Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 43 of 54
Page 43 of 54 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 48 ... 54
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Nekoliko je ovih bacača vakumskih bombi uništeno zadnjih par dana ali ovaj je za razliku od ostalih bio napunjen, zato impresivna eksplozija.
AssadNaPodmornici- Posts : 22276
2018-06-14
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Šandor Winnetou likes this post
Finski predsjednik Alexander Stubb i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisali su Sporazum o sigurnosnoj saradnji i dugoročnoj podršci dvije zemlje, a Stubb je najavio i odluku Finske da pošalje Kijevu pomoć u vidu vojne opreme vrijedne 188 miliona eura.
Finska i Ukrajina potpisale sporazum o sigurnosnoj saradnji
Finska i Ukrajina potpisale sporazum o sigurnosnoj saradnji
2014-04-11
"Glavni problem protuzračne obrane je što za nju nema streljiva, zbog čega sada obaramo manje od 50% zračnih ciljeva. U ožujku je Ruska Federacija ispalila 400 projektila, više od 600 Shaheda i 3 tisuće vođenih bombi. u Ukrajinu, rekao je Zelenski.
Ako izračunamo cijenu projektila za zapadnu protuzračnu obranu, onda trebamo trošiti gotovo dvije milijarde dolara mjesečno na streljivo, a mi jednostavno nemamo toliko novca."
crvenkasti-
2014-04-17
Ja san davno reka neke stvari, ... a to šta vama to zvuči onako da ja kažem bezveze to je druga stvar.
Znači postoji pravda ... i ja ću je sprovest.
Imaš para da i nakon dvije godine šta četnik ne daje sankcije Rusiji davat mu pare iz eu kase kao da je on takvi kandidat za eu pa ima pravo na te pare ? Imaš.
E pa kad imaš onda vadi pare. Kad imaš.
Ja ću u krajnjoj liniji srušit mostove na Dnjepru a on će se dokopat pola Ukrajine i njenih resursa i podebljat teritorij i bit jači na Baltiku i sjeveru Europe.
Nemaš para za PZO ? Na Njemačku i Francusku i te tamo šta odlučuju o eu parama i tko je kandidat za eu a tko nije.
Nemaš para za PZO a za četnika imaš ?
E PA ONDA PUŠI KURAC.
Znači postoji pravda ... i ja ću je sprovest.
Imaš para da i nakon dvije godine šta četnik ne daje sankcije Rusiji davat mu pare iz eu kase kao da je on takvi kandidat za eu pa ima pravo na te pare ? Imaš.
E pa kad imaš onda vadi pare. Kad imaš.
Ja ću u krajnjoj liniji srušit mostove na Dnjepru a on će se dokopat pola Ukrajine i njenih resursa i podebljat teritorij i bit jači na Baltiku i sjeveru Europe.
Nemaš para za PZO ? Na Njemačku i Francusku i te tamo šta odlučuju o eu parama i tko je kandidat za eu a tko nije.
Nemaš para za PZO a za četnika imaš ?
E PA ONDA PUŠI KURAC.
2014-04-11
Nemoj sada spamati i halucinirati previše van teme.
Problem sa PZO sustavima je sljedeća. Niti jedna zemlja na svijetu, uključujući i Rusiju koja je prije rata imala najjači PZO na svijetu, nema dovoljno resursa niti proizvodnje da zaustavi ove napade.
Rusi(kao i Ukrajinci) su imali gadne gubitke u PZO sustavima, troše se skupe rakete, PZO sustavi su jebeno skupi za napraviti, a osim toga, proizvodnja PZo raketa je skupa ,a rakete nisu baš preefikasne u obaranju recimo dronova ili krstarećih raketa(storm shadow naprimjer ) sa mamcima.
Ovako iz glave, vjerojatno jedino USA proizvodi rakete za svoje patriot sustave, a USA pomoći nema neko vrijeme..
Vjerojatno se čeka da se odobri pomoć , a onda će UA dobiti starije rakete za patriote, možda koje su već u sustavima godinama, a USA će dobiti nove iz tvornica.
Vjerojatno par stotina takvih raketa već čeka Ukrajince čim se odobri pomoć iz kongresa.
Francuska, i Njemačka i hrpa drugih zemalja, pa i sama Ukrajina, proizvode neke svoje PZO sustave i rakete za njih, ali očito ne u dovoljnoj količini.
Isti problem muči i Ruse, iako je njima puno lakše, jer jebiga NATO zabranio raketama da napadaju sveto Rusko tlo, ali već na tlu Ukrajine su imali gadne gubitke u resursima.. plus proizvodnja raketa za PZO sustave im je sigurno napregnuta, jer moraju i druge rakete proizvoditi..
Problem sa PZO sustavima je sljedeća. Niti jedna zemlja na svijetu, uključujući i Rusiju koja je prije rata imala najjači PZO na svijetu, nema dovoljno resursa niti proizvodnje da zaustavi ove napade.
Rusi(kao i Ukrajinci) su imali gadne gubitke u PZO sustavima, troše se skupe rakete, PZO sustavi su jebeno skupi za napraviti, a osim toga, proizvodnja PZo raketa je skupa ,a rakete nisu baš preefikasne u obaranju recimo dronova ili krstarećih raketa(storm shadow naprimjer ) sa mamcima.
Ovako iz glave, vjerojatno jedino USA proizvodi rakete za svoje patriot sustave, a USA pomoći nema neko vrijeme..
Vjerojatno se čeka da se odobri pomoć , a onda će UA dobiti starije rakete za patriote, možda koje su već u sustavima godinama, a USA će dobiti nove iz tvornica.
Vjerojatno par stotina takvih raketa već čeka Ukrajince čim se odobri pomoć iz kongresa.
Francuska, i Njemačka i hrpa drugih zemalja, pa i sama Ukrajina, proizvode neke svoje PZO sustave i rakete za njih, ali očito ne u dovoljnoj količini.
Isti problem muči i Ruse, iako je njima puno lakše, jer jebiga NATO zabranio raketama da napadaju sveto Rusko tlo, ali već na tlu Ukrajine su imali gadne gubitke u resursima.. plus proizvodnja raketa za PZO sustave im je sigurno napregnuta, jer moraju i druge rakete proizvoditi..
Još jedan malo masovniji propali ruski napad
Na indexu izašla kolumna gdje Ukrajinci kukaju da će ih Rusi dokrajčiti svakog trena sa druge strane većina Ruskih napada završava ovako.
Jedno ne isključuje drugo, vjerojatno je situacija unutar UA vojske panična a to ne znači da se Rusi mogu šetati
Na indexu izašla kolumna gdje Ukrajinci kukaju da će ih Rusi dokrajčiti svakog trena sa druge strane većina Ruskih napada završava ovako.
Jedno ne isključuje drugo, vjerojatno je situacija unutar UA vojske panična a to ne znači da se Rusi mogu šetati
Jedan od skršenih Ruskih napada možda (vjerojatno) je jedan od ovih za koje sam stavio snimke
Samo iz perspektive Ruskog vojnika
Samo iz perspektive Ruskog vojnika
Ono očekivao sam 3-4 rakete da pokriju područje a ono samo jedna.
Očito da Ukrajina žestoko štedi himars rakete.
USA je navodno digla već proizvodnju na 10 000 raketa godišnje a zapelo je u kongresu.
Sada je fora da Mike Johnson želi poslati pomoć Ukraini a ima još šaka republikanaca koji su protiv pa njemu treba još par tjedana da ih "smekša".
Zašto je USA državi čak i u interesu da pošalje pomoć?
Radi vojno industrijskog kompleksa koji se dokazalo za ovaj rat ne proizvodi dovoljno nekih oružja. Tipa granata. Ili pzo raketa. Itd.
Nova usa pomoć bi 2/3 išla za usa vojnu industriju, a 1/3 Ukrajini a ta 1/3 (ili 1/4)u obliku kredita (koje budimo realni UA ionako neće vratiti).
yoda, zapad se riješava starog oružja.
jedna njemačka fregata je kao 10 ruskih ratnih brodova
nosač klase Ford poravna rusiju.
jedan nosač aviona. da ih pet uplovi u Crno more patuljko bi imao proljrv prvog dana, kao i srblje.
glupi srbi krekeću, a stalno im nad rusijom majkom lete bombardri, nuklearni.
patuljko to zna pa samo laje na mjesec.
osobno se nadam da će rusi otvoriti silose i dobiti popičkitis odmah, moskva zastakljena i bok
jedna njemačka fregata je kao 10 ruskih ratnih brodova
nosač klase Ford poravna rusiju.
jedan nosač aviona. da ih pet uplovi u Crno more patuljko bi imao proljrv prvog dana, kao i srblje.
glupi srbi krekeću, a stalno im nad rusijom majkom lete bombardri, nuklearni.
patuljko to zna pa samo laje na mjesec.
osobno se nadam da će rusi otvoriti silose i dobiti popičkitis odmah, moskva zastakljena i bok
2014-12-30
Ovo oni što su prisegli JNA kako stare vraćaju se mentalno u natrag pa mantraju o nepobjedivoj sili.
Ukrajina je popušila, ostaje da vidimo koliko jer ne smiju ubiti nadu za reizbor mumije.
Inače najnovija anketa među US građanima o onih 60milijarda nije dobra...
Šteta, samo što nisu.
Rat je počeo s Fuck EU, a tako će i završiti
Ukrajina je popušila, ostaje da vidimo koliko jer ne smiju ubiti nadu za reizbor mumije.
Inače najnovija anketa među US građanima o onih 60milijarda nije dobra...
Šteta, samo što nisu.
Rat je počeo s Fuck EU, a tako će i završiti
Sa 60 milijardi dolara koje Amerikanci idu na rat u Ukrajini, 70% Amerikanaca to ne podržava.
To je najnovija anketa.
70% Amerikanaca i većina naše većine
Ne ide 60 milijardi Ukrajini.
48 milijardi ide Usa industriji da prošire pogone i proizvode novo oružje sa kojim će u USA skladišta a 12 milijardi UA dobija u obliku kredita.
Sve jedno i bez USA oružja se može, Ruski napadi propadaju diljem fronte a čekaj još par udara po RU rafinerijama pa će se druga priča pričati.
Te priče Rusija izgubila rat, Ukrainci izgubili rat, rat je trenutno 1916 zapadni front.
48 milijardi ide Usa industriji da prošire pogone i proizvode novo oružje sa kojim će u USA skladišta a 12 milijardi UA dobija u obliku kredita.
Sve jedno i bez USA oružja se može, Ruski napadi propadaju diljem fronte a čekaj još par udara po RU rafinerijama pa će se druga priča pričati.
Te priče Rusija izgubila rat, Ukrainci izgubili rat, rat je trenutno 1916 zapadni front.
rusija bu krepala, bez obzira na četničke želje.
izrael će sravnat gazu i pobit mujage.
bez obzira na četničke želje.
isto smo mi trebali napreavitit čedama i spiganom obrva.
slava izraelu, smrt srbljima.
izrael će sravnat gazu i pobit mujage.
bez obzira na četničke želje.
isto smo mi trebali napreavitit čedama i spiganom obrva.
slava izraelu, smrt srbljima.
2014-12-30
“Zemlje NATO-a uskoro će morati poslati vojnike u Ukrajinu ili će prihvatiti katastrofalan poraz.
Ova aritmetika ovoga je neizbježna: zemlje NATO-a će uskoro morati poslati vojnike u Ukrajinu ili će prihvatiti katastrofalan poraz. Britanci i Francuzi, zajedno s nordijskim zemljama, već se tiho pripremaju za slanje trupa - i malih elitnih jedinica i logističkog i pomoćnog osoblja - koje mogu ostati daleko od fronte. Potonji bi mogli odigrati ključnu ulogu puštanjem svojih ukrajinskih kolega na prekvalifikaciju za borbene uloge. Jedinice NATO-a također bi mogle rasteretiti Ukrajince koji su trenutno vezani za oporavak i popravak oštećene opreme, te bi mogle preuzeti tehničke dijelove postojećih programa obuke za nove regrute. Ovi vojnici NATO-a možda nikada neće vidjeti bitku - ali ne moraju kako bi pomogli Ukrajini da maksimalno iskoristi svoje oskudno ljudstvo.Ključno, s Kinom koja se sve više približava napadu na Tajvan, SAD ne može osigurati više vojnika od otprilike 40.000 koji su već u Europi. Stoga je važna odluka za ostale članice NATO-a, posebno za najmnogoljudnije: Njemačku, Francusku, Italiju i Španjolsku. Ako Europa ne može osigurati dovoljno vojnika, Rusija će prevladati na bojnom polju, a čak i ako diplomacija uspješno intervenira kako bi izbjegla potpuni debakl, ruska vojna moć pobjedonosno će se vratiti u Srednju Europu. U tom će trenutku zapadnoeuropske sile morati obnoviti svoje oružane snage, sviđalo im se to ili ne, počevši od povratka obveznog vojnog roka. Možda bismo u takvim okolnostima čak mogli svjedočiti izbijanju nuklearne nostalgije, glupo se vraćajući na iluziju da bi apokaliptično oružje moglo biti dovoljno za održavanje mira.
https://unherd.com/2024/04/its-time-to-send-nato-troops-to-ukraine/
------------------------------------------
Znao sam da ćemo na kraju opet mi Hrvati morati ići ratovati u Rusiju. Pičku materinu.
crvenkasti-
2014-04-17
veber wrote:rusija bu krepala, bez obzira na četničke želje.
Đekina još nije umrla, a ne zna se kad će
Koje odljepljenje od stvarnosti.
Rekao bi čovjek da ruskoj strani nedostaje, oružja, streljiva, ljudi i novca, a ne obrnuto...
Ukrajinci počeli dronovima vozilima dostavljati eksploziv do Ruskih rovova. Rezultat možete vidjeti na snimkama.
Inače po meni je glupo što jedna i druga strana objavljuju ovakve stvari...
https://apnews.com/article/ukraine-weapons-russia-drones-90b03d92f72f878c8c2ac04b0d12f804
Jedan članak o UA vojnoj industriji.
Kako je jedan UA poduzetnik uteka iz Melitopola, i digao tvornicu na zapadu Ukrajine i proizvodi 20 000 minobacakih granata mjesečno. Cilj mu je doći do 100 000.
Inače UA u odnosu na prošlu godinu proizvodi 20x više minobacakih granata i 3x artilj granata. Za dronove se već zna. Proizvode UA tvrdi čak 8 novih Bogdana samohodnih haubica mjesečno. Prije koji mjesec bilo je 6.
Navodi se kako su državne firme em korumpirane em sjebane Ruskim raketiranjem, tako iako je Rusija uništila UA industriju oružja, nove firme privatne koje su puno efikasnije su niknule diljem države i lovu pumpa UA vlada i Eu i ovi kupuju na zapadu strojeve, sastavljaju proizvodne linije i proizvode oružje za rat. (tako je i SSSR štancao oružje na račun USA strojeva, goriva, hrane, čelika, aluminija svega itd).
Valjda je svima jasno kako se UA suprotstavlja Ruskim napadima unatoč tome što Ameri skoro pola godina ništa ne šalju. Cijela slobodna teritorija Ukrajine se pretvara u tvornicu oružja. Samo je bitno da Eu šalje pare (ne računam više na Usa)
šuška se da su "saveznici" te "partneri" evakuirali ušmrkanog komičara iz kijeva na nepoznatu lokaciju...
harkov se u međuvremenu evakuira, automobili idu prema zapadu u 4 kolone...
ukrajinska vojska napušta položaje bez borbe...
ali rusija unatoč svemu navedenome, uspijeva gubiti...
nevjerojatna šlampavost...
T. wrote:šuška se da su "saveznici" te "partneri" evakuirali ušmrkanog komičara iz kijeva na nepoznatu lokaciju...
Harkov i Kijev ionako nemaju nikakvu stratešku važnost.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 43 of 54 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 48 ... 54
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema