Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 18 of 50
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Dalje.
Za sada Ruska jesenska kontra izgleda da je katastrofalno propala sa gubicima za koju će njihovoj industriji trebati više mjeseci.
Amerika priprema novi paket pomoći od 400 milijuna usd, nizozemska je izglasala vojnu potporu Ukraini od novih 500 milijuna dolara, toliko otprilike i Danska prije koji tjedan. Njemačka je za ovu jesen za Ukr isplanirala preko 1 milijardu eura vojne pomoći.
Mene zanima jel onaj naš Zubak koji je dobio pare da u Bosni proizvede 100 000 minobacakih granata isporučio iti jednu granatu Ukraini. I ako nije što rade naše institucije? Zar trebamo javljati Ukrainskim tajnim službama o čemu se radi?
Za sada Ruska jesenska kontra izgleda da je katastrofalno propala sa gubicima za koju će njihovoj industriji trebati više mjeseci.
Amerika priprema novi paket pomoći od 400 milijuna usd, nizozemska je izglasala vojnu potporu Ukraini od novih 500 milijuna dolara, toliko otprilike i Danska prije koji tjedan. Njemačka je za ovu jesen za Ukr isplanirala preko 1 milijardu eura vojne pomoći.
Mene zanima jel onaj naš Zubak koji je dobio pare da u Bosni proizvede 100 000 minobacakih granata isporučio iti jednu granatu Ukraini. I ako nije što rade naše institucije? Zar trebamo javljati Ukrainskim tajnim službama o čemu se radi?
AssadNaPodmornici- Posts : 22332
2018-06-14
I dalje "outcome" od ovoga rata izgleda kao Sj i Južna Koreja podjela na linijama tko je osvojio osvojio.
jedan video gubitaka od jučer.
samo u ovu snimku, UKR su "podvalili" uništavanje BUK sustava ovo ljeto. u komentarima je netko stavio geolokaciju.
Ostali gubici su novi.
jučer je baš bilo dosta videa RU gubitaka i nešto UA gubitaka(koje sam stavio).
Evo zbroj gubitaka na južnom pravcu, od kada je počela kontra - od tamo 1.lipnja do 3. studenog/novembra
Gubici su -vizualno potvrđeni - izjednačeni.
n summary:
507 UA losses vs. 585 RU losses
Total losses minus drones and trucks:
474 UA losses vs 479 RU losses
Ti gubici ipak više koriste Rusima , to jest koristili su, jer je Ukrajina izgubila 1/3 donirane zapadne pomoći, a nisu ostvarili uspjeha izuzev par sela.
Rusi gubici iako otprilike isti kao UA gubici su bili daleko ispod Ruske vojne industrije.
Zbog toga su Rusi uspjeli tjekom ljeta skupiti dosta oružja i zato su krenuli sada u napade.
Napade koji po meni propadaju spetakularno.
ovo su gubici na Avdiivki samo. Rusi su još imali propale napade na Ugljedaru, Kupjansku i još drugim pravcima oko Donjecka.
In summary: 209 RU losses vs. 14 UA losses
15:1 gubici u tehnici.
Naravno to ne znači da su gubici u ljudstvu 15 Rusa za 1 UA vojnika, jer su Rusi cijelu Avdijevku zasuli sa stotinama FAB bombi, sigurno je poginulo nešto UA vojnika , i kada uspiju Rusi preživjeti mine, javeline, dronove kamikaze, kazetno streljivo i dođu do prvih rovova, onda nastane borba prsa u prsa gdje ginu i UA vojnici i Rusi podjednako, ali sve jedno i gubici u ljudstvu su sigurno višestruko veći na strani Rusije jer prema desecima i desecima snimki, RU oklop bude uništen često kilometrima prije prvih UA položaja.
Naravno i RU kako rekoh nanosi gubitke UA vojnicima, nešto dronovima kamikazama, dronovima koji bacaju bombe, artiljeirom i FAB bombama i ako uspiju preživjeti vatru i dođu prsa u prsa onda se Rusi bore, jer nazad ne mogu preko otvorenog polja, jedina im je šansa da zauzmu UA rov i tu se ugnjezde
Isto tako kod Ugljedara su Rusi u jednom napadu popušili 18komada tehnike a nema dokaza da je iti jedan UA oklop uništen.
Kod Kupjanska su Rusi malo napredovali prije mjesec dana, a sada im napadi propadaju uz snimke uništene tehnike.
Međutim u protunapadima UA vojska također ima gubitke, kao prije par dana kada su pokušali manji napada kod Avdijevke, a ošćteno/napušteno - 1 Leo2 i 3 Američka BradleyM2.
Andrew Perpetua, analitičar obavještajnih podataka koji broji gubitke vozila u 22-mjesečnom ratu Rusije protiv Ukrajine, uočio je nakon zadnjeg sudara ruskih marinaca s ukrajinskom 72. brigadom na svojim statističkim tablicama razmjere dostojne katastrofe. Perpetua je samo u jednom danu, prošloga četvrtka, na temelju izvora otvorenog koda izbrojao preko 60 oštećenih, uništenih i napuštenih ruskih tenkova i oklopnih vozila. Istodobno, prijavljeno je samo 17 oštećenih, uništenih i napuštenih ukrajinskih vozila. Bilo je i gorih ratnih dana za Ruse u posljednje dvije godine, ali ne baš puno.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski jezgrovito je sažeo ruski debakl: “Neprijatelj je pokušao napredovati u smjeru Vuhledara, ali su ga naši vojnici iznova zaustavili, nanijevši neprijatelju goleme gubitke: deseci razbijenih vozila, mnogo poginulih i ranjenih”.
Pogledajte rusku kataklizmu kod Vuhledara: u jednom danu izgubili su 60 tenkova i borbenih vozila. I nije im prvi put
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski jezgrovito je sažeo ruski debakl: “Neprijatelj je pokušao napredovati u smjeru Vuhledara, ali su ga naši vojnici iznova zaustavili, nanijevši neprijatelju goleme gubitke: deseci razbijenih vozila, mnogo poginulih i ranjenih”.
Pogledajte rusku kataklizmu kod Vuhledara: u jednom danu izgubili su 60 tenkova i borbenih vozila. I nije im prvi put
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Ima dosta videa RU gubitaka ali evo meni dva najzanimljivija
kompilacija dronova kamikaza - meni je najzanimljivije uništavanje TOSa i Terminatora
ovdje su gubici u artiljeriji. Meni je najzanimljiviji video uništavanja dva brutalna 203mm Piona
kompilacija dronova kamikaza - meni je najzanimljivije uništavanje TOSa i Terminatora
ovdje su gubici u artiljeriji. Meni je najzanimljiviji video uništavanja dva brutalna 203mm Piona
Čini se da je Meloni potvrdila ono što se već odavno zna. Zapadu je pun kurac ovog rata. Skužili da ne mogu pobjediti...
Hoće li zapadne sile uskoro početi vršiti pritisak na Kijev tražeći od njih da pregovaraju s Rusijom? Zelenski tvrdi da se o tome ni ne raspravlja, no drugi izvori navode kako je to sve češća tema rasprave kod ukrajinskih saveznika. Naime, kako izvještava američki NBC, pozivajući se na svoje izvore, od Ukrajine će se uskoro zatražiti da pregovara s Rusijom te da im preda dio teritorija koji se nalazi pod ruskom kontrolom.
Aktualno:
• Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovno je potvrdio svoj stav da nije vrijeme za pregovore s Rusijom. Također je opovrgnuo da ga bilo koji zapadni čelnici pritišću da to učini.
Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen u Kijevu poručio je: "Svi znaju moj stav, koji se podudara sa stavom ukrajinskog društva... Danas nitko ne vrši pritisak na mene da pregovaram, niti jedan od čelnika EU-a ili Sjedinjenih Država... Da mi sada sjednemo s Rusijom, razgovaramo i damo joj nešto - to se neće dogoditi".
• No, iako Zelenski tvrdi da nema nikakvog pritiska na njega, sve je više informacija koje sugeriraju drugačije.
Naime, kako prenosi američki kanal NBC, pozivajući se na visokog američkog dužnosnika i još jednog bivšeg visokog dužnosnika, u tijeku su razgovori kako bi se definiralo čega bi se Ukrajina mogla odreći kako bi osigurala mirovni sporazum s Rusijom.
NBC je izvijestio da su dužnosnici rekli da su predstavnici više od 50 zemalja koje podržavaju Ukrajinu, uključujući članice NATO-a, pokrenuli tu temu još prošlog mjeseca. Američki i europski dužnosnici sve su više zabrinuti da je rat na mrtvoj točki, jer se ukrajinska protuofenziva nije uspjela probiti.
"Dužnosnici su također privatno rekli da Ukrajina vjerojatno ima samo do kraja godine ili nedugo nakon toga prije nego što bi trebali započeti hitniji razgovori o mirovnim pregovorima", izvijestio je NBC. "Američki dužnosnici podijelili su svoja stajališta o takvom vremenskom rasporedu s europskim saveznicima", rekli su dužnosnici.
• Ruske snage sada su usredotočene na zauzimanje tvornice koksa u Avdivki, prema riječima gradonačelnika Vitalija Barabaša. Britanski obavještajci sugeriraju da je Rusija pretrpjela velike gubitke u napadu na ovaj grad, no unatoč tome ne odustaju.
• Talijanski ministar obrane Guido Crosetto rekao je da "još nije došlo vrijeme" za ukrajinsko-ruske pregovore o prekidu vatre.
Za list Quotidiano Nazionale poručio je: "Podrška Kijevu sa Zapada i EU-a je nepromijenjena. Ukrajina se bori za zaštitu svog suvereniteta, kao i za poštivanje međunarodnog prava. Očito je da se trajni mir ne može temeljiti samo na vojnim akcijama. Potreban je politički 'prekid vatre'. Za to još nije sazrelo vrijeme".
• Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je da će pokušati olakšati parlamentarnu ratifikaciju članstva Švedske u NATO-u koliko god je to moguće, ali je dodao da Stockholm još uvijek nije poduzeo dovoljno poteza protiv kurdskih militanata.
• Rusija se namjerava držati moratorija o zabrani nuklearnih testova unatoč povlačenju ratifikacije Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih testova, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova. No, neki smatraju da bi Rusija ipak mogla uskoro izvesti prvi nuklearni test nakon više desetljeća.
RAT U UKRAJINI, 620. DAN:Kraj je blizu? Izvori sugeriraju da će zapadne sile uskoro zatražiti od Kijeva da pregovara s Rusijom te da joj prepusti dio teritorija u zamjenu za prekid sukoba
Hoće li zapadne sile uskoro početi vršiti pritisak na Kijev tražeći od njih da pregovaraju s Rusijom? Zelenski tvrdi da se o tome ni ne raspravlja, no drugi izvori navode kako je to sve češća tema rasprave kod ukrajinskih saveznika. Naime, kako izvještava američki NBC, pozivajući se na svoje izvore, od Ukrajine će se uskoro zatražiti da pregovara s Rusijom te da im preda dio teritorija koji se nalazi pod ruskom kontrolom.
Aktualno:
• Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovno je potvrdio svoj stav da nije vrijeme za pregovore s Rusijom. Također je opovrgnuo da ga bilo koji zapadni čelnici pritišću da to učini.
Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen u Kijevu poručio je: "Svi znaju moj stav, koji se podudara sa stavom ukrajinskog društva... Danas nitko ne vrši pritisak na mene da pregovaram, niti jedan od čelnika EU-a ili Sjedinjenih Država... Da mi sada sjednemo s Rusijom, razgovaramo i damo joj nešto - to se neće dogoditi".
• No, iako Zelenski tvrdi da nema nikakvog pritiska na njega, sve je više informacija koje sugeriraju drugačije.
Naime, kako prenosi američki kanal NBC, pozivajući se na visokog američkog dužnosnika i još jednog bivšeg visokog dužnosnika, u tijeku su razgovori kako bi se definiralo čega bi se Ukrajina mogla odreći kako bi osigurala mirovni sporazum s Rusijom.
NBC je izvijestio da su dužnosnici rekli da su predstavnici više od 50 zemalja koje podržavaju Ukrajinu, uključujući članice NATO-a, pokrenuli tu temu još prošlog mjeseca. Američki i europski dužnosnici sve su više zabrinuti da je rat na mrtvoj točki, jer se ukrajinska protuofenziva nije uspjela probiti.
"Dužnosnici su također privatno rekli da Ukrajina vjerojatno ima samo do kraja godine ili nedugo nakon toga prije nego što bi trebali započeti hitniji razgovori o mirovnim pregovorima", izvijestio je NBC. "Američki dužnosnici podijelili su svoja stajališta o takvom vremenskom rasporedu s europskim saveznicima", rekli su dužnosnici.
• Ruske snage sada su usredotočene na zauzimanje tvornice koksa u Avdivki, prema riječima gradonačelnika Vitalija Barabaša. Britanski obavještajci sugeriraju da je Rusija pretrpjela velike gubitke u napadu na ovaj grad, no unatoč tome ne odustaju.
• Talijanski ministar obrane Guido Crosetto rekao je da "još nije došlo vrijeme" za ukrajinsko-ruske pregovore o prekidu vatre.
Za list Quotidiano Nazionale poručio je: "Podrška Kijevu sa Zapada i EU-a je nepromijenjena. Ukrajina se bori za zaštitu svog suvereniteta, kao i za poštivanje međunarodnog prava. Očito je da se trajni mir ne može temeljiti samo na vojnim akcijama. Potreban je politički 'prekid vatre'. Za to još nije sazrelo vrijeme".
• Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je da će pokušati olakšati parlamentarnu ratifikaciju članstva Švedske u NATO-u koliko god je to moguće, ali je dodao da Stockholm još uvijek nije poduzeo dovoljno poteza protiv kurdskih militanata.
• Rusija se namjerava držati moratorija o zabrani nuklearnih testova unatoč povlačenju ratifikacije Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih testova, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova. No, neki smatraju da bi Rusija ipak mogla uskoro izvesti prvi nuklearni test nakon više desetljeća.
Izvori:
al-Jazeera | news.sky.com | cnbc.com | The Guardian_________________
I ask not for a lighter burden, but for broader shoulders.
AlfaOmega- Posts : 10398
2015-09-11
I na kraju će Zelenski pristati na ono što je trebalo biti dogovoreno još u Turskoj potkraj ožujka 2022. Žali samo nepotrebno stradalih života zbog iluzije da se mere pobjediti. Ali to ga je sve zapad navuka na tanak led. Taj isti kojem je sad pun kurac rata.
Nakon Minska Rusi im više ne vjeruju.
crvenkasti-
2014-04-17
AlfaOmega wrote:I na kraju će Zelenski pristati na ono što je trebalo biti dogovoreno još u Turskoj potkraj ožujka 2022. Žali samo nepotrebno stradalih života zbog iluzije da se mere pobjediti. Ali to ga je sve zapad navuka na tanak led. Taj isti kojem je sad pun kurac rata.
Ne znamo ništa o tom sporazumu, osim da je Putin mahao sa nekim papirem koji je de facto bio kapitulacija Ukrajine. Pa tko bi normalan pristao na kapitulaciju? Osim toga, ta Ruska "kapitulacija" je podrazumjevala doslovno totalno ukidanje UA vojske, što bi značilo ---
par godina kasnije "evo Ukrajinci ne poštuju sporazum, moramo u novu specijalnu vojnu operaciju" a onda bi drugi put Rusi bili "pametniji" , a Ukrajinci imali još manje vojske. A zapad tada ne bi možda iz x razloga kurcem mrdnuo.
Pa nitko normalan neće pristati na to.
Bolje ovako i "zamrznuti sukob" , neka im ostane par tih razrušenih gradova što su osvojili tipa Bahmut i Mariopol gdje više nikada neće biti života, i 2 onako osrednja grada koja su osvojili Berdijansk/Melitopol(veličine Osijek/Rijeka) a zato će UA vojska biti naoružana do zuba i samo će čekati priliku.. makar za 10-20-30godina
u Rusiji je demografija očajna, muslimani im se množe, pazite čitajte li malo Ruske telegram kanale? Svako malo komentari oko čečenije, asevi tamo provode "mobilizaciju" gomilaju oružje, a u suštini nisu jedan jebeni metak ispalili prema Ukrajincima.
Kada je išao Prigožin na Moskvu - Kadirov je dobio zapovjed da ga zaustavi, došao kada je sve bilo gotovo.
Sada razmislite radi koga ovi provode mobilizaciju i skupljaju oružje i vježbaju vojsku :) (da radi Rusa)
I Dagenestan ne izgleda puno bolji itd.
Kada buknu sranja, lako Ukrajinci mogu ušetati u taj izgubljeni teritorij.
u ukrajini će se desiti hrvatsko podunavlje.
pitanje je samo koliko će rusija platiti.
ništa drugo.
prorusi u ukrajini su kao i srbi u hrvatskoj.
predali nuklearno.
da su ga ostavili kuraz bi putler kreno u "tri dana" avanturu.
treba jebat rusiju dok ne krepaju.
pitanje je samo koliko će rusija platiti.
ništa drugo.
prorusi u ukrajini su kao i srbi u hrvatskoj.
predali nuklearno.
da su ga ostavili kuraz bi putler kreno u "tri dana" avanturu.
treba jebat rusiju dok ne krepaju.
2014-12-30
Pristati će na gore od toga... U međuvremenu su se prisajedinile 4 regije s maticom.AlfaOmega wrote:I na kraju će Zelenski pristati na ono što je trebalo biti dogovoreno još u Turskoj potkraj ožujka 2022. Žali samo nepotrebno stradalih života zbog iluzije da se mere pobjediti. Ali to ga je sve zapad navuka na tanak led. Taj isti kojem je sad pun kurac rata.
Sada imaju izbor, pojesti govno ili izgubiti još 4.
Slava
28 poginulih i +50 ranjenih
Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov naredio je istragu incidenta u kojem je u petak poginulo oko 20 vojnika dok su se okupili u selu u blizini prve linije fronta bojišnice na ceremoniji dodjele zapovjedničkih nagrada. Vojnici 128. brigade okupili su se u petak ujutro u jednom selu u Zaporožskoj oblasti kako bi primili odlikovanja povodom Dana artiljerije. Vojska je saopćila da su Rusi napali 128. samostalnu brdsko-jurišnu brigadu baziranu u Mukačevu projektilom Iskander-M.
Ukrajinci dijelili odlikovanja u blizini prve linije fonta, Rusi ih napali raketama
Ukrajinci dijelili odlikovanja u blizini prve linije fonta, Rusi ih napali raketama
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
Da je nagrada bila za protuzračnu obranu mogli bi im prigovoriti, ovako su stradali od artiljerije. Nagrade uručiti drugoj strani u sukobu.RayMabus wrote:Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov naredio je istragu incidenta u kojem je u petak poginulo oko 20 vojnika dok su se okupili u selu u blizini prve linije fronta bojišnice na ceremoniji dodjele zapovjedničkih nagrada. Vojnici 128. brigade okupili su se u petak ujutro u jednom selu u Zaporožskoj oblasti kako bi primili odlikovanja povodom Dana artiljerije. Vojska je saopćila da su Rusi napali 128. samostalnu brdsko-jurišnu brigadu baziranu u Mukačevu projektilom Iskander-M.
Ilija je dobro primijetio, ukrajinska vojska nema tog luksuznog manevarskog prostora da bi si dozvolila greške kakve su rusi radili... nikakve se skupne ceremonije i proslave ne mogu provoditi na bojišnici ili u blizini bojišnice... moderno ratovanje je iznjedrilo uzrečicu (sky have eyes)AssadNaPodmornici wrote:
28 poginulih i +50 ranjenih
2015-08-08
Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
RU gubici za 10 mjesec.
Zanimljivo iako su ovo ogromni gubici, ipak je cijela 2023 dosta manja nego 2022 . Dole u komentarima imate cilu raspravu
Zanimljivo iako su ovo ogromni gubici, ipak je cijela 2023 dosta manja nego 2022 . Dole u komentarima imate cilu raspravu
Američki bradley sa 25mm topom , spalio cijeli šumarak.. ovako mi se čini da koristi airburst streljivo.. u tom slučaju si jedino siguran ako si ispod zemlje
Sjećate se kada sam govorio da izbor onoga Fiće u Slovačkoj da neće ništa značajno promjeniti što se tiče Slovačke pomoći Ukrajini?
Zašto?
Jer prvo Slovačka je poslala sve što je valjalo u svom arsenalu- S300 bateriju, oklopna vozila i tenkove, artiljeriju, avijaciju(sve sovjetsko) i municiju. Dakle i da hoće nemaju više ništa poslati.
Jedino gdje je Slovačka korisna, jest proizvodnja streljiva, nekog oružja, te popravci i remont. I da će oni i to i dalje nastaviti raditi, samo će municiju prodati Amerima pa će Ameri prosljediti preko Poljske Ukrajincima umjesto da ide direktno --
i naravno to će se i dogoditi.
Zašto?
Jer prvo Slovačka je poslala sve što je valjalo u svom arsenalu- S300 bateriju, oklopna vozila i tenkove, artiljeriju, avijaciju(sve sovjetsko) i municiju. Dakle i da hoće nemaju više ništa poslati.
Jedino gdje je Slovačka korisna, jest proizvodnja streljiva, nekog oružja, te popravci i remont. I da će oni i to i dalje nastaviti raditi, samo će municiju prodati Amerima pa će Ameri prosljediti preko Poljske Ukrajincima umjesto da ide direktno --
i naravno to će se i dogoditi.
Novoimenovani slovački premijer Robert Fico, koji je u početku izrazio zabrinutost zbog smanjenja vojne pomoći Ukrajini, sada je izjavio da nema namjeru ometati izvozne aktivnosti privatnih obrambenih tvrtki. Reuters je citirao Fica, koji je rekao: 'Kada tvrtka želi proizvoditi oružje i izvoziti ga, neće biti miješanja u te radnje.
AssadNaPodmornici- Posts : 22332
2018-06-14
Ukri prže ruske dronove
https://twitter.com/TrentTelenko/status/1721708212515197098?t=9T8LRkgevDjZKlVbEpSFWA&s=19
https://twitter.com/TrentTelenko/status/1721708212515197098?t=9T8LRkgevDjZKlVbEpSFWA&s=19
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 18 of 50