Njemačka uvodi carine na jeftine kineske e-autiće jer su puno jeftiniji od njihovih evropskih
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Njemačka uvodi carine na jeftine kineske e-autiće jer su puno jeftiniji od njihovih evropskih
Ringo10 wrote:Pitanje je treba li im uopće da rade benzincemarcellus wrote:
Da, benzinac ne znaju napravit, ali nije ih ni briga za to. Kina želi prva na svijetu imat kompletno elektrificiran vozni park. Tamo su autobusi već skoro svi na struju.
Ti zapadni Europljani su se toliko uljuljkali u svoju tehnološku superiornost da su potpuno zaboravili pratiti šta se zbiva oko njih. Ovaj rat u Ukrajini im je najveća glupost kao i Rusiji i to će ih sve zajedno sjebat do kraja.
Zapadna Europa je u kurcu jer ih pored svega jebe i migranstka kriza na koju nemaju odgovora, jedino je pitanje kako će Ameriuka isplivat iz svega ovoga
pa ne treba im, to je tehnologija 20. stoljeća, koji će im to kurac.
Naravno, EU je bahata i ne prati i ne kuži stvari.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Re: Njemačka uvodi carine na jeftine kineske e-autiće jer su puno jeftiniji od njihovih evropskih
evo pogledao za teslu model 3 je garancija 120.000 milja za baterije (192.000 km)
nakon 200 tkm jebiga auto je za smeće ionak
Pored mjesta Cinovec u njemačko-češkoj pograničnoj oblasti je pravo blago. Oko tri do pet posto svjetskih rezervi litija nalazi se u blizini tog mjesta - najveće nalazište u Europi. Cinovec je udaljen oko 100 kilometara od češke prijestolnice Praga.
Taj vrlo lak metal je posljednjih godina dobio na važnosti. Litij se koristi, između ostalog, u proizvodnji baterija i akumulatora a energetska tranzicija i elektromobilnost su trenutno teško zamislivi bez litijskih baterija. Cijena te sirovine je u međuvremenu toliko porasla da bi se i Češkoj isplatila eksploatacija. No to bi moglo dovesti do velikih promjena, piše DW.
Naime, prema analizi Češke privredne komore, Češka je iscrpila sve dosadašnje izvore privrednog rasta. Prema tome, zemlji prijeti privredna stagnacija u narednim godinama. Premijer Petr Fiala se nada da bi eksploatacija litija mogla postati novi poticaj češkom gospodarstvu. Kada je početkom rujna premijer predstavio svoju viziju razvoja zemlje u narednih trideset godina, naveo je šest oblasti u koje bi Češka u budućnosti morala strateški ulagati. Pritom je govorio i o litiju i ulaganju u njegovo eksploatiranje, što je mnoge iznenadilo.
„Litij je ključna sirovina za elektromobilnost, posebno za skladištenje električne energije. Zato radimo na tome da počnemo s eksploatacijom što je prije moguće, idealno 2026. godine“, rekao je Fiala.
Zemlja u srcu Europe u euforiji zbog ogromnih nalazišta ‘bijelog zlata‘: ‘Ovo bi nas moglo izvući...‘
Taj vrlo lak metal je posljednjih godina dobio na važnosti. Litij se koristi, između ostalog, u proizvodnji baterija i akumulatora a energetska tranzicija i elektromobilnost su trenutno teško zamislivi bez litijskih baterija. Cijena te sirovine je u međuvremenu toliko porasla da bi se i Češkoj isplatila eksploatacija. No to bi moglo dovesti do velikih promjena, piše DW.
Naime, prema analizi Češke privredne komore, Češka je iscrpila sve dosadašnje izvore privrednog rasta. Prema tome, zemlji prijeti privredna stagnacija u narednim godinama. Premijer Petr Fiala se nada da bi eksploatacija litija mogla postati novi poticaj češkom gospodarstvu. Kada je početkom rujna premijer predstavio svoju viziju razvoja zemlje u narednih trideset godina, naveo je šest oblasti u koje bi Češka u budućnosti morala strateški ulagati. Pritom je govorio i o litiju i ulaganju u njegovo eksploatiranje, što je mnoge iznenadilo.
„Litij je ključna sirovina za elektromobilnost, posebno za skladištenje električne energije. Zato radimo na tome da počnemo s eksploatacijom što je prije moguće, idealno 2026. godine“, rekao je Fiala.
Zemlja u srcu Europe u euforiji zbog ogromnih nalazišta ‘bijelog zlata‘: ‘Ovo bi nas moglo izvući...‘
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
kaj ga ti sereš to je za ne bilivit.marcellus wrote:evo pogledao za teslu model 3 je garancija 120.000 milja za baterije (192.000 km)
danas auto normalno provoza 500 000.
ti zapneš i nemreš se dići.
kada ti na tabletu rikne baterija buš cvilkal.
samo se nadaj da je unutar garancije.
da sada dođem kod tebe i idem mjerit bateriju s našim ovlaštenim uređajem, kladio bi se u janjca da je kapacitet na 95%
srećom zime nisu jake pa ti ne bu krepala.
majmune ti bulazniš kao da nitko od nas nema li-ionsku bateriju. meni mob nakon 2g ode u kiki zbog baterije, ali ja se nedam.
punjač i vozi.
imam lenovo, tebi sam dao rezervni punjač, baterija odavno u komi, ali radi frajer. nikaj mu nije, a ne dam 400€za bateriju.
kupio sam neki asus pasus, tak nekaj za 500€ da sam mobilan jer baterija trenutno traje 12h, ali sam gledao da je zamjenjiva eventualno da kupim drugu.
sereš po partijskom nalogu.
2014-12-30
2014-12-30
NATRIJEVE BATERIJE
Kineska revolucija: Stiže električni automobil za 60.000 kuna s dosegom od 300 kilometara
Električni automobil BYD Seagull trebao bi pokrenuti masovni prelazak na struju
autoklub.hr
[url=https://twitter.com/intent/tweet?text=Kineska revolucija%3A Sti%C5%BEe elektri%C4%8Dni automobil za 60.000 kuna s dosegom od 300][/url]
[size=39]
[/size]Kineski automobilski div BYD najavio je revoluciju na tržištu električnih automobila. Sredinom iduće godine, kineska će marka predstaviti model Seagull koji će biti njihov prvi model na tržištu s natrijevim baterijama.
Natrijeve baterije su mnogo jeftinije, sigurnije i trajnije od litijevih, iako im je glavni nedostatak što nude manju gustoću energije. Zbog tog će razloga u početku biti ugrađene samo u električna vozila malog i srednjeg dosega.
BYD Atto 3 (ilustracija)
BYD Auto
Električni automobil BYD Seagull trebao bi pokrenuti masovni prelazak na struju, a radi se o 3,6 metara dugom automobilu s pet sjedala koji će imati doseg od 300 kilometara.
Cijena? 8000 eura!
Kako navodi BYD, natrijeve baterije trenutno mogu proizvoditi po cijeni od 88 eura po kWh (slična cijena litijskim baterijama), no kako se proizvodnja bude povećavala, kineski proizvođač se nada smanjiti ovaj trošak na 68 eura/kWh.
BYD Atto 3 (ilustracija)
BYD Auto
Ovim potezom BYD bi otvorio put prema jeftinom električnom automobilu, ali i napravio zaštitu od nezaustavljivog rasta cijene litija, koja je ove godine već narasla 145 posto.
Kineska revolucija: Stiže električni automobil za 60.000 kuna s dosegom od 300 kilometara
Električni automobil BYD Seagull trebao bi pokrenuti masovni prelazak na struju
autoklub.hr
[url=https://twitter.com/intent/tweet?text=Kineska revolucija%3A Sti%C5%BEe elektri%C4%8Dni automobil za 60.000 kuna s dosegom od 300][/url]
[size=39]
[/size]Kineski automobilski div BYD najavio je revoluciju na tržištu električnih automobila. Sredinom iduće godine, kineska će marka predstaviti model Seagull koji će biti njihov prvi model na tržištu s natrijevim baterijama.
Natrijeve baterije su mnogo jeftinije, sigurnije i trajnije od litijevih, iako im je glavni nedostatak što nude manju gustoću energije. Zbog tog će razloga u početku biti ugrađene samo u električna vozila malog i srednjeg dosega.
BYD Atto 3 (ilustracija)
BYD Auto
Električni automobil BYD Seagull trebao bi pokrenuti masovni prelazak na struju, a radi se o 3,6 metara dugom automobilu s pet sjedala koji će imati doseg od 300 kilometara.
Cijena? 8000 eura!
Kako navodi BYD, natrijeve baterije trenutno mogu proizvoditi po cijeni od 88 eura po kWh (slična cijena litijskim baterijama), no kako se proizvodnja bude povećavala, kineski proizvođač se nada smanjiti ovaj trošak na 68 eura/kWh.
BYD Atto 3 (ilustracija)
BYD Auto
Ovim potezom BYD bi otvorio put prema jeftinom električnom automobilu, ali i napravio zaštitu od nezaustavljivog rasta cijene litija, koja je ove godine već narasla 145 posto.
2014-04-16
meni super izgleda ovaj auto
2014-04-16
koliko struje potroši za tih 300 km
2014-04-16
zašto ne naprave auto koji puni sam sebe
umjesto antene stave vjetrenjaču
što brže voziš vjetrenjača se brše okreće i proizvodi struju
turbo sa 4 vjetrenjače na kotačima tj na kotače ugraditi sistem koji proizvodi struju dok se okreću
ima li ovdje tko stručan da napravimo moj model
umjesto antene stave vjetrenjaču
što brže voziš vjetrenjača se brše okreće i proizvodi struju
turbo sa 4 vjetrenjače na kotačima tj na kotače ugraditi sistem koji proizvodi struju dok se okreću
ima li ovdje tko stručan da napravimo moj model
Last edited by immortal on 16/9/2023, 20:31; edited 2 times in total
2014-04-16
ovisi koliko imaš hampera sa sobom.immortal wrote:koliko struje potroši za tih 300 km
2014-12-30
immortal likes this post
veber wrote:kaj ga ti sereš to je za ne bilivit.marcellus wrote:evo pogledao za teslu model 3 je garancija 120.000 milja za baterije (192.000 km)
da sada dođem kod tebe i idem mjerit bateriju s našim ovlaštenim uređajem, kladio bi se u janjca da je kapacitet na 95%
majmune ti bulazniš kao da nitko od nas nema li-ionsku bateriju. meni mob nakon 2g ode u kiki zbog baterije, ali ja se nedam.
punjač i vozi.
imam lenovo, tebi sam dao rezervni punjač, baterija odavno u komi, ali radi frajer. nikaj mu nije, a ne dam 400€za bateriju.
kupio sam neki asus pasus, tak nekaj za 500€ da sam mobilan jer baterija trenutno traje 12h, ali sam gledao da je zamjenjiva eventualno da kupim drugu.
Koji to auto normalno provoza 500 tisuća osim Toyote land cruiser? Niti jedan.
Naprotiv, auti se danas rade tako da imaju vrlo ograničen rok trajanja. Nakon neke kilometraže ih se više ne isplati održavat i popravljat.
200.000 je ono kolko većina auta danas izdrži, nakon toga su za smeće
corollu sam bacio u cios s 800 000, limarijamarcellus wrote:veber wrote:kaj ga ti sereš to je za ne bilivit.marcellus wrote:evo pogledao za teslu model 3 je garancija 120.000 milja za baterije (192.000 km)
punjač i vozi.
Koji to auto normalno provoza 500 tisuća osim Toyote land cruiser? Niti jedan.
Naprotiv, auti se danas rade tako da imaju vrlo ograničen rok trajanja. Nakon neke kilometraže ih se više ne isplati održavat i popravljat.
200.000 je ono kolko većina auta danas izdrži, nakon toga su za smeće
genesis sam prodao s 350 000
sonatu s 250 000
astru s 500 000
kćerin renault sada ima 250 000
burazov mercedes 400 000
o čemu ti bulazniš?
ja neki put napravim mjesečno više nego ti i žena u godini, zajedno s dva auta.
i opet lupetaš gdje nemaš pojma. danas se auti rade bolji nego ikada, a da bi budale kao ti kupovali novog nebitni dijelovi se oslabljuju.
recimo lak, pa umetci na branicima, pa gumeni premaz preko plastike u kabini koji počne se ljuštiti.
sve to za debilčeke od 200 000 i smeće.
desi se da se razleti getriba ili zariba motor. minorno. auto industrija kao i moda traži ekipu kao što si ti.
2014-12-30
s tim da mi se popale sva moguća svjetla na komandnoj ploči.
na amg sam promjenio ulje nakon 30 000. ne bi ni tada da mi šef nije zaprijetio.
spike za malu djecu i marcelusa.
toyota je vidjela diesel ako bi bio na rezervi negdje na autoputu.
na amg sam promjenio ulje nakon 30 000. ne bi ni tada da mi šef nije zaprijetio.
spike za malu djecu i marcelusa.
toyota je vidjela diesel ako bi bio na rezervi negdje na autoputu.
2014-12-30
ne znam, ja ni jedan auto nisam držao preko 200 tisuća, nije se više isplatilo krpat ih
Ženin Ford je sad na 150.000 i svako malo treba nešto sredit, električni prozor, kočioni cilindar, pumpa za vodu, svako malo nešto. A auto ne vrijedi soma eura nakon tolko godina. Držimo ga jer nam dobro dođe auto rezerve za svaki slučaj, čisto zato ga krpam
Mazda je isto na 140, sad moram na servis po nju, račun će bit preko 3 soma
a to je kao neuništiv auto
a to je kao neuništiv auto
marcellus wrote:evo pogledao za teslu model 3 je garancija 120.000 milja za baterije (192.000 km)
cak i opel comodore prede 600 000 km i opet se proda
puno auta prede preko 200 000
marcellus wrote:ne znam, ja ni jedan auto nisam držao preko 200 tisuća, nije se više isplatilo krpat ih
ako redovno servisiras i opcenito odrzavas auto bez problema moze trajat preko 200 tisuca
nego kad je elektricno auto toliko dobra tehnologija zasto se ne pusti da to trziste odluci
ovdje elektricno auto nece niko, ja jos ni jedno nisam na ulici vidio, doslovno ni jedno
ovdje elektricno auto nece niko, ja jos ni jedno nisam na ulici vidio, doslovno ni jedno
veber and Hoholo Mudovski like this post
zapad je sa izmisljotonom o imanentnoj klimatskoj katastrofi i posljedicno ideologijom odrzivog razvoja i degrowth sranju sam sebi nistava privredu, odnosno zeleni marksisti i njihovi neizabrani gospodari to cine. To je plan star par desetljeca
Hoholo Mudovski likes this post
prckov wrote:marcellus wrote:evo pogledao za teslu model 3 je garancija 120.000 milja za baterije (192.000 km)
cak i opel comodore prede 600 000 km i opet se proda
puno auta prede preko 200 000
to je krš
Similar topics
» ''Kenwood Kenon ulagačima: Dođite! Hrvati su puno jeftiniji nego radnici u EU''
» Uvodi se PDV i za jeftine paketiće iz Kine
» Kina: Mi ćemo s Rusijom radit zajedničke vojne vježbe na Baltiku a protiv NATO saveza nakon šta nam EU uvede carine na e-autiće i započme trgovački rat
» Trump uvodi carine na proizvode iz EU
» Peking uvodi carine na američku robu
» Uvodi se PDV i za jeftine paketiće iz Kine
» Kina: Mi ćemo s Rusijom radit zajedničke vojne vježbe na Baltiku a protiv NATO saveza nakon šta nam EU uvede carine na e-autiće i započme trgovački rat
» Trump uvodi carine na proizvode iz EU
» Peking uvodi carine na američku robu
Page 4 of 7