Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 40 of 54
Page 40 of 54 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 47 ... 54
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Užas: Rusi gađaju jadnim Ukrajincima hidroelektrane.
To je ratni zločin.
Struju najviše koriste žene, djeca i starci.
------------------------------------------------------------
Rusija je napala hidroelektrane Kaniv i Dnjestar. Samo prošlog tjedna, HE Dnipro je pogođena, prije razorne štete na brani Kakhovka. Ovi nemilosrdni napadi imaju za cilj osakatiti ukrajinsko gospodarstvo izazivanjem pustoši u vitalnim energetskim sustavima i ekologiji
https://twitter.com/maria_avdv/status/1773740610324766924
To je ratni zločin.
Rusija je napala hidroelektrane Kaniv i Dnjestar. Samo prošlog tjedna, HE Dnipro je pogođena, prije razorne štete na brani Kakhovka. Ovi nemilosrdni napadi imaju za cilj osakatiti ukrajinsko gospodarstvo izazivanjem pustoši u vitalnim energetskim sustavima i ekologiji
crvenkasti- Posts : 29707
2014-04-17
crvenkasti wrote:Užas: Rusi gađaju jadnim Ukrajincima hidroelektrane.
To je ratni zločin.
Ukrajinka pozvala na Instagramu sve koji zele doci kod nje na veceru ,a priprema za jelo ruske bebe.Rusi joj spustili raketu kraj zgrade,srusili joj pola stana pa sad cvili i pita se sta ju je snashlo.Ona mi je paradigma ovih ovdje sa foruma.Kada osjete na svojoj kozi sta znachi ruski medo,rece sebi ,u jebo te i cmizdrit ce ko ova kurvetina.Mislim ono,hajde da takvu psinu smisli neki muskarac jos bi mogao i shvatiti ali jedna zena koja vjerojatno i nije nikada bila majka da tako nesto stavi na internet je objasnjivo samo da je mentalno bolesna.E pa uzivaj u svojoj vecheri kurvetino ukrajinska.
https://twitter.com/vicktop55/status/1773690151635472546/video/2
Sad vidimo da smo se zajebali, i da nećemo uspjeti pobijediti Rusiju.
Možda bismo trebali početi pregovarati o završetku rata?
Ali kako da pregovaramo s Putinom kad smo bili blesavi i optužili ga da je ratni zločinac?
Što sad da radimo?
Možda bismo trebali početi pregovarati o završetku rata?
Ali kako da pregovaramo s Putinom kad smo bili blesavi i optužili ga da je ratni zločinac?
Što sad da radimo?
crvenkasti-
2014-04-17
Rekao sam ja da oni nisu normalan narodmentalitet wrote:crvenkasti wrote:Užas: Rusi gađaju jadnim Ukrajincima hidroelektrane.
To je ratni zločin.
Ukrajinka pozvala na Instagramu sve koji zele doci kod nje na veceru ,a priprema za jelo ruske bebe.Rusi joj spustili raketu kraj zgrade,srusili joj pola stana pa sad cvili i pita se sta ju je snashlo.Ona mi je paradigma ovih ovdje sa foruma.Kada osjete na svojoj kozi sta znachi ruski medo,rece sebi ,u jebo te i cmizdrit ce ko ova kurvetina.Mislim ono,hajde da takvu psinu smisli neki muskarac jos bi mogao i shvatiti ali jedna zena koja vjerojatno i nije nikada bila majka da tako nesto stavi na internet je objasnjivo samo da je mentalno bolesna.E pa uzivaj u svojoj vecheri kurvetino ukrajinska.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
Dakle Njemačka koja je refugies wilkomenzi & open borders ingenierima, ukratko trpačina je poslala policiju da zamjeni ukrajinsko topovsko meso na granici s Moldavijom i sprječava Ukrajince da kao izbjeglice dođu na Zapad.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
Dakle Njemačka koja je refugies wilkomenzi & open borders ingenierima, ukratko trpačina je poslala policiju da zamjeni ukrajinsko topovsko meso na granici s Moldavijom i sprječava Ukrajince da kao izbjeglice dođu na Zapad.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
to rusija treba likvidirati pod hitno...Hoholo Mudovski wrote:Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
predstavlja direktno sudjelovanje njemačke policije u ratu na strani ukrajine...
dakle su strana u sukobu protiv rusije...
kao i razni dobrovoljci, plaćenici i sl., potpuno ista stvar...
Konjino glupa pa to i liči na vas srbementalitet wrote:crvenkasti wrote:Užas: Rusi gađaju jadnim Ukrajincima hidroelektrane.
To je ratni zločin.
slobodane pošalji nam salate, jest ćemo Hrvate
2014-04-16
Normalno. Ukrainci moraju ostati u Ukraini, puška u ruke, dolazi milijun granata, stižu avioni, proizvodi se milijun dronova ali treba netko svime time upravljati, neće se Rusi uništiti sami od sebeHoholo Mudovski wrote:Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
Šandor Winnetou likes this post
ne razumijem ovo da je trpačina poslala policiju na hranicu da spriječi bježanje Ukrajinaca na zapadT. wrote:Hoholo Mudovski wrote:Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
tko koga mijenja , tko koga sprječava, koja svrha policije
tko postaje topovsko meso
2014-04-16
AssadNaPodmornici wrote:Normalno. Ukrainci moraju ostati u Ukraini, puška u ruke, dolazi milijun granata, stižu avioni, proizvodi se milijun dronova ali treba netko svime time upravljati, neće se Rusi uništiti sami od sebeHoholo Mudovski wrote:Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
jesam li ja jednom i više puta pisala da sređuju Ukre
ne bijelu rasu
taje o tome
ako i Švabe sudjeluju u tome
najebasmo i mi
stalno govorim da se radi o rasnom ratu
ali i glupi rusi nisu bijeli
čemu sve ovo
tko stoji u pozadini ( ljudi bez k....? i bez osobnih iskaznica širom naše države ali ne kao beznačajna skupina, nadziru sve bitno, upravljaju, nadziru sve pojedince... preuzeli nas)
ako se radi o njima i nas su već preuzeli- sređuju nas
EU ih prihvatila
o kojem se narodu radi koji skrivaju svoju pripadnost
ajde malo o ovoj mogućnosti pišite
T. nastavlja komentar da treba srediti zapad
ne radi se o zapadu nego o toj skupini
treba otići u Ukrajinu, uzeti dnk mrtvih i vidjeti koga šalju na front
namjerno istrebljenje
zato rat ne staje
nije kako kažete kabali u interesu završiti rat
dobro im ide istrebljenje
tu svakodnevno pišemo o Ukrima a unutar Hrvatske rade nam o glavi
sve su vas već nadišli
to znate- šutite
2014-04-16
AssadNaPodmornici wrote:Normalno. Ukrainci moraju ostati u Ukraini, puška u ruke, dolazi milijun granata, stižu avioni, proizvodi se milijun dronova ali treba netko svime time upravljati, neće se Rusi uništiti sami od sebeHoholo Mudovski wrote:Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
Kad dođu nove granate i dronovi, Ukrajinci će pobijediti.
crvenkasti-
2014-04-17
YekeYeke likes this post
ne serki višecrvenkasti wrote:AssadNaPodmornici wrote:Normalno. Ukrainci moraju ostati u Ukraini, puška u ruke, dolazi milijun granata, stižu avioni, proizvodi se milijun dronova ali treba netko svime time upravljati, neće se Rusi uništiti sami od sebeHoholo Mudovski wrote:Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
nego iza ponoći- Sretan ti Uskrs
2014-04-16
Tako su rekli na početku kada su bili tečajevi za molotovljeve koktele.crvenkasti wrote:AssadNaPodmornici wrote:Normalno. Ukrainci moraju ostati u Ukraini, puška u ruke, dolazi milijun granata, stižu avioni, proizvodi se milijun dronova ali treba netko svime time upravljati, neće se Rusi uništiti sami od sebeHoholo Mudovski wrote:Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
Uglavnom u Ukrajini se.traži oko milion ljudi koji izbjegavaju odgovoriti na vojni poziv i čekaju osloboditelje, a koje aktivno lovaju službe po ulicama.
I očito je broj vojnika koji je stradao malo veći od onog broja što je našmrkani izjavio pa dolaze popunjavati švabe a i francuzi gledaju kako bi došli braniti Dnjepar...
Što je bliži kraj to su i odluke iracionalnije poput ove u kojoj Njemačka pušta čađave mujage izbjeglice u EU, a brani ulazak plavokosim i plavookim kršaćanima
švabe mijenjaju ukrajinsku vojsku na granici s moldavijom koja tu stoji kako bi spriječili bijeg ukrajinaca preko granice u moldaviju...immortal wrote:ne razumijem ovo da je trpačina poslala policiju na hranicu da spriječi bježanje Ukrajinaca na zapadT. wrote:Hoholo Mudovski wrote:Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
a ti ukrajinci koje su švabe zamijenili, idu s granice s modavijom u okolicu avdivke gdje će postati topovsko meso...
misliš li da su zahvalni na njemačkoj "pomoći ?
Možda neće pobijediti ali neće niti izgubiti.crvenkasti wrote:AssadNaPodmornici wrote:Normalno. Ukrainci moraju ostati u Ukraini, puška u ruke, dolazi milijun granata, stižu avioni, proizvodi se milijun dronova ali treba netko svime time upravljati, neće se Rusi uništiti sami od sebeHoholo Mudovski wrote:Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
Za dobiti rat trebaju skršiti sve Ruske rafinerije i da jača potpora zapada
Davno sam napisao da će rusiju slomiti ekonomija koja se ne može porediti sa zapadom( kao u hladnom ratu). Bilo je oko toga, moram reći, dobronamjerne rasprave no vrijeme je pokazalo da sam bio na dobrom tragu. Ukri znaju što je ktiptonit za ruZiju i sad imaju mogućnost na jeftini način to i iskoristiti i sjebati cijelu rusku ekonomiju a samim tim izazvati i kolaps na bojištu. Dugoročno gledano ruskim banditima je bolje da počnu stvarati izlaznu strategiju kao ameri iz Vijetnama ili Afganistana, sve drugo će po njih biti katastrofa.AssadNaPodmornici wrote:Možda neće pobijediti ali neće niti izgubiti.crvenkasti wrote:AssadNaPodmornici wrote:Normalno. Ukrainci moraju ostati u Ukraini, puška u ruke, dolazi milijun granata, stižu avioni, proizvodi se milijun dronova ali treba netko svime time upravljati, neće se Rusi uništiti sami od sebeHoholo Mudovski wrote:Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
AssadNaPodmornici likes this post
Ruska vojska bi mogla biti kao WW1 1917. Do zuba naoružana, a u državi revolucija jer ekonomija se urušila.Šandor Winnetou wrote:Davno sam napisao da će rusiju slomiti ekonomija koja se ne može porediti sa zapadom( kao u hladnom ratu). Bilo je oko toga, moram reći, dobronamjerne rasprave no vrijeme je pokazalo da sam bio na dobrom tragu. Ukri znaju što je ktiptonit za ruZiju i sad imaju mogućnost na jeftini način to i iskoristiti i sjebati cijelu rusku ekonomiju a samim tim izazvati i kolaps na bojištu. Dugoročno gledano ruskim banditima je bolje da počnu stvarati izlaznu strategiju kao ameri iz Vijetnama ili Afganistana, sve drugo će po njih biti katastrofa.AssadNaPodmornici wrote:Možda neće pobijediti ali neće niti izgubiti.crvenkasti wrote:AssadNaPodmornici wrote:Normalno. Ukrainci moraju ostati u Ukraini, puška u ruke, dolazi milijun granata, stižu avioni, proizvodi se milijun dronova ali treba netko svime time upravljati, neće se Rusi uništiti sami od sebeHoholo Mudovski wrote:Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
WW2 ekonomiju su im održavali Ameri naravno a sada im to nafta radi. Aj dobra stvar za RU je što su kapitalistička ekonomija, ali ako gdje UA može dobiti rat to je da skrše RU industriju nafte.
Na čemu temelljite svoje tvrdnja da je ruska ekonomija u lošem stanju?
Naprotiv, pune se novine iz svih krajeva svijeta o porastu i uzletu ruskog gospodarstva.
War in Ukraine: Sanctions against Russia have had limited effect
The Russian economy, expected to grow by 2.6% in 2024, has only been slightly hampered by the retaliatory measures taken after the invasion, which are largely being circumvented via India and China.
https://www.lemonde.fr/en/economy/article/2024/02/23/war-in-ukraine-sanctions-against-russia-have-limited-effect_6551263_19.html
-------------------------------
Russia’s economy once again defies the doomsayers
In the two years following Vladimir Putin’s invasion of Ukraine, Russia’s economy has repeatedly defied the doomsayers. A financial collapse, widely predicted in the spring of 2022, never came to pass.
https://www.economist.com/finance-and-economics/2024/03/10/russias-economy-once-again-defies-the-doomsayers
Russia's economy going strong
Two years of sanctions have failed to weaken the Russian economy enough to stop it waging war against Ukraine. If anything, the opposite has happened: Russia's economy grew by 3.6% in 2023.
https://www.dw.com/en/russias-economy-going-strong/video-68315706
IMF raises Russia growth outlook as war boosts economy
New 2024 forecast of 2.6% rise doubles previous prediction and prompts questions over sanctions against Moscow
https://www.ft.com/content/21a5be9c-afaa-495f-b7af-cf937093144d
itd, td......
Naprotiv, pune se novine iz svih krajeva svijeta o porastu i uzletu ruskog gospodarstva.
War in Ukraine: Sanctions against Russia have had limited effect
The Russian economy, expected to grow by 2.6% in 2024, has only been slightly hampered by the retaliatory measures taken after the invasion, which are largely being circumvented via India and China.
https://www.lemonde.fr/en/economy/article/2024/02/23/war-in-ukraine-sanctions-against-russia-have-limited-effect_6551263_19.html
Russia’s economy once again defies the doomsayers
In the two years following Vladimir Putin’s invasion of Ukraine, Russia’s economy has repeatedly defied the doomsayers. A financial collapse, widely predicted in the spring of 2022, never came to pass.
https://www.economist.com/finance-and-economics/2024/03/10/russias-economy-once-again-defies-the-doomsayers
Russia's economy going strong
Two years of sanctions have failed to weaken the Russian economy enough to stop it waging war against Ukraine. If anything, the opposite has happened: Russia's economy grew by 3.6% in 2023.
https://www.dw.com/en/russias-economy-going-strong/video-68315706
IMF raises Russia growth outlook as war boosts economy
New 2024 forecast of 2.6% rise doubles previous prediction and prompts questions over sanctions against Moscow
https://www.ft.com/content/21a5be9c-afaa-495f-b7af-cf937093144d
itd, td......
crvenkasti-
2014-04-17
T. wrote:amonijev nitrat je nužni sastojak svakog ekspoziva...AssadNaPodmornici wrote:a slušaj EU+USA imaju 900 milijuna stanovnika.. ako ne mogu se nositi sa Rusijom u proizvodnji tih cijevi i baruta , onda neka se upucaju u glavu.
ovo ispod je proizvodnja amonijevog nitrata u svijetu 2019. ...
rusija proizvodi cca 10x više od SAD-a i cca 9x više od poljske...
ostali su "patuljci" u toj industriji, nisu vrijedni ni spomena...
jel ti sada jasno zašto se tzv. zapad ne može mjeriti s rusijom u proizvodnji granata ?
sve da imaju proizvodne kapacitete, nemaju čime puniti te granate...
odnosno imaju, ali 6x manje o rusije same...
Nije amonijev nitrat glavna ulazna sirovina. U proizvodnji baruta i eksploziva najbitnija je proizvodnja tehničkih gasova vodonika i dušika koji se koriste za sintezu amonijaka. Amonijev nitrat je vještačko gnojivo KAN koji se proizvodi u Kutini. Dušik se dobija iz zraka.
Amonijak se koristi za sintezu dušične kiseline. Industrijskim putem se proizvodi razblažena koncentrirana dušična kiselina oko 50%.
Tako dobijena dušična kiselina se frakcijski destilira na 98-99%
Koncentrirana dušična kiselina glavna je sirovina u proizvodnji nitro spojeve. NITROceluloza i NITROglicerin za barut, triNITROtoluene TNT za eksploziv,
Toluen je je aromatski ugljikovodik i dobija se iz sirovog benzola. A sirovi benzol se dobija iz nafte i kamenog uglja koksa. Frankcijski se destilira. On se koristi za pripremu TNT-a.
Prošle godine neki pametnjakovići u Ukrajini digli su u vazduh plinovod preko kojeg je proizveden amonijak u Ukrajini. Debili i idioti.
https://www.voanews.com/a/kremlin-says-ammonia-pipeline-blast-is-negative-for-black-sea-grain-deal-/7129143.html
U Rusiji amonijak proizvode iz plina.
YekeYeke-
2019-05-13
Enlarge this imageClick to see fullsize wrote:
Products[edit]
Agricultural Products[edit]
- Ammonia – TogliattiAzot produces up to 3 million tons of ammonia per year. In 1993, ammonia unit AM 76 was fully automated by Honeywell, and again in late 2015.[21] In 2001, the European Bank for Reconstruction and Development approved a loan for $40 million for expansion of ammonia production.[22]
- Liquid Ammonia – TogliattiAzot's total output of liquid ammonia in 2014 was 2.9 million tons.[23] In 2015, Houston based KBR Inc. was awarded a contract to revamp the existing seven ammonia plants in Tolyatti.[24]
- Urea – The construction of a new Urea plant was commissioned by TogliattiAzot in 2015.[25]
Materials Science[edit]
- Urea Formaldehyde Concentrate (UFC) – The development of Urea Formaldehyde Concentrate (UFC) was patented by TogliattiAzot in 1998.[26] The company produces two grades of UFC: a processing granular nitrogen, and a resin base at the company's factory at Sheksninsky. In 2006, TogliattiAzot opened a 25,000 tonne UFC facility bringing production capacity to around 40,000 tonnes.[27]
- Carbonic Acid – Togliattizot runs a process plant for the production of liquid carbonic acid and the processing of ammonia waste.[28]
- Basalt Fiber and Film – High-strength basalt fiber is produced and utilized by TogliattiAzot at all its plants. The basalt fiber is used as a non-flammable thermal insulator.[28]
- Ceramic Production – TogliattiAzot runs a successful brick making factory in Toylatti reported to produce in excess of 60 million bricks per year.[28]
- Consumer Goods – TogliattiAzot owns a consumer goods manufacturing company producing home and office furniture as well as window and door frames.[29] Items are sold in the Samara region and across Russia.[30]
YekeYeke-
2019-05-13
i srbi su svoje sređivali kad su se povlačili iz Hr... Oluja nprT. wrote:švabe mijenjaju ukrajinsku vojsku na granici s moldavijom koja tu stoji kako bi spriječili bijeg ukrajinaca preko granice u moldaviju...immortal wrote:ne razumijem ovo da je trpačina poslala policiju na hranicu da spriječi bježanje Ukrajinaca na zapadT. wrote:Hoholo Mudovski wrote:Ako je ovo točno ovo je vrhunac ludila kod kabale.
A možda su u kukuruzu
Ono totalno pogubljeno
a ti ukrajinci koje su švabe zamijenili, idu s granice s modavijom u okolicu avdivke gdje će postati topovsko meso...
misliš li da su zahvalni na njemačkoj "pomoći ?
mene poslali ..... a iza rata ni radno mjesto normalno, danas mi i zemlju kradu
šta treba pričati o ratu
normalno je da Ukri ne daju van iz države ali je glupo da sve ostale zemlje koje se boje napada rusa misle kako za njih Ukri moraju riješiti situaciju
2014-04-16
Page 40 of 54 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 47 ... 54
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema