Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 27 of 50
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
longi je na sušenju 1 dan, cijelo popodne pijan spama, pobrisa sam 40njegovih spam komentara, nakon više upozorenja da ide spamat negdje drugdje .. jebiga. sutra kada se otrizniš , nastavljaš dalje, ako ćeš spamati pijan pls idi negdje drugdje da nemoram ja trošit pola sata samo da brišem tvoj spam
AssadNaPodmornici- Posts : 22332
2018-06-14
Ukrajinski izvor.
Francuski laki tenkovi su defacto smeće. Dovoljno je da granata padne negdje blizu može geler od Ruske granate probiti Francuski laki tenk. U jednoj takvoj situaciji posada je Francuskog oklopnog tenka je izginula. to citiram same Ukrajince u komentarima
Jebiga, tenk je dizajniran za borbu sa crncima po africi koji imaju kalaše i džipove..
Francuski laki tenkovi su defacto smeće. Dovoljno je da granata padne negdje blizu može geler od Ruske granate probiti Francuski laki tenk. U jednoj takvoj situaciji posada je Francuskog oklopnog tenka je izginula. to citiram same Ukrajince u komentarima
Jebiga, tenk je dizajniran za borbu sa crncima po africi koji imaju kalaše i džipove..
Brutalna snimka Ukrajinskog čišćenja Ruskih rovova.
Jedan zarobljeni Rus imao je skrivenu granatu, sva sreća UKR vojnik ga snimio i riješio.
Ovi ostali Rusi što su preživjeli i predali se , uredno pokupljeni , popričano sa njima, dobili cigare i idu u ratnozarobljeništvo.
iskreno barem na ovom videu Ukr vojska izgleda kao Američki marinci, ono obuka ,fizički izgled, ponašanje, odjeća.. i ono cili nabrijani, ono čak i uzbuđeni dok idu u napad, vidi se ovom sa crvenom bradom da je potomak Vikinga (cca 10% Ukrainaca su direktni potomci vikinza, oni se i razlikuju od ostalih slavena koji jesu u velikom broju plavi ali ovi potomci vikinga baš imaju ono jake skandinavske crte lica kakve nemaju niti skandinavci danas).. inače primjetio sam i ja i drugi da takvi baš dominiraju u ovim udarnim grupama UKR vojske što jurišaju prsa u prsa
ovi jadni Rusi izgledaju kao Njemački Volkssturm iz 1945, barem na ovom videu
Piglet likes this post
AssadNaPodmornici wrote:
Brutalna snimka Ukrajinskog čišćenja Ruskih rovova.
Jedan zarobljeni Rus imao je skrivenu granatu, sva sreća UKR vojnik ga snimio i riješio.
Ovi ostali Rusi što su preživjeli i predali se , uredno pokupljeni , popričano sa njima, dobili cigare i idu u ratnozarobljeništvo.
iskreno barem na ovom videu Ukr vojska izgleda kao Američki marinci, ono obuka ,fizički izgled, ponašanje, odjeća.. i ono cili nabrijani, ono čak i uzbuđeni dok idu u napad, vidi se ovom sa crvenom bradom da je potomak Vikinga (cca 10% Ukrainaca su direktni potomci vikinza, oni se i razlikuju od ostalih slavena koji jesu u velikom broju plavi ali ovi potomci vikinga baš imaju ono jake skandinavske crte lica kakve nemaju niti skandinavci danas).. inače primjetio sam i ja i drugi da takvi baš dominiraju u ovim udarnim grupama UKR vojske što jurišaju prsa u prsa
ovi jadni Rusi izgledaju kao Njemački Volkssturm iz 1945, barem na ovom videu
Link ti ne šljaka.
Link radi provjerio sam, mora se kliknit na njega jer je +18.
A drugi je problem twiter je uveo ograničenje koliko možeš dnevno vidjeti postova, mislim da se radi oko 500 u 24 sata.. tako ako se nekima desi da vise na twiteru neće vidjeti do sutra, osim ako se ne logiraju na neki drugi acc
Lancet gađanje na Ukrajinski S-300 radar
vidi se kako posada bježi. i fora je izgleda što lancet nije pogodio najvažniji dio radarsku instalaciju, nego ili je falio ili je pogodio sprijeda gdje je motor. na kraju se vidi kako se ukrajinci vraćaju nakon napada lancetom , i vjerojatno gase požar. da je pogodio radarsku stanicu, možeš cijelu bateriju bacit u smeće, (barem privremeno dok ili ne nabaviš novi radar što je teško , ili ne znam jel moguće umrežiti S-300 sa nekim zapadnim radarima a i njh nemaju puno).. ovako ako je pogođen samo prednji dio kamiona a nije se proširio požar, to se popravi kroz par dana, pa i kraće odvojiš prikolicu sa radarom i spojiš je na drugi kamion
Zagoreni Njemački LeoA4 negdje
Inače nije sva RU vojska sastavljena od loše motivirane sirotinje i sitnih kriminalaca. imaju pun kurac high tech igračka koji bez problema uništaaju zapadu tehniku i obučenih profića.. inače rat bi bio gotov jel da
video sam opet novi video od K52 helikoptera, opet 3 komada UKR tehnike uništena..
tko hoće neka analizira
ovi Ruski K52 helikopteri koji su bili zakurac na početku rata (radi moćne UKR sovjetske PZO obrane, i tisuća američkih projektila stinger što su vojnici imali na fronti) , u obrani su totalno druga priča.
Ukrajinci kada šalju vojsku u napad, jednostavno nemaju PZO sustava da ih prate. Ovi nesretni zapadni PZO sustavi zanimljvo , srednjeg i velikog dometa su pun kurac manje mobilni i manjeg dometa nego sovjetski. to je radi doktrine ratovanja, jer zapad zadnjih 50godina pretpostavlja da će imati zračnu dominaciju i nije toliko uloženo u razvoj PZO tehnologije.
SSSR, i Rusija obrnuto - znaju da neće imati zračnu dominaciju, pa su ulagali u razvoj PZO sustava, i napravili su da budu mobilni i da mogu pratit brigade.
I sada Ukrajina koja je potrošila sovjetske rakete za BUKove i mobilne S-300 sustave, ima problema da se nosi sa ovim helikopterima. Oni sa 6-10km udaljenosti probuše i zapadni oklop bez da ga ovaj vidi, a nemaš ga sa čime obriti.
iako UKR ministarstvo obrane objavi "evo danas smo srušili jedan K52 helikopter" nažalost nema dokaza da je iti jedan oboren u zadnjih mjesec dana od kada je krenula kontra ofanziva. Moguće da je neki pogođen dok je bio na zemlji krstarećim raketama ali i za to nema dokaza.
Jedino što je Wagner napravio gadne gubitke Rusima u avijacij.
zato Ukrajincima treba hitno zapadna avijacija, i zapadnjaci moraju napraviti PZO sustave srednjeg dometa da budu dosta mobilni
evo čitam na wiki Francuski Croatale PZO sustavi kratkog dometa bi mogli tu uletiti. A Ukrajinci jedva da išta imaju od toga.
Umjesto da se NATO organizira i proizvede im par desetaka ovih francuskih Croatale jer imaju radare i rakete dometa da bi trebali uhvatiti Ruske K52 helikoptere. ovako zbog toga ofenziva ide sporo.
Mine i K52 helići nanose najveće gubitke Ukrajincima
A drugi je problem twiter je uveo ograničenje koliko možeš dnevno vidjeti postova, mislim da se radi oko 500 u 24 sata.. tako ako se nekima desi da vise na twiteru neće vidjeti do sutra, osim ako se ne logiraju na neki drugi acc
Lancet gađanje na Ukrajinski S-300 radar
vidi se kako posada bježi. i fora je izgleda što lancet nije pogodio najvažniji dio radarsku instalaciju, nego ili je falio ili je pogodio sprijeda gdje je motor. na kraju se vidi kako se ukrajinci vraćaju nakon napada lancetom , i vjerojatno gase požar. da je pogodio radarsku stanicu, možeš cijelu bateriju bacit u smeće, (barem privremeno dok ili ne nabaviš novi radar što je teško , ili ne znam jel moguće umrežiti S-300 sa nekim zapadnim radarima a i njh nemaju puno).. ovako ako je pogođen samo prednji dio kamiona a nije se proširio požar, to se popravi kroz par dana, pa i kraće odvojiš prikolicu sa radarom i spojiš je na drugi kamion
Zagoreni Njemački LeoA4 negdje
Inače nije sva RU vojska sastavljena od loše motivirane sirotinje i sitnih kriminalaca. imaju pun kurac high tech igračka koji bez problema uništaaju zapadu tehniku i obučenih profića.. inače rat bi bio gotov jel da
video sam opet novi video od K52 helikoptera, opet 3 komada UKR tehnike uništena..
tko hoće neka analizira
ovi Ruski K52 helikopteri koji su bili zakurac na početku rata (radi moćne UKR sovjetske PZO obrane, i tisuća američkih projektila stinger što su vojnici imali na fronti) , u obrani su totalno druga priča.
Ukrajinci kada šalju vojsku u napad, jednostavno nemaju PZO sustava da ih prate. Ovi nesretni zapadni PZO sustavi zanimljvo , srednjeg i velikog dometa su pun kurac manje mobilni i manjeg dometa nego sovjetski. to je radi doktrine ratovanja, jer zapad zadnjih 50godina pretpostavlja da će imati zračnu dominaciju i nije toliko uloženo u razvoj PZO tehnologije.
SSSR, i Rusija obrnuto - znaju da neće imati zračnu dominaciju, pa su ulagali u razvoj PZO sustava, i napravili su da budu mobilni i da mogu pratit brigade.
I sada Ukrajina koja je potrošila sovjetske rakete za BUKove i mobilne S-300 sustave, ima problema da se nosi sa ovim helikopterima. Oni sa 6-10km udaljenosti probuše i zapadni oklop bez da ga ovaj vidi, a nemaš ga sa čime obriti.
iako UKR ministarstvo obrane objavi "evo danas smo srušili jedan K52 helikopter" nažalost nema dokaza da je iti jedan oboren u zadnjih mjesec dana od kada je krenula kontra ofanziva. Moguće da je neki pogođen dok je bio na zemlji krstarećim raketama ali i za to nema dokaza.
Jedino što je Wagner napravio gadne gubitke Rusima u avijacij.
zato Ukrajincima treba hitno zapadna avijacija, i zapadnjaci moraju napraviti PZO sustave srednjeg dometa da budu dosta mobilni
evo čitam na wiki Francuski Croatale PZO sustavi kratkog dometa bi mogli tu uletiti. A Ukrajinci jedva da išta imaju od toga.
Umjesto da se NATO organizira i proizvede im par desetaka ovih francuskih Croatale jer imaju radare i rakete dometa da bi trebali uhvatiti Ruske K52 helikoptere. ovako zbog toga ofenziva ide sporo.
Mine i K52 helići nanose najveće gubitke Ukrajincima
Piglet likes this post
Bogami ovo je ono što pričam o tome kako UKR pomalo dobija artiljerijski rat.
Jučer sam vidio snimku gdje je uništen Ruski BM27 URAGAN.
A gle ovo.
Uništena najveći SPG na svijetu Ruski PION(imaju ih i Ukrajinci brutalno oružje, razvijeno u SSSRu)
Nisam se nagleda baš uništenih PIONa ovaj rat, jer jedni i drugi ih nemaju previše i čuvaju ih kao oko u glavi. Ispale par ogromnih granata i uteknu.
Ovaj nije uteka
Osim toga spržena su 3 Ruska BM21 sustava HIMARSima. mislim da su ovo bili projektili sa tungsten gelerima.. svaki HIMARS 180 000 gelera. i vidite preciznost, nekada promaše 10-15metara metu, međutim kada si nakrcan tungsten gelerima kojih 180 000 sve prži u krugu 50metara nema tu puno šanse da išta preživi osim tenka a i njegga mogu oštetiti.
brutala
možemo reći da UKR dobija artiljerijski rat. Prije godinu dana je izgledalo nemoguće. Iako je UKR artiljerija tada bila pun kurac kvalitetnija i preciznija od RU artiljerije , ali jednostavno ovi su ispaljivali 50 000 granata.. a onda su došli Američki HIMARSI. Inače HIMARSi nije nešto što recimo nemaju Rusi pa čak i Ukrajinci(Vilka) ili Turci.
Fora sa HIMARSima je , ok malo su vjerojatno bolji od ovih gore sustava jer su mobilniji i brzo se pune i lagani su - fora sa HIMARSima što Ameri u skladištima su tada imali 50 000 GPS projektila i možeš se jebat.
Mogu Rusi imati Smerč/Uragan/Tornado ali kada nisu startali sa 50 000 preciznih raketa kao Ameri/Ukrajinci.
Isto tako ovi pogoci HIMARSima su se desili debelo iza prve crte linije, Ukrajinski dronovi doslovno odu par destaka km u pozadinu, i otkrivjau ovakve strateške mete.
inače sa druge Ruske stranke, oni UKR strateške mete(artiljeriju i PZO sustave) gađaju dronovima kamikazama. To je super, međutim to nas dovodi do zaključka.
Rusi nemaju jednostavno precizno streljivo u dovoljnoj količini da iz SMERČA (sovjetski sustav sličnih performansi kao HIMARS) gađaju takve mete. Recimo na početku sam gledao snimke kako SMERČ uništava S-300 (i tada je gađa nepriciznim raketama, ali je ispalio cijelu salvu koja je onda igrom sreće pogodila metu). Naravno vidjeli smo i snimku gdje su Rusi iskanderom pogodili UKR mostobran na istočnoj obali Hersona(sa upitnim rezultatima) čak i u početku rata su recimo S-300 znali gađati balističkim i krstarećim rakatema(RU tehnologija po tom pitanju nije baš ništa lošija od zapadne) ali jednostavno nemaju kapacitet da se nose sa tvornicama u EU i USA - nadajmo se.
Jučer Uragan, Pion i tri GRAD21..
Jučer sam vidio snimku gdje je uništen Ruski BM27 URAGAN.
A gle ovo.
Uništena najveći SPG na svijetu Ruski PION(imaju ih i Ukrajinci brutalno oružje, razvijeno u SSSRu)
Nisam se nagleda baš uništenih PIONa ovaj rat, jer jedni i drugi ih nemaju previše i čuvaju ih kao oko u glavi. Ispale par ogromnih granata i uteknu.
Ovaj nije uteka
Osim toga spržena su 3 Ruska BM21 sustava HIMARSima. mislim da su ovo bili projektili sa tungsten gelerima.. svaki HIMARS 180 000 gelera. i vidite preciznost, nekada promaše 10-15metara metu, međutim kada si nakrcan tungsten gelerima kojih 180 000 sve prži u krugu 50metara nema tu puno šanse da išta preživi osim tenka a i njegga mogu oštetiti.
brutala
možemo reći da UKR dobija artiljerijski rat. Prije godinu dana je izgledalo nemoguće. Iako je UKR artiljerija tada bila pun kurac kvalitetnija i preciznija od RU artiljerije , ali jednostavno ovi su ispaljivali 50 000 granata.. a onda su došli Američki HIMARSI. Inače HIMARSi nije nešto što recimo nemaju Rusi pa čak i Ukrajinci(Vilka) ili Turci.
Fora sa HIMARSima je , ok malo su vjerojatno bolji od ovih gore sustava jer su mobilniji i brzo se pune i lagani su - fora sa HIMARSima što Ameri u skladištima su tada imali 50 000 GPS projektila i možeš se jebat.
Mogu Rusi imati Smerč/Uragan/Tornado ali kada nisu startali sa 50 000 preciznih raketa kao Ameri/Ukrajinci.
Isto tako ovi pogoci HIMARSima su se desili debelo iza prve crte linije, Ukrajinski dronovi doslovno odu par destaka km u pozadinu, i otkrivjau ovakve strateške mete.
inače sa druge Ruske stranke, oni UKR strateške mete(artiljeriju i PZO sustave) gađaju dronovima kamikazama. To je super, međutim to nas dovodi do zaključka.
Rusi nemaju jednostavno precizno streljivo u dovoljnoj količini da iz SMERČA (sovjetski sustav sličnih performansi kao HIMARS) gađaju takve mete. Recimo na početku sam gledao snimke kako SMERČ uništava S-300 (i tada je gađa nepriciznim raketama, ali je ispalio cijelu salvu koja je onda igrom sreće pogodila metu). Naravno vidjeli smo i snimku gdje su Rusi iskanderom pogodili UKR mostobran na istočnoj obali Hersona(sa upitnim rezultatima) čak i u početku rata su recimo S-300 znali gađati balističkim i krstarećim rakatema(RU tehnologija po tom pitanju nije baš ništa lošija od zapadne) ali jednostavno nemaju kapacitet da se nose sa tvornicama u EU i USA - nadajmo se.
Jučer Uragan, Pion i tri GRAD21..
Iz Kijeva potvrdili, možda po prvi put od početka protuofenzive, da ruske snage ponovno napreduju na istoku, naročito oko strateški važnog grada Svatove
Nakon očitog smirivanja velike drame oko Wagnerove pobune u Rusiji, fokus se ponovno prebacuje na sam rat u Ukrajini, a situacija tamo ne izgleda najbolje po ukrajinske snage koje su prije mjesec dana pokrenule svoju protuofenzivu. Ista za sad nije dala značajne rezultate, a sad iz Kijeva potvrđuju (što rijetko čine) da ruske snage napreduju, konkretno u blizini ključnog grada Svatove, ali i na drugim točkama istočnog fronta.
Aktualno:
• Ruske snage su zauzele dio terena u blizini istočnog ukrajinskog grada Svatove, rekla je u nedjelju zamjenica ukrajinskog ministra obrane, Hana Maljar.
"Tamo se vode žestoke borbe. Neprijatelj napada Bilohorivku i Serebrianku", rekla je Maljar misleći na dva manja sela južno od Svatova.
Istočni grad Svatove, u regiji Lugansk, nalazi se duž ključnih ruskih opskrbnih ruta, pa bi eventualno ponovno zauzimanje grada imalo važne strateške implikacije.
Maljar je rekla da se "teške borbe" nastavljaju duž cijele istočne bojišnice, a Rusija napada u nekoliko smjerova. Među njima su gradovi Avdivka, Marinka i Liman.
Dok se ukrajinski borci kreću naprijed duž južnog krila u području Bahmuta, s "djelomičnim uspjehom", Maljar navodi da je Rusija premjestila dvije zračne jurišne pukovnije na sjeverno krilo i da se teške borbe nastavljaju.
• Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski otputovao je u Odesu, glavno lučko središte u jugozapadnoj Ukrajini, gdje se jučer susreo s vojnim zapovjednicima, a nakon toga je posjetio ozlijeđene vojnike u bolnici. "Danas sam u Odesi, prije svega, da čestitam pripadnicima ukrajinske mornarice njihov dan. Da im čestitam i zahvalim na njihovoj hrabrosti, herojstvu i izvanrednim rezultatima koje su postigli i još uvijek postižu za Ukrajinu", rekao je Zelenski u svom obraćanju.
• Poljska će poslati 500 policajaca s ciljem jačanja sigurnosti uzduž granice s Bjelorusijom, rekao je u nedjelju poljski ministar unutarnjih poslova, Mariusz Kamiński.
"Zbog napete situacije na granici s Bjelorusijom odlučio sam pojačati naše snage s 500 dodatnih poljskih policajaca iz preventivnih i protuterorističkih jedinica", rekao je Kamiński dodajući da će se policajci pridružiti graničarima koji već čuvaju granicu.
Ova objava dolazi nakon što je poljska granična straža rekla da je 187 ljudi u subotu pokušalo ilegalno prijeći u Poljsku iz Bjelorusije. Također navode da je ukrajinski državljanin priveden jer je pomogao petorici Etiopljana da pređu granicu.
• Privatna vojna kompanija Jevgenija Prigožina, Wagner, obustavlja zapošljavanje na mjesec dana jer seli poslovanje u Bjelorusiju, objavio je u nedjelju Telegram kanal povezan s Prigožinom. "Zbog privremenog nesudjelovanja PMC-a Wagner u specijalnoj vojnoj operaciji i preseljenja u Republiku Bjelorusiju, privremeno obustavljamo rad regionalnih centara za regrutiranje PMC-a Wagner na razdoblje od 1 mjeseca", navodi se na Telegram kanalu koji vodi jedan od Wagnerovih zaposlenika.
• Američki predsjednik Joe Biden uputit će se krajem tjedna u Europu gdje će boraviti pet dana te će pritom posjetiti 3 zemlje. Dakako, bit će prisutan na NATO godišnjem summitu koji se održava početkom idućeg tjedna u glavnom gradu Litve. Prije toga posjetit će Finsku, koja je nedavno postala najnovija NATO članica, te glavnog američkog saveznika u Europi, Britaniju.
• Ukrajina je postala sve vještija u obaranju ruskih krstarećih projektila i bespilotnih letjelica, istaknuo je Sergej Popko, čelnik gradske vojne uprave Kijeva. Njegova izjava dolazi nakon što su ukrajinski dužnosnici rekli da su uspješno neutralizirali novi napad dronovima na Kijev. "Svi neprijateljski ciljevi u zračnom prostoru oko Kijeva otkriveni su i uništeni", rekao je Popko.
Izvori:
The Guardian | independent.co.uk | CNN | al-Jazeera_________________
I ask not for a lighter burden, but for broader shoulders.
AlfaOmega- Posts : 10398
2015-09-11
Nastavlja se razočaravanje zapadnjačkom tehnikom
Ukrajinci razočarani francuskim oklopnim vozilima: Potpuno su nepraktični
Kijev je već u aprilu objavio da ima na raspolaganju te transportere, na čemu je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zahvalio francuskom kolegi Emmanuelu Macronu.
Ali sada ima mnogo pritužbi na vozila, ukrajinski oficir s činom maora koji zapovijeda bataljonom u Donbasu izjavio je da su naoružanje ovih vozila na kotačima i njihovi osmatrački uređaji dobri, ali da su "neprikladni" za raspoređivanje u napadu zbog njihovog lakog oklopa.
"Nažalost, imali smo slučaj kada je cijela četveročlana posada umrla unutra. Nakon artiljerijskog napada jedna od granata eksplodirala je u blizini vozila. Krhotine su probile oklop i pogodile spremnik streljiva koji je eksplodirao", kazao je oficir.
Dodao je da se njihov slab oklop pokazao kao velika slabost, te da neki AMX-10 RC imaju problema s prijenosom. Očito se ne snalaze dobro kada se kreću po prašnjavim cestama.
Military Watch Magazine
Ukrajinci razočarani francuskim oklopnim vozilima: Potpuno su nepraktični
Kijev je već u aprilu objavio da ima na raspolaganju te transportere, na čemu je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zahvalio francuskom kolegi Emmanuelu Macronu.
Ali sada ima mnogo pritužbi na vozila, ukrajinski oficir s činom maora koji zapovijeda bataljonom u Donbasu izjavio je da su naoružanje ovih vozila na kotačima i njihovi osmatrački uređaji dobri, ali da su "neprikladni" za raspoređivanje u napadu zbog njihovog lakog oklopa.
"Nažalost, imali smo slučaj kada je cijela četveročlana posada umrla unutra. Nakon artiljerijskog napada jedna od granata eksplodirala je u blizini vozila. Krhotine su probile oklop i pogodile spremnik streljiva koji je eksplodirao", kazao je oficir.
Dodao je da se njihov slab oklop pokazao kao velika slabost, te da neki AMX-10 RC imaju problema s prijenosom. Očito se ne snalaze dobro kada se kreću po prašnjavim cestama.
Military Watch Magazine
Prvi britanski SPG AS-90 uništen Ruskom FAB500 bombom, ostao ogroman krater. Rekao sam Ruska avijacija nanosi gadne gubitke.. nadam se da posada nije bila tu u blizini...
otišla Ruska D-30 haubica
kao što vidimo obje strane imaju gubitke u artiljeriji iako Rusi vode prema količini objavljenih videa..
kao što Ukrajinci vode po broju izgubljenih teških vojnih džipova
Đeneral Šojgu broji svoje poslijednje dane.
Jurišni helikopteri koje on šalje na Ukre da uspori njihov napad se mogu ometati i dronovima kamikazama. Samo ih pošalješ u tu zonu osam do deset kilometara di se ti helikopteri moraju namjestit za pucanje i pustiš ih da tu kruže i tako ometaju tim helikopterima dolazak na taj položaj.
Jurišni helikopteri koje on šalje na Ukre da uspori njihov napad se mogu ometati i dronovima kamikazama. Samo ih pošalješ u tu zonu osam do deset kilometara di se ti helikopteri moraju namjestit za pucanje i pustiš ih da tu kruže i tako ometaju tim helikopterima dolazak na taj položaj.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Dobra ideja sa dronovima kamikazama da loviš helikoptere, baš sam razmišlja malo o njoj kada sam pročta tvoj komentar - međutim sigurno su se i Ukrajinci toga sjetili a zašto nema tih videa do sada , iden dati logičko objašnjenje, moje mišljenje.
1)Rusi i nemaju puno tih helikoptera. Što je i istina. Dnevno izađu 2-3 snimke gdje unište komad UKR/Zapadnog željeza. Međutim fronta je ogromna, 1000km, i fronta je živa, a 2-3 snimke na tu veličinu fronte više govore o tome da ih Rusi nemaju puno i ono što imaju koriste pažljivo, ne riskiraju više sa K52 zato i nemaju gubitaka zadnjih mjesec dana(osim od wagnera).
2)iman osjećaj da K52 uglavnom djeluje noći, a ovi dronovi kamikaze su jeftini i učinkoviti-ali po danu gdjesmo se nagledali snimaka. dronovi kamikaze sa noćnom optikom bi premašile vrijednost drona nekoliko desetaka puta. UKR/Zapad bi onda trebao razviti patrolne dronove koji bi letili visoko, isto bi imali neki RPG7 minu , i vrebale te helikoptere ne bi uopće gledali mete na zemlji.
3)Helikopteri su ipak brži. Dakle kako oni rade? Ukrajinci krenu negdje na proboj. Rusi zovu helikoptere. Ovi dolaze iza 50-100km dalje, dolaze 15min, 30min i onda lete nisko, sporo i traže UKR oklop. Vjerojatno imaju nešto u patroli. Primjeti se sa snimki, da Rusi ispale raketu i kada potvrde pogodak odmah daju u crtu. Dakle dođu na mjesto zločina, lociraju metu, ispale raketu, raketi sa 8km treba 20ak sekundi da pogodi Ukrajinski oklop, potvrde pogodak, uvate crtu. (i uploadaju snimku na internet).
ne traje cijeli proces puno .. on ne stoji na mistu pun.. dakle mala je šansa da ga uhvatiš.
---------------
sve skupa nije nemoguće, možda bi UKR/Zapad trebao razviti ili prilagoditi neke dronove da pokušaju uhvatiti helikopter. Čak i Switchblade 300 bi mogao biti od koristi..a oni Ukrajinski sa RPG minom bi ga baš pokopa.. međutim Ukrajinci su navodno primili tisuće Switchblade 300/600 i drugih Američkih dronova kamikaza i nema ništa , ali ništa snimki. tragedija.
1)Rusi i nemaju puno tih helikoptera. Što je i istina. Dnevno izađu 2-3 snimke gdje unište komad UKR/Zapadnog željeza. Međutim fronta je ogromna, 1000km, i fronta je živa, a 2-3 snimke na tu veličinu fronte više govore o tome da ih Rusi nemaju puno i ono što imaju koriste pažljivo, ne riskiraju više sa K52 zato i nemaju gubitaka zadnjih mjesec dana(osim od wagnera).
2)iman osjećaj da K52 uglavnom djeluje noći, a ovi dronovi kamikaze su jeftini i učinkoviti-ali po danu gdjesmo se nagledali snimaka. dronovi kamikaze sa noćnom optikom bi premašile vrijednost drona nekoliko desetaka puta. UKR/Zapad bi onda trebao razviti patrolne dronove koji bi letili visoko, isto bi imali neki RPG7 minu , i vrebale te helikoptere ne bi uopće gledali mete na zemlji.
3)Helikopteri su ipak brži. Dakle kako oni rade? Ukrajinci krenu negdje na proboj. Rusi zovu helikoptere. Ovi dolaze iza 50-100km dalje, dolaze 15min, 30min i onda lete nisko, sporo i traže UKR oklop. Vjerojatno imaju nešto u patroli. Primjeti se sa snimki, da Rusi ispale raketu i kada potvrde pogodak odmah daju u crtu. Dakle dođu na mjesto zločina, lociraju metu, ispale raketu, raketi sa 8km treba 20ak sekundi da pogodi Ukrajinski oklop, potvrde pogodak, uvate crtu. (i uploadaju snimku na internet).
ne traje cijeli proces puno .. on ne stoji na mistu pun.. dakle mala je šansa da ga uhvatiš.
---------------
sve skupa nije nemoguće, možda bi UKR/Zapad trebao razviti ili prilagoditi neke dronove da pokušaju uhvatiti helikopter. Čak i Switchblade 300 bi mogao biti od koristi..a oni Ukrajinski sa RPG minom bi ga baš pokopa.. međutim Ukrajinci su navodno primili tisuće Switchblade 300/600 i drugih Američkih dronova kamikaza i nema ništa , ali ništa snimki. tragedija.
Jel vam treba objasnit i kako ćete napraviti i te dronove ili ni to ne znate pa vam sve triba GF5 objašnajvat ?
Helikopter kvadrioper, nečujan je, relativno nečujan, s kamerom za vizualno pretraživanje, eksploziv jačine dvije ili tri ručne granate na daljinsko aktiviranje ( šalješ ga osam do deset km ispred tenkova tj tamo di misliš vršit napad), po mogućnosti ako imaš špijune pa kad čuju ili vide da preko te točke ide helikopter a po zvuku ih razaznaješ onda dojava i izračunaš putanju di misle otprilike doč. Onda to digneš i pošalješ tamo da kruži u toj zoni 2 km promjera.
Pa neka se misle. Kad ga ugledaš to put njega i na njega i aktiviraš tu bombu jačine dvije tri ručne granate i PA PA.
Idemo na proboj Sremskog fronta.
Pun mi je kurac toga Šojgučića. Sad će mu past taktika s helikopterima pa će morat više ovih štrumpova sa Bazukama poslat na Zaporoški front a ne u Bahmut kako bi zaustavio anglosaski prodor prema Azovskom moru.
Helikopter kvadrioper, nečujan je, relativno nečujan, s kamerom za vizualno pretraživanje, eksploziv jačine dvije ili tri ručne granate na daljinsko aktiviranje ( šalješ ga osam do deset km ispred tenkova tj tamo di misliš vršit napad), po mogućnosti ako imaš špijune pa kad čuju ili vide da preko te točke ide helikopter a po zvuku ih razaznaješ onda dojava i izračunaš putanju di misle otprilike doč. Onda to digneš i pošalješ tamo da kruži u toj zoni 2 km promjera.
Pa neka se misle. Kad ga ugledaš to put njega i na njega i aktiviraš tu bombu jačine dvije tri ručne granate i PA PA.
Idemo na proboj Sremskog fronta.
Pun mi je kurac toga Šojgučića. Sad će mu past taktika s helikopterima pa će morat više ovih štrumpova sa Bazukama poslat na Zaporoški front a ne u Bahmut kako bi zaustavio anglosaski prodor prema Azovskom moru.
2014-04-11
Pa slušaj moguće. Javi se Ukrajincima za ideju :)
Jer realno RU avijacija održava Ruse na životu. Ruska artiljerija je postala zakurac barem za bombardiranje pozadine, -kao potpora na prvoj crti još je korisna, ali UKR artiljerija melje i u pozadini i na prvoj crti i na drugoj crti.
Međutim tamo gdje je zapela RU artiljerija uletili su Ruski dronovi kamikaze Lancet, i avijacija, pogledaj kako su izbrisali Britanski SPG gore, ostao krater .. nadam se da posada nije bila blizu eto. a helikopteri ljudi su ih radi ovoga rata otpisali, pazi Ruski K52 nije ništa lošiji od Američkog Apachea (sa kojim se ovi iživljavali nad Iračanima, Talibanima itd) ali u obrani su ispali top.
izgleda da Ukrajincima očajno fali zapadna avijacija sa raketama većeg dometa, sa mogućnosti da bacaju američke glide bombe itd.
Jer realno RU avijacija održava Ruse na životu. Ruska artiljerija je postala zakurac barem za bombardiranje pozadine, -kao potpora na prvoj crti još je korisna, ali UKR artiljerija melje i u pozadini i na prvoj crti i na drugoj crti.
Međutim tamo gdje je zapela RU artiljerija uletili su Ruski dronovi kamikaze Lancet, i avijacija, pogledaj kako su izbrisali Britanski SPG gore, ostao krater .. nadam se da posada nije bila blizu eto. a helikopteri ljudi su ih radi ovoga rata otpisali, pazi Ruski K52 nije ništa lošiji od Američkog Apachea (sa kojim se ovi iživljavali nad Iračanima, Talibanima itd) ali u obrani su ispali top.
izgleda da Ukrajincima očajno fali zapadna avijacija sa raketama većeg dometa, sa mogućnosti da bacaju američke glide bombe itd.
evo vratio se demon sa foruma.hr zapravo jedino se njega tamo i ispalti pročitati, po meni su puno kvalitetnije informacije ovdje. ostali su previše navijački nabrijani, misle da su podaci sa Ukrainskog ministarstva točni, pa im ulete Ruski trolovi citiraju Rusko ministarstvo istine, pa jedni druge optužuju itd... malo toga pametnog bude, ali demon vjerojatno najbolje poznaje rat u UKR ovako što se tiče gdje za koje selo se mlate.
Oskol-Kremina:
Jedini pomaci su u Serebryanskoj šumi. Rusi i dalje mile mic po mici i guraju Ukrajince prema Donetsu. Prije 4-5 dana su Ukrajinci pokušali napraviti kontranapad kako bi Ruse vratili nazad, ali ništa od toga. Doduše ovo je i za jedne i druge nešto relativno nebitno i periferno. Rusi se hvale napredovanjima od stotinjak metara, Ukrajinci to ignoriraju i to je sve.
Siversk-Bakhmut:
Ukrajinci pokušavaju nešo od Siverska ka jugu i navodno su napravili velike uspjehe prema Yakovlivki. Nisu. Sa brda iznad sela Vesele ušli su u selo i pokušali prodor prema Yakovlivki. Vratili su neke položaje i sad Vesele više nisu u sivoj zoni, ali daleko od toga da je Yakovlivka ugrožena. Rusi su se hvalili kako su napravili velike uspjehe oko sela Spirne. Nisu, uzeli su jednu i po kuću. The end.
Ukrajinci lome Ruse na krilima oko Bakhmuta i okružiti će grad. Neće. Na sjevernom krilu su makli liniju iz pravca Slavyanska i nešto su napredovali od strane Hryhorivke i Orikhovo-Vasylivke. Kad im je to uspjelo krenuli su prema Berlhivki. Rusi su vratili Ukrajince nazad prema Hryhorivci i prema Orikhovo-Vasylivci, prodor prema Berkhivci je postao nemoguć jer su Rusi i dalje ostali na uzvišenju sjeverno od one akumulacije i Ukrajinci su vraćeni nazad. Ovo sjeverno krilo se drži, ali borbe ovdje vežu Ruse pa ne mogu slati pomoć južnom krilu gdje Ukrajinci napreduju.
Na južnom krilu jurišanje od Ivanivskea prema Klischiivci opet nije donijelo neke veliek rezultate, no zato napredovanje niz kanal jeste. Nakonskoro mjesec dana Ukrajinci su opet došli u situaciju da udaraju u Klischiivku sa zapada i ovdej drže obje obale kanala i nalaze e zapravo na uzvišenju prema samome selu. Ovaj put su i sa druge strane kanala Ukrajinci tako da ne vjerujem da će ih Rusi tu opet potisnuti. Nsapokon je sve zapadno od kanala očišćeno od Rusa i Ukrajinci drže ili su pred prijelazima preko kanala kod Ozarianivke i Kurdyumivke. Priv ukrajinski udari na Kurdyumivku nisu prošli najsjajnije, ali vidjeti ćemo što će se tu zbivati. Ja sam nekad davno pisao o ukrajinskim kliještima, jednim prwakom preko Klischiivke,a drugim preko Kurdyumivke i izbijanju Ukrajinaca na put Bakhmut-Horlivka kako nekom logičnom cilju i to se izgleda događa. Problem je što ovo već traje dva mjeseca, a iskreno ne vjerujem da je ovo neko bitno bojište. Mislim da su najbolje trupe i jednih i drugih najvećim dijelom odavde odavno izvučene.
Avdiivka:
Ukrajinci su imali seriju kontranapada. Nisu razbili Ruse, ali ih odmakli dalje od sela Sjeverne i Stepove. Nisu uspjeli uzeti selo Vesele, iako se to tvrdilo, ali su potisnuli Ruse prema selu. Stisak ruskih kliješta oko Avdiivke je oslabio i vjerujem da će Ukrajinci vjerovatno krenuti opet na Krasnohorivku i Vesele. Navodno grupiraju značajne snage za ovo. Ako uzmu ova dva sela onda je Avdiivka praktično obranjena.
Marinka-Vuhledar:
Manji pomaci i to je sve. Tu mi nije jasno zašto Rusi ne uzmu Marinku do kraja, ali očito je da jednostavno nemaju novih snaga koje bi mogli tamo ubaciti za taj zadnji udar. Trenutno drže više od 80% gradića, no Ukrajinci su i dalje u krajnjem zapadnom dijelu mjesta. Selo Pobedu južno od Marinke nisu uzeli. Tih 30-ak kuća su im veliki zalogaj. kadirovci su bili došli uzeti Marinku kako bi se mogli tik-tokirati, ali ispalo je da nisu za to sposobni. Oko Vuhledara upadljivo malo aktivnosti. Ja sam nekad davno pisao da bi udar od Vuhledara u dva pravca, jedan na Volnovakhu, a drugi direkt na jug-jugoistok bi najveća kocka, ali potencijalno najveći dobitak. Vidjeti ćemo što će se zbivati.
Velika Novosilka:
Unišenje klina okruživanjem nije prošlo, Ukrajinci su morali ići direktno. Trajalo se tjednima, ali je klin najvećim dijelom riješen, no nema odlučujućeg prodora. Cilj ovih operacija bi trebala biti Staromlynivka, ali do nje je još daleko. Staromaiorske i Urozhaine na jednoj strani i Novodonetske na drugoj su za Ukrajince još nerješiva enigma. Moguće je kako bi pokušaj s druge strane preko sela Pryyutne bio uspješniji. Vidjeti ćemo no zasad je ovaj ex-klin je bio mjesto gdje su Ukrajinci najviše napredovali, ali i uz najveće gubitke.
Hulyaipole-Orikhiv:
Kod Hulyaipola ništa značajno. Oko Orikhiva neki pomaci. Ukrajinci polako dolaze sve bliže selu Robotyne, ali još se ne vode borbe za samo selo. Ovo selo je na uzvišenju odnosno linija Nesterianka-Kopani-Robotyne-Verbove je niz sela na povišenom terenu i linija koju Ukrajinci žele probiti. Zašto nisu krenuli na Nesterianku koja je najviše izložena (de facto su joj Ukrajinci s tri strane) nego na Robotyne koji su centralno selo na liniji ostaje mi enigma. Meni to miriše na skroz krivu procjenu jer je očito kako se hjelo ići najkraćim putem do Tokmaka, a bez da su se imali pravi podaci o ruskoj obrani.
Ništa bolje nije ni na pravcu kojemu je cilj bio doći do Vasylivke. Prvo su Ukrajinci ušli u Lobkove, doduše selo u sivoj zoni, ali je njegovo osvajanje bio strašan moral boost. Onda je počela tarapana za Pyatykhatky koji su Ukrajinci napokon uzeli, ali držati selo u dolini gdje su Rusi s tri strane nije neka sreća. Onda kad su svi vidjeli kako Ukrajinci uzimaju sve okolo i napreduju iz tog sela ja sam reako da to nije tako no svi su bili u ekstazi. Bio sam u pravu. Famozni Zherebyanky su Ukrajincim ostali nedosanjani san. Trenutno kruže dvije verzije: ruska koja kaže kako su Pyatykhatky u sivoj zoni, a oni su ukopani u Zherebyankyma i ukrajinska koja kaže kako su Zherebyanky siva zona, a oni oni su ukopani u Pyatykhatkyma. Odaberite onu koja vam se sviđa.
Dnjepar:
Ukrajinci rešli Dnjepar i sad prave mostobran, prevesti će tehniku i evo ih na Krimu. Nije to baš tako. Poplava nastala nakon uništenja brane Kakhovka je uništila ruske položaje i minska polja na dnjeparskim otocima. Ukrajinci su tu vidjeli priliku da malo podhebavaju Ruse. Prebacili su brodovima nešto vojnika u naselje Dachi i napravili ko fol mostobran koji prijeti. OK, to je naselje vikendica, nije bitno naselje, bitna je trasa mosta i ceste i za mostobran je ključ naselje Oleshki. Ukrajinci nisu ni bili blizu da uzmu to naselje. Rusi taj ukrajinski mostobran nisu mogli razbiti, svi pješački napadi su im skrahirali zbog ukrajinskog topništva s druge strane Dnjepra, na drugoj strani rusko topništvo je deralo Ukrajince na mostobranu. Onda su se Ukrajinci sakliki i ukopali oko mosta i ceste da bi ih Rusi u očaju gađali krstarećim projektilima. Sad tvrde da se mostobran uništen. Nije. Ukrajinci su još u Dachima i predstavljaju prijetnju. Problem koji oni imaju je taj da mogu napredovati samo jednim pravcem i Rusi to mogu blokirati, ali samo činjenica da su prešli preko Dnjepra i da ih Rusi ne mogu potjerati preko je opaki moral boost i vjerovatno tjera ruske generale u očaj. ako žele izbaciti ukrajince onda i oni imaju samo jedan pravac napada a njega fino Ukrajinci mogu pokrivati topništvom, pa ako žele novu Bilohorivku ili Vuhledar to fino mogu ponoviti. Prema dosadašnjem iskustvu to bi se moglo i dogoditi.
Uz dužno poštovanje sve je očitije kako bez zračne nadmoći ili bar suporesije ruskog zrakoplovstva nema velikih prodora. Ukrajinci su ovoga svjesni i moj je osjećaj da oni niti ne rade tzakvo što. Najveći napadi su im bili u razini bojne, velikom većinom su to napadi jednog ojačanog voda ili satnije, nekih sveobuhvatnih operacija koje zahtijevaju koordinaciju više brigada ne vidim. Moguće da se ovdje stvarno radi o onome što je neko pisao na indexu kako Zaluzhni glumi ofenzivu, svjesno žrtvuje mali dio trupa kako bi prikazao da Ukrajinci ipak napadaju, hype oko ovih destak sela je nenormalan, ali cilj mu je pokazati kako Ukrajinci napreduju, a u pozadini svega je pritisak i čekanje zrakoplova sa zapada. On je sam rekao kako mu ne treba 120 F-16 nego pola od tog broja.
"Ukajina neće dobiti borbene avione dok ne završi protuofanzivu" - rekao je Rob Bauer, predsjedavajući vojnog odbora NATO-a.
-----------------
Ne kužim ovo.
Pa avioni im i trebaju da bi uspjeli završiti protuofanzivu.
-----------------
Ne kužim ovo.
Pa avioni im i trebaju da bi uspjeli završiti protuofanzivu.
crvenkasti-
2014-04-17
Ne znam šta je tu vijest uopće ? Te avione ionako ne mogu dobit prije kraja ove godine ili početkom iduće a ova njihova protuofenziva ne traje do tog perioda ( zima 2023/2024 ).
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
RayMabus wrote:Ne znam šta je tu vijest uopće ? Te avione ionako ne mogu dobit prije kraja ove godine ili početkom iduće a ova njihova protuofenziva ne traje do tog perioda ( zima 2023/2024 ).
Zašto nisu sve krenuli na vrijeme? Nemoguće da nisu znali da za protofanziivu trebaju avioni. Smiješni su im izgovori.
Šalju ukrajinske mladiće da tijelima čiste ruska minska polja.
-----------------------------
На Запорожском направлении бойцы 33-й механизированной бригады ВСУ отказываются выполнять боевые задачи, справедливо считая, что командование посылает их на убой, о чем они прямо заявляют своему командиру
U smjeru Zaporožja, vojnici 33. mehanizirane brigade Oružanih snaga Ukrajine odbijaju izvršavati borbene zadatke, s pravom vjerujući da ih zapovjedništvo šalje na klanje, što izravno izjavljuju svom zapovjedniku.
https://t.me/Ukr_G_M
crvenkasti-
2014-04-17
A eto ti si zabrinut sa Ukrajince a nikako što Rusi ginu u jednakom ili čak većem broju.
Nisu im slali jer em su je Zapad bio trom em su se bojali reakcije Rusije. Trebali su odmah prije invazije reći Putinu, ako pokreneš napad na Ukrajinu, šaljemo im haubice, streljivo, himarse, - krstareće, balističke rakete, tenkove i avione. Defacto sve osim atomskog oružja(to će sama Ukrajina razviti kroz par godina)
A ne čekamo godinu dana da pošalju prve tenkove i krstareće rakete, i sada čekamo dvi godine da dobiju avione, cluster bombe, i možda balističke rakete. To je trebao obećati prvi dan ako ih se napadne. Pa bi sada Ukrajinci napadali Ruske položaje sa avionima, i tukli im pozadinu sa balističkim raketama a rovove pržili cluster raketama koje bi ispaljivali iz HIMARsa a Ameri ih imaju na desetke tisuća po skladištima..
Nisu im slali jer em su je Zapad bio trom em su se bojali reakcije Rusije. Trebali su odmah prije invazije reći Putinu, ako pokreneš napad na Ukrajinu, šaljemo im haubice, streljivo, himarse, - krstareće, balističke rakete, tenkove i avione. Defacto sve osim atomskog oružja(to će sama Ukrajina razviti kroz par godina)
A ne čekamo godinu dana da pošalju prve tenkove i krstareće rakete, i sada čekamo dvi godine da dobiju avione, cluster bombe, i možda balističke rakete. To je trebao obećati prvi dan ako ih se napadne. Pa bi sada Ukrajinci napadali Ruske položaje sa avionima, i tukli im pozadinu sa balističkim raketama a rovove pržili cluster raketama koje bi ispaljivali iz HIMARsa a Ameri ih imaju na desetke tisuća po skladištima..
Šandor Winnetou likes this post
Pada je kiša nikidan a za razliku od seronja u zapovijedništvu koji sjede u svojim foteljama ovi su ipak na terenu i znaju da je zemlja još mokra.crvenkasti wrote:
U smjeru Zaporožja, vojnici 33. mehanizirane brigade Oružanih snaga Ukrajine odbijaju izvršavati borbene zadatke, s pravom vjerujući da ih zapovjedništvo šalje na klanje, što izravno izjavljuju svom zapovjedniku.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t55383-moj-tata-ima-veci-kurac-od-tvog-tate-ii-dio#2129871
Zato neće. Čekaju da se osuši ( pet do sedam dana ako ne bude novih kiša ). Zadnji put su se opekli kad su ih poslali po blatu u napad pa sad neće.
2014-04-11
Znaju na Zapadu da nikako ne mogu i ne smiju vojno poraziti Rusiju.
Znaju da se čak ne smiju ni približiti nečemu što bi ličilo na ruski vojni poraz. Rusija je najjača nuklearna sila na svijetu. U slučaju da pomisle da će izgubiti rat, Rusi neće oklijevati upotrijebiti nuklearno oružje. Što naravno znači kraj svijeta.
Usprkos tome, oni dozirano i ograničeno naoružavaju Ukrajince koji su dovoljno glupi da idu ratovati protiv Rusa. Uvjerili su ne samo Ukrajince nego i masu idiota širom svijeta da je to zato da Rusija izgubi rat.
Pravi cilj je bio iscrpiti i oslabiti Rusiju ekonomski i politički. Ograničeni proxy rat u Ukrajini je imao ulogu mobilizirati svjetsku javnost da Rusiji uvedu sankcije, obustave trgovinu s Rusijom, onemoguće ruski izvoz plina i nafte i izoliraju je na svaki način. Rusija se zbog svega toga trebala urušiti, raspasti i nestati.
Znaju da se čak ne smiju ni približiti nečemu što bi ličilo na ruski vojni poraz. Rusija je najjača nuklearna sila na svijetu. U slučaju da pomisle da će izgubiti rat, Rusi neće oklijevati upotrijebiti nuklearno oružje. Što naravno znači kraj svijeta.
Usprkos tome, oni dozirano i ograničeno naoružavaju Ukrajince koji su dovoljno glupi da idu ratovati protiv Rusa. Uvjerili su ne samo Ukrajince nego i masu idiota širom svijeta da je to zato da Rusija izgubi rat.
Pravi cilj je bio iscrpiti i oslabiti Rusiju ekonomski i politički. Ograničeni proxy rat u Ukrajini je imao ulogu mobilizirati svjetsku javnost da Rusiji uvedu sankcije, obustave trgovinu s Rusijom, onemoguće ruski izvoz plina i nafte i izoliraju je na svaki način. Rusija se zbog svega toga trebala urušiti, raspasti i nestati.
crvenkasti-
2014-04-17
i to djelomično stoji.
Ukrajinci jednostavno žele uništiti Rusiju , uzeti svoj teritorij nazad i demilitarizirati je da im ne bude prijetnja.
Zapadu sa druge strane treba Rusija... idealno poslušna da bude brana od Kine. Rusi sa druge strane znaju da su u sendviču Zapada i Kine, samo je pitanje tko će ih pojesti prvi.
E da Ruska uporaba atomskog oružja nije kraj svijeta, nego bi bio kraj Rusije, nestala bi kao Asteci, Bizant, a Putin i njegova ljubavnica i vanbračna djeca bi bila izvađena iz nuklearnog bunkera i streljana kao Romanovi. Plus Putin i da hoće ne može narediti sam pokretanje nuk napada, tu je cijeli proces kao i u USA. pogotovo kao što vidimo Putin nema kontrolu nad cijelom vojskom i tajnim službama.
Ukrajinu se naoružava koliko se stigne. Zapad je ispraznio zalihe granata i PZO raketa i protu tenkovskih raketa isto tako. Poslali su sve sovjetsko oružje što je postojalo po Europe. Vade se Leo1 i Leo2 i M113 oklopna vozila, Gepardi itd, koji stoji u skladištima destljećima , popravljaju se, moderniziraju i šalju u UKR.
Šalju su ne novi sustavi.
Ne možeš tek tako poslati 100 aviona. Treba proći obuka pilota, tehničara, prilagoditi infrastrukturu, napraviti planove kako ih sakriti od Ruskih raketnih napada. Naravno da su krenuli sa time prvi tjedan rata bilo bi bolje, ali se dosta kočilo.
USA /Zapad otkupljuju streljivo od pakistana, bosne, srbije, (kao neutralnih zemalja) šalje se u Ukraijnu, domaći kapaciteti se masovno proširuju, već sada UKR artiljerija ispaljuje više granata nego Rusija, a omjeri su bili 1:10 , 1:5 prošle godine.. a još će se kapaciteti iduće godine povećati.
U Kini su zapadnjaci cijele tvornice dronova zakupili proizvodnju a oni idu u Kinu.
samo to je trebalo malo brže i malo ranije ali bolje ikada nego nikada. to su dvije ravnopravne vojne sile sada
Ukrajinci jednostavno žele uništiti Rusiju , uzeti svoj teritorij nazad i demilitarizirati je da im ne bude prijetnja.
Zapadu sa druge strane treba Rusija... idealno poslušna da bude brana od Kine. Rusi sa druge strane znaju da su u sendviču Zapada i Kine, samo je pitanje tko će ih pojesti prvi.
E da Ruska uporaba atomskog oružja nije kraj svijeta, nego bi bio kraj Rusije, nestala bi kao Asteci, Bizant, a Putin i njegova ljubavnica i vanbračna djeca bi bila izvađena iz nuklearnog bunkera i streljana kao Romanovi. Plus Putin i da hoće ne može narediti sam pokretanje nuk napada, tu je cijeli proces kao i u USA. pogotovo kao što vidimo Putin nema kontrolu nad cijelom vojskom i tajnim službama.
Ukrajinu se naoružava koliko se stigne. Zapad je ispraznio zalihe granata i PZO raketa i protu tenkovskih raketa isto tako. Poslali su sve sovjetsko oružje što je postojalo po Europe. Vade se Leo1 i Leo2 i M113 oklopna vozila, Gepardi itd, koji stoji u skladištima destljećima , popravljaju se, moderniziraju i šalju u UKR.
Šalju su ne novi sustavi.
Ne možeš tek tako poslati 100 aviona. Treba proći obuka pilota, tehničara, prilagoditi infrastrukturu, napraviti planove kako ih sakriti od Ruskih raketnih napada. Naravno da su krenuli sa time prvi tjedan rata bilo bi bolje, ali se dosta kočilo.
USA /Zapad otkupljuju streljivo od pakistana, bosne, srbije, (kao neutralnih zemalja) šalje se u Ukraijnu, domaći kapaciteti se masovno proširuju, već sada UKR artiljerija ispaljuje više granata nego Rusija, a omjeri su bili 1:10 , 1:5 prošle godine.. a još će se kapaciteti iduće godine povećati.
U Kini su zapadnjaci cijele tvornice dronova zakupili proizvodnju a oni idu u Kinu.
samo to je trebalo malo brže i malo ranije ali bolje ikada nego nikada. to su dvije ravnopravne vojne sile sada
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 27 of 50