloj crkvi, predani kontemplaciji i introspekciji.
Nema te barokne crkve niti kićene liturgije koja može biti blizu tom dojmu snage vjere.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ok, no vezati svećenstvo i njihov celibat uz pedofiliju je potpuno nerealno jer se pedofilija pojavljuje svugdje gdje ima djece, od bliskih rodbinskih veza pa do škole,vrtića,zdravstva...a tu ne možemo reći; ej ti ljudi nisu oženjeni pa im se pedofilija pojavljuje kao nastranost. Dakle pedofil bira uvijek neko zanimanje vezano za djecu a svako će se složiti da je takav spektar veoma širok.veber wrote:Tre.
Naravno da nece, ali u svakoj zatvorenoj zajednici postoji veci broj devijacija. Sto vezanih sklonoscu, sto latencijom, sto linijom manjeg otpora.
Odavno se zna da je unutar grupe ili odredenja povecan postotak devijanata.
Zato i inzinjeri i doktori s istoka vode u homoseksualnoj devijaciji, kod njih postotak prelazi ukupni svjetski.
Guest- Guest
Kaj se još nisi navčil guglat? Pa kažu sami katolički popovi u Australiji:Regoč wrote:Ma da? Imaš neko istraživanje?ostap.phender wrote:Kad se nos pritisne, poteče krv... Veza između celibata i pedofilije je neupitna. To samo katolička crkva poriče, but what else is new... :)Regoč wrote:Celibat nema veze s pedofilijom, da mu se samo nadigao, a da je u mozak zdrav, našao bi priležnicu. Ovo je bolesnik!
http://www.tjhcouncil.org.au/media/89932/TJHC-Activity-Statement_FINAL-02-web-Medium.pdf
Evo i opširno istraživanje:
http://www.news.com.au/national/vow-of-celibacy-may-have-contributed-to-child-sex-abuse-says-landmark-report-from-catholic-church-in-australia/news-story/a0774219b086500c1b9586acabfcff9a
Ali, mislim ono, kaj ti treba nekakvo istraživanje da je dan kad sunce sija :P
Guest- Guest
Bog traži drugačiju žrtvu od svakodnevne, predanje i vezanje uz njega kroz sveti sakrament svećeničkog zvanja a to se ne može uspoređivati sa svakodnevnicom onih koji nisu svećenici.Regoč wrote:To za dva gospodara je besmisleno jer se nitko zaposlen ne bi trebao ženiti.
Guest- Guest
Ne slažem se no ko ima afiniteta i za brak i za svećenstvo može preći u grkokatolike kao recimo pok. Živko Kustić i ostvariti i jedno i drugo poslanje. No ja iskreno nisam za to no neću nikada ni osuditi takve svećenike koji to naprave.epikur37 wrote:tre911 wrote:Ok, na stranu pedofilija ali u čemu vidiš onda dobrobit za RKC preko Pavlovih poslanica koji jasno kažu da se ne može imati dva gospodara, jednog ćeš mrziti a drugome služiti a svako tko se veže u bračnu zajednicu naravno da ne može služiti i Bogu i braku.epikur37 wrote:tre911 wrote:Zašto?? zar i ti misliš da će nestati pedofilije ako se svćenici budu ženili???epikur37 wrote:metilda wrote:epikur37 wrote:Za ukidanje sam celibata svećenicima ali da ostaje kod redovnika po meni prirodno i logično ...pravoslavci imaju slično rješenje..
joj opet iste gluparije.. pa nitko ih ne goni u svećenike, znaju za celibat.. Crkva ih jedino treba ekskomunicirati čim se sazna za zlostavljanja... ali svećenik uvijek ostaje svećenik čak i kad se ekskomunicira... to je sakrament...
Moj komentar nije vezan za uvodnu temu. Mislim da je ovu reformu dobro napraviti inače.
Kako rekoh to je moj stav o ustroju crkve nevezano za ovu temu i naravno da nema veze. Pedofilija u Crkvi se naglašava od strane liberalnih medija ništa drugo.
Stvar je interpretacije....mislim da bi župni svećenik mogao svjedočiti obiteljski život, Bog i brak su u suglasju i podupiru se napose kada je u pitanju zajednica što župa jeste.
Ali za redovnike bih zadržao celibat.
Mene je najviše dirnula misa kod monaha na Ćokovcu na Pašmanu, da pravih redovnika koji nemaju župu, nemaju zajednicu vjernika nego su pravi redovnici...oltar metar sa metar, nih 7 u maloj crkvi, predani kontemplaciji i introspekciji.
Nema te barokne crkve niti kićene liturgije koja može biti blizu tom dojmu snage vjere.
Guest- Guest
Kako mi je Rim hobi, naletis na svakakve zapise. I bez obzira na vladara, pedofilija je smatrana nastranoscu i samim tim bila kaznjiva smrcu. Ergo, nebitno o dobu ili struci postoji pojavnost, koja je kroz stoljeca bila kaznjavana smrcu.tre911 wrote:Ok, no vezati svećenstvo i njihov celibat uz pedofiliju je potpuno nerealno jer se pedofilija pojavljuje svugdje gdje ima djece, od bliskih rodbinskih veza pa do škole,vrtića,zdravstva...a tu ne možemo reći; ej ti ljudi nisu oženjeni pa im se pedofilija pojavljuje kao nastranost. Dakle pedofil bira uvijek neko zanimanje vezano za djecu a svako će se složiti da je takav spektar veoma širok.veber wrote:Tre.
Naravno da nece, ali u svakoj zatvorenoj zajednici postoji veci broj devijacija. Sto vezanih sklonoscu, sto latencijom, sto linijom manjeg otpora.
Zato i inzinjeri i doktori s istoka vode u homoseksualnoj devijaciji, kod njih postotak prelazi ukupni svjetski.
I to je OK.
2014-12-30
Da bi riječ rekao, dapače ko se ogrješi o dijete ništa bolje ni ne zaslužuje.veber wrote:Kako mi je Rim hobi, naletis na svakakve zapise. I bez obzira na vladara, pedofilija je smatrana nastranoscu i samim tim bila kaznjiva smrcu. Ergo, nebitno o dobu ili struci postoji pojavnost, koja je kroz stoljeca bila kaznjavana smrcu.tre911 wrote:Ok, no vezati svećenstvo i njihov celibat uz pedofiliju je potpuno nerealno jer se pedofilija pojavljuje svugdje gdje ima djece, od bliskih rodbinskih veza pa do škole,vrtića,zdravstva...a tu ne možemo reći; ej ti ljudi nisu oženjeni pa im se pedofilija pojavljuje kao nastranost. Dakle pedofil bira uvijek neko zanimanje vezano za djecu a svako će se složiti da je takav spektar veoma širok.veber wrote:Tre.
I to je OK.
Guest- Guest
Cijelo zapadno pravo pocinje s antonim pio-om, a i prije toga pedofilija je bila kaznjiva smrcu. Da se razumijemo zenili su se s 15,16.
2014-12-30
15,16 nije strašno s obzirom na date okolnosti gdje su curice već mogle ostati trudne u to doba kao i danas no njihova zrelost je itekako upitna i onda i danas. Veći je problem bio to sa curicama od 6 -10 godina gdje si praktično uništo svaki takav život, i djetinstvo i dušu i sve ostalo...kršćanin sam no vjerujem da bi Bog oprostio svima kada bi takvim bitangama sprašio metak među rogove i poslao ga Njemu na ispovjed.veber wrote:Cijelo zapadno pravo pocinje s antonim pio-om, a i prije toga pedofilija je bila kaznjiva smrcu. Da se razumijemo zenili su se s 15,16.
Guest- Guest
Ja nemam takvih dilema.
Sprasio bi mu metak u jaja, onda u celenku.
Te sve pedofile treba pobit, do zadnjeg.
2014-12-30
Ps. Oktavijan, kasnije poznat kao August, inao je 19g i 6 legija iza sebe kada je promjenio zapadni svijet. Odnosno utro put prema Carstvu.
2014-12-30
to su nijanse, krajnji rezultat bi nam bio isti. Da mi neko napadne djete i da ga uhvatim nema tu milosti, e sad sa koliko će polomljenih rebara ili kostiju općenito ili rupa u tijelu..u grob manje je bitnoveber wrote:Ja nemam takvih dilema.
Guest- Guest
Da mi kci takne, ufff.
Pozalio bi sto se rodio.
Pozalio bi sto se rodio.
2014-12-30
Ovo si potpuno pogrešno protumačio.tre911 wrote:Ok, na stranu pedofilija ali u čemu vidiš onda dobrobit za RKC preko Pavlovih poslanica koji jasno kažu da se ne može imati dva gospodara, jednog ćeš mrziti a drugome služiti a svako tko se veže u bračnu zajednicu naravno da ne može služiti i Bogu i braku.epikur37 wrote:tre911 wrote:Zašto?? zar i ti misliš da će nestati pedofilije ako se svćenici budu ženili???epikur37 wrote:metilda wrote:epikur37 wrote:Za ukidanje sam celibata svećenicima ali da ostaje kod redovnika po meni prirodno i logično ...pravoslavci imaju slično rješenje..
U doba kad je Pavao pisao poslanice većina apostola i kršćanskih prvaka,uključujući ovdje i glavu Crkve-Petra,bili su oženjeni.
A ta se praksa nastavila kroz stoljeća.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Gospa mu je dala direktnu zapovijed
stenjalica-
2015-10-18
Za sve pedofile bi trebao postojati zakon KASTRACIJE - odmah nakon prvog puta kada napravi zločin + teški zatvor i prinudni rad !
Guest- Guest
Page 7 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Odveo djecu u kino pa se zaprepastio : Pa tolike su nam mjesečne režije za vodu
» Mostarski biznismen sve zaposlene odveo na odmor u Tursku
» PEREIRA: Svećenik koji je ušutkao one koji upozoravaju da Međugorje može biti opasno! Da, može…
» Hrvat odveo Australiju na SP
» U Amsterdam je odveo i zaštitu - na naš trošak
» Mostarski biznismen sve zaposlene odveo na odmor u Tursku
» PEREIRA: Svećenik koji je ušutkao one koji upozoravaju da Međugorje može biti opasno! Da, može…
» Hrvat odveo Australiju na SP
» U Amsterdam je odveo i zaštitu - na naš trošak
Page 7 of 7