Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 26 of 54
Page 26 of 54 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 40 ... 54
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Srbi im bit će pro bono rade dronove jer nemaju ništa što im je potrebno za rat s najjačom vojskom u Evropi vođenu našmrkanim ex striperom...veber wrote:srbi kmeče.Piglet wrote:Izvoze još većinom stare tenkove koji su prestari za ukrajinski front, ali za Afriku su više nego dobri. Konkretne brojke su ovdje:Hoholo Mudovski wrote:
Iznenađenje je išta izvoze...
A NATO članice izvoze sve ono što Ukrajini nije potrebno. Normalno da im neće slati nove zrakoplove kada bi u njima bili piloti koji su stekli diplome brže nego da su išli u Mostar po njih ili napredne tenkove koji bolje štite posade, kada su ukrajinci besplatni...
Ukrajini trebaju topovi i granate, treba joj protuzračna obrana i municija za istu... Treba joj topovsko meso koje se pod nazivom izbjeglice nalazi po NATO zemljama... za koliko toliko izdržati pritisak...
činjenica je da rusija nema industriju.
i to je to.
Hoholo Mudovski- Posts : 7304
2023-08-31
Ako su Ukrainci odlučili na dugoročni rat sa Rusijom onda ih treba maknuti od nafte.
Kako rekoh, Rusi su već i prije ovoga napada zabranili izvoz benzina
Kako rekoh, Rusi su već i prije ovoga napada zabranili izvoz benzina
Piglet and Šandor Winnetou like this post
Nevjerojatno koliko se rat promijenio u godinu dana.
Sad Ukri brutalno uništavaju rusku energetsku infrastrukturu da su Rusi morali obustaviti izvoz goriva kako bi imali za domaće potrebe. A još prošle godine su trubili da će cijela Ukrajina ostati bez struje. Ove godine su potpuno prestali udari na ukrajinske elektrane, baš ništa tu nisu uspjeli napraviti.
Zatim od prošlogodišnjeg izlaska iz crnomorskog sporazuma i uspostave zone bez plovidbe do potpunog kraha ruske crnomorske flote. Pogledajte geolokacije gdje im tonu brodovi, nisu se odvažili pa počeli patrolirati Crnim morem nego ih Ukrajinci doslovno buše pred krimskim lukama.
Pisali smo već koliko su se ekonomski odnosi promijenili. Prije godinu dana je bilo nezamislivo da će Ukrajina danas imati stabilniju valutu, nižu inflaciju, niže kamatne stope i veći gospodarski rast nego Rusi.
Sve to ne znači da će Ukrajinci sutra pobijediti ili da će Rusija propasti, ali Boga pitaj što će biti za još godinu dana. Ovo je brutalan rat u kojem obje strane dosta gube.
Sad Ukri brutalno uništavaju rusku energetsku infrastrukturu da su Rusi morali obustaviti izvoz goriva kako bi imali za domaće potrebe. A još prošle godine su trubili da će cijela Ukrajina ostati bez struje. Ove godine su potpuno prestali udari na ukrajinske elektrane, baš ništa tu nisu uspjeli napraviti.
Zatim od prošlogodišnjeg izlaska iz crnomorskog sporazuma i uspostave zone bez plovidbe do potpunog kraha ruske crnomorske flote. Pogledajte geolokacije gdje im tonu brodovi, nisu se odvažili pa počeli patrolirati Crnim morem nego ih Ukrajinci doslovno buše pred krimskim lukama.
Pisali smo već koliko su se ekonomski odnosi promijenili. Prije godinu dana je bilo nezamislivo da će Ukrajina danas imati stabilniju valutu, nižu inflaciju, niže kamatne stope i veći gospodarski rast nego Rusi.
Sve to ne znači da će Ukrajinci sutra pobijediti ili da će Rusija propasti, ali Boga pitaj što će biti za još godinu dana. Ovo je brutalan rat u kojem obje strane dosta gube.
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
kic, michaellcmacha, Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
Oboren UA mi24 helikopter, I oba pilota.
Mislim da je prije koji dan oboren i Mig29 negdje.
Za oba gubitka su bili telegram postovi sućuti.
Isto tako potvrđeno je da su ono dva uništena patriot Lansera jer je poginuo minimalno jedan član posade(vjerojatno nekoliko sve skupa).
Izgubljen jedan Abrams jučer /prekjučer. To je 4.
Ruske gubitke sa druge strane nije vrijedno toliko više niti spominjati. Svaki dan idu u napad i preko polja im Ukrainci uništavaju oklop a oklopa imaju.. Još godinu dana sovjetskih skladišta.
Aj ovo je zanimljiv gubitak, Ruski tulipan otkriven(najveći minobacač), i vidi se kako je posada na vrijeme utkela od drona kamikaze.
Međutim vidi se kasnije da Ukrainci gađaju područje sa kazetnim streljivom, jer Tulipan ima dosta ljudstva oko sebe, koliko su što pogodili ne znam
Vidio sam od snimki, uništenje jednog TOS 1 sa dronom kamikazom i uništenje Ruskog Buk pzo sa HIMARSom.
Od zanimljivih videa, Rusi su objavili video gdje Iskanderom uništavaju još jedan Himars ali ono meni izgleda kao decoy, tako su i drugi zaključili
Isto tako potvrđeno je da su ono dva uništena patriot Lansera jer je poginuo minimalno jedan član posade(vjerojatno nekoliko sve skupa).
Izgubljen jedan Abrams jučer /prekjučer. To je 4.
Ruske gubitke sa druge strane nije vrijedno toliko više niti spominjati. Svaki dan idu u napad i preko polja im Ukrainci uništavaju oklop a oklopa imaju.. Još godinu dana sovjetskih skladišta.
Aj ovo je zanimljiv gubitak, Ruski tulipan otkriven(najveći minobacač), i vidi se kako je posada na vrijeme utkela od drona kamikaze.
Međutim vidi se kasnije da Ukrainci gađaju područje sa kazetnim streljivom, jer Tulipan ima dosta ljudstva oko sebe, koliko su što pogodili ne znam
Vidio sam od snimki, uništenje jednog TOS 1 sa dronom kamikazom i uništenje Ruskog Buk pzo sa HIMARSom.
Od zanimljivih videa, Rusi su objavili video gdje Iskanderom uništavaju još jedan Himars ali ono meni izgleda kao decoy, tako su i drugi zaključili
Šandor Winnetou likes this post
Točno.Piglet wrote:Nevjerojatno koliko se rat promijenio u godinu dana.
Pa svakakve fantazije koje sam čuo, i slušaš sada - da je jedna i druga strana pred kolapsom, sve su to fantazije.
Rusima je najbolja šansa da zapad odjebe UA iako i tada ostala bi uvijek hrpa zemalja koja bi pomagala UA.
Evo Ukrajinci su već 3-4 mjeseca bez USA pomoći i drže se.
Međutim izlazak svake od zemalja iz koalicije koja bi pomagala UA je zajeb.
Sa druge strane Ruse se isto tako može pobijediti ili barem prisiliti na ustupke, dugoročnim ratom pod uvjetom da UA povećava udare po RU infrastrukturi koja financira rat.
Inače čitao sam neke analize da hrpa ovakvih udara mogu sjebati svaku od ovih rafinerija na više mjeseci, pogotovo što je i Rusija u ratnom stanju i teško nabavlja sve djelove.
A ako udari budu na tjednoj razini, očito bi moglo doći do sve većeg i većeg ometanja Ruskog glavnog ekonomskog resursa. Goriva i nafte.
Dobra stvar je što koalicija za granate u Eu je odradila posao, sada se skuplja koalicija za dronove.. Oni bi trebali pomoći Ukrajincima da proizvode i nabavljaju još više dronova.
Kako rekoh šteta što zapadne rakete velikog dometa ne smiju koristi na tlu Rusije.. Možda ne bi bilo loše da ispod stola zapad pomogne UA h razvoju i količini UA raketa velikog dometa... Pa onda Ukrajinci mogu udarati vlastitim resursima, kada Grom /Neptun pogode neku rafineriju udaljenu 500km nema joj više spasa
michaellcmacha, Piglet and Šandor Winnetou like this post
AssadNaPodmornici wrote:
9. ožujka 2024 | MiG-29 | MiG-29 oboren je sjeverno od Ševčenka u Donjecku. Poginuo je pilot Andrij Tkačenko. |
Navodna snimka ukrajinskog višenamjenskog lovca MiG-29, oborenog u Donjeckoj oblasti 8. ožujka. Bojnik Andriy Tkachenko letio je svojim MiG-29 u borbenu misiju, ali je navodno oboren projektilom R-37M s ruskog Su- 35. Tkačenkova smrt je već potvrđena...
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
Jedan helikopter se izvuka, i kamion. Vidim nakon udara kazetne municije da dvojica trče.
Nije poznato da li su ova dva uništena helikoptera povezana sa ovim poginulim Ukraincima gore koje sam naveo i njihovom helikopteru. Isto je tako moguće da su ovdje bili i ovi naši helikopteri
Mi smo svoje poklonili, a sada ćemo kupovati od Amerike + za hitne službe smo uzeli vrtolete i posade u najam i to plaćamo talijanima i španjolcima...AssadNaPodmornici wrote:. Isto je tako moguće da su ovdje bili i ovi naši helikopteri
Da se zna koliko nas našmrkani ćifut i sekta Ukrajinski svjedoci košta...
Neka smo poklonili, imam informacije da smo se riješili praktički svih granata iz domovinskog rata kao i većine haubica. I još više im trebamo poslati. Šteta što RH nije uložila 200-300 milijuna eura u ove Češke granate. Sve političke stranke i velika većina RH populacije je na strani Ukraine i šteta što Plenki ne šalje još više para
Prestanite više srat o tim helikopterima i ti i drugi. Prvo taj model helikoptera ( Mi-8 ) je stariji model i prije ovog njegovo napada smo radili modernizaciju istih a onda pošto je zemlja proizvođač istih Rusija nakon njegovog napada i sankcija koje su mu udarene mi ni servis na njima ne možemo radiit ... tako da ćemo im pokloniti i ove novije Mi-17 s protokom vremena a sebi uzet nešto novije i na čemu se može napraviti servis.Hoholo Mudovski wrote:Mi smo svoje poklonili, a sada ćemo kupovati od Amerike + za hitne službe smo uzeli vrtolete i posade u najam i to plaćamo talijanima i španjolcima...AssadNaPodmornici wrote:. Isto je tako moguće da su ovdje bili i ovi naši helikopteri
Mala napomena za one koji ne znaju: bez ovlaštenog servisa a isti daje proizvođač il netko koga on ovlasti za to ne možeš dobiti uporabnu dozvolu za letenje, prevedeno: nema servisa = nema letenja.
2014-04-11
Mil Mi-17 obitelj je ruskih vojnih helikoptera sovjetskog dizajna predstavljena 1975. (Mi-8M), koja se nastavlja proizvoditi od 2021. u dvije tvornice, u Kazanu i Ulan-Udeu. U ruskoj službi poznat je kao serija Mi-8M.
Razvijen od osnovne konstrukcije zrakoplova Mi-8, Mi-17 je opremljen većim motorima Klimov TV3-117MT, rotorima i prijenosom razvijenim za Mi-14 , zajedno s poboljšanjima trupa za teža opterećenja.
Oznaka Mi-17 je za izvoz; Ruske oružane snage zovu ga Mi-8MT. Mi-17 se može prepoznati po tome što ima repni rotor na lijevoj umjesto na desnoj strani, te štitnike od prašine ispred usisnika motora.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mil_Mi-17
I Kazan i Ulan Ude su u Rusiji a Klimov je ruska tvornica avio motora iz Sankt Petersburga.
Klimov, Sankt Peterburg,Rusija
https://en.wikipedia.org/wiki/Klimov
Šta se tiče ove snimke ... ne vidi se baš najjasnije, ... dva su koliko vidim Mi-8 a za ovog trećeg nisam siguran jel Mi-8 ili Mi17. No ok nije bitno jer to je u osnovi transportni helikopter na isti kalup iz istih tvornica i klasika koja se radi u dvije varijante s tim da je ova Mi-17 novija i bolja ( poboljšane sposobnosti, moderniji, novija inačnica itd ) pa se to više izvozi tj kupci to ( tu inačnicu ) traže uglavnom kad već kupuju taj ruski transportni helikopter.
Kada je reč o izvozu novih letelica, on je očekivano bio skroman. Što se tiče helikoptera, Belorusija je dobila 4 desantno-jurišna Mi-35M, Burkina Faso jedan transportni Mi-17-1V i jedan desantno-jurišni Mi-35M, Togo tri Mi-35, Kirgistan dva Mi-17V-5, Senegal jedan transportni Mi-17-1V.
[ANALIZA] Koliko se vojnih aviona i helikoptera proizvede i isporuči ruskoj vojsci?
Razvijen od osnovne konstrukcije zrakoplova Mi-8, Mi-17 je opremljen većim motorima Klimov TV3-117MT, rotorima i prijenosom razvijenim za Mi-14 , zajedno s poboljšanjima trupa za teža opterećenja.
Oznaka Mi-17 je za izvoz; Ruske oružane snage zovu ga Mi-8MT. Mi-17 se može prepoznati po tome što ima repni rotor na lijevoj umjesto na desnoj strani, te štitnike od prašine ispred usisnika motora.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mil_Mi-17
I Kazan i Ulan Ude su u Rusiji a Klimov je ruska tvornica avio motora iz Sankt Petersburga.
Klimov, Sankt Peterburg,Rusija
https://en.wikipedia.org/wiki/Klimov
Šta se tiče ove snimke ... ne vidi se baš najjasnije, ... dva su koliko vidim Mi-8 a za ovog trećeg nisam siguran jel Mi-8 ili Mi17. No ok nije bitno jer to je u osnovi transportni helikopter na isti kalup iz istih tvornica i klasika koja se radi u dvije varijante s tim da je ova Mi-17 novija i bolja ( poboljšane sposobnosti, moderniji, novija inačnica itd ) pa se to više izvozi tj kupci to ( tu inačnicu ) traže uglavnom kad već kupuju taj ruski transportni helikopter.
Kada je reč o izvozu novih letelica, on je očekivano bio skroman. Što se tiče helikoptera, Belorusija je dobila 4 desantno-jurišna Mi-35M, Burkina Faso jedan transportni Mi-17-1V i jedan desantno-jurišni Mi-35M, Togo tri Mi-35, Kirgistan dva Mi-17V-5, Senegal jedan transportni Mi-17-1V.
[ANALIZA] Koliko se vojnih aviona i helikoptera proizvede i isporuči ruskoj vojsci?
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:Neka smo poklonili, imam informacije da smo se riješili praktički svih granata iz domovinskog rata kao i većine haubica. I još više im trebamo poslati. Šteta što RH nije uložila 200-300 milijuna eura u ove Češke granate. Sve političke stranke i velika većina RH populacije je na strani Ukraine i šteta što Plenki ne šalje još više para
Nitko vam ne brani da ispravite nepravdu što novac ide samo u Vatikan, a sekta koja ima veliki broj vjernika ne dobija ništa. Počnite slupljati članarine.
Ukrajincima ih Rusi servisiraju? Kako EU može uvoziti Ruski plin preko Ukrajine, a mi ne bi mogli djelove iz trećih zemalja...RayMabus wrote:Prestanite više srat o tim helikopterima i ti i drugi. Prvo taj model helikoptera ( Mi-8 ) je stariji model i prije ovog njegovo napada smo radili modernizaciju istih a onda pošto je zemlja proizvođač istih Rusija nakon njegovog napada i sankcija koje su mu udarene mi ni servis na njima ne možemo radiit ... tako da ćemo im pokloniti i ove novije Mi-17 s protokom vremena a sebi uzet nešto novije i na čemu se može napraviti servis.Hoholo Mudovski wrote:Mi smo svoje poklonili, a sada ćemo kupovati od Amerike + za hitne službe smo uzeli vrtolete i posade u najam i to plaćamo talijanima i španjolcima...AssadNaPodmornici wrote:. Isto je tako moguće da su ovdje bili i ovi naši helikopteri
Mala napomena za one koji ne znaju: bez ovlaštenog servisa a isti daje proizvođač il netko koga on ovlasti za to ne možeš dobiti uporabnu dozvolu za letenje, prevedeno: nema servisa = nema letenja.
A napomena je da smo mi poklonili, a Amerika nam prodaje...
U ovom dilu jedna strana, u biti dvije puše, a jedna zarađuje...
Hoholo Mudovski wrote:AssadNaPodmornici wrote:Neka smo poklonili, imam informacije da smo se riješili praktički svih granata iz domovinskog rata kao i većine haubica. I još više im trebamo poslati. Šteta što RH nije uložila 200-300 milijuna eura u ove Češke granate. Sve političke stranke i velika većina RH populacije je na strani Ukraine i šteta što Plenki ne šalje još više para
Nitko vam ne brani da ispravite nepravdu što novac ide samo u Vatikan, a sekta koja ima veliki broj vjernika ne dobija ništa. Počnite slupljati članarine.
plaćaš porez u državi gdje su sve političke stranke od desnih do lijevih na strani Ukrajine. i većina populacije. i šaljemo mi 0.35% BDPa Ukrajini, u postocima više nego Amerika iako s obzirom da imamo veliki ekonomski rast, ja bih uduplao pomoć Ukrajini.
Većina Rh populacije to podržava.
Šandor Winnetou dislikes this post
AssadNaPodmornici wrote:Hoholo Mudovski wrote:AssadNaPodmornici wrote:Neka smo poklonili, imam informacije da smo se riješili praktički svih granata iz domovinskog rata kao i većine haubica. I još više im trebamo poslati. Šteta što RH nije uložila 200-300 milijuna eura u ove Češke granate. Sve političke stranke i velika većina RH populacije je na strani Ukraine i šteta što Plenki ne šalje još više para
plaćaš porez u državi gdje su sve političke stranke od desnih do lijevih na strani Ukrajine. i većina populacije. i šaljemo mi 0.35% BDPa Ukrajini, u postocima više nego Amerika iako s obzirom da imamo veliki ekonomski rast, ja bih uduplao pomoć Ukrajini.
Većina Rh populacije to podržava.
tko je populaciju išta pitao ?
vidjećemo na slijedećim izborima koliko se populacija slaže s odlukama kleptokracije na vlasti u pojedinim državama...
u britaniji su pala dva premijera od početka sukoba širih razmjera u ukrajini...
u njemačkoj je pala premijerka...
tektonske su promjene u nizozemskoj...
francuski seljaci špricaju govnima po zgradama vlade...
bruxelles gori...
najnovije portugal...
ovo iz glave, što mi je prvo došlo...
To ništa nemora biti vezano za UA.
Nova Britanska vlada podržava UA jednako žestoko kao i prethodna.
Nova nizozemska isto tako.
Nova Hrvatska vlast na čelu HDZ isto tako. Ako pobjedi opozicija i oni će.
Meloni koja je desnica u Italiji koja je napravila neke vrhunske stvari, tipa zabranila je crve i žohare da se to uopće može prodavati u Italiji i još neke gluposti, šalje oružje.
Francuska desna opozicija, ovih dana se izjašnjava da ne podržavaju Putina.
Možda seljaci se sa pravom bune radi Eu regulacija i ukidanja subvencija ali ne znači da su ti seljaci odmah na strani diktatora i zločinca koji šalje zakurac stotine tisuća i Rusa i Ukrainca u smrt a njegovi savjetnici svako malo prijete da će gađati nuklearnim oružjem Europu.
Nova Britanska vlada podržava UA jednako žestoko kao i prethodna.
Nova nizozemska isto tako.
Nova Hrvatska vlast na čelu HDZ isto tako. Ako pobjedi opozicija i oni će.
Meloni koja je desnica u Italiji koja je napravila neke vrhunske stvari, tipa zabranila je crve i žohare da se to uopće može prodavati u Italiji i još neke gluposti, šalje oružje.
Francuska desna opozicija, ovih dana se izjašnjava da ne podržavaju Putina.
Možda seljaci se sa pravom bune radi Eu regulacija i ukidanja subvencija ali ne znači da su ti seljaci odmah na strani diktatora i zločinca koji šalje zakurac stotine tisuća i Rusa i Ukrainca u smrt a njegovi savjetnici svako malo prijete da će gađati nuklearnim oružjem Europu.
Da Britanska vlada, kao i ostatak kabale podržava Ukrajinu onda bi joj bilo stalo do Ukrajine i me bi joj slali krš od materijala za rat nego bi joj podlali f35 i sve ostalo novo, pa da borba bude barem približno ravnopravna.
Ovako su postavke samo na izbacivanje Rusije iz balansa, a ne njen poraz.
Oni su Ukrajinu u startu otpisali i žrtvovali za svoje dobitke. Legitimno, ali ne humano.
Tko želi vjerovati u bajke neka vjeruje, ali Rusi ovo ne mogu izgubiti.
Oni su Ukrajinu u startu otpisali i žrtvovali za svoje dobitke. Legitimno, ali ne humano.
propaganda čini čuda, ako je osoba iti malo labilnija...Hoholo Mudovski wrote:Da Britanska vlada, kao i ostatak kabale podržava Ukrajinu onda bi joj bilo stalo do Ukrajine i me bi joj slali krš od materijala za rat nego bi joj podlali f35 i sve ostalo novo, pa da borba bude barem približno ravnopravna.
do prije 2 godine su oni koji nisu htjeli nositi maske ili se cijepiti bili ubojice...
danas su oni koji nisu na strani ukrajine u najmanju ruku saučesnici u ubojstvu nedužne ukrajinske nejači...
#ostaniodgovoranT. wrote:propaganda čini čuda, ako je osoba iti malo labilnija...Hoholo Mudovski wrote:Da Britanska vlada, kao i ostatak kabale podržava Ukrajinu onda bi joj bilo stalo do Ukrajine i me bi joj slali krš od materijala za rat nego bi joj podlali f35 i sve ostalo novo, pa da borba bude barem približno ravnopravna.
do prije 2 godine su oni koji nisu htjeli nositi maske ili se cijepiti bili ubojice...
danas su oni koji nisu na strani ukrajine u najmanju ruku saučesnici u ubojstvu nedužne ukrajinske nejači...
#vjerujstruci ( tabak, akrap,... )
Ja sam protiv cijepiva(za novinarsku gripu) i nisam nosio maske niti tada niti sada i imao sam posljedice zbog toga od strane države.
Putin je bio korona paničar kao ovi zapadni žohari.
Zelenski i Ukrajina je bila jedna od slobodnijih korona zemalja, tamo su mjere bilo kao u "Bosni".
Tada su i bili naslovi "panika, većina UA izbjeglica nije cijepljena".
Putin je terorizirao Ruse mjerama, bio je zaključan u podrumu dvije godine kao safet, i tu mu je vjerojatno izgorio mozak kao safetu pa kao i safet je ospjednut ratovima, mrtvima, sakaćenima i zagrobnim životom. ne bi me čudilo da tako i ovaj svršava na slike mrtvih i osakaćenih ukrajinaca i rusa.
Ukrajincima naravno da bi preporučio pregovore, čak evo zovu Ruse na pregovore u Švicarsku
-Rusi odbijaju.
Tu ste jedino u pravo što Zapad ograničava Ukrajinu.
Trebaju poslati par stotina F35 aviona, i sve one rakete koje lete od 50 do 2000km i dati im dozvolu da sa tim raketama(a zapad ih proizvodi na tisuće, možda kaska u proizvodnji granta a i to se popravlja, ali proizvode gomilu avioraketa velikog dometa) i dati im dozvolu da skrše svaku Rusku rafineriju nafte.
I onda bi rat bio gotov za pola godine jer Rusija ne bi od čega imala financirati rat, od nafte dobijaju 500 milijardi $ godišnje što trpaju u rat i socijalni mir.
ali bi onda pijani Medvedev prijetio nuk oružjem , a ove švabe od pičkica se plaše. Aj barem Macron babojebac je uzgojio muda, podsjetio je Ruse da i FR ima 300 atomskih bombi i može svaki Ruski grad veći od Makarske pogoditi radioaktivnom gljivom..
tako da rat ide do daljnjega, ne odlučujemo niti mi niti vi, najviše o ratu odlučuje Putin, pa onda Ukrajinci i Zelenski pa svi ostali.
Putin je bio korona paničar kao ovi zapadni žohari.
Zelenski i Ukrajina je bila jedna od slobodnijih korona zemalja, tamo su mjere bilo kao u "Bosni".
Tada su i bili naslovi "panika, većina UA izbjeglica nije cijepljena".
Putin je terorizirao Ruse mjerama, bio je zaključan u podrumu dvije godine kao safet, i tu mu je vjerojatno izgorio mozak kao safetu pa kao i safet je ospjednut ratovima, mrtvima, sakaćenima i zagrobnim životom. ne bi me čudilo da tako i ovaj svršava na slike mrtvih i osakaćenih ukrajinaca i rusa.
Ukrajincima naravno da bi preporučio pregovore, čak evo zovu Ruse na pregovore u Švicarsku
-Rusi odbijaju.
Tu ste jedino u pravo što Zapad ograničava Ukrajinu.
Trebaju poslati par stotina F35 aviona, i sve one rakete koje lete od 50 do 2000km i dati im dozvolu da sa tim raketama(a zapad ih proizvodi na tisuće, možda kaska u proizvodnji granta a i to se popravlja, ali proizvode gomilu avioraketa velikog dometa) i dati im dozvolu da skrše svaku Rusku rafineriju nafte.
I onda bi rat bio gotov za pola godine jer Rusija ne bi od čega imala financirati rat, od nafte dobijaju 500 milijardi $ godišnje što trpaju u rat i socijalni mir.
ali bi onda pijani Medvedev prijetio nuk oružjem , a ove švabe od pičkica se plaše. Aj barem Macron babojebac je uzgojio muda, podsjetio je Ruse da i FR ima 300 atomskih bombi i može svaki Ruski grad veći od Makarske pogoditi radioaktivnom gljivom..
tako da rat ide do daljnjega, ne odlučujemo niti mi niti vi, najviše o ratu odlučuje Putin, pa onda Ukrajinci i Zelenski pa svi ostali.
michaellcmacha likes this post
Moja prva puska koju sam dobio u ratu je bila dar mrtvog cetnika kojega je ljubusak Jozo roknio iz snajpera.AssadNaPodmornici wrote:Neka smo poklonili, imam informacije da smo se riješili praktički svih granata iz domovinskog rata kao i većine haubica. I još više im trebamo poslati. Šteta što RH nije uložila 200-300 milijuna eura u ove Češke granate. Sve političke stranke i velika većina RH populacije je na strani Ukraine i šteta što Plenki ne šalje još više para
Niko mi je nije poklonio
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
Page 26 of 54 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 40 ... 54
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema